Oostenrijk zet in op moderne grensbewaking: nu met drones tegen illegalen

Screenshot_72

(Vertaling: E.J. Bron)

In Duitsland is dat blijkbaar niet mogelijk – Oostenrijk zet in het vervolg in op de geautomatiseerde bewaking van zijn grenzen door middel van drones. Zoals de Oostenrijkse minister van Binnenlandse Zaken, Nehammer (ÖVP), aankondigde, start dit pilotproject nog in augustus.

Duits - Zuerst

Zolang de bewaking van de buitengrenzen van de EU niet permanent functioneert, dient volgens de minister ook de Oostenrijkse binnengrens gecontroleerd te worden – daarbij dienen meer “technische hulpmiddelen” ingezet te worden, staat er in het regeringsprogramma. Op dit moment wordt er al vooral gewerkt met warmtecamera´s op de grond. “Nu willen we de volgende stap zetten”, zei Nehammer tegenover het persbureau APA. Met de luchtbewaking van het grensgebied zou men enerzijds de controles willen intensiveren en anderzijds snellere resultaten willen boeken in de strijd tegen de mensensmokkel.

Beelden vanuit de lucht zijn er tot nu toe alleen maar vanuit helikopters, waarvan de inzet echter naar verhouding duur is. De drones zouden delen van deze taak wezenlijk efficiënter en goedkoper kunnen vervullen, argumenteert de minister van Binnenlandse Zaken. Gecombineerd met geografische data dienen drones live luchtopnames te leveren om snel grensoverschrijdingen te ontdekken om direct mensen van de grensbewaking naar de specifieke plek te kunnen sturen.

“Het gaat er nu om de grensbewaking ook in de 21e eeuw te brengen”, zei Nehammer. In het kader van het pilotproject zou men er achter willen komen welk dronesysteem het best geschikt zou zijn en “waar men zich onder omstandigheden nog verder zou moeten bewapenen”.

Het gaat eerst om de gezamenlijke grens van Oostenrijk met Hongarije en Slovenië. De beide landen werden al geïnformeerd over het nieuwe pilotproject en zijn “uitermate geïnteresseerd”, deelde de minister mee. Slovenië zou vanuit zichzelf samenwerking hebben aangeboden om de drones ook aan de Sloveense grens met Kroatië uit te proberen.

Bron:
https://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "migratie", "Vluchtelingen", asielwaanzin, Europa, EUSSR, gezond realisme, Illegalen, Immigratie, Oostenrijk. Bookmark de permalink .

3 reacties op Oostenrijk zet in op moderne grensbewaking: nu met drones tegen illegalen

 1. flo zegt:

  👍🏻 Een begin van…?

  Like

 2. Steven zegt:

  Heeft de EU zijn AFSCHUW al laten blijken van deze buitenlandersvijandigheid door het tegenhouden van arme mensen die ‘bescherming’ zoeken omdat ze gevlucht zijn voor oorlog en geweld?

  Like

 3. bobzelf zegt:

  JE BEDOELT DAT GAJUS DAT DOOR 9 LANDEN IS GETROKKEN OMDAT DE GOUDEN LEPEL, EN DE POTTEN MET HONING HIER KLAARSTAAN
  HET GELD LEVENSLANG GRATIS IS
  OPGEHOEST DOOR DE MILJOENEN EU WERKELOZEN ??
  IN DE KOMENDE MAANDEN !!

  DUS GEVLUCHT VOOR WELKE OORLOG ??
  DIE IN MAROKKO ??
  SYRIE ??
  PAKISTAN ???

  OF MAAKTE U EEN GRAPJE ,IK DENK HET WEL HE ??

  OME BOBZELLUF

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s