Aan Erdal Balci

Screenshot_274

(Door: “bozeoudeman”)

Iedereen die dubieuze overheden, schatrijke zelfbenoemde zogenaamde filantropen, vrijmetselarij, verderfelijke, met name linkse ideologieën, leugenachtige onderdrukkende religies, vele duizenden afhankelijke met EU of VN subsidies aangekochte academici, en ga maar door wat voor andere types wantrouwt, is in de ogen van schrijver/journalist Erdal Balci (foto) een waanzinnige, een gek, en een complotdenker! Zo, dan weet u in dat geval wat u bent!

Balci zegt verder over deze complotdenkers, die in zijn ogen allemaal gekken en waanzinnigen zijn: “Verslaafd als ze zijn aan het geluk van de heroïne in hun bloed, reiken ze de hele mensheid de naald, de lepel en de aansteker aan. Maar we beginnen er niet aan.”

Pardon? Maar beste, u draait de zaken om, het is de overheid die tegen burgers complotten smeedt, niet omgekeerd. Het is de overheid die iets als, zoals u stelt heroïne, aan de burgers wenst op te dringen. Oorzaak en gevolg, beste Balci, ooit van gehoord? Heeft U ooit journalistiek gestudeerd? Ik betwijfel dit gezien uw kronkelgedachten.

U mag zich dan wel journalist noemen, wat trouwens iedereen mag, het is een vrij beroep, en u mag u tevens verheugen, wellicht vanwege uw allochtoon zijn, dat u zich wellicht via een misschien NSB soort uitgever of andersoortig laffe gedienstige dwaas schrijver mag noemen, maar met uw kronkels bewijst u enkel het gelijk van het vooroordeel over veel Turken, namelijk dat zij arrogant en tevens dom zouden zijn.

Beste heer: wat waarheid is en wat complotten zijn is iets dat enkel in de toekomst duidelijk kan en gaat worden. Het is niet zo dat iets wat meneer Balci, of in dit geval ik als boze oude man, belachelijk acht daarom een complot moet zijn of omgekeerd. Dit bedoel ik dus met arrogant en dom zijn, zoals van veel Turken wordt beweerd en wat u als Turk met uw kronkelgedachten lijkt te willen bewijzen.

Bovendien komt de heroïne waar u over spreekt van de kant van de overheid in de vorm van dat rare afstand houden en muilkorfdoekjes, die door de overheid worden afgedwongen, aangekondigd als redding bij uitstek, als dus soort wondermiddel als heroïne tegen een eveneens wellicht verzonnen ziekte. Ook daarover, dat laatste, zal pas in de toekomst duidelijkheid komen.

Ik heb hoe dan ook tot nu toe geen enkele ‘complotgekkie’ horen roepen dat zij met dit muilkorven van de gehele burgerij dwepen. Deze ‘heroïne’, om uw woorden te gebruiken, wordt de gehele burgerij door een duidelijk zeer onvakkundige overheid opgedrongen, gebaseerd op een nog altijd omstreden en twijfelachtige bewijslast, waar tegenover steeds meer bewijzen komen die het tegendeel stellen.

Het is diezelfde overheid die burgers al een periode opgesloten heeft gehouden, een overheid die al vergaande ondemocratische plannen heeft dit nogmaals en dan nog strikter te willen doen. En deze plannen zijn geen complottheorieën uit de geest van ‘complotgekkies’, waar Balci zo geringschattend over spreekt, maar zijn de wensdromen van De Jonge (CDA) en Rutte (VVD) en blijkbaar ook hun partijen, aangezien zij niet door hun bestuur en achterban zijn/worden teruggefloten.

Het gaat hier bij het op dictatoriale wijze MUILKORVEN van alle burgers, waar gelukkig steeds meer zelfstandig denkende burgers NEE, NEE, NEE tegen roepen, dus niet om enkel wat ‘complotgekkies’ die maar wat in het wilde weg tegen de overheid schreeuwen, maar om terechte weerzin en tegenstand tegen bestaande complotten van een overheid om alle burgers te willen knechten. Wat begrijpt u hiervan niet als intellectueel?

Door:
“bozeoudeman”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

17 reacties op Aan Erdal Balci

 1. berg6 zegt:

  Beste Bozeoudeman,
  Fijn dat u behept bent met veel realiteitszin en ons uw licht wilt laten zien.
  Mijn dank daarvoor.
  In mijn onschuld denk ik steeds dat de overheid in dienst is van het volk en als bewaker van onze veiligheid, gezondheid en zo meer door ons is aangesteld.
  Ik heb altijd het menselijk falen op allerlei terreinen gezien als onderdeel van het zijn van een mens. Zo ook van diegenen welke ons vertegenwoordigen. Dom van mij. Gelukkig ben ik nimmer in de politiek gegaan want dan was ik ook één van hen geworden. Ik moet er niet aandenken dat ik dan ook zo laag aan de grond en doortrapt zou zijn geworden.
  Uw waarheid komt nu over mij als een geschenk dat ik altijd in mijn onwetendheid heb afgeslagen en nu eindelijk laat uw sterk verhaal mij het licht zien. Ik begrijp nu dat ik altijd als een stomme idioot mijn stembiljet invulde in de hoop dat de door mij gekozenen de belangen van alle Nederlanders zouden behartigen.
  Het blijkt nu niet waar te zijn. U bent eigenlijk mijn verlosser. U wilt mij verlossen van het kwaad. U wilt zelfs alle Nederlanders van het kwaad verlossen. Hallelujah
  Uit dankbaarheid voor het verkregen inzicht zou ik op mijn knieën willen nederzinken en u aanbidden. Maar ik denk niet dat u dat op prijs zult stellen omdat men dan doet wat men al voor een verlosser doet.
  U onderscheid u juist van die andere (n) door met beide benen in de werkelijkheid te staan.
  Ik denk dat uw sterk doorwrochte kennis van de mens het niet op prijsstelt dat er een andere (uiteraard verkeerde) mening zou zijn. Blijf standvastig in uw mening en laat u desnoods offeren om de mensheid te redden.
  Met vriendelijke groet,
  Een discipel

  Like

 2. Jean zegt:

  Nooit van gehoord en wil dat zo houden.
  Blijkbaar een zeer grote nul die aandacht zoekt zoals er in Den Haag én Brussel veel rondlopen….

  Geliked door 3 people

 3. Hans van Straaten zegt:

  Wederom de spjker op de kop, kudo’s

  Like

 4. @bozeoudeman, inderdaad zoals wij hier zeggen: ‘Cause and consequence’ en velen draaien dit gemakshalve maar even om. U houdt hem nog eens goed de spiegel voor! Helaas zullen er van de jongere generatie(s) vele slaafse volgelingen zijn, die zelf niet kunnen/willen denken en ook niet de ervaring van vergelijking heeft zoals de rijpere en meer ervaren generatie.

  Geliked door 1 persoon

 5. LUCIA zegt:

  @Boze oude man… deze man als ik het me goed herinner, schrijft regelmatig stukjes voor TPO.nl en iedereen weet dat Jan een geduchte wappie, aluhoedjes, complotgekkies etc roeper /verkondiger is.
  Ik vermoed dat er mogelijk?? een stille subsidiëring plaatsvindt, wellicht uit het door… wederom…. Wappie’s ??? bedachte-Soros-Fonds, want laten we wel wezen ,Jan is niet dom en compleet autochtoon, hij lijdt misschien stiekem aan een bekende BN’ers-kwaal, zo’n beetje omgekeerde wappiessyndroom n.l.; Kennis, zelfs behoorlijk wat kennis op een/1 gebied, is niet noodzakelijkerwijs een soort kennis uitbreidende olievlek, voor/naar andere gebieden, waar je geen flikker van af weet en… om de leemte van die kennis te vullen…. maar gaat wappie-roepen maar misschien is dat een soort koekhappen in Eesterga, een plaats/dorp, waar ik overigens nooit eerder van gehoord had.
  Ik moet wel zeggen.. dat als hij zich houdt aan de dingen die hij wel weet, hij verdomd aardig schrijft en ik heb vaak in een deuk gelegen om zijn stukjes.
  Een andere mogelijkheid is dat het een soort TPO.nl beleid is net als FVD bashen..wie het weet mag het zeggen.
  Net als u erger ik mij, aan het ongenuanceerd en onbeargumenteerd mensen in hokjes stoppen of onder de etikettenmachine gooien, past niet in een journalistiek landschap, waarin je kwesties, ook als ze onwelkom zijn en beleidsmatig niet in je straatje passen, tracht te ontzenuwen middels…… feiten.

  Like

  • bozeoudeman zegt:

   Ik denk dat u in de war bent met iemand anders, ik had het over Erdal Balci, columnist bij de Volkskrant niet Jan Dijkgraaf.

   Like

   • LUCIA zegt:

    @bozeoude man. Heb het nog even nagekeken, deze man schrijft i.d.d. ook artikelen voor TPO.nl, in handen van Jan Dijkgraaf, die zelf en met nog wat andere schrijvers zeer ongenuanceerd, gemiddeld eens in de 2 weken, aan het alu en wappie roepen zijn, ik denk dat 75% van de mensen hier, onder hun wappie-definitie zouden vallen.
    Het is vast de combinatie van koeienstront met flink wat breinschade berokkenende pesticiden, gevoegd bij alle andere door wappies gesignaleerde gifstoffen( die altijd jaren later bevestigd worden) die hier waarschijnlijk voor verantwoordelijk is/zijn.

    Like

 6. BigLJohn zegt:

  Alweer zo’n vol-idioot met een (Arabische achtergrond ?) die denkt een intellectueel te zijn. Slaat rare taal uit gelijk iemand die onder de drugs zit. Smeerlap dat hij is ! Wat loopt er toch een vuilnis rond in Nederland.. Dit alles veroorzaakt door die andere – intellectuelen – uit den Haag !

  Geliked door 3 people

 7. Marc zegt:

  Bozeoudeman, ik begrijp je reactie op Balci niet zo goed. Ik ken hem als een van de weinige Turken die juist kritisch staat tegenover de islam en het Turkse nationalisme. Alleen maakt hij hier nu ook bezwaar tegen veronderstelde complotdenkers. Van mij mag hij.
  Ik vind in deze niet dat je je moet laten leiden door het feit dat hij Turk is.

  Wat ik in het door jou genoemde artikel van Balci wel vreemd vind is de volgende zin:
  “Want, niemand minder dan Ludwig van Beethoven is uit ons midden opgestaan.”
  Wie bedoeld hij hier in hemelsnaam met ‘ons’?
  Want in de tijd van Beethoven bestond er helemaal geen ‘multiculturele’ dan wel ‘parallelle’ samenleving.

  Dus meneer Balci, wie is ‘ons’?

  Overigens behoorde Beethoven tot de cultuur die heerste in het Wenen van, pakweg, 1750 tot 1900.

  Geliked door 1 persoon

 8. Julia zegt:

  bozeoudeman U heeft heel veel realiteitszin maar ik denk dat de waanzin en domheid van Erdal Balci geenszins de moeite waard zijn om ze überhaupt te lezen laat staan in te verdiepen. Het beste is dit soort gasten te negeren die deze idioterie in de wereld helpen geen enkele visie en kijk hebben op het daadwerkelijke doel waarom overheden de democratie hebben vermoord, tweedeling creëert, terroristische organisaties subsidieert en tot een dictatoriaal regime overgaan bewust is om te voldoen aan de agenda 21/30 NWO in opdracht van de elitaire machtswellustelingen. Dit soort kortzichtige zogenoemde journalisten of what ever ze uitspoken denken dat er maar één visie juist is en dat is de visie van hun totaal niet onderbouwde onzin omdat zij klaarblijkelijk niet de intelligentie hebben om eerst eens terdege onderzoek te doen en zich te verdiepen in niet linkse buitenlandse media en blijven geloven in hun eigen kortzichtige linkse gedachtegoed. Verder maak ik aan dit soort fake journalisten geen enkel woord vuil omdat zij totaal de moeite niet waard zijn om er maar één woord aan te besteden. Dan lees ik liever een sprookje of humoristisch stukje.

  Geliked door 1 persoon

 9. Julia zegt:

  Erdal Balci misschien een tip lees bijvoorbeeld eens o.a. https://www.ninefornews.nl/de-jonge-in-zee-met-vaccinmaker-die-gezondheidscrisis-veroorzaakte/ en de fake rondom de corona hoax
  https://www.ninefornews.nl/epidemioloog-het-coronabeleid-slaat-helemaal-door-ik-vind-dit-gevaarlijk/ Misschien een opsteker om even terug in de realiteit te duiken i.p.v. van de onzin die u nu publiceert. Succes en hopelijk tot een wat betere visie als dat u nu heeft.

  Like

 10. bozeoudeman zegt:

  Ik val de man niet aan op zijn Turk zijn maar stel dat de man dom is in zijn uitspraken en daarmee en VOOROORDEEL over Turken bevestigt. Nog een voorbeeld over de mans uitspraken, recentelijk stelt hij op Twitter over de vooral allochtone rel jongeren inmiddels bijna in iedere plaats in Nederland: “Dat je deze niet met deportatie moet bedreigen” maar, zoals hij stelt: “Alle jongeren van Nederland hebben recht op de seksuele revolutie, op verkering, op de zachtheid die een vriendin brengt. Ook de jongeren die uit wanhoop aan het rellen zijn geslagen..”
  Pardon rellen uit wanhoop? Zo direct ook “Moorden uit wanhoop en verkrachten uit wanhoop”?
  We moeten met die rotzakken die overal troep trappen: “Praten over hun eeuwenoude problemen”. Wat voor eeuwenoude problemen? Waar heeft de man het in vredesnaam over met zijn hippie gelul van eindeloos praten. Wie nu nog niet begrijpt dat de man larie uitkraamt, dan weet ik niet meer wat ik verder kan zeggen.

  Geliked door 1 persoon

 11. Hovawart zegt:

  Tsja, wat zal ik schrijven over iemand die de Nederlanders continu de maat neemt, ze in het pak naait,……als het lijkt op een turk, praat als een turk, denkt als een turk, en zeker geen turkse klerenmaker is, dan zal het wel een mol van Erdogannef zijn….beetje afgeven op eigen land van afkomst, maar ondertussen……….

  Like

 12. verwardeman zegt:

  BEK HOUWEN EN GEWOON OPFLIKKEREN , KANKERTURK .

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s