ONDER PROFESSOREN…(SATIRE!)

Screenshot_279

Enkele professoren in conflict met het gezag.

(Door: “Driek”)

Zojuist lees ik in één onzer Couranten over heftige rellen die veroorzaakt worden door Syrische, Irakese, Marokkaanse, Pakistaanse, Turkse, Somalische en Afghaanse bevolkingsgroepen. Oorzaak is dat zij ondanks hun academische graad en hoog opleidingsniveau moeilijk aan de slag komen. Volgens onze regering is de oorzaak gelegen in het feit dat ze door de Nederlanders gediscrimineerd worden. Ik ben het daar roerend mee eens. Discriminatie? Weg ermee!

Het wordt tijd dat de Nederlander nu eens gaat inzien dat wij die lieden – waarvan velen een graad in de geneeskunde hebben behaald –  op hun juiste waarde gaan schatten. Want, let wel, lezer, het zijn tandartsen, gynaecologen, doktoren, apothekers, kortom: een verscheidenheid van beroepen waar wij een geweldig voordeel mee kunnen doen.

Edoch, lezer, wat wil nu het geval? Niemand wil ze hebben. Werkelijk niemand. Het gevolg is dat deze hoog opgeleidde mensen op straat gaan zwerven. Ze voelen zich vreselijk ondergewaardeerd, zwaar gediscrimineerd en door de Nederlanders minachtend behandeld. Ik ben van mening dat wij deze professoren en andere hoog opgeleide lieden de kans moeten geven zich op hun vakgebied te bewijzen. Wij hebben een grote behoefte aan deze intelligente mensen die een voorbeeld zouden kunnen zijn van een goede integratie. Mensen met een flinke intellectuele bagage zijn in Nederland van harte welkom.

Ik hoop met dit artikel de ogen te openen van de bevooroordeelde Nederlander. Want het mogen dan volgelingen zijn van Mohammed, tenslotte zijn ze niet allemaal zo fanatiek. Je hebt er ook goeie onder. Het zijn geen mensen die hun oude gebruiken – men denken aan het dragen van een djellaba en anderszins – in stand wensen te houden. En, lezer, ook niet alle Nederlanders waren fout in de oorlog. Ik durf te stellen dat gedurende de Duitse bezetting bijna iedere Nederlander wel een Joodse onderduiker op zolder of in kelder verborgen had. Wij kwamen voor elkander op! Ook toen de nood het hoogst was. Wij hadden een gezamenlijk leed. Laten wij die bittere les  nimmer vergeten.

Ik wens U allen nog een mooie zomerdag.

Door:
“Driek”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Integratie", "Intellectuelen/academici", "Religie van de vrede", "Verrijking", Nederland, Satire. Bookmark de permalink .

9 reacties op ONDER PROFESSOREN…(SATIRE!)

 1. willem roeleveld zegt:

  Als je de hoog opgeleide van Rutte bedoelt ? Dat bleken later zielige verwarde mannetjes die hier mensen aan vielen en vermoorden . Ik stem PVV voor Minder Mionder crimineel tuig

  Geliked door 4 people

 2. karton zegt:

  Ik lees “satire” , dus word ik uiterst bedachtzaam !!

  Geliked door 1 persoon

 3. dutchess43 zegt:

  En hun in zwarte vuilniszakken gewikkelde echtgenotes zijn allemaal hoogontwikkelde, 7 talen sprekende leraressen!

  Geliked door 4 people

 4. Hovawart zegt:

  Wat een verrijking ook, zelfs hun liederlijke invloed op het Nederlandse taalgebruik is een aanwinst. Enkel is het in mijn ogen spijtig dat veel van die tandartsen, gynaecologen, doktoren en apothekers, het Nederlandse woord ‘kanker’ zo missplaatsen, om nog maar te zwijgen over de verkeerde aannames dat men iedereen op straat met broer, neef, vriend, gast of hoer wenst aan te spreken,…..
  (ik begrijp het wel dat wanneer men in kleine geïsoleerde bergdorpen en incestueuze leefgemeenschappen opgroeit, iedereen elkaar zo aanspreekt………….;p

  Geliked door 4 people

 5. Bezorgde burger zegt:

  Prachtig geschreven Driek!

  Geliked door 1 persoon

 6. J. C. Th. Köhler zegt:

  “Je hebt er ook goeie onder.”

  Die moet je een boom verderop hangen.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Geliked door 2 people

 7. Bob zegt:

  Ascher heeft de apotheker zelf opleid.
  Geleerd van zijn grootvader de vuuratoom-patholoog.

  Geliked door 1 persoon

 8. boorzalf zegt:

  En zo heurt het ook, gewoon schieten, en meppen.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s