Amerikaanse verkiezingsstrijd: Trump presenteert agenda voor tweede ambtsperiode

Screenshot_273

(Vertaling: E.J. Bron)

De beslissende fase begint

Nauwelijks notitie van genomen door de mainstream media heeft de Amerikaanse president Donald Trump in zijn rede in Ohio zes centrale verkiezingsbeloftes gedaan, die hij in het geval van een tweede ambtsperiode in het Witte Huis wil vervullen. In het middelpunt van zijn agenda, die vooral gericht is op de Amerikaanse arbeiders, staan de bestrijding van de coronapandemie en de versterking van de Amerikaanse economie.

PI News (2)

1. De overwinning op het coronavirus met behulp van inentingen en andere behandelingsmethodes

Trump benadrukte dat de regering er heel hard aan zou werken om de corona-epidemie in Amerika onder controle te brengen. Men zou het virus – dat door de president op grond van de waarschijnlijke herkomst van de ziekteverwekker “China-virus” wordt genoemd – op alle niveaus aanvallen en met deze agressieve strategie de “oorlog” sneller winnen dan algemeen wordt aangenomen. Men zou bezig zijn een serie succesvolle therapieën te ontwikkelen.

Trump noemde met name de geneesmiddelen Remdesivir en Dexamethason, evenals behandelingen met antistoffen, die bijzonder goed zouden werken.

De president wees er op dat het aantal sterfgevallen in verband met Covid-19 in de VS sinds april met 85% gedaald zou zijn. Bovendien zou men de binnenlandse productie van persoonlijke beschermende uitrusting zoals ademmaskers, beschermende kleding en handschoenen in de afgelopen weken “dramatisch opgevoerd” hebben. Tegelijkertijd was Trump optimistisch dat “duidelijk voor het eind van het jaar” een vaccin tegen het coronavirus ter beschikking zou staan.

2. Herstel van de economie na de corona-instorting

Trump maakte duidelijk dat de herleving van de economie na de dramatische conjunctuurinstorting als gevolg van de shutdown bij hem de hoogste prioriteit zou hebben. Het doel zou zijn om verloren arbeidsplaatsen opnieuw te creëren en de industriële productie minstens naar het niveau van voor de crisis te tillen.

“We zullen ons uit de nood, die deze vreselijke, onzichtbare vijand met zich heeft meegebracht, verheffen en welvarender en sterker zijn dan ooit tevoren. We hebben dingen gedaan waarvan we nooit wisten dat we ze kunnen doen.”

Trump voorspelde in zijn rede dat het aantal banen in de VS weldra weer duidelijk zou stijgen. Hij wees op de economische opbloei van de beide afgelopen maanden en voorspelde voor de VS “zeer, zeer succesvolle jaren”, voor zover dit perspectief niet door belastingverhogingen en nieuwe reguleringen verwoest zou worden – een duidelijke uithaal naar de politieke tegenstander, de Democraten. In hun gelederen is vooral de sterke linkervleugel voorstander van een hogere belasting van ondernemingen en “rijken” om gaten in de staatsbegroting te dichten. Trump´s programma´s van belastingverlaging werden door de Democratische Partij in het Congres merendeels afgewezen. Ook zou er in geval van een verkiezingsoverwinning van de Democraten rekening mee gehouden moeten worden dat de voorschriften op bijvoorbeeld het gebied van de milieubescherming weer aangescherpt zouden worden, wat de economie met extra kosten zou belasten.

3. Ontwikkeling van Amerika tot toonaangevend centrum voor geneeskunde en farmacie

Een andere verkiezingsbelofte van Trump betreft de toekomstige verzorging van de VS met geneesmiddelen en medische apparatuur.

Als een les uit de coronacrisis kondigde Trump aan de productie van deze vitale goederen naar de VS terug te willen halen. De Verenigde Staten zouden in staat moeten zijn om belangrijke apparatuur, voorraden en geneesmiddelen zelf te produceren. Men zou juist in tijden van nood niet op andere naties zoals China mogen vertrouwen, die op zekere dag de levering van zulke producten zouden kunnen weigeren.

“In de loop van de komende vier jaar zullen we onze farmaceutische en medische leverantieketens naar huis halen. We brengen ze naar huis, waar ze thuishoren. We zullen een einde maken aan de afhankelijkheid van China, net zoals we dat gedaan hebben met wasmachines en wasdrogers”, zei Trump.

Hij zou onlangs een presidentieel decreet ondertekend hebben, dat opdracht zou geven aan de regeringsautoriteiten om alle belangrijke medicamenten uitsluitend bij Amerikaanse producenten in te kopen. Bovendien zouden onnodige regulerende hindernissen voor de binnenlandse productie van geneesmiddelen uit de weg zijn geruimd om moderne productieprocessen te bevorderen en de prijzen voor de consumenten laag te houden, vulde Trump aan.

4. Het scheppen van nieuwe industriële arbeidsplaatsen in de VS

Behalve het segment van de medicijnproductie wil Trump het aantal arbeidsplaatsen in de Amerikaanse industrie uitbreiden. Zodoende herhaalde hij zijn belofte uit de verkiezingscampagne van 2016, stelde echter nieuwe, ambitieuzere doelen en somde de branches op die volgens hem bijzonder sterk zouden groeien. Er dienen vooral nieuwe banen te ontstaan in de elektronindustrie, de machinebouw, de logistiek, de lucht- en ruimtevaart en de automobielproductie, maar ook in de ijzer- en staalbranche.

“In de acht jaren van de vorige regering (bedoeld wordt de Obama-regering) heeft Amerika 10.000 fabrieken en bijna 200.000 industriële arbeidsplaatsen verloren. Denkt u daar aan. Daartegenover heeft mijn regering meer dan een half miljoen extra banen geschapen. In werkelijkheid waren het zelfs tot 701.000 arbeidsplaatsen, voordat de epidemie losbarstte.”

5. Naar overzee verplaatste banen naar Amerika terughalen

Trump maakte duidelijk dat hij er ook in de toekomst alles aan zou doen om naar het buitenland verplaatste arbeidsplaatsen naar de VS terug te halen. Om desbetreffende druk op Amerikaanse ondernemingen uit te oefenen, zou hij daarvoor elk middel gebruiken dat hem als president ter beschikking zou staan. Daartoe behoren vooral invoerrechten.

“Ik houd van doelmatig opgelegde invoerrechten, omdat zij oneerlijk handelende concurrenten ertoe brengen om datgene te doen wat jij wilt”, aldus Trump.

Bovendien noemde de president nog andere middelen die hij van plan is te gebruiken om het gestelde doel te bereiken, waaronder nieuwe handelsovereenkomsten, gebaseerd op eerlijkheid en wederkerigheid.

6. Bescherming van Amerikaanse arbeiders tegen ongerechtvaardigd verlies van arbeidsplaatsen

Trump´s laatste verkiezingsbelofte aan Amerika´s arbeiders luidt hen te beschermen tegen banenverlies ten gevolge van oneerlijke praktijken en slechte beslissingen. Als voorbeeld noemde Trump de Tennessee Valley Authority (TVA), een staatsonderneming, waarvan de bedrijfsleider een vet salaris van $ 8 miljoen per jaar verdiende, tegelijkertijd echter Amerikaanse geschoolde arbeiders door goedkopere buitenlandse krachten liet vervangen om kosten te besparen. Deze bedrijfsleider zou hij ontslagen hebben, aldus de president. Trump kondigde meer personele maatregelen bij de TVA aan, mochten de ontslagen Amerikaanse arbeiders niet weer in dienst genomen worden.

Of de verkiezingsbelofte van Trump ook een ontslagbescherming voor werknemers in vooral de private economie bevat, die op dit moment niet bestaat in de VS, liet de president in het midden.

Met de nu openbaar gemaakte agenda voor een mogelijke tweede ambtsperiode sluit Trump programmatisch naadloos aan zijn “America First”-doctrine aan, die al in 2016 de weg naar het Witte Huis voor hem geëffend heeft. De juistheid van deze tegen onbeperkte globalisering en internationale arbeidsdeling gerichte strategie werd door de corona-ervaringen bevestigd. Want in de crisis is aangetoond dat elk land in de eerste plaats zijn nationale belangen volgt en dat er weinig overblijft van de veel bezworen internationale solidariteit als het geldt om de existentiële behoeftes van de eigen bevolking te bevredigen. Ook de Duitse regering wil daarom productiecapaciteiten voor vitale geneesmiddelen en beschermende uitrusting opbouwen in Duitsland respectievelijk voorraden aanleggen om in geval van een onderbreking van globale leverantieketens, bijvoorbeeld bij de uitbraak van een nieuwe wereldwijde pandemie, gewapend te zijn.

Maar het gaat Trump om meer dan alleen maar voorzorg in geval van nood. Hij wil de VS uit de afhankelijkheid van buitenlandse handelspartners bevrijden en de Amerikaanse economie vooral van die van China afkoppelen (“decoupling”). Want onder het communistische regime in Peking is het Rijk van het Midden van plan om tot de sterkte economische macht ter wereld op te klimmen en de liberale marktorde van het Westen door zijn model van een door de staat aangestuurd kapitalisme te verdringen. Maar ook de EU, met voorop het op export gerichte Duitsland, zal zich warm moeten aankleden, mocht het Trump lukken om in november weer in het Witte Huis te komen.

Want Trump heeft in Ohio nog een keer ondubbelzinnig duidelijk gemaakt dat hij ook in de toekomst invoerrechten en andere importsancties als wapen wil inzetten om de belangen van zijn land in de internationale handelsbetrekkingen door te drukken.

Stond in de eerste vier jaar van zijn regeringstijd het conflict met China op de voorgrond, in een mogelijke tweede ambtsperiode zou de focus van Trump zich wel eens sterker op de EU kunnen richten, die Washington beschuldigd van protectionisme op vooral agrarisch gebied.

Omdat Trump niet een derde keer kan worden gekozen, zou hij geen rekening hoeven houden met bepaalde kiezersgroepen in het eigen land, die door een handelsconflict met andere landen benadeeld zouden worden.

Een escalatie van het conflict met de VS zou de nu al aangeslagen Europese Unie voor een nieuwe belastingsproef plaatsen.

Alleen al om deze reden zullen de elites in Brussel en Berlijn uit alle macht proberen om een overwinning van Donald Trump bij de presidentsverkiezingen in november te verhinderen!

Bron:
www.pi-news.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Donald Trump, gezond realisme, Nationalisme, Patriottisme, soevereiniteit, VS, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

13 reacties op Amerikaanse verkiezingsstrijd: Trump presenteert agenda voor tweede ambtsperiode

 1. Tistochwat zegt:

  Tegelijkertijd was Trump optimistisch dat “duidelijk voor het eind van het jaar” een vaccin tegen het coronavirus ter beschikking zou staan.

  Prima kerel, maar hij heeft het ook al over een ‘vaccin’.
  OMG!

  Geliked door 1 persoon

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   Maakt niks uit, Tistochwat. Hij heeft in het verleden al zo veel onzin verteld. Maar vooral bij Trump gaat het gezegde op: geen woorden, maar daden.
   Met andere woorden: laat hem maar lullen en let ondertussen goed op wat hij teweegbrengt. Zoals nu weer de vrede tussen Israel en de VAE. Dat heeft nog geen enkele, zeer intelligente, verstandig pratende, president vóór hem voor elkaar gekregen. Maar deze idiote, haatzaaiende, oorlogslustige POTUS wél. QED.

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Like

   • J.A. Kapteyn zegt:

    Geachte heer Kohler, prima commentaar !! Niet kijken naar wat Trump zegt (alhoewel dat lang niet altijd onzin is) maar hem beoordelen op wat hij doet en voor elkaar krijgt !
    Gelukkig zien steeds meer Amerikanen dit in en wordt zijn kans op herverkiezing steeds groter. De demonisering door de Dems neemt steeds extremer vormen aan. Nu wordt na het overlijden van zijn broer door Links geroepen “The wrong Trump died”. Welk zinnig mens gaat nog Democratisch stemmen ?

    Like

 2. triumph zegt:

  Laat hem in godsnaam winnen zodat die verrotte EU ploft

  Geliked door 1 persoon

 3. Htsk day zegt:

  De prestaties van Donald Trump die je waarschijnlijk niet hebt meegekregen (2017!)

  https://batavirus.nl/2017/08/08/de-prestaties-van-donald-trump-die-je-waarschijnlijk-niet-hebt-meegekregen/

  Geliked door 2 people

 4. Jan zegt:

  Intussen zijn wij bijna 4 jaar verder en de Roden kunnen nog steeds niks anders dan rotzooi trappen.

  Chicago police and protesters clash in the Loop Saturday night, courtesy @delvecchiograce pic.twitter.com/FRZLT1JIqb

  — WGN TV News (@WGNNews) August 15, 2020

  Here’s a copy of the video, that was later deleted by the original poster, showing rioters beating on a CPD officer.
  h/t: @CWBChicago pic.twitter.com/JvipmYodZa

  — Julio Rosas (@Julio_Rosas11) August 16, 2020

  Geliked door 1 persoon

 5. Jan zegt:

  Socialisten/Dems willen per se per post stemmen want dan kunnen zij de verkiezingen manipuleren.

  Meer dan 846 doden stemden tijdens de primary in augustus dit jaar, 10.694 afgewezen

  Michigan clerks rejected 10,694 mailed ballots during the August 4 primary

  Further, 2,225 ballots were denied because there was no voter signature on the envelope, and 1,111 votes were discarded because the voter moved to a new address after submitting the ballot. The state claimed the dead voters died between the time they submitted the ballot and when it was counted.

  Michigan’s largest city, Detroit, received 820 ballots that were ultimately rejected, according to the paper.
  ….
  Meanwhile, more than 223,000 ballots were “undeliverable” in Clark County, Nevada, the Review-Journal reported.
  ….
  Clark County mailed 1,325,934 ballots, and nearly as many were undeliverable as returned: 223,469 and 305,000, respectively.
  https://www.thegatewaypundit.com/2020/08/least-846-dead-people-tried-vote-michigans-august-primary-10694-votes-rejected-democrats-want-mail-voting/

  De Roden in Nederland zijn gewoon heilig vergeleken met die in Amerika

  Like

 6. Jan zegt:

  Het Brooking Instituut (een soort Wiarda Beckman Stichting) niet alleen betrokken bij de nep Rusland connectie en de Oekraine connectie maar ook als tussenstation (via Qatar) om China in Amerika te laten spioneren.
  Behalve dat het gefinancierd wordt door criminele staten en staten die terreur exporteren (Qatar) hield het zich bezich met witwaspraktijken en fraude. Direct hierbij betrokken is de Clinton-clan.

  From 2002 until 2017, the organization’s president was Strobe Talbott. He’s a longtime BFF of Bill Clinton; they met in the 1970s at Oxford University and have been tight ever since. Talbott was a top aide to both President Bill Clinton and Secretary of State Hillary Clinton.
  ….
  https://www.thegatewaypundit.com/2020/08/brookings-institute-deep-state-hub-connected-fake-russia-collusion-ukraine-scandals-now-also-connected-china-spying-us/

  Like

 7. corona is niet gevaarijker dan jaarlijks griep virus, dus is niks doen het beste en goedkoopste.
  En er bestaat reeds chloroquine tegen COVOD-19 (in een Chinees lab gemaakt?)

  Geliked door 1 persoon

 8. Bas zegt:

  Millie Weaver was haar documentaire #ShadowGate over de diepe staat aan het afmaken toen een grand jury besloot haar aan te klagen wegens “inbraak”.
  Hier is de trailer #FreeMillie

  Like

 9. Bas zegt:

  De reguliere media WEIGEREN u te laten zien wat er werkelijk gebeurt in New York City. Het is in puin. Bekijk deze video en deel!

  Democraten vernietigen de steden

  Maar je bent racistisch als je naar de buitenwijken bent ontsnapt

  Dit was NYC na de ‘vreedzame demonstraties’

  “Beirut DeBlasio”, de eenmans sloopkogel

  Geliked door 1 persoon

 10. Bas zegt:

  Ziek links
  De broer van Trump is overleden en nu komt links met: # Wrong Trump…..
  Dus de verkeerde Trump overleden.

  https://pbs.twimg.com/media/EfgvViiU0AA6OB7?format=jpg&name=medium

  This is the far left.

  They aren’t hiding their extreme views.

  They want you all dead.

  #WrongTrump

  The
  @SecretService
  should pay a visit to
  @jack
  for allowing #wrongtrump to flourish. A good chunk of this site is becoming an active and encouraged threat to the President’s life

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s