Arabische landen loven vrede tussen Israël en de Verenigde Arabische Emiraten (VAE)

Screenshot_258

De Israëlische minister-president Benjamin Netanyahu.

(Vertaling: E.J. Bron)

Wie volgt? Netanyahu en de Amerikanen streven er naar om nog meer vredesverdragen tussen Israël en de Arabische wereld te sluiten. Terwijl in de Palestijnse Autoriteit (PA) eerder gejammerd en met de tanden geknarst werd, loofden veel Arabische landen heel openlijk het komende vredesakkoord tussen Israël en de Verenigde Arabische Emiraten (VAE).

Israel Heute

“Ik waardeer de inspanningen van diegenen die zich op dit akkoord inlaten om welvaart en stabiliteit voor onze regio te bereiken”, zei de Egyptische president Abd al-Fattah el-Sissi in een officiële verklaring.

De regering van Bahrein gaf een verklaring af, waarin ze de VAE ervoor bedankte dat zij “de regio vooruit gebracht hebben op de weg naar de vrede”.

De Saoedische minister van Informatie en Cultuur, Adel al-Toraifi, zei te verwachten  dat dit ook zo gezien zou worden door andere landen van de Samenwerkingsraad van de Arabische Golfstaten (GCC).

“Het wordt tijd dat de GCC-landen uitstijgen boven de destructieve discussie van het foute Arabisch nationalisme en terroristische ´islamisten´.” De GCC-landen zouden er bij de Palestijnen op moeten aandringen het terrorisme van Hamas te laten vallen en te streven naar een moderne staat”, schreef al-Toraifi op Twitter.

Wie volgt?

De reacties van de Arabische wereld op het akkoord tussen Israël en de VAE zorgden direct voor speculaties over welk Arabisch land als volgende de betrekkingen tot de joodse staat zou kunnen normaliseren.

Een Israëlische functionaris, bekend met het proces, deelde aan de publiekrechtelijke zender “Kan” mee dat Bahrein de komende weken in de voetstappen van de VAE zou treden.

Ondertussen deelde een Amerikaanse ambtenaar aan de Palestijnse media mee dat zowel Bahrein als Oman in de nabije toekomst vredesakkoorden met Israël zouden ondertekenen. Minister-president Benjamin Netanyahu werd al in 2018 voor een officieel staatsbezoek aan Oman uitgenodigd.

In zijn toespraak over de aankondiging van de VAE afgelopen donderdagavond stelde Netanyahu vast dat “veel, veel landen Israël al jarenlang als strategische bondgenoot voor stabiliteit, veiligheid,m vooruitgang en ook voor vrede zien”, en hij voorspelde dat “er nog meer Arabische en islamitische landen zullen komen die zich zullen aansluiten bij de kring van de vrede met ons.”

De vooraanstaande adviseur van de Trump-regering, Jared Kushner, bevestigde dat de VS zich al in vergevorderde gesprekken met meerdere andere Arabische landen bevinden om de betrekkingen met Israël te normaliseren, en hij duidde aan dat er de komende maanden nog meer vredesakkoorden aangekondigd zouden worden.

Bron:
www.israelheute.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", Arabische wereld, Donald Trump, gezond realisme, Israël, Midden-Oosten, VS. Bookmark de permalink .

21 reacties op Arabische landen loven vrede tussen Israël en de Verenigde Arabische Emiraten (VAE)

 1. Sophia. zegt:

  hoe graag ik dit ook zie gebeuren, zal het niet gebeuren.
  De Islam zal nooit vrede willen sluiten met Israel, zoals in de profeten voorzegt.

  Like

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   Toch is er nu al een aantal landen die zich afvragen aan welke kant hun boterham gesmeerd is. Want oorlog en terrorisme kosten geld en vrede met Israel levert alleen maar voordeel op. Ze kunnen dan profiteren van Israelische wetenschap, industrie, technologie, geneeskunde en noem maar op. Natuurlijk blijven er landen die niet mee zullen doen, maar als die zien hoe hun Arabische broeders baat hebben bij vrede met Israel, zullen ook die landen hun knopen tellen. Dat gaat niet van de ene dag op de andere en dat hoeft ook niet. Maar ik zie het toch zo, dat Trump weer een geweldig resultaat heeft binnengehaald, waarschijnlijk reden dat de Nederlandse hoofdstroom media er zo weinig over melden.

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Geliked door 1 persoon

   • Sophia. zegt:

    ik hoop dat je gelijk krijgt:
    https://www.rd.nl/vandaag/buitenland/de-vader-van-de-moderne-jihad-is-een-palestijn-1.1689026?fbclid=IwAR3NZmGmKo-YF6MJWFnA71634fDhImUye3GOQQ-gC1PRYUiKPSdvUs8_T6c

    Maar ik hou het even op ’n momenteel, feestje, ondanks de goede bedoelingen, van sommige partijen. en hen goede inzet, wat te prijzen is.

    Maar nogmaals, ik vertrouw die moslims niet, en dit ligt geheel in de lijn der geschiedenis,.
    Plus, en daar hoef jij je niet aan te storen, maar het is allemaal voorzegt, hoe het gaat aflopen, maar gooi mijn laatste gedachte des gewenst direct in jou prullenbak.

    mvg Sophia.

    Like

   • fleckie zegt:

    Nw. ISR. WEEKBLAD, 11.9.2020, ‘WIE. BETAALT, BEPAALT’. HANS. KNOOP
    BIBI. TOONDE. ZICH. EEN. BEHENDIG DIPLOMAAT. EN. PREES DE. VAE DE. HEMEL. IN.
    Binnen twee weken heeft Israel met twee moslimstaten diplomatieke betrekkingen aangeknoopt: de Verenigde Arabische Emiraten en het Europese. KOSOVO. Zowel Netanyahu als Trump presenteert die nieuwe betrekkingen als ‘historisch’ en als een ‘ doorbraak’ .
    Hoewel ik uiteraard elke erkenning van Israël van harte toejuich, vermag ik niet in te zien waarom die verklaringen historisch kunnen worden genoemd en hoe de uitwisseling van ambassadeurs tussen. KOSOVO. en Israel als een doorbraak in het ruim honderdjarige Israelisch- Arabische conflict kan worden geduid. Wat is er historisch aan de diplomatieke betrekkingen met de VAE. Ruim twee decennia doen beide Staten al openlijk zaken met elkaar. Tientallen Israelische diamantairs hebben al jaren kantoren in de diamant beurs van Dubai.
    Het is evident dat het Trump goed uitkwam zijn beide bondgenoten aan elkaar te koppelen. Winst voor Bibi, winst voor de Emiraten. die F-35 gevechtsvliegtuigen krijgen en LAST BUT. NOT. LEAST winst voor Trump, die na bijna200 duizend coronadoden twee maanden voor de verkiezingen een succesje nodig had. Bibi toonde zich een behendig diplomaat en prees de VAE de hemel in als een ‘vibrerende democratie’. Laat ik nou hebben gedacht dat Israelde enige democratie in de regio was. Nu blijken er dus twee te zijn. In werkelijkheid worden de Emiraten geleid door feodale monarchen en zijn politieke partijen verboden. .
    GELDBUIDEL.
    En dan KOSOVO. Laten we de werkelijkheid onder ogen zien. Het is niet Kosovo dat nu IsrEl wilde erkennen, maar andersom: ISrael moet onder druk van Trump Kosovo erkennen. Sinds de onafhankelijkheid van het land in 2008 heeft het onophoudelijk toenadering en erkenning van Israël nagestreefd. Israel heeft die uitgestoken hand altijd geweigerd, omdat het vreesde daarmee in de eigen voet te schieten. Hoe zou Israel nog bezwaar kunnen maken als de wereld ooit een afgescheiden unilateraal uitgeroepen Palestijnsestaat in de Westoever en Galilean zou erkennen, terwijl de Joodse staat diplomatieke betrekkingen met het afgescheiden Kosovo zou aanknopen? Om dezelfde reden weigert SPANJE Kosovo te erkennen. Als Madrid dat wel zou doen staat de deur open voor de wereld om een afgescheiden staat. Catalonië te erkennen.
    De VS heeft Kosovo wel erkend en Trump zag een kans tot scoren door Kosovo en IsrEk tot elkaar te brengen. Op voorhand was tevoorspellen dat Servië. NOT. AMUSED zou zijn over de Israekscjphe erkenning van Kosovo en zich door bondgenoot Israël in de rug aangevallen zou voelen. Het ( tijdelijk) terugroepen van de Servische ambassadeur lag in de rede, maar het tegendeel bleek het geval, onder druk van Trumpal Servië zijn ambassade van Tel Aviv naar Jerusalem. verplaatsen. Het is evident dat Trump in zijn OVAL OFFICE. met de geldbuidel heeft staan rammelen, hoe is anders te verklaren dat Servië de ambassade naar Jerusalem verplaatst en niet de betrekkingen met Israël op een lager pitje zet? Vanuit Servisch perspectief kreeg het land van Israël een mes in de rug.
    Als reactie daarop verplaatst het de ambassade naar Jerusalem. Trump zal daarvoor. DIEP IN DE BUIDEL HEBBEN MOETEN TASTEN.
    Trump koopt diplomatieke akkoorden, zoals hij ooit wolkenkrabbers, casino’s en hotels placht te kopen, daar is niets historisch, maar alles. kapitalistisch. aan. Wie betaalt,bepaalt: als iemand dat weet is het wel. TRUMP#######

    Like

 2. guusvelraeds zegt:

  Terwijl Obama en Clinton IS en de moslimbroeders aan de macht hielp samen met de EU schept de regering Trump rust en vrede. Zij (establishment marionetten) die met trompet geschal in de media “democratie” gingen brengen brachten oorlog en de door het establishment uitgekotste en in de media gedemoniseerde Trump brengt tastbare vrede. Kennis van de islam is hierbij van belang. De islamitische vrede is altijd tijdelijk. Belangrijk is dat Israël militair de sterkste troeven in handen blijft houden.

  Like

 3. fleckie zegt:

  Zien de Arabische landen, DE. VETPOT – BODEM, …( oliebron- inkomsten soms zo langzamerhand doorschemeren.? dan moet er gezocht en gevonden worden, naar DE hulp v.d. N ATIE, die bewezen heeft, : uit. NIETS, Dus totaal onrendabel gebied met superintelligente . Inwoners, opgebouwd, …..hebbend…..het toekomstige. MANCO. In Arabisch. gebied een “ HALT”. toe te roepen !…….<~<~<~<~<~<~<

  Geliked door 1 persoon

  • fleckie zegt:

   ‘OLIJFTAKJE’, Nw. ISR. Weekblad 21.8.2020. TAMARAH. BENIMA
   “ DE enige te,Remedie is contact met Joden In levenden lijve’.
   ‘Voor het eerst sinds lange tijd geef ik me over aan dromen, over een minimaal beetje
   brede in het. Midden. Oosten. En over een mogelijke, minimale vermindering van de Jodenhaat wereldwijd. Hoezo dat? De Verenigde Arabische Emiraten ( VEA) vormen een vreselijk land . Voor gastarbeiders , vrouwen, iedereen die van alcohol houdt,. Voor eenieder die van blasfemie wordt beschuldigd. Dat alles behoefte geen uitleg . Een politieke partij oprichten mag er niet. Democratie bestaat er niet. Tegenstanders van het regime verdwijnen of worden vastgezet en gemarteld, of beide. Desondanks zie ik de normalisering van de betrekkingen tussen ISTAEL en de VAE. als het olijftak je dat de duif na de zondvloed naar Noach bracht.
   De teloorgang van het Joodse leven in de islamitische wereld, na de stichting van de staat ISTAEL, is als een zondvloed gekweekt. De positie van Joden in de moslimwereld varieerde van totale buiten sluiting tot macht in de hoogste regionen. ( Marokko). Dev houding tegenover Joden varieerde van vernedering en rechteloosheid enerzijds tot acceptatie als gelijken anderzijds.
   In weerwil van de gecompliceerde verhouding kwam er in twaalfhonderd jaar Joods islamitische Co-existentie veel prachtigs tot stand. Dat is verdwenen door de bitter afwijzing van en oppositie tegen Israël door de Arabische en islamitische wereld.
   Die afwijzing en tegenstand, en hetb gevolg daarvan- geen vrede met de Palestijnen- heeft vervolgens de wereld vergiftigd. Miljarden mensen zien Israel als de belichaming van het kwaad. Juist door het totale gebrek aan Co tact met echte, levende Joden, en juist door de oppermachtige invloed van de media heeft de destructieve beeldvorming om zich heen kunnen grijpen. De enige remedie daartegen is contact met Joden in levenden lijve. , al mag je hopen dat Israelische toeristen in de Emiraten niet zo lomp en luidruchtig zijn dat er een nieuw negatief beeld wordt geschapen. Hoe het ook zij, als het gerucht waar is dat ook Marokko en zelfs Saoedi- Arabië een normalere verhouding met Israel wensen, dan zou de Jodenhaat kunnen verminderen. en de Joodse staat wat lucht kunnen krijgen. Als…….en zou. Maar na al die jaren omknel ik het beetje hoop,als de duif de olijftak.#. ……<~<~<~<~<~<~<

   Like

   • fleckie zegt:

    ‘ VLAGVERTOON’‘. Nw .Isr..Weekblad 4.9.2020.
    Israëlische vlaggen op het vliegveld van Abu Dhabi, de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten., en een enorme VAE- vlaggen voor decresidentie van premier Netanyahu in Jeruzalem : met veel vlagvertoon werd maandag de historische eerste vlucht van Tel Aviv naar de oliestaat gevierd.
    Het was de eerste keer dat een El Al- vlucht over het luchtruim van Saoedi- Arabië mocht vliegen, zodat deze eerste directe vlucht tussen de twee Staten slechts drieënhalf uur duurde, i.p.v zeven uur.
    Naar goed Israelisch gebruik landden het toestel – versierd met het woord “ vrede” in het Arabisch, Engels en Hebreeuws – later dan gepland op de plaats van bestemming.
    Aan boord een select gezelschap van Israelische en Amerikaanse hoogwaardigheidsbekleders , onder wie de schoonzoon van Donald Trump, Jared Kushner. Hij had een hoofdrol in de onderhandelingen die tot deze historische trip leidden.
    Meteen na aankomstwerd gesproken over de vestiging van wederzijdse ambassades,
    Daarnaast willen de landen samenwerken op het gebied van toerisme en. technologie.
    De Emiraten zeggen – in tegenstelling tot Egypte en Jordanië- uit te zijn op een ‘warme vrede’ met de Joodse staat. Journalisten die met deze eerste vlucht meereisden, waren positief verrast toen ze na een kennismakingsreis rond Abu Dhabi in het hotel een flat koosjere maaltijd voorgeschoteld kregen.
    Foto Matty Stern/Amerikaanse Ambassade. Jeruzalem. …….<~<~<~<~<~

    Like

  • fleckie zegt:

   ‘OPHEF’’ ARAFATS. WEDUWE. DREIGT’, Nw. ISR. Weekblad 4.9.2020.
   Suha, de weduwe van Jasser Arafat, heeft bij de verenigde Arabische Emiraten haar excuses aangeboden voor Palestijnen die de Emiraten beledigen. Er werden vlaggen verbrand toen de Emiraten een deal sloten met Israel.” Ik wil mijn excuses aanbieden uit naam van het eervolle volk van Palestina aan de Emiraten en hun leiders voor de ontheiliging en verbranding van de vlag van de VAE. in Jeruzalem en Palestina”, aldus Suha. “ Ik betuig spijt voor alle schade die Palestijnen hebben toegebracht aan deze genereuze vriendelijke mensen die ons altijd hebben verwelkomd. Ik verontschuldig mij tegenover de moeder van de Emiraten, Hare Hoogheid Fatima bint Mubarak, voor dit onverantwoordelijke gedrag”, vervolgde de weduwe. De huidige Palestijnse leiders konden de uitspraken van Suharto niet waarderen. Zo werd zij ervan beschuldigd samen te werken met Abbas’rivaaln Mohammed Dahlan en werd zij uitgescholden op sociale media. Daarop sloeg mevrouw Arafat terug met een dreigement zij zou nog veelmbelastende informatie hebben over dec Palestijnse leiders en niet bang zijn die openbaar te maken.” Ik zal de poorten van de hel voor ze openen” aldus Suha.
   ……..<~<~<~<~<~<~<

   Like

  • fleckie zegt:

   ‘. KLEINE . DOMINOSTENEN‘, NW. ISR. WEEKBLAD 11.9.2020. buitenland
   Het aanknopen van diplomatieke relaties met de Emiraten heeft Israel nog niet de gewenste golf van erkenning opgeleverd waarop werd gehoopt.
   Hoe gaat het nu verder? DE. REDACTIE
   KOSOVO, Malawi’s misschien. SERVIË. De oogst is nog wat mager. De hoop dat een groot aantal- bij voorkeur Arabische – landen het voorbeeld van de Verenide Arabische Emiraten volgt, is vooralsnog niet Uigekomen.
   WASHINGTON en Jerusalem weten dat voor de ondertekening van het historische normaliseringsakkoord tussen Israël en de VA mogelijk NOG. een Golfstaat bekend zal maken formele banden met de Joodse staat aan te knopen. De kans daarop is volgens ingewijden op zijn best fiftyfifty. Het zou om Oman of Bahrein gaan.
   De normalisering wordt, als het weer een beetje meewerkt op 15 september getekend in de rozentuin van het Witte Huis. Een week later reist een VAE- delegatie naar Israël om praktische zaken uit te werken. De ceremonie in Washington zal van Israelsche zijde worden bijgewoond door premier Benjamin Netanyahu, namens de Emiraten zal minister van BuitenlandseZaken z Abdullah bin Zayid( de broer van de kroonprins van Abu Dhabi)
   van de partij zijn. Het Witte Huis is een gepaste locatie, want zoals Hans Knoop op pag. 20 schrijft, is president Donald Trump de drijvende kracht achter de toenadering tussen de Joodse staat en de moslimwereld.
   WISPELTURIG.
   Dat bleek deze week opnieuw. toen het in meerderheid islamitische. KOSOVO aankondigde diplomatieke betrekkingen met Israël aan te gaan, terwijl Malawi- een Afrikaans land met een belangrijke moslimminderheid- liet weten een diplomatiek kantoor in Jerusalem te zullen openen, ongetwijfeld gefinancierd. met. AMERIKAANS. GELD.
   Servië zou zijn ambassade naar de Israelische hoofdstad willen verplaatsen. althans dat kondigde Trump aan., ogenschijnlijk tot verbazing van de Servische premier Aleksandar vuclic, die door de pagina’s van het net door hem getekende akkoord begon te bladeren om te zien waar hij zich aan dat voornemen had gecommitteerd.
   Deze bescheiden successen tonen tegelijkertijd de zwakte van de normalisering plannen aan. Als Trump in Saoedi- Arabië zich als een wispelturige minnaar. Waar notabene de imam van de Grote Moskee van Mekka, de belangrijkste ter wereld, in een preek liet doorschemeren geen probleem te zien in nornpmalisering met Israel, liet de regering in Riaad weten dat de betrekkingen met dat land nog steeds afhankelijk zijn van de stichting van een. PALESTIJNSE. STAAT……..
   DONALD. TRUMP. IS. DE. DRIJVENDE. KRACHT. ACHTER. DE. TOENADERING
   TUSSEN. ISRAEL. EN. DE. MOSLIMWERELD.
   …….<~<~<~<~<~<~<~<~<~<~<~<~<~<~<~<~<~<~<~<

   Like

 4. Bob zegt:

  Een fantasie figuur ZWARTE PIET mag niet genoemd
  worden.
  Een fantasie volk de PASLESTIJNEN moet genoemd
  worden.
  Hoe kan je zoiets rijmen.

  Like

  • fleckie zegt:

   ……“ ECOTERREUR”. Nw.isr.weekblad 21.8.2020 .
   In de editie v.d.vorige week was te zien hoe Hamasterroristen in Gaa ballonnen oplieten met explosieven Of brandstof opiaten en over de grens naar Israël sturen. Hun bedoeling : zoveel mogelijk materiële schadevergoeding- of erger- aanrichten. Op deze foto ziet u de gevolgen van dit Palestijnse ecoterrorisme: DUIZENDEN HECTAREN natuur- en landbouwgebied die in vlammen opgaan.
   Ook deze week viel te constateren dat de internationale. pers. er nauwelijks aandacht aan besteedt en pas – moord en-“ excusez le mot“ – brand schreeuwt als. Israel terugslaat en Hamasterreurinstallaties bestookt.
   Dat is riskant : de terroristen plaatsen hun hoofdkwartieren en raketinstallaties bij voorkeur in woonwijken in de hoop op een publiciteitsoverwinni g als de. IDF. per ongeluk burgers raakt. Het spreekt voor het Israelische leger dat dit vrijwel nooit gebeurt.
   Wat doe je tegen een terreurbeweging die zelf zoveel mogelijk Joodse burgerslachtoffers probeert te maken en zich niet interesseert voor verliezen onderb de eigen bevolking?
   Die pak je aan met technologie. Speciaal tegen de terreur ballonnen heeft Israel nu de’ lemmet van licht). in stelling gebracht., hetb eerste operationele laser wapen ter wereld.
   Wetenschap tegenover. haat- of dat een metafoor is voor het hele conflict laten wel graag aan Uzelf over. …………..foto Yonatan Sindel/ FLASH90 ……..<~<~<~<~<~<~<

   Like

   • fleckie zegt:

    correctie: op regel 3 moet eigenlijk staan. GAZA. , ( de Z ‘was niet te zien’)!!!

    Like

   • fleckie zegt:

    Correctie regel 4 moet zijn ‘brandstof. oplaten’……..<~<…<~<~<~<~<

    Like

   • fleckie zegt:

    ‘ Van de rivier naar de zee’. Nw. ISR. Weekblad 21.8.2020.
    Beschuldigingen van ‘apartheid’ en ‘genocide door Israël ten spijt, bewijzen juist Palestijnen dat die eerste term ongepast is en de tweede ronduit krankzinnig. Zoals vorige week vrijdag, toen duizenden Palestijnen de grenzen met de Joodse staat overstaken voor een weekendje aan de Israelische stranden. De exodus uit de Westelijke Jordaanoever was zo massaal dat de Palestijnse Autoriteit zich hardop zorgen maakte. Niet over de behandeling van haar landgenoten door Israëli’s, maar over de mogelijkheid dat de duizenden Palestijnen het coronavirus zouden oplopen en dat mee naar huis zouden nemen in Toelkarem, Jenin of Nabloes. Voor de Palestijnen die naar het strand wilden, stonden aan de grens bussen klaar van Israelische reisorganisaties die hun passagiers naar de stranden van Haifa, Netanyahu en Tel Aviv ( hier op de foto) reden. De Israelische autoriteiten hadden besloten voor de badgasten een oogje toe te knijpen en hen zonder al te veel papieren rompslomp door te. laten.# …….<~<~<~<~<~<~<
    .

    Like

 5. Jan zegt:

  De ‘Palestijnen’ vieren de vredesovereenkomst op traditionele manier

  Ook Iran en Trukije zijn buiten zinnen van vreugde

  “the oppressed nation of Palestine as well as other freedom-seeking peoples worldwide will never forgive the sin of normalization of the ties with the occupier and bloodthirsty regime of Israel and also the act of those who approve and cooperate with its crimes.”
  ….
  https://www.algemeiner.com/2020/08/14/iran-and-turkey-blast-uae-peace-deal-with-israel-as-sin-of-normalization/

  Like

 6. Svalbard zegt:

  Ik denk dat de toenemende agressie van Iran hier een belangrijke reden is voor de Arabische landen, om betere betrekkingen met Israël aan te gaan.

  Like

 7. Jan zegt:

  Direct weer om zeep gehoplen door de kamelenjockeys van Kuweit

  Like

 8. Jan zegt:

  22 Arabische landen vinden de overeenkomst tussen Israël en de VAE prima en geven te kennen dat de Pali’s kunnen ophoepelen met hun eeuwige gezeik.
  https://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/286978

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s