CITAAT

Screenshot_132

Is het niet raar dat elke vis die in het Engelse Kanaal gevangen wordt van de EU is, maar dat alle mensen die daar gevonden worden van GB zijn.

Geplaatst/vertaald door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t “Bas” 

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

3 reacties op CITAAT

 1. Republikein zegt:

  Een ‘woedende’ Priti Patel steunde gisteravond het sturen van patrouilles van de Royal Navy naar het Engelse Kanaal nadat een recordaantal migranten Groot-Brittannië had bereikt.

  Ambtenaren hebben opdracht gekregen om plannen op te stellen waarin de marine voor het eerst boten kan terugdraaien.

  Gisteren maakten 235 migranten in 17 schepen de gevaarlijke overtocht – het hoogste dagtotaal sinds het begin van de crisis, en overtrof daarmee het vorige record van 202 dat vorige week donderdag werd gevestigd.

  Het aantal dat dit jaar tot nu toe Groot-Brittannië heeft bereikt, is nu al het dubbele van het totaal dat in heel 2019 is aangekomen.
  Op donderdag staken tot 235 migranten het kanaal over – het hoogste dagtotaal sinds het begin van de crisis, en overtreft daarmee het vorige record van 202 dat vorige week donderdag werd gevestigd.
  +19

  Op donderdag staken tot 235 migranten het kanaal over – het hoogste dagelijkse totaal sinds het begin van de crisis, dat het vorige verslag van 202 dat vorige week op donderdag werd geplaatst, overtreft.
  Een ,,woedend” Priti Patel steunde het verzenden van Koninklijke Marine patrouilles in het Engelse Kanaal op Donderdag nacht nadat het recordaantal migranten Groot-BrittanniÔ bereikte.
  +19

  Een ,,woedend” Priti Patel steunde het verzenden van Koninklijke Marine patrouilles in het Engelse Kanaal op Donderdag nacht nadat het recordaantal migranten Groot-BrittanniÔ bereikte.
  Het aantal dat dit jaar tot nu toe Brittannië heeft bereikt is nu al het dubbele van het totaal dat in heel 2019 is aangekomen.
  +19

  Het aantal dat dit jaar tot nu toe Brittannië heeft bereikt is nu al het dubbele van het totaal dat in heel 2019 is aangekomen.
  AANVERWANTE ARTIKELEN

  Vorige
  1
  Volgende

  Drie migranten zijn gered van het laten zinken van 300 pond opblaasbare…
  Een pasgeboren baby, een zwaar zwangere vrouw en kinderen zijn…
  Verbazingwekkend stel vindt twee migrerende verstekelingen die zich verstoppen onder…
  AOTHER bootlading migranten komen in Dover aan na dinghy…

  Deel dit artikel
  Deel
  33k-aandelen

  Bijna 3.950 migranten maakten de overtocht in kleine bootjes in de eerste 219 dagen van 2020 – vergeleken met 1.850 vorig jaar.

  De crisis is een persoonlijke klap voor de minister van Binnenlandse Zaken, die in oktober vorig jaar heeft beloofd dat de overtochten nu vrijwel geheel zouden zijn verdwenen.

  Een bron van Binnenlandse Zaken zei: ‘De laatste strohalm was dit recordaantal, waardoor de minister van Binnenlandse Zaken dit nieuwe initiatief heeft geëist. De echte oplossing moet van de Fransen komen – we willen dat de Fransen ze terugnemen.

  Gisteravond zeiden bronnen dat marineschepen nu zouden kunnen beginnen met het terugsturen van migrantenboten naar Frankrijk in een grote escalatie van de tactiek.
  Immigratie nog steeds te hoog – poll

  Meer dan de helft van de Britten denkt dat de immigratie nog steeds te hoog is, ondanks jaren van Tory-beloftes om het naar beneden te halen, zei een studie gisteren.

  Het waarschuwde Boris Johnson dat als zijn op punten gebaseerde immigratiesysteem een golf van massa-immigratie toelaat, dan zullen de kiezers zich tegen hem keren.

  De studie van de Britse denktank van het Migratiehorloge zei de meest recente opiniepeiling vond dat 54 procent denkt dat de immigratie in het afgelopen decennium te hoog is geweest.

  Slechts 5 procent vindt dat het te laag is geweest. En meer dan zes op de tien zeiden dat ze geloven dat de regering het immigratiebeleid verkeerd heeft aangepakt.

  Uit de analyse bleek dat de angst voor de gevolgen van grootschalige immigratie een belangrijk punt van zorg werd nadat Tony Blair de deuren opende voor miljoenen mensen van zowel binnen als buiten de Europese Unie.

  De bezorgdheid nam af nadat David Cameron in 2010 aan de macht kwam met de belofte om de immigratie terug te brengen tot het niveau van de jaren negentig en na het Brexit-referendum van 2016 verder afnam.

  In het verslag staat: “De meesten hebben nog steeds sterke opvattingen over een vermeend gebrek aan effectieve immigratiecontrole”.

  Advertentie

  Mevrouw Patel heeft de parlementsleden verteld dat zij juridisch advies heeft ingewonnen dat een dergelijke stap legaal zou zijn volgens het internationale zeerecht.

  Maar de tactiek zou zeer controversieel zijn en het risico met zich meebrengen dat de Franse regering, die Groot-Brittannië heeft verteld dat ze het illegaal vindt, van zich vervreemdt.

  Andere noodmaatregelen die door het ministerie van Binnenlandse Zaken worden overwogen, zijn het gebruik van marineschepen om het pad van migrantenboten te blokkeren.

  Men begrijpt dat er kleinere militaire vaartuigen zouden worden gebruikt, in plaats van grotere schepen zoals fregatten of torpedoboten. De Koninklijke Marine zou een belangrijke rol kunnen spelen, aldus bronnen.

  De Britse strijdkrachten zouden ook netten kunnen gebruiken om propellers of drijvende ‘hausses’ te verstoppen om de weg voor migrantenboten te blokkeren.

  Beide methoden werden in mei en juni in het geheim getest met marineschepen en boten van de Border Force.

  Een bron van de regering zei: ‘Dit zijn allemaal opties die worden overwogen. De minister van Binnenlandse Zaken is woedend over dit dagtotaal, dat volgens ons maar liefst 250 bedraagt.

  Het is nu duidelijk dat het cijfer 235 is, volgens de BBC.

  De bron voegde daaraan toe: ‘Zij heeft haar ambtenaren geïnstrueerd om met het ministerie van Defensie te spreken over hoe we verder kunnen gaan. Ze heeft ook gevraagd om een gesprek met de Franse minister van Binnenlandse Zaken, Gerald Darmanin.

  Ambtenaren van beide departementen hebben een eerste gesprek gevoerd en de minister van Binnenlandse Zaken kan daarop een formeel verzoek om bijstand van het ministerie van Defensie indienen.

  De aankomst van gisteren omvatte ten minste tien jonge kinderen en een zwaar zwangere vrouw, die aan boord waren van een boot die landde op

  https://www.dailymail.co.uk/news/article-8601819/Furious-Priti-Patel-backs-sending-Royal-Navy-tackle-migrant-crisis.html

  Like

 2. Republikein zegt:

  Like

 3. Bob zegt:

  Frakrijk maakt chaos, speelt de lieve, en wil dat
  het VK voor de kosten opdraai 35 m.
  De EU maak rotzooi en laat zijn burgers betalen
  en in de ellende zitten.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s