Biden neemt uitlating betreffende kritiek op Afro-Amerikanen terug – Trump countert op Twitter

Screenshot_106

(Vertaling: E.J. Bron)

De Democratische Amerikaanse presidentschapkandidaat Joe Biden is door een uitlating over Afro-Amerikanen in het defensief gedrongen. De Amerikaanse president Donald Trump counterde op Twitter dat Biden zojuist de stemmen van de zwarten kwijtgeraakt zou zijn en hun stem “niet meer waardig” zou zijn.

epoch times

Biden had donderdag in een interview gezegd dat “anders dan de Afro-Amerikaanse gemeenschap – met belangrijke uitzonderingen – de Latino-gemeenschap een ongelooflijk veelsoortiger gemeenschap met ongelooflijk veelsoortiger opvattingen over verschillende dingen” zou zijn. Daarop beschuldigden critici de voormalige vicepresident er van Afro-Amerikanen een ontbrekende diversiteit in de schoenen te schuiven.

Daarop probeerde Biden zijn uitlatingen donderdagavond op Twitter nog recht te zetten: “Ik wilde op geen enkele manier aanduiden dat de Afro-Amerikaanse gemeenschap een uniform blok is – noch betreffende identiteit, noch bij onderwerpen, überhaupt niet.” Veelmeer zou hij in zijn lange politieke carrière de verscheidenheid van de Afro-Amerikaanse gemeenschap hebben meegemaakt – en deze verscheidenheid zou een beter land van Amerika maken.

De voormalige plaatsvervanger van de eerste zwarte president van amerika, Barack Obama, geniet tot nu toe groot aanzien bij Afro-Amerikanen. Zwarte kiezers droegen er in belangrijke mate aan bij dat de 77-jarige de voorverkiezingen van zijn Democratische Partij kon winnen.

Biden had in mei voor ophef gezorgd, toen hij tegen een Afro-Amerikaanse radiopresentator zei: “Als u een probleem hebt om te beslissen of u voor mij of voor Trump bent, dan bent u niet zwart”. Deze zin en de uitlating van donderdag toonden opnieuw Biden´s vatbaarheid voor controverse of onduidelijke uitlatingen en versprekingen.

De uitdager van Trump wil volgende week zijn kandidate voor het vicepresidentschap bekendmaken. De 77-jarige heeft zich al gebonden aan een vrouw – en zou kunnen inzetten op een Afro-Amerikaanse. De beste kansen worden toegedicht aan Senator Kamala Harris en de voormalige nationale veiligheidsadviseur Susan Rice.

Bron:
www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Verenigde Staten. Bookmark de permalink .

4 reacties op Biden neemt uitlating betreffende kritiek op Afro-Amerikanen terug – Trump countert op Twitter

 1. Hovawart zegt:

  The black communities aren’t pulling their weight, and by fuckin golly or omfg, there’s a lot of weight
  It’s the highest height to weight to width ratio in the world…they will not be judged by the color of their skin, but by the thickness of their character.

  Like

 2. Bas zegt:

  https://newspunch.com/maxine-waters-claims-biden-cant-go-home-without-a-black-woman-being-vp/

  Maxine Waters beweert dat Biden ‘Kan niet thuis komen zonder dat een zwarte vrouw VP is’

  Maxine Waters werd online gestoord nadat hij zei dat Joe Biden geen andere keuze had dan een zwarte vrouw als zijn running mate te kiezen.

  Het democratische congreslid leek te suggereren dat Bidem een ​​schuld verschuldigd was aan Afro-Amerikaanse kiezers

  Like

 3. Bas zegt:

  https://newspunch.com/ted-cruz-slams-racist-oprah-talking-utter-bs-about-white-privilege/

  Ted Cruz gooit ‘racistische’ Oprah omdat hij ‘Volslagen Bull Shit’ spreekt over ‘White Privilege’

  Senator Ted Cruz (R-TX) heeft een vernietigende aanval op Oprah Winfrey gelanceerd, haar als een “racist” neergeslagen omdat ze de mythe van het “witte privilege” had gepusht.
  Oprah heeft het over “volslagen BS” als ze klaagt dat een “kastensysteem” in Amerika blanke mensen een “opsteker” geeft en het leven gemakkelijk maakt voor alle blanken, aldus Ted Cruz.

  Oprah sprak in een nieuwe aflevering van haar show, die wordt gestreamd op Apple TV +, getiteld “Uncomfortable Conversations with a Black Man: Part 1.”

  “Er zijn blanken die niet zo machtig zijn als het systeem van blanken – het kastensysteem dat is ingevoerd – maar ze hebben nog steeds, ongeacht waar ze op de sport staan, of de ladder van succes, ze hebben nog steeds hun witheid. ‘, Zei Oprah tijdens een recente aflevering van’ The Oprah Conversation ‘, aldus TheBlaze.

  “[Blanken hebben een] voordeel ,” voegde ze eraan toe. ‘Je hebt nog steeds je witheid. Dat is wat de term ‘wit privilege’ is. Het betekent dat witheid u nog steeds een voordeel geeft, ongeacht. Het is de fundamentele kwestie. ”

  Zoveel wakkerheid. En, zoals Texas senator Ted Cruz op Twitter opmerkte, zoveel “volslagen racistische BS”.

  Like

 4. BigLJohn zegt:

  Ten eerste; waarom worden in de regel in Amerika altijd stokoude mannen als president genomineerd. En van Joe Biden is al langer bekend dat hij aan het dementeren is. Donald Trump zal met de verkiezingen geen kind aan hem hebben. Hij zal hem zo onder de tafel gepraat hebben. En de Nederlandse MSM media weten het zeker; Jo Biden word de nieuwe Amerikaanse president. Dat Nederlanders idolaat zouden zijn op een volslagen gek als Rutte wil nog niet zeggen dat Amerikanen zo zot zullen zijn om op Jo Biden te gaan stemmen. Ik verklaar zelfs dat een deel van de Democratische kiezers ook op Trump gaan stemmen. De Nederlandse MSM media zullen in November nog hard op hun gore bek vallen, maar daarnaast NOOIT hun ongelijk toegeven !

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s