Criminelen tarten justitie: weer meer enkelbandknippers

Screenshot_199

(Door: Valentijn Bartelsen en Mick van Wely)

Vorig jaar 115 keer enkelbanden doorgeknipt

DEN HAAG – Maar liefst 110 verdachten en veroordeelden namen afgelopen jaar 115 keer de benen na het doorknippen van hun enkelband. In 2017 waren er nog ’slechts’ 63 saboteurs. Van de 110 zijn nog zeven verdachten en criminelen zoek, de rest is opgespoord. De zeven staan gesignaleerd. Dat blijkt uit cijfers die De Telegraaf heeft opgevraagd bij het ministerie van Justitie en Veiligheid.

Het doorknippen van de enkelband, en daarmee onttrekking aan het elektronisch toezicht, is een hardnekkig probleem. In 2017 gebeurde het 63 keer, het jaar erop was het 103 keer raak en in het afgelopen jaar ging het dus opnieuw vaker mis.

Eerdere versteviging van de enkelband heeft geen soelaas geboden. Het ministerie introduceert nu een nieuwe enkelband die in het najaar van 2020 gefaseerd in gebruik wordt genomen. Het departement werkt na aandringen vanuit de Tweede Kamer ook aan strafbaarstelling om sabotage van de enkelband te ontmoedigen.

Lees verder>>>
De Telegraaf

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Weg met ons!", achterlijkheid, Bananenmonarchie Nederland, Criminaliteit, Justitie, Naïviteit, Overheid, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

8 reacties op Criminelen tarten justitie: weer meer enkelbandknippers

 1. karton zegt:

  Politie & Justitie gaan dit monitoren en komen zeer binnenkort met een rapportage. Slaap maar rustige verder beste burgers, niks aan de hand, we hebben de zaak volledig in de hand m.u.v. de toestand aan de stranden, de toestanden in de A.Z.C.’s, toestanden in de winkelcentra, toestanden rond de import van drugs, toestanden rond de corona-crisis; maar voor de rest…………alles onder controle !!!

  Like

 2. Harry zegt:

  Gewoon een heel klein beetje cordiet in die enkelband aanbrengen en zorgen dat die bij het doorknippen ontploft .
  Anders leren ze het toch niet af !
  En je kunt ze dan ook gemakkelijker inhalen als ze wegrennen .
  Pappen en nathouden werkt bij de huidige generatie criminelen niet meer .

  Like

 3. Joannes den Hollander zegt:

  Het aanbrengen van een explosieve lading zou een oplossing kunnen zijn. Met geweld een enkelband saboteren zou een detonator in werking moeten stellen die een springlading tot ontploffing brengt die de voet van de enkel scheidt. Probleem opgelost.

  Like

 4. Htsk day zegt:

  Ik denk dat een ouderwetse ijzeren bal van 25kg aan een ketting nog steeds beter werkt.

  Geliked door 2 people

 5. Hovawart zegt:

  De ‘straf’ om zware delinquenten met een enkelband thuis hun straf te laten uitzitten is een toppunt van onvermogen, daarom vind het kabinet het een goede methode om Corona-positieve patiënten te voorzien van opsporingsmiddelen voor criminelen…….wat zijn de sancties die men wel zal gaan opleggen aan de onschuldigen?
  De omgekeerde wereld, de burger is op alle manieren de pineut,………roept u maar!

  Like

 6. Heniusz zegt:

  Simpelste oplossing is natuurlijk gewoon stoppen met die enkelband, dat dan een aantal goed slechten moet lijden onder steeds meer slecht slechten is dan jammer. Terug naar het oude normaal: Opsluiten die criminelen!

  Like

 7. OphEUffen zegt:

  Je hebt een enkelband. Dat is niet voor niets. Je knipt hem door. Dan verwacht ik voor mijn belastinggeld dat er direct een arrestatieteam op afgaat. Prutsers.

  Like

 8. Pingback: Criminelen tarten justitie: weer meer enkelbandknippers | JDreport.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s