SATIRE!: Handhaving tevreden over naleving coronamaatregelen bij rellen Schilderswijk

Screenshot_270

(Door: Hans Wolterdijk)

Relschoppers in de Haagse Schilderswijk houden zich goed aan de coronamaatregelen. Dat zegt de dienst Handhaving van de gemeente Den Haag, die toeziet op de naleving van de 1,5 meter regel.

Voor de tweede nacht op rij gingen grote groepen relschoppers de straat op. Agenten werden door jongeren bekogeld met eieren, stenen en zwaar vuurwerk en er werden brandjes gesticht. Daarbij hielden de meeste relschoppers ruim voldoende afstand tot elkaar.

De dienst Handhaving hield tijdens de ongeregeldheden een oogje in het zeil, maar hoefde niet in te grijpen. Een woordvoerder: “Bij het aanrichten van de vernielingen hielden deze jongeren zich keurig aan de coronaregels. Sommige relschoppers droegen zelfs een gezichtsbedekkende sjaal of bivakmuts. Je ziet dat rellende jongeren echt hun verantwoordelijkheid nemen. Daar verdienen ze een groot compliment voor.”

Bron:
https://nieuwspaal.nl
(h/t “Htskday”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Satire. Bookmark de permalink .

35 reacties op SATIRE!: Handhaving tevreden over naleving coronamaatregelen bij rellen Schilderswijk

 1. A. de Koning zegt:

  Hier is iemand aan het woord die ze niet allemaal op een rijtje heeft. De Dienst Handhaving in de Haagse Schilderswijk bekommert zich in dit geval om de afstand en heeft waarschijnlijk niet goed gekeken want ze geeft dat tuig nog een compliment ook.

  Like

 2. Gienekehado zegt:

  Ik zie Jan van Zanen nog wel schouderklopjes uitdelen aan zijn “JONGEREN”!! Met uitnodiging voor een theekransje. Heeft in Utrecht ook altijd goed gewerkt! TOP!!

  Geliked door 3 people

  • Monalisa zegt:

   Hij gaat eerst 🍵🍵🍵🍵🍵 drinken, dan een gesprek van foei jongens, en doet verder niks. Ben benieuwt wanneer Adam mee gaat doen nu de Haag en Utrecht.
   In Gouda woont ook zoveel rapalje.

   Geliked door 2 people

  • LUCIA zegt:

   Of Gieneke een vakantie betaald door het Rijk toegepast om relschoppers op oudejaarsavond ..te verplaatsen.Immers als je het probleem niet kunt oplossen dan kun je het verplaatsen net als vervuilde grond in plassen gooien etc

   Geliked door 3 people

 3. flo zegt:

  Klein dingetje nog, de mondkapjes👆🏻Die had niet iedere jongere om, begrijpelijk ook als je zo druk bent👊🏻
  Wellicht kan handhaving ook zorgen dat ze de mondkapjes uitdelen “voor” de festiviteiten! Tijdens het feestgedruis dan nog wat waarschuwingen graag en als het kan in het arabiesj👍🏻

  Geliked door 2 people

 4. karton zegt:

  “De dienst Handhaving hield bij de ongeregeldheden een oogje in ’t zeil. Wél gvd nog-es-an-toe : dat zootje, (Handhaving) houdt een oogje in ’t zeil, ze moeten gvd optreden, dáár wordt dat Handhaaf-zootje voor betaald. Dit is toch een toestand die je voor enkele jaren geleden niet voor mogelijk hield ?! En dat buitenlandse tuig hield eigenlijk ook nog keurig de 1.5 mtr. in de gaten ?! Nou, dan is hen het rellen vergeven, toch ???? Als het om corona-maatregelen gaat staat die vette idioot, Brulzak uit Nijmegen, met z’n varkenskop op tv te blèren dat HIJ zonodig wil kunnen optreden tegen “overtreders”, de gek !
  Wat is dit in hemelsnaam voor een landje geworden ? Relschoppers de baas, échte Nederlanders naar de Voedselbank, óns geld naar maffia-landen, “burgemeesters” die van toeten noch blazen weten enz. enz. Ik hoop dat ná maart 2021 een hele grote opruiming zal plaatsvinden in Den Haag, een “ruiming” heb ik eigenlijk nog liever, dan is dat zootje voorgoed van ’t toneel verdwenen.

  Geliked door 1 persoon

 5. gerrit zegt:

  Bekijk de Filmtjes maar zie geen !.5 meterafstand heb nog nooit zoon huichelaars gehoord ,ze krijgen compliment voor het voor zaken van de rellen.

  Geliked door 1 persoon

 6. guusvelraeds zegt:

  Hun slachtoffers hielden zich nauwelijks aan de regels. Enkele van deze slachtoffers maakten het zo bont dat ze op de bon geslingerd weren.

  Geliked door 2 people

 7. Peter zegt:

  Utrecht ook de boel afgebroken ,met dank aan het huidige kabinet wat de deuren wagenwijd openzet voor dat geteisem uit Afrika,er werkt er niet een,grote smoelen ,reageren als ratten in teamverband ,dealen in verdovende middelen ,politie staat als wezels aan de kant,en komt er nu een minister die met piposchoenen loopt,als de Nederlandse burger zich niet aan zijn flutregels houd ,voor 4 jaar opsluiten ,hij is meer geschikt voor Toni Boltini,daar klappen ze nog voor dit soort dwazen .Tuig oppakken ,paspoort innemen ,en een schop onder hun kont ,ben geen minister ,maar alleen zo krijg je ze in het gareel .

  Geliked door 3 people

 8. Corrie Bruin zegt:

  Het zijn toch een stelletje zwakzinnig hoe kunnen over zo iets praten.

  Geliked door 1 persoon

 9. flo zegt:

  De jongeren houden zich keurig aan de regels👍🏻 Puntje nog: mondkapjes zien we toch te weinig tijdens de feestelijkheden!!👆🏻 Wellicht kan handhaving(🖐🏻) vóór het feesten daar nog wat waarschuwingen uitdelen🤔 in het arabiesj, dat wel ivm stigmatiseren! Verder gaat het goed zo, scheelt weer jeugd(jongeren)honken die dicht kunnen blijven (corona binnen 1. 5 meter moeilijker)!!

  Like

 10. berg6 zegt:

  Zoek op het internet naar het woord: SATIRE
  Een satire of hekeldicht is een kunstvorm waarbij vaak op HUMORISTISCHE wijze maatschappijkritiek wordt gegeven. De kritiek kan geleverd worden via parodie, ironie, sarcasme, pastiche en karikatuur. De doelwitten kunnen personen, politici, tradities, religie, kunstenaars, entertainers, media, normen, waarden, trends zijn.

  Dus voor de mensen die het allemaal niet begrepen hebben. Dat allemaal is niet echt zo gegaan.

  Geliked door 2 people

  • Julia zegt:

   Bergó. Uiteraard zal het satire zijn. Maar de realiteit is dat al dat criminele import tuig lustig hun gang kunnen gaan omdat er alleen maar toegekeken wordt en niet aangepakt. Vernielingen, schiet incidenten, dagelijkse steekpartijtjes, zwembaden terroriseren, intimidaties zijn de orde van de dag. Velen hebben begrepen dat handhaving van alle kanten blundert en al meerdere dagen de ellende in de probleemwijken gaande is, zie ook o.a. Scheveningen al hele lange tijd een complete tragedie van ellende. U blijkt toch echt de realiteit te missen wat er daadwerkelijk in dit land gaande is en dat dat realiteit is. Belangrijker is een vreedzame demostratie van boeren tegen te gaan en hiervoor het leger in te zetten en het nodeloos geweld door onze politiemacht t.o.v. vreedzame demonstranten. Dit is helaas geen satire en de uitleg wat dit woord in houdt is niet nodig voor een Nederlander die zijn talenkennis heeft en donders goed weet wat het woord betekent alleen domme en onderdanige Nederlanders zijn blind voor het falen en het politiek wanbeleid.

   Like

   • berg6 zegt:

    Julia,
    Ik heb slechts uitgelegd wat satire is. Om uit teleggen dat het eerste verhaalt van Hans Wolterdijk een satirisch stuk is. Het bedoelt niet wat je leest.
    U schrijft verder:
    “”U blijkt toch echt de realiteit te missen wat er daadwerkelijk in dit land gaande is en dat dat realiteit is.”” (vreemde zin)
    Als ik de betekenis uitleg van een woord betekent het toch niet dat ik de realiteit mis van wat er daadwerkelijk in Nederland gebeurt???????? U gooit alles door elkaar.
    U hebt toch ook bemerkt dat niet iedereen de “SATIRE ” begreep. Zelfs de eerste die reageerde schreef naar Hr. Bron dat het hem even was ontgaan dat het hier SATIRE betrof. Kan iederen overkomen.
    U stelt zelfs dat uitleg van dat woord niet nodig is voor een Nederlander die zijn talenkennis heeft.
    Wat is uw standaard voor “iemands talenkennis. Bepaalt u wat iedereen moet weten? Alle Nederlanders hebben een talenkennis. Van lagere school t/m universiteit. Niemand is meer en niemand is minder.
    Bovendien hoeft men geen domme Nederlander genoemd te worden als je dat woord niet kent.
    Volgende keer maar gewoon bij het onderwerp blijven stel ik u voor. Ter voorkoming van verwarring.
    Prettige avond.

    Like

 11. bobzelf zegt:

  en als ik dan zeg dat ik omringd word , door een dikke 16 miljoen hersendoden,
  worden ze boos, whahahahaha

  NIEUWSPAAL, 3 X SATIRE, ROEPN , WHAHAHAHAHA

  OOM GLIMLACH

  Geliked door 2 people

 12. Marinus zegt:

  SATIRE mensen begrijp dat toch is LOL !!!!!!!!! Hoewel, ik ruik toch ook een snufje sarcasme.

  Like

 13. Julia zegt:

  De meest zwakzinnige kan dit nog niet verzinnen. Wat een kolere bende is er gaande in dit land. Fijn dat zij zich goed hebben gehouden aan de coronaregels dus 5 jaar in verplichte quarantaine is niet nodig en kunnen zij dus ongestoord door gaan met vernielingen, intimidatie en de samenleving verder ontwrichten. Wat voor een stel idioten zitten er bij handhaving hebben deze al een virus die de hersenen aantast of iets dergelijks. Wat een zooitje staat er aan het hoofd van handhaving en politie verdienen zij niet om direct de laan te worden uitgestuurd. Het moet niet krankzinniger worden met die slappe niet capabele overheid en burgemeesters. Moet het nu werkelijk zo ver komen dat burgers nu keihard het heft in eigen handen gaat nemen omdat onze veiligheid totaal in gevaar wordt gebracht. De politiek en linkse bestuurders zijn werkelijk niet meer in orde dan durft die Rutte nog kritiek te leveren dat op Wit Rusland omdat zij militairen inzetten tegen demonstranten. Is zijn geheugen ook niet meer wat het wezen moet en hadden zij zelf niet het leger ingezet om demonstranten tegen te houden tijdens het boerenprotest in Den Haag. Je moet toch wel lef hebben terwijl je zelf de democratie hebt vermoord en onnodig politie geweld gebruikt tegen vreedzame demonstranten. De pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet. Die lapzwans moet zich eens minder bemoeien met het buitenland en eens daadkracht gaan toepassen om de chaos binnen zijn eigen land te lijf te gaan. Het is werkelijk zum kotzen.

  Like

  • Ziejewel zegt:

   Ik vraag me al een tijdje af, Waar men dit klootjes regering vandaan hebben gehaald. Ik snap hier geen flikker van. Wie is die Kutte (sorry Rutte). Waar komt die oorspronkelijk vandaan en wie heeft hem voorgedragen als lij(ei)der van de sufkutten en klootjesvolk.
   Zal wel het tuig van Nederland zijn. Hoe komt Nederland in die situatie. Is dat het volk die dit willen. Zo niet DOE er wat aan. Gebruik de “zetpillen” als eerder gelezen artikel.

   Like

 14. Bob zegt:

  Van een ooggetuige.
  IN Gaza, judea en Samaria (Westbank) werden
  de relschoppers betaald.
  Hier doen ze het voor een bijstands uitkerin, een
  plofkraak.
  Als dat geen getaalde bezigheids therapie is.

  Like

 15. Mario Schettini zegt:

  ik was bijzonder geamuseerd door dit verhaaltje maar toen ik sommige reacties las, kwam ik niet meer bij! het feit dat sommigen dit verhaaltje voor waar aannamen…

  Geliked door 2 people

  • fleckie zegt:

   ’,‘ De boog kan niet altijd gespannen blijven’, ( is een Nederlands spreekwoord). Enfin, in dit. geval. mocht er wel een ‘. ‘geintje’. tussendoor!! ‘…….<~<~<~<~<~<~<

   Like

 16. Blaffertje zegt:

  De verantwoordelijken linkser lullen voor deze ‘omvolking’, PvdA, GroenSlinks en D666 zouden allen als straf, gedwongen in deze wijken moeten gaan wonen.
  Vrijwillig doen ze het heus niet hoor, ze vinden het alleen geweldig bij een ander, maar door ze daar voor straf te laten wonen tot hun dood voelen ze hoe geweldig het is om tussen dat gajes te wonen wat zij met open armen en scheepsladingen tegelijk het land binnen hebben gehaald.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s