Amsterdam: geen geld voor schuilkerk, wel voor Zwarte Piethaters

Screenshot_94

De gemeente Amsterdam heeft de subsidie aan kerkelijk museum Ons’ Lieve Heer op Solder stopgezet. Uniek katholiek erfgoed dreigt nu te moeten sluiten. Ondertussen trekt de gemeente de knip open voor Zwarte Piethaters.

Kerk getuigt van geloof

Ons’ Lieve Heer op Solder is een schuilkerk uit de 17e eeuw, toen de katholieken in Nederland vervolgd werden door de protestantse overheid. De kerk getuigt van het sterke geloof van de katholieken, die zware straffen riskeerden door naar de Heilige Mis te gaan. Het is een belangrijk onderdeel van de Amsterdamse geschiedenis. Reden genoeg om als stad Ons’ Lieve Heer op Solder te koesteren.

Goed beheer

De schuilkerk wordt bovendien goed beheerd. Het aangrenzende museum is ingrijpend vernieuwd en werd in 2017 nog door de gemeente geroemd als “toonbeeld van museaal vakmanschap”. Ook in de beoordeling van de subsidieaanvraag voor 2021-2024 is de gemeente te spreken over het beheer: “De organisatie is financieel gezond”. Het museum wordt “goed onderhouden”.

Lees verder>>>
(h/t “Tistochwat”)
Cultuur onder Vuur

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Weg met ons!", achterlijkheid, Amsterdam, Bananenmonarchie Nederland, Barbarisme, belangenverstrengeling, christenhaat, Communisme, cultuurrelativisme, Groenen, GroenLinks, Historie, Hypocrisie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, Marxisme, nieuw fascisme, Overheid, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

8 reacties op Amsterdam: geen geld voor schuilkerk, wel voor Zwarte Piethaters

 1. karton zegt:

  Je zou dat smerige stelletje A’damse “bestuurders” toch platwalsen onder een stoomwals ? Wel enkele malen heen en weer walsen natuurlijk, voor de zekerheid !

  Geliked door 2 people

 2. Cathja zegt:

  Schandalig! Museumbezoekers zijn mensen die cultuur en erfgoed waarderen en in stand willen houden, maar dat boeit de gemeente Amsterdam blijkbaar niet.
  Zwarte Piet-haters zijn kwaadwillenden, die onze cultuur willen vernietigen, en daar ook nog financieel bij worden geholpen.

  Het kwade heerst over het goede.

  Geliked door 3 people

  • Jules Vismale zegt:

   Als dat linkse tuig echter blijft doorgaan met het verpesten van de cultuur en erfgoed in Amsterdam dan jagen ze daar gewoon alle toeristen en bezoekers weg met als enigste resultaat dat die hele linkse (?) stad financieel zwaar zal verarmen!

   Geliked door 1 persoon

   • Jan zegt:

    Linksvolk houdt niet van cultuur en kunst, zij omgeven zich met rotzooi, met lelijkheid en daarom kan het direct bij het vuilnis gezet worden itt schoonheid, dat waarde heeft.

    Scruton: Waarom schoonheid er toe doet

    Geliked door 1 persoon

 3. delamontagne zegt:

  Vanuit m’n heel vroegere achtergrond van R.K., heb ik toch altijd geleerd dat die schuilkerk oogluikend werd toegestaan.
  In artikel staat anders.
  Maar mevr. hallalsema wil waarschijnlijk niet dat in de niet al te verre toekomst de paar overgebleven RK/Chr. geleuvigen zich schuil kunnen houden in van buitenaf niet als zodanig te herkennen kerkjes.
  De moslims staan alleen allah de onware toe.
  In Beiruth, Libanon moest een kerk de spits enkele meters lager maken, want die was hoger dan de nabijgelegen toren van de vlakbij gelegen moskeet, hetgeen gebeurde…………………

  Geliked door 2 people

 4. Bas zegt:

  https://pbs.twimg.com/media/Ee5bt7pXsAATAXJ?format=jpg&name=large

  Even voorstellen, de roomblanke club van Fonds Podiumkunsten die deze kerk de subsidie af nam omdat de kerk niet divers genoeg is…

  Wat een freakshow!

  https://mobile.twitter.com/Smient1/status/1292071009915490304/photo/1

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s