Herstelbetalingen voor historische slavernij zijn absurd

Screenshot_129

(Door: Ines van Bokhoven)

Blindheid voor feiten en argumenten

Ook al heeft elk volk in de geschiedenis ooit wel aan slavernij gedaan of is daar het slachtoffer van geweest: de blanke westerse mens is natuurlijk de grote schuldige en daarvoor zal hij moeten boeten. Herstelbetalingen dus. Maar van wie aan wie, wanneer, hoeveel, en vooral: waarom? Ines van Bokhoven zet de feiten op een rij en stelt heel veel vragen.

In het racismedebat is het onderwerp uiteraard weer opgedoken: de eventuele herstelbetalingen die ‘we’ zouden moeten doen aan de nazaten van de slachtoffers van de Trans-Atlantische slavenhandel. Het verbaast niemand dat Sylvana voor is en dat BLM voor is.  Ik heb het nog niet opgezocht, maar ik wed dat Jerry en Akwasi ook helemaal voor zijn. Tja.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", belangenverstrengeling, Censuur, cultuurrelativisme, demoniseren, Desinformatie, Geschiedvervalsing, gezond realisme, Graaien, Historie, Hypocrisie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, Marxisme, moralisme, Nederland, nieuw fascisme, praatjesmakers, Racisme, Rotzakken, Slavernij, Socialisten, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

15 reacties op Herstelbetalingen voor historische slavernij zijn absurd

 1. Johan zegt:

  Aan zakkenvullende neger-nazaten van slaven en adspirant-slaven hebben wij hier geen behoefte.
  Optiefen dus !
  Die ‘gekrenkte’ negers moeten zich eens goed laten nakijken door een psychiater in plaats van te zitten drammen om ‘herstelbetalingen’.

  Kijk ! De huidige Nederlandse bevolking heeft nooit slaven gehad en die huidige drammende negerbevolking heeft nooit katoen hoeven plukken.
  Dus ,,, waar hebben we het over ?

  Bovendien, Negers hebben een paar honderd jaar geleden de slavernij zelf uitgevonden.
  Het gebeurde in Afrika, toen het blanke ras daar zelfs nog niet eens op bezoek geweest was.
  Maar het is wél aan het blanke ras te danken dat de slavernij uiteindelijk afgeschaft is.
  Dus ,,, waar hebben we het over ?

  Geliked door 2 people

 2. Marc zegt:

  Afrikanen zouden zich vrijwillig in slavernij hebben gestort als ze van tevoren wisten dat hun nazaten in alle vrijheid in ons land kwamen te wonen, met alle voordelen van dien.

  En wat is die Grunberg toch een ongelofelijke lul.

  Geliked door 1 persoon

  • Jan zegt:

   Hij meent dat hij kan schrijven

   Like

   • paulzwueste zegt:

    Als ik die vent z’n gezicht zie word ik al misselijk.
    Wat ’n slijmerige boevenkop.
    Als Jood moet hij toch veel beter weten.
    Hij buigt diep voor de islam die juist hem als Jood naar het leven staat!
    We kennen dat type.
    Ascher is er ook zo een.
    Geef mij maar Israëlisch!

    Geliked door 1 persoon

 3. Jules Vismale zegt:

  In Rusland kunnen miljoenen Oekraïners, Wit-Russen, Esten, Letten, Litouwers, Kozakken, Krim-Tartaren, Kalmukken, Wolga-Duitsers e.v.a. eveneens herstelbetalingen vragen aan de Russische regering omdat tallozen van hun ouders, grootouders en overgrootouders eveneens slavenarbeid moesten verrichten voor het communisme en zij met miljoenen zijn gedeporteerd of vermoord!

  Geliked door 1 persoon

  • fleckie zegt:

   Dit speelde zich WEL. in de GELDVERKWISTENDE TSARENTIJDEN af,
   , onder de( met hun MOOIE ‘ ‘banketten,’+. BALS’ etc. ……. terwijl de tuberculoze. WELIG tierde onder de gewone burgerbevolking
   en er. was een heel andere ‘opbouw’ van de bureaucratie, ( voor een baantje te bemachtigen , bij bureaucratie , moest men eerst. GELD ‘neerleggen’, bijvoorbeeld. Er bestaan nog boeken uit de tsarentijden, Boek‘de gebroeders KARAMOZOV,’ . Is mooi, er waren meerdere
   div. auteurs, zoals o.a. DOSTOJEWSKI. : ,etc. ( is wel een iets andere ‘schrijfwijze als men hier gewend is, bijvoorbeeld. ……<~<~<~<~<~<~De naam RASPOETIN. Komt voor in de laatste. tsaren- familie.<~<~<~<~<~<~<~

   Like

 4. Jan zegt:

  Racist opoe Winfry (met de grote bek en IQ van SS) en haar beschuldigingen naar blanken, zwijgt zelf over haar groezelig en smerig verleden met verkrachters

  ….there is a ‘White System’ holding people down

  Hey Oprah was it white privilege that had you handing young white actresses over to the predator Harvey Weinstein- asking for a friend! #ThesePeopleAreSick pic.twitter.com/XsJJzVerAs
  — Karli 🇺🇸 (@KarluskaP) August 5, 2020

  Like

 5. leo1 zegt:

  Ik ga een proces aanspannen bij het Europees Hof voor de rechten van de mens ( EVRM )
  tegen de Spaanse Staat en daarna een enorme grote schadeclaim indienen bij de Spaanse regering voor al het leed en ellende welke mijn voorouders is aangedaan tijdens de 80-jarige oorlog.
  Wie doet er mee ?????

  sic.

  Like

  • fleckie zegt:

   De Portugezen waren trouwens ook nogal. ‘BEZIG’ in AFRIKAANSE landen, ,,,,, dus…moeten de zich nog steeds ‘gedupeerden’. noemenden, zich allereerst. ‘MERKBAAR’. maken op Toenmalig – slavernij- gebied. ,in. PORTUGAL, : Van. WAARUIT. wij NOOIT. iets. vernemen!!. .. Wanneer hebben de. PORTUGEZEN …..AFRIKA. eigenlijk. verlaten.??!!…….>~<~<~<~<~<~<~

   Like

 6. Cathja zegt:

  Ach, laten we de geschiedenisboekjes eens wat aanpassen. Het is tegenwoordig een trend om lesmateriaal aan te passen aan de huidige tijd, dus moet dat zogenaamde slavernijverleden ook maar eens geschrapt worden. We leven trouwens niet meer in 1850-1875.
  Dat gezeur elke keer over ‘herstelbetalingen’….. Ik wil wel eens weten wat je met geld zou kunnen herstellen. Ze kunnen beter meteen zeggen dat het verleden hen niks zegt, maar dat een dik gevulde bankrekening wel heel prettig is…..
  In de VS willen ze proberen om meer te mogen slapen. Vanwege het ‘slavernijverleden’ schijnen ze meer rust nodig te hebben. Meer slaap zien ze daar ook als een soort herstelbetaling.

  Zijn er nog normale mensen op deze aardbol?

  Geliked door 1 persoon

  • Jules Vismale zegt:

   In Polen en Griekenland wilden ze zelfs nog schadevergoedingen hebben van de Duitsers om alle ellende die de nazi’s daar in WO II aan hebben gericht! Alleen werd, hypocriet genoeg, het eerstgenoemde land 9 x langer bezet gehouden door de Russen die daar ook vreselijk hebben huisgehouden daar de communisten net zo erg waren!
   En in Griekenland waren er twee verzetsgroepen, de ELAS (Volksleger voor Nationale Bevrijding) en EDES (Nationaal Republikeinse Griekse Liga), die elkaar nog feller bevochten dan dat ze dat tegen de Duitsers deden!

   Geliked door 1 persoon

   • fleckie zegt:

    Was dat tijdens het KOLONELSBEWIND?

    Like

   • fleckie zegt:

    Wat er ‘onderling.’ geregeld wordt , …wordt ons nooit verteld, alleen komen we iets aan de weet, als iets ‘toevallig. ,!! ‘ uitlekt,, ontdekt door. ‘ wakkeren,, die MEN het liefste doofstom zou maken, en ook meestal doet,, Het ‘ gekoedel ’ met het door ons opgebrachte geld, wordt meestal dus via ‘achterdeuren’ weggewerkt, …….( als we alleen al maar weten hoeveel ,door Ons. onbekende. Miljoenen door madam Kaag. zijn overgemaakte naar Palestijnen, die dan verder gaan. met hun bestialiteiten ,…….maar het zijn dan wel. ONZE. belastingafdrachten, die verkwanseld worden……..<~<~<~<~<~<~<~

    Like

 7. Tistochwat zegt:

  Mijn ouders hadden het niet breed, en mijn grootouders en overgrootouders hebben bittere armoede gekend, dus wat zeiken die negers nou?

  Vraag eens aan die ‘oranjes’ hoe zijn aan hun gigantische vermogen zijn gekomen.
  In ieder geval niet met werken.

  Ik wil ook een ‘herstelbetaling’, want ik ben zelf een slaaf: een belastingslaaf.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s