Regeren via de achteruitkijkspiegel

Screenshot_218

Raadspensionaris Johan de Witt en Minister-president Mark Rutte

(Door: H. Numan)

Keer op keer hoor ik de vraag: waarom wordt het alleen maar erger? Er is meer criminaliteit, veel zwaardere criminaliteit, en er komen constant asieligzoekers uit landen die veilig zijn. Die asieligzoekers mogen niet eens meer weggestuurd worden door de EU. Een illegaal is tegenwoordig legaal. De reden is eigenlijk simpel. Alle regeringen, zeker die van ons, regeren via de achteruitkijkspiegel.

Waar gewerkt wordt, worden fouten gemaakt. Ook op ministeries waar men zegt: wie werkt maakt fouten. Wie het werk naar zijn opvolger doorschuift, maakt promotie. Een paar blunders uit het recente verleden: Het C2000 communicatie systeem voor de politie. Dat was voor de invoering allang bekend. Postduiven werken sneller, beter en zijn betrouwbaarder. De Betuwelijn. Kostte een godsvermogen,  en was weggegooid geld. De HSL naar Parijs, ook. Ja, u bent heel snel in Parijs. Iets sneller dan destijds met de stoomtrein, om precies te zijn. Waarbij 2 grenscontroles plaatsvonden. (Ik heb het gecontroleerd via een oud spoorboekje.) Een hele grote blunder, de grootste eigenlijk, was Juliana laten zeggen dat Nederland vol was, ten dele overvol. Dat was in 1950 toen Nederland nog geen 10 miljoen inwoners had. Ik kan nog wel een uurtje doorgaan met voorbeelden.

Wat u moet opvallen, is dat er niets aan gedaan wordt. Op z’n best wordt er decennia later schuld bekend, maar verder gaat het nooit. Dat is regeren via de achteruitkijkspiegel. In de afgelopen 60 jaar zitten er 4 partijen om beurten samen in de regering: het CDA, de VVD, de PvdA en D66. Geen van die partijen zal schuld bekennen voor de bedenkers er van overleden zijn. Of in ieder geval niet meer politiek actief zijn.

Gastarbeiders, bijvoorbeeld. Wie waren daar verantwoordelijk voor? Het CDA en de VVD. In eerste instantie was de PvdA – toen nog een arbeiderspartij – daar faliekant op tegen. Nu, 60 jaar na dato, durft men wel te zeggen: ja, dat was fout. Hadden we nooit moeten doen. Maar …. er wordt verder niets mee gedaan. Iets later kreeg de PvdA door dat er heel wat stemmen te halen waren onder gastarbeiders. Zo ging die gelijk om, op jacht naar stemmen. Dat was nadat Nieuw Links de macht had overgenomen. Willem Drees en de arbeiders werden bij het oud vuil gezet. Staan ze allebei nog steeds. Progressieven moeten niks hebben van arbeiders. En van Willem Drees nog veel minder. Hij is inmiddels weggepoetst uit de Canon van de Politiek Correcte Nederlandse Geschiedenis.

Gaan we iets verder kijken. Die gastarbeiders kregen de Nederlandse nationaliteit cadeau. Van wie? Onder andere van Wiegel, Bolkestein en nog veel meer nog steeds actieve politici. Je zult de VVD dus nooit horen zeggen: inderdaad, dat hadden we beter niet kunnen doen. Zelfs niet tijdens een verkiezingscampagne, als ze alles recht liegen wat krom is. Want dat blameert Wiegel, Bolkestein en dus de partij zelf.

Verder getuigt het van zeer slechte manieren als je het werk van je coalitiepartner onderuit haalt. Ook al is het in een vorig kabinet gebeurd waar jezelf niet in zat. Doodeenvoudig, omdat die partij je dat zal terugbetalen met rente. Tijdens dit kabinet, als het even mogelijk is, en anders het volgende op zeker. Het werk van je ‘doodsvijanden’ ga je ook niet onderuit halen, want wie weet heb je ze nodig in een volgend kabinet. Kortom, alle regeringen regeren via de achteruitkijkspiegel. Gemaakte fouten in het verleden worden collectief genegeerd.

Het is een fabeltje dat de VVD de rotzooi opruimt die gemaakt wordt door een pretkabinet waar de PvdA in zit. Dat zeggen ze graag, want de VVD praat altijd stoere taal als er verkiezingen aankomen. Dan mag het, maar verder moet het niet gaan. Elkaar met modder gooien mag tijdens verkiezingen. Daarna is het zakendoen als vanouds. Het gebeurt zelden of nooit dat de VVD ‘de rotzooi opruimt’. Als ze dat deed, was er geen gastarbeider probleem geweest. Dat nu geëscaleerd is in regelrechte mohammedaanse kolonisatie.

Het fabeltje dat conservatieve partijen de rotzooi opruimen van linkse pretkabinetten is onzin. Geen flauw idee wie dat verzonnen heeft, want het is aantoonbaar nooit gebeurd. Kijk naar de diverse onderwijshervormingen, vanaf de Mammoetwet. Die hervormingen waren allemaal nogal progressief, om het zachtjes uit te drukken. Allemaal nogal controversieel. Er waren nogal wat aanpassingen nodig na elke invoering. Geen van die hervormingen werd naderhand teruggetrokken, of zelfs maar veranderd door de VVD of het CDA. De VVD regeert samen met het CDA ongeveer 2/3 van de tijd, de rest is/was CDA met de PvdA. Dus het was geen enkel probleem om een hervorming om te buigen. Maar … het kan wel eens gaan gebeuren dat we die PvdA nodig hebben, in een komend kabinet. Dus blijven we met onze handjes van hun projecten af. Bovendien, de hervorming is mede geschreven door onze coalitiepartner CDA. Die gaan we natuurlijk niet in haar hemd zetten.

Wat geen fabeltje is, is dat links waar mogelijk alles wat met bloed zweet en tranen is opgebouwd, afbreekt. Maar wederom, met de beperkingen van de achteruitkijkspiegel. Actieve politici worden ontzien, en partijen beschadigen doen we niet. Behalve Wilders en de PVV. Dat moge duidelijk zijn.

Waarom? Vanwege die achteruitkijkspiegel. Nieuwe partijen worden in principe niet snel geaccepteerd. D66 was toen ze begon een (enigszins) revolutionaire club. Het heeft nogal wat jaartjes geduurd voor dat ze geaccepteerd werd. Dat gebeurde toen D66 mee ging doen met achteruit kijken. Naarmate D66 haar revolutionaire kroonjuwelen liet vallen, werd ze meer geaccepteerd. Ze heeft nu een solide reputatie van corruptie opgebouwd met idealen die iedere week veranderen. Toeval?

De andere strategie voor nieuwe partijen is stug volhouden. Zo is de PvdA groot geworden, probeert DENK ons land te islamificeren en wil de PVV ons land proberen redden. De PvdA duikelde de afgrond in, omdat ze ongeloofwaardig werd. Spekman en zijn slobbertrui. Wie geloofde hem? Was hij een ‘arrebeier met z’n poten in de modder’? Welnee. Hij was een econoom die net deed alsof. Het kostte hem nogal wat moeite om zijn afkeer voor het klootjesvolk te verhullen. Iets later donderde het CDA om. Balkenende was niet meer geloofwaardig. Ministers die aan de ene kant zo corrupt zijn als tien anderen, en aan de andere kant weigeren te werken omdat het zondag is, zijn niet geloofwaardig. Plus over de houdbaarheidsdatum heen. Niemand zat nog te wachten op nog een kabinet met de bidlippen van het CDA.

Die achteruitkijkspiegel politiek gaat nu de VVD opbreken. De stoere taal wordt weer geuit. Straffen moeten strenger worden, asielbeleid aangetrokken. Tot de dag van de verkiezingen. Tja, het heeft 60 jaar prima gewerkt, dus waarom nu opeens niet meer? We zagen dat het almachtige CDA redelijk onverwachts onderuit ging. Daarna kwam de val van de PvdA als een donderslag bij heldere hemel. Verbaas u niet dat bij de komende verkiezingen de VVD het gelag moet gaan betalen.

Daar heb ik 2 goede redenen voor. Het is niet onmogelijk dat Rutte zijn vierde kabinet gaat vormen. Maar op een gegeven moment zijn de kiezers het zat. Hoe goed of slecht een premier het ook doet. Rutte is bepaald geen Willem Drees. 12 jaar Rutte is waarschijnlijk meer dan genoeg voor de meeste kiezers. Dat was het ook voor Lubbers en voor Balkenende. De tweede reden is die ongeloofwaardigheid. Elke politicus liegt. Weten we allemaal. Onder Rutte heeft de VVD dat verheven tot een kunstvorm. Dat gaat ze opbreken.

Om af te sluiten een vriendelijke waarschuwing aan onze premier. Lang geleden hadden we een raadspensionaris die bijzonder populair was. Heel wat populairder dan u, Mark Rutte. Onder zijn leiding boekte de marine haar grootste overwinning ooit. Iets later werd die premier opeens heel erg gehaat. Wat deden zijn onderdanen: ze aten hem op. Even ter verduidelijking: die raadspensionaris werd ten onrechte beschuldigd van hoogverraad… Over ten onrechte hoeft u zich geen zorgen te maken, beste Mark. Over opeten des te meer.

Door:
H. Numan
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

20 reacties op Regeren via de achteruitkijkspiegel

 1. Sobieski zegt:

  Het contrast tussen Jan de Wit en Markje Prutte kon niet groter zijn.

  Like

 2. karton zegt:

  Als ‘t vooruitziend niet lukt moet het maar via de achteruitkijkspiegel; dat daardoor zeer ernstige ongelukken kunnen/ gaan gebeuren interesseert “Den Haag” geen hol.

  Like

 3. Joannes den Hollander zegt:

  Wordt Mark Rutte dan halal geslacht? Ik eet er niet van mee, veel te bang om besmet te raken met linkse koprot.

  Geliked door 1 persoon

 4. Bas zegt:

  Wie oh wie..
  https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/5176763/brandkranen-opengedraaid-wateroverlast-waterschade-den-haag

  Opengedraaide brandkranen in Den Haag: blije kinderen én overlast

  In Den Haag hebben jongeren vanavond ongeveer tien brandkranen opengedraaid. Kinderen renden door het opspuitende water dat voor wat verkoeling zorgde in de verzengende hitte van de stad. Toch was het niet alleen maar blijdschap, want enkele bewoners liepen flinke wateroverlast op.

  De brandkranen werden opengedraaid in de buurt van de Kockstraat, de Smitstraat en het Joubertplantsoen. “Jongeren doen dit uit baldadigheid”, zegt Sandra Zittersteijn, woordvoerder van drinkwaterbedrijf Dunea. “We zijn er niet blij mee. De druk kan namelijk wegvallen in de wijk.”

  Waterschade bij buurtbewoners
  Bij enkele bewoners leverde het waterschade op, omdat het water via de ramen op de vloer terechtkwam.

  Like

  • Julia zegt:

   Bas Dit wordt bewust niet aangepakt omdat het doel is nog meer tweedeling te zaaien en eigen normale burgers er voor laten boeten door nog meer onderdrukking toe te passen. Die hele hoax rondom corona is de afleidingsmanoeuvre om het ideaal NWO van de elitaire machtswellustelingen af te ronden. Hieraan is al jaren voorbereiding aan voorafgegaan door o.a. al vroege indoctrinatie op scholen er in te pompen en is de gecreëerde hoax rondom corona de finale afronding hiervoor. Chaos, tweedeling en angst inboezemen zijn hier een groot onderdeel van de Agenda 21/30 NWO. Het volk moet eerst totaal lam geslagen zijn door onderdrukking en de economie moet totaal zijn afgebroken om het volk onder de duim te houden. Dit is wat men ook kan teruglezen in het Kalergi plan https://www.krapuul.nl/blog/2742015/ondanks-de-aristocratische-geest-van-het-kalergi-plan-is-het-toch-actueel/ Vandaar dat de massale toestroom woestijnratten en zwarte Afrikanen waaronder heel veel crimineel tuig een vrijbrief heeft om onrust en oproer te veroorzaken. Misselijkmakend achterkamertjespolitiek en geheime Bilderberg conferenties mede vertegenwoordigd door de Oranjes zijn de grondleggers.

   Like

  • Tijl Uylenspiegel zegt:

   Altijd weer dat halfzachte gedoe, je kunt dit niet afdoen als baldadigheid van kindertjes die het warm hebben, zo’n kraan krijg je echt niet zomaar open en al helemaal niet door kinderen.
   Hetzelfde zie je nu op Scheveningen, er waren en zijn zeer veel klachten over mensen die overal maar ‘kamperen’. Dat klinkt wel schattig maar de werkelijkheid ligt toch wat anders, er zitten arbeidsmigranten (Polen) bij die geen werk (meer) hebben en daarmee ook hun woonplek kwijtraakten maar geen zin hebben om terug te gaan, er zitten ‘gewone’ daklozen bij en raad eens wat, er staat geen toiletgebouwtje zoals op een camping.
   Drie keer raden waar die hun behoefte doen.
   Afgelopen nacht is men (eindelijk) gaan optreden en wat blijkt ? Sommigen zeggen dat ze net pas zijn aangekomen en niet wisten dat het niet mocht!!
   Ja dan kun je niet optreden natuurlijk!!
   En dus blijft het weer bij een “foeigesprekje”, niet meer doen hoor stouterd!
   Ja daar zullen ze van onder de indruk zijn !!
   Anderen bleken “niet thuis” en dan schijn je ook niks te kunnen doen….

   Like

  • Julia zegt:

   Bas de politie macht was volop aanwezig om de eigenaar van een supermarkt die aan alle eisen voldeed het leven kapot te maken https://www.telegraaf.nl/nieuws/899948824/meute-jouwt-politie-uit-na-verzegelen-corona-supermarkt Dan is toch duidelijk dat die linkse bestuurders van de veiligheidsregio totaal achter het beleid van de corrupte overheid te staan en alleen onschuldigen blanke eigen volk te onderdrukken. Hier walg ik echt van en wat moet je als Jan de Agent weer vreselijk veel voldoening van je volbrachte heldendaad hebben. De sukkels die zich volop in zetten om hieraan mee te werken hebben nog niet door dat zij zelf en hun gezin straks ook zwaar de dupe zijn van de hoax rondom de corona maatregelen en economisch ook naar de donder gaan. Het werk wordt straks overgenomen door drones en alle moderne technieken en staan zij zelf vervolgens op straat als dank voor hun Gestapo dienst maar wel door iedereen nog niet meer met de nek worden aangekeken. Hier is geen goed woord meer voor over. Scheveningen en vele andere probleemwijken zijn een complete chaos waar niet meer tegen wordt opgetreden en de totale macht is verloren. Ik vrees dat de hoogste tijd is aangebroken dat het volk zichzelf moet gaan verdedigen tegen de ondemocratische rechtstaat en de dagelijks terreur, steek- en schietpartijen en overvallen.

   Like

 5. Hans van Straaten zegt:

  Mag toch hopen dat de kiezers Rutte zijn leugen zat zijn. Maar ik ben toch bang dat velen het niet doorhebben, die lezen nog steeds de msm. Maar hoop doet leven hè.

  Like

  • Julia zegt:

   Hans van Straaten Helaas valse hoop de Nederlandse angst ingezaaide schaapjes dromen verder en zijn nog steeds in de heilige veronderstelling dat alles wel goed komt. Dat komt het gaat ze nu nog te goed af maar dit duurt niet lang meer en worden zij uit hun slaap klaar wakker maar zijn dan geestelijk absoluut niet voorbereid om dan met de keiharde realiteit te leven waar zij slapende hard aan hebben meegewerkt. Het zijn ondergedoken watjes die totaal geen enkele vorm of verstand hebben om zich tegen hun ontnomen vrijheden, verplichte gifvaccins en economische- maatschappelijke ondergang te verzetten laat staan te strijden maar dan wel in een heel diep uitzichtloos gat vallen. Ik gun dit soort slapende onderdanen deze ondergang van harte toe dan moeten zij deze ellende maar ervaren die zij hebben te danken aan hun onderdanige lafheid.

   Like

 6. BigLJohn zegt:

  Rutte moet van The New Word Order voor dictator spelen. En van dictators is bekend dat ze NOOIT het veld ruimen. Ze krassen pas op bij een revolutie of middels een sniper die ze afknalt. Dus al zijn we dictator Rutte meer dan beu, er is een zeer grote kans dat hij na de verkiezingen van volgend jaar gewoon verder gaat bij waar hij is gebleven; ons leven verder kapot maken. Enige nuances zijn mogelijk, ook een Klaas Dijkhoff of een Hugo de Jonge kunnen zijn job gaan overnemen. Dictators doen verkiezingen altijd naar hun hand zetten. Voor hen vervelende oppositiepartijen worden uitgeschakeld. Stembusfraude komt niet alleen bij die dictator in Wit Rusland voor. Hier in Nederland loopt er ook een rond; Rutte. Wie hem kwijt wil, kijk zelf maar wat je kunt doen….

  Geliked door 1 persoon

 7. Republikein zegt:

  Allemaal dooie hoeken.

  Like

 8. Alex Delarge zegt:

  Even kijken in die spiegel.

  Geliked door 1 persoon

 9. Bas zegt:

  Iets anders

  GEBEURT NU: In de afgelopen 48 uur lanceerden Palestijnse terroristen onder leiding van de terreurgroep Hamas tientallen brandstichtingen vanuit de Gazastrook, gebruikmakend van onze zomerse hittegolf om zoveel mogelijk schade aan te richten

  Geliked door 1 persoon

 10. loNe zegt:

  ken uw geschiedenis :
  deWit was NET ALS Rutte !
  Hij was een typisch omhoogevallen handelaartje met kort inzicht ,
  en dacht de Franse koning met ‘verdragen’ — lees : inlegvelletjes !
  in toom te houden

  deWitt had alleen oog voor Holland [lees Amsterdam etc]

  de enige die de situatie goed doorhadden
  waren de [toen nog echte] Oranjes

  Like

 11. Julia zegt:

  Dat hele kabinet is één hele grote onsamenhangende en ongeloofwaardige chaos. Tijdens zo een belangrijk debat gisteren heeft de geblondeerde onbenul en dictator De Jonge weer eens een dreigement geuit dat totaal kant nog wal raakt en de bevolking tien keer nadenkt of hij of zij zich überhaupt nog laten testen. Deze man stikt in zijn leugens eerst de mondkapjes affaire en nu weer over de bezetting van de GGD. Wat doet zo een onbenul op zo een belangrijke post totaal niet capabel en niet meer om aan te horen of te zien. Dan vriend Rutte die miljarden van ons belastinggeld heeft geschonken en waar Frankrijk en Italië gelijk misbruik van maken. Frankrijk structureel loonsverhoging voor zorgmedewerkers en Italië belastingverlagingen voor haar burgers. Ons zorgpersoneel krijgt het nakijken en sterker nog men loopt weg voordat er een stemming moet komen over eventuele loonsverhoging van zorgmedewerkers die allang een fatsoenlijk salaris hadden moeten krijgen. Ik vraag mij af door welk virus De Jonge CDA en de rest van die CDA club mee zijn besmet net als die CDA brulaap Hubert Bruls voorzitter en dictator van de
  veiligheidsregio’s. Waar zijn ze in dit land mee bezig terwijl er overal branden zijn door geweldsdelicten, steekpartijen, rellen en terreur dat nauwelijks wordt aangepakt. Onze schaarse politie eenheid en BOA’s worden hoofdzakelijk ingezet tegen burgers die zich niet aan de opgelegde fake regels rondom corona houden en het door een lappen deken van onsamenhangende en onlogische regels aan elkaar hangt. Dus die brulaap uit Nijmegen moet zijn dicttatuur eens flink gaan uitoefenen op dat voornamelijk jonge tuig dat de samenleving ontwricht en zich nergens wat van aantrekken. Dus CDA brulaap overleg eens met uw veiligheidsregio’s hoe deze uit de hand gelopen chaos zo snel mogelijk keihard kan worden aangepakt en laat burgers met hun totaal niet doeltreffend niet medische goedgekeurde muilkorf met rust dat uitsluitend dient voor gedragsverandering. Gedragsverandering is hard nodig bij dat straattuig pak ze massaal op en voer af voorzien van duct tape over die grote bekken dan gaat er geen enkele virus meer door heen. Een normale burger heeft meer dan genoeg van wat er op dit moment daadwerkelijk om haar heen gebeurt en waar geen donder aan wordt gedaan maar waar normale burgers door een zekere dictator De Jonge ondersteund door o.a. Hubert Bruls keihard wordt bedreigd met hoge boetes en straffen of worden aangepakt als zij zich niet aan de warboel van ongegronde wettelijke regels houden. Hoezo nog stemmen zij bepalen met wie ze willen regeren en de kiezer wordt genegeerd. Kortom stemmen doe je binnen een daadwerkelijke democratie en niet op een dictatoriaal regime. Hoe heeft de EU en onze minister van buitenlandse zaken Blok het lef Wit Rusland te veroordelen terwijl ze zelf geen haar beter zijn en onze democratie te grabbel hebben gegooid. Ook het politiegeweld daar kunnen zij niet veroordelen in ons land treedt de politie ook op met buitensporig geweld tegen onschuldige burgers die vreedzaam staan te demonstreren. De pot verwijt de ketel waar dat hij zwart ziet.

  Like

 12. Hovawart zegt:

  Het kabinet en de coalitiepartijen gaven gisteren tijdens het debat het zogenaamde ‘sprekende’ voorbeeld van de huidige achterkamertjespolitiek, hard weghollen van je verantwoordelijkheden, het is daarom ook niet vreemd dat de maatschappij hard achteruit holt,……en gezien in Rutte’s achteruitkijkspiegeltje ziet dat eruit of het de goede kant opgaat,…..
  Hulde voor Geert Wilders, de enige politicus met het hart op de goede plek, een waar staatsman die ook z’n gevoel laat spreken.

  Like

 13. Bas zegt:

  Like

 14. Bas zegt:

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s