MISSCHIEN BEN IK HARTELOOS…

Screenshot_262
Explosie 4 augustus 2020 in Beiroet.

(Door: “Driek”)

De met grote ontzetting vervulde ramp in Beiroet is voor de bewoners natuurlijk een verschrikking. Het zal je toch maar gebeuren dat je have en goed in vlammen opgaat. Doch wil ik hierbij opmerken – en de lezer zal mij misschien harteloos vinden – Beiroet is gelegen in een islamitisch land. Moslims maken 60% van de Libanese bevolking uit. De christenen 39%. Christenen worden er nog altijd vervolgd. Als een moslim het daar in zijn hoofd haalt om christen te worden, zet de familie een prijs op zijn hoofd.

Ik kan mij nog goed herinneren toen op 11 september 2001 twee vliegtuigen zich boorden in de Twin Towers. Overal in Amsterdam liep de Marokkaanse bevolking te juichen van vreugde. Dat ongeordende tuig liep zelfs met vlaggen te zwaaien. Blijkbaar is de Nederlander dat vergeten. En wat denk de burger van al die betonblokken die ons  voor de aanslagen van dat vredelievende volk moeten beveiligen?

Tijdens de film over de aanslag op de Twin Towers werden Marokkaanse jongeren uit de Rotterdamse bioscoop Pathé verwijderd. Tijdens de film zaten ze te applaudisseren  en gebruikten ze popcorn als confetti. De scène waarin de terroristen met een gekaapt passagiersvliegtuig de New Yorkse Twin Towers doorboorden, deed de groep Marokkanen in juichen uitbarsten. Overal ter wereld werden er toen vreugdekreten geslaakt door dat mohammedaanse moordenaarstuig.

Screenshot_260

Moeten wij nu ineens geld storten voor die door leed getroffen mensen? Het Rode Kruis staat zoals altijd vooraan om geld in te zamelen voor de slachtoffers. Maar het zint me toch niet om nu alle zeilen bij te zetten om die islamieten uit de brand te helpen. En wij staan nu toch ook niet te juichen omdat de bevolking in Beiroet zo zwaar getroffen is?

De Nederlander staat weer te popelen om met geld, goederen en mankracht hulp te bieden. Vijf miljoen is al door de Nederlanders opgebracht. Zie daar, lezer, het verschil tussen christelijke landen en die pauperlanden waar de wet van Allah heerst. Ik zoude zeggen: jullie kiezen voor Allah? – lossen jullie dan ook met de hulp van Allah de problemen op.

Ik wens U allen nog een vredige dag.

PVV nieuw

Door:
“Driek”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in gezond realisme. Bookmark de permalink .

32 reacties op MISSCHIEN BEN IK HARTELOOS…

 1. Monalisa zegt:

  In Nederland is al een bedrag binnen gekomen van 7,5 miljoen van de burgers.

  Like

 2. Monalisa zegt:

  Het zal je toch maar gebeuren dat je have en goed in vlammen opgaat. Tja een inboedel en opstal verzekering hebben ze niet.

  Like

 3. Jules Vismale zegt:

  Wie weet denken veel moslims daarginder dat de mega-explosie in Beiroet een straf van Allah was omdat de bewoners van Libanon zich nog niet allemaal tot de islam hadden bekeerd!

  Geliked door 1 persoon

 4. Yvonne zegt:

  Inmiddels 7.1 miljoen gestort, ik las pas over de vuurwerkramp in Enschede hebben toen andere landen geld gegeven? De koningin liep toen zielig kijkend door de straten met afgebrande huizen en uitgebrande auto s

  Geliked door 1 persoon

  • Yvonne zegt:

   En over die foto er was toen familie van een man die gesprongen was en dat was in hun geloof een doodzonde zelfmoord,nee idioten die sprongen waren uit pure wanhoop en niet uit vrije wil

   Like

 5. Monalisa zegt:

  Teller actiedag voor Beiroet staat nu op ruim 8,6 miljoen euro

  Like

 6. Henk der Niederlánder zegt:

  Wat vooral niet vergeten mag worden is het feit dat het rode kruis bij zulke calamiteiten altijd voorop staat om inzamelingen te houden ter meerder eer en glorie van hun eigen CEO ;s en hun bankrekeningen.
  Persoonlijk zou Ik wel iets storten maar omdat Ik maar al te goed weet hoe dat wereldje werkt raad Ik al mijn vrienden en kennissen af om ook maar een cent te doneren

  Geliked door 1 persoon

 7. benkokjoodschrpastor zegt:

  Hi Driek,
  Bij allerlei hulpacties gaat het om zielige mensen en dieren, maar steeds weigert men de oorzaak van de ellende te benoemen, nu ook weer, oorzaak: islaminvasie decennialang door Hezbollah in Libanon.
  Ze inflitreerden en namen de macht over, vanuit hun idee uit de koran, dat moslims “de betere soort mensen ” zijn en de rest kafirs en dhimmi’s, uitschot.
  M.n. Israel moet van de kaart worden geveegd, dus Hezbollah verzameld raketten en explosieven, met de christelijke bevolking als schild, waarachter de lafaards zich dan verschuilen.
  Geld geven om Hezbollah te steunen, hoe dwaas kan men zijn.
  Collecteer maar bij de ruim 1 miljoen moslims in Nederland, die samenkomen in totaal 500 moskeeen .
  En als je wat goeds wil doen, steun dan individuele acties, waarvan je de mensen kent,zeker geen moslimprojecten, want die hebben per definitie een zeer kwalijke wereldvisie: de wereld overwinnen voor de koranallah, een demonische afgod met als voorbeeld Mohammed: verkrachter, pedofiel, moordenaar, polygamist.
  Met waarheid zoekende moslims ga ik overigens altijd graag in gesprek en nodig ze uit op onze site vragen te stellen desgewenst.
  Shalom,
  Ben Kok (joods-chr. pastor)
  tora-yeshua.nl

  Geliked door 5 people

  • guusvelraeds zegt:

   Je mag best 100 miljoen aan de Libanese moslims geven dankbaar zullen ze niet zijn want het was de wil van Allah dat die 100 miljoen hun kant opkwam. Als die 100 miljoen niet gekomen waren was het ook de wil van Allah. Ik hoop dat het begrepen wordt wat ik schrijf maar dat is de essentie van het islamitische bestaan en ook tevens hun ellende.
   Het klinkt hard wat ik zeg maar laat ze in de islamitische landen creperen door de wil van Allah. Generatie op generatie laat ze creperen. Misschien dat dan vroeg of laat het licht ook bij hun gaat schijnen. Het zijn niet de moslims die de islamitische ellende laten doorgaan het zijn de EU gelden en de onnozele pogingen een “dialoog” aan te gaan met deze morele doodgravers. De islam is een mondiaal kankergezwel dat je moet afsluiten van voedsel opname. Letterlijk en figuurlijk.

   Like

  • bobzelf zegt:

   Met waarheid zoekende moslims ga ik overigens altijd graag in gesprek en nodig ze uit op onze site vragen te stellen desgewenst.

   kijk bommen ,???
   daders ?
   who did it ??

   maar de waarheid ……

   DAAR WORD IK NOU SCHIJT ZIEK VAN , MET DEZE OPMERKING

   WIJ HEBBEN DE GOEIE GOD, JULLIE ZITTEN ER NAAST !!!!!

   JAHHHHHH , WANT WIJ KOMEN UIT EGYPTE

   EN ZIJN AAN ALLE KANTEN DOOR ONZE GOD, NAAR DE KLOTEN GEHOLPEN !

   DIE CONCENTRATIE KAMPEN, WAREN GEWELDIG

   DANK NOG VOOR DE HULP .. …

   KOM LANGS …… IK ZAL JE OVERTUIGEN ???

   DONDERSTRAAL EFFE OP , DAT GELUL GAAT WERKELIJK NERGENS OVER !!

   WIJ HEBBEN DE ECHTE, JULLIE LEKKER NIET, TRALALALALALALALAHHHHHHHHHHHH

   OOM SALOMON

   Like

 8. Heniusz zegt:

  Quote: “Overal ter wereld werden er toen vreugdekreten geslaakt door dat mohammedaanse moordenaarstuig.” Inderdaad, maar dat was ook direct zijn laatste werkdag bij ons, alleen zo jammer dat die hufter zo hard kon rennen… Dat had een disciplinairtje (disciplinaire maatregel, je mag een “collega” nu eenmaal niet een ander gezichtje geven) wel waard geweest.

  Geliked door 2 people

 9. D.G.M.Holland zegt:

  Beste Driek,
  Natuurlijk ben jij niet harteloos. Ik begrijp je helemaal.
  Als jij niets wil doneren, is dat volkomen jouw goed recht.
  En.. weet je… inshallah. Het is nog allah’s wil ook.
  Er gebeurt niets op aarde, wat allah niet wil.
  Grappig hé.

  Like

 10. A. de Koning zegt:

  Nee Driek, ik vind je helemaal niet harteloos en zal ook geen cent geven voor Beiroet. De argumenten die je gebruikt zijn juist, moslims geven geen cent voor westerse rampen want ze haten ons en ik moet dan ook niets van ze hebben, van medemenselijkheid hebben ze nog nooit gehoord, En het zijn weer Noord-Afrikanen die overal in de badplaatsen rellen schoppen, ze hebben thuis geen opvoeding gehad, Femke Halsema heeft het er alleen maar over dat er niet etnisch geprofileerd mag worden door de politie, nou van mij mag dat wel want het is toch wel duidelijk waar de schuldigen gezocht moeten worden, je hoeft alleen maar naar de TV te kijken.

  Geliked door 2 people

 11. Konkie zegt:

  Nee Driek u bent niet harteloos u heeft volkomen gelijk.

  Geliked door 2 people

 12. scherpschutter1943 zegt:

  laat ze maar mooi de islamitisvha kelere krijgen

  Geliked door 1 persoon

 13. Tom zegt:

  “In het zwaarst getroffen deel van het centrum, de christelijke wijk Ashrafieh, weigeren ziekenhuizen mensen die niet in levensgevaar zijn. Mijn Syrische conciërge Shadi, met glasscherven in zijn been, probeert het bij de eerste hulp vlakbij ons huis, maar wordt bloedend teruggestuurd naar onze flat.”

  Christelijke wijk…

  Getroffen gebied is een christelijke wijk…

  Christelijk…

  Toeval?

  Vroeger was het merendeel christelijk in Libanon.

  Like

 14. johannes zegt:

  Sinds Haïti ben ik gestopt met bijdrage te geven aan goede doelen (zeker via tv) waarvan je maar af moet wachten of het geld daar komt waar het zou moeten(en zoals gebleken is maar al te vaak niet).
  Helemaal kotsberoerd wordt ik weer van de hele setting van het filmpje op de npo omtrent het Beirut gebeuren , ja inderdaad het was een beste klap voor velen, maar jeetje dan gebeuren er wel ergere dingen in de wereld waar je de npo helemaal niet over hoort.
  Nee ook deze keer bekruipt mij weer het gevoel (en die heeft het achteraf vaak bij het rechte eind gehad) dat het geld niet of nauwelijks komt bij de echte hulpbehoevenden en blijft mijn knip in elk geval dicht , helaas , de goeden moet altijd weer lijden onder de slechten , nou en die zitten daar genoeg ………….
  Kortom meer een peilstok voor de npo vrees ik ………

  Like

 15. Meine zegt:

  Volledig mee eens, onze empathie moeten we veranderen naar realisme. Kijk eens naar de gevolgen van 70 jaar lang voedselhulp aan Afrika, het heeft alleen tot een bevolkingsexplosie geleid. Niet tot welvarende staten, nog erger, welvarende staten worden stukgemaakt. Voorbeelden te over, Haiti (zoek maar op generaal Dessalines), Rhodesia (zoek maar op Mugabe), en nu South-Africa (zoek maar op Plaasmoorde). We moeten realist zijn, en erkennen dat bepaalde typen mensen, en bepaalde religies “minderwaardig” zijn.

  Disclaimer: Sinds Marcel van Dam, mag het woord “minderwaardig” gebruikt worden.

  Hoeveel “hulp” heeft Zuid Korea gekregen, nadat het geheel in puin was geschoten ? Hoeveel “hulp” heeft Vietnam gekregen ? en hoeveel welvaart hebben die nu ?

  Hulp geven is goed, maar moet beperkt blijven tot de incidenten, en niet tot de norm worden verheven. Als de “uitkering” gemakkelijker is dan werken, dan gaat een mens niet werken, ongeacht wat voor kleurtje die heeft.

  Mijn idee? verbied alle “hulp” per direct.

  Like

 16. LUCIA zegt:

  Een volk dat christenen vervolgd, zal ik geen cent aan doneren!

  Geliked door 1 persoon

 17. Julia zegt:

  Waarom nu weer zo een actie op touw en hoeveel geld blijft er wederom aan de strijkstok hangen. Uiteraard is het heel triest wat er gebeurt maar waar is het einde. Hoeveel mensen wereldwijd zijn huis en haard kwijt door oorlogen en conflicten. Ook Libanon zit al jaren in conflicten met corrupte leiders en kunnen onschuldige burgers daar niets of nauwelijks wat aan doen. Humanitaire hulp uit alle landen dient te worden geboden zoals voedsel, medicijnen, etc. maar een dergelijke actie roept bij veel burgers toch wel vragen op met name omdat door Islamitische terreurgroepen vele aanslagen wereldwijd zijn en worden gepleegd en een groot deel van de Islam die zich vestigen in o.a. de Europese landen waar zij van alle faciliteiten, uitkeringen en onderdak genieten maar wel onze samenleving ontwrichten en zelfs verachten. (Voorbeelden genoeg zie wijken in Duitsland, Frankrijk en ons land). Daarbij zouden die rijke Arabieren zelf eens een flink financieel steentje kunnen bijdragen die het alleen druk hebben met investeren in miljardenprojecten in de Westerse landen. Ik zou het meer waarderen dat o.a. Nederlanders die het nu allemaal zo zielig vinden eens zouden bijdragen aan eigen volk o.a. kinderen die moeten leven in armoede en gezinnen die afhankelijk zijn van voedselbanken buiten het respectvol werk wat hier vrijwilligers doen houdt het grote deel van de Nederlanders de knip dicht. Van alle op touw gezette acties in het verleden is heel veel geld spoorloos verdwenen zie o.a. gebieden die getroffen zijn door o.a. aardbevingen en andere natuurrampen waar mensen na jaren nog in krotten moeten leven en de opbouw nog jaren en jaren zal duren. Kortom ik draag persoonlijk bij aan mensen die het echt hard nodig hebben maar niet aan acties waarvan we allen heel goed weten dat er heel veel aan de strijkstok blijft hangen en leef uiteraard mee met de getroffen bevolking in Beiroet en wens hen heel veel sterkte toe en vooral dat zij de kracht behouden Beiroet op te bouwen. Geen enkele burger verdient een dergelijke ramp veroorzaakt door corruptie, oorlogen en conflicten.

  Geliked door 1 persoon

 18. Ben zegt:

  Je kan ook niks geven.
  Ik denk dat ik dat ga doen.
  Ik steun de Grieken en Armeniërs.

  Like

 19. Stef zegt:

  En hoeveel gaat deze linkse regering van ons belastinggeld hier nog boven op zetten?

  Like

 20. boorzalf zegt:

  Nee Driek, U bent niet harteloos. Die volgevreten deugmensen die zijn harteloos.
  https://www.stopdebankiers.com/oplichterij-giro-555/

  Like

 21. R Thomasson zegt:

  Beste Driek. Wat er in Beiroet gebeurde, kan hier in Nederland ook gebeuren. In de laatste 30 jaar loopt de zandklok voor Nederland in een versneld tempo. Beiroet staat symbool voor de Derde Wereld. Derde Wereld staat niet voor armoede, maar op de eerste plaats voor mentaliteit. Hoe meer Derde Wereldgespuis Nederland binnenstroomt, des te sneller het verval plaats vinden. In de tijd waarin de christelijke bevolking van Libanon in de meerderheid was, was Libanon ook de meest welvarend en de meest geordend land in de Arabische wereld. Libanon is na de burgeroorlog een islamitisch land geworden, waar christenen worden hardhandig weggejaagd. Hulp weigeren aan zo’n corrupt land is uit dit perspectief NIET HARTELOOS. Laat de moslim broertjes en zusjes voor dit land zorgen. Na de inzamelingsactie lieten de meeste Nederlanders zien, dat zij geen zin hebben hun portemonnee open te trekken. Het bedrag dat werd ingezameld is een fractie van wat er vroeger werd in zulke situaties gehaald.
  DEEL 2

  Like

 22. Wat de media weglaten is de rol van Hezbollah. Die explosieven en andere brandbare materialen waren niet zo maar opgeslagen op de beste plek van de haven. Dus feitelijk betalen wij om Hezbollah in het zadel te houden in Libanon.

  Geliked door 2 people

 23. willie zegt:

  Kijk hier maar dan weten jullie misschien hoe erg je verneukt worden

  Like

 24. fleckie zegt:

  moslems-‘ goedgeefse ‘ madam KAAG. heeft vandaag , 15.8.2020. al op de t.v. zich mogen laten zien.!!!

  Like

  • fleckie zegt:

   Horen we ook hoe de Ayatollahs in IRAN. over e.e.a. denken.?! , ……. dus ook over de voorgenomen ’toenaderingen’ van andere. moslem- Staten, tot. ISRAEL?!…….<~<~<~<~<~<~<~<~<

   Like

 25. R Thomasson zegt:

  DEEL 2
  @Driek. Het is niet vreemd dat Marokkaanse jongeren op 9/11 uitbundig hun vreugde lieten zien. Dat deden, buiten kijf, ook hun ouders thuis. De hele islamitische wereld was in roes van vreugde. De aanval op de Twin-Towers stond voor in Nederland wonende moslims gelijk aan Dolle Dinsdag van 5 september 1944. Wat wel vreemd is, is de laconieke houding van de Nederlandse overheid, en het Nederlands publiek. Het liet ze gewoon koud hoe Marokkaanse jongeren in de Rotterdamse Pathé bioscoop, en elders, zaten te applaudisseren en popcorn als confetti te gebruikten. Een overheid voor wie de veiligheid en welzijn van de bevolking op de eerste plaats staan, gedragen zich anders. Premier Kok moest direct deze gevaarlijke ontwikkeling bespreken met de AIVD, MVD en ministeries van Defensie, BiZa en Justitie. Men moest het gedrag van moslims onder de loep nemen, en snel beginnen met deportatie naar het land van herkomst. De mogelijkheden voor terreuraanslagen waren zeer reëel (nog steeds). Helaas, de veiligheid en welzijn van de Nederlandse bevolking liet de Paarse regering koud. Socialist Wim Kok was bezig toepbaantjes te scoren voor de dag na de verkiezing. De houding van alle regeringen is sindsdien niet veranderd. De vraag is waarom? Waarom doet zij zo hun best volstrekt waardeloze en levensgevaarlijke buitenlanders als Marokkanen en andere moslims in bescherming te nemen? Wie geeft ze het beveel dat te doen?

  Like

 26. oprechtegeus zegt:

  Hezbollah is erg blij met de inzameling. Heel veel dank, nuttige idioten!

  Like

 27. Groene Leeuw zegt:

  Ik heb niks gestort. Alleen bij een nationale ramp. Eigen volk eerst.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s