NRC Handelsblad over Scheveningen: “We noemen het hier ook wel Marrakesh aan Zee”

Screenshot_308

(Door: Bert Brussen)

“We zouden struisvogels zijn als we de problemen met Noord-Afrikaanse jongeren niet zouden onderkennen”

“Het gaat vaker mis en de gemoederen raken sneller verhit, ziet ook Cees Hofland (46), de baas van Hofstad Security, dat al acht jaar de badplaats beveiligt. „Die eerste drie warme dagen van mei merkte je meteen dat het uit de hand ging lopen”, zegt hij. „Het is hier helemaal losgeslagen, net Sodom en Gomorra.”

Vraag de Scheveningers, de beveiligers, de politie en of de locoburgemeester naar de bron van de ellende, en ze wijzen naar de coronacrisis, waardoor mensen hun vakantie vaak noodgedwongen in eigen land vieren. Maar er wordt ook expliciet naar één groep gewezen: jongeren met een migratieachtergrond. „We zien dat een heel nieuw publiek Scheveningen heeft gevonden”, zei de locoburgemeester bij Op1. „Vanuit België en Duitsland komen toeristen met een niet-westerse migratieachtergrond”.

Op de boulevard komen de Scheveningers volgens hem nauwelijks meer. „We noemen het hier ook wel Marrakesh aan Zee.”

Lees verder>>>
(h/t “Bas”)
Post online

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Integratie", "omvolking", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", Bananenmonarchie Nederland, Barbarisme, Criminaliteit, cultuurrelativisme, Eurabië, gezond realisme, Immigratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse Kerk, Maghreb/Noord-Afrika, Marokkanen, migrantengeweld, Moslims, Multiculti, nieuw fascisme, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

14 reacties op NRC Handelsblad over Scheveningen: “We noemen het hier ook wel Marrakesh aan Zee”

 1. Gienekehado zegt:

  De hele Noordzeekust heeft met die ellende te maken en volgens POLITIECHEF SITALSING zijn het maar een paar mocro’s die zich misdragen!! Die Sitalsing is ook geen knip voor de neus waard en is waarschijnlijk bang dat zijn familieleden wat wordt aangedaan! Schijtbang zijn ze allemaal! En ondertussen glijden wij per dag verder het ravijn in met die hele FUKZOOI!!

  Geliked door 7 people

 2. Ben zegt:

  De kolonisatie kruipt naar de oppervlakte.

  Geliked door 1 persoon

 3. karton zegt:

  Begint Nederland te ontwaken ?

  Like

 4. bobzelf zegt:

  ochhhhhhhhhhhhhhhh , en ik zat in 1988 op De schiedamseweg
  bij radio en tv “”ELECTRO =STORE IN rotttterdammmmmmmm
  een bakkie pleur te drinken met eeen kano …….

  toen de dame van 3 scholen binnen kwam , en vroeg of er leerlingen stage mochten komen lopen ??????????????????

  1988 !!! 1988 !! ALS HET GEWONE NEDERLANDSE KINDEREN ZIJN….. IS GOED… SPRAK
  ARIE, THE BOSS
  MOCHT JE EEN MOCRO STUREN, DIE TIEFT STRAAL IK BINNEN 3 SECONDEN MIJN TOKO UIT
  IS DAT DUIDELIJK ???

  1988 , WHAHAAHA 1988 , WHAHAHA 1988

  EN we hebben er niets van opgestoken ,,,, al 32 jaar dus niet ……

  je komt daar nu ook geen rotterdammert meer tegen !!!

  DUS LOST U NU HET PROBLEEM EVEN OP ??? WHAHAHAHAAHAHA

  GROETJES UIT ATHENE

  HUGGIE OME BOBZELLUF

  p.s voor de ongelovige ook hier,
  doe uzelf nou eens een plezier
  EN ZIE DE TOTALE VERNIETIGING VAN UW EENS MOOISTE LANDJE TER WERELD !!
  doe een dagie Rotterdam , met eendagkaart van de RET
  stap op de metro , en of de tram
  ALS U OP ZATERDAG GAAT , is succes verzekerd , whahahaha

  ga dan zeker effe over de grote markt, bij metro station blaak
  NET NAAST DE COOLSINGEL
  aan het eind korte hoogstraat
  dus ook de koopgoot voor uw neus …
  koop daar een “”brammetje met mayonaise ”
  en loop in 30 minuten effe die geweldige markt over

  u heeft dan zojuist een vakantie in MOCRO/RIFGEBERGTE UITGESPAARD
  DANWEL WEL ISLAMTURKISTAN

  EN ZE NEUKEN ALS RATTEN , WERKELIJK ONGELOFELIJK ….

  doe dat nou een keer, en zorg als u dit niet gewend bent
  VOOR DONKER WEG TE ZIJN ……
  DAN KOMEN DE RATTEN UIT HUN HOLEN ,

  HUGGIE

  p.s. 2 , de enige dag , dat u rotterdam overspoeld ziet met blanke nederlanders / oud rotterdammers is op MARATHON DAG ,
  dan zie je dat geteisum dus overdag niet ….

  Geliked door 5 people

  • Monalisa zegt:

   Nederland loopt 48 jaar na data achter de wagen

   Like

  • Tistochwat zegt:

   bobzelf 17 augustus 2020 om 18:46

   een bakkie pleur te drinken met eeen kano

   Zijn die dingen nou weg te krijgen?

   Like

   • bobzelf zegt:

    JE ZOEKT IN DE VERKEERDE HOEK, ,,DAN WEL KANO MIJN SLOERIEEEEEE

    DE KANO , KOMT UIT DE CALORIELOSE HOEK

    ALS ZIJNDE “” DE GEVULDE KOEK, “” DE RONDO “”

    DAN WEL DE “” KANO ”

    DE “”STROOPWAFELEN “” OOK CALORIELOOS ???? , ZIJN OOK LEKKER
    MAAR HEBBEN NIETS MET DEZE OUDE ROTTERDAMSE WEGKAAN KOEKEN TE MAKEN

    het allerlekkerste dat ooit geproduceerd is , kwam vroeguhhh bij V&D VANDAAN,

    misschien een overblifsel vanuit de oorlog ?? , een koek, gemaakt van alle overblijfselen val alle andere koeken, met een “”natte binnenkant ”
    genaamd
    “” de HONGERLIJER “”” , OVER CALORIEN WERD IN DIE TIJD NOOIT GESPROKEN
    WE STIERVEN N.L. VAN DE HONGER …

    WERKT UITSTEKEND ALS JE AF WILT VALLEN,ZEKER ….. JIJ WHAHAHAH

    LOVE YOU , XXXX

    OOM KOEKIEMONSTERRRRRR

    Geliked door 1 persoon

   • Tistochwat zegt:

    bobzelf 18 augustus 2020 om 11:05

    Nou, oom koekiemonster, ik heb ze gevonden, hoor!

    Wat denkt u, zal ik een paar kilo van die dingen eten voordat ik wegwaai?
    Dan haal ik wél eerst de vulling eruit (uit die kano’s).

    Like

   • Tistochwat zegt:

    Tistochwat 19 augustus 2020 om 10:36

    Die foto klopt niet, ik had toch écht een kaan-kano gevonden.

    Like

 5. Renato zegt:

  ROTTERDAM BLAAK (voorjaar 2017).

  Als een kaarsrecht getrokken gitzwarte streep baande het spoorwegviaduct zich door de rokende puinhopen van de ooit zo trotse stad aan de Maas. De brandlucht sloop zelfs als een dief in de nacht door het oneindige laagland naar de sloppen en steegjes van de historische stad aan de Merwede, twintig kilometer verderop. Het geluid van de bommenregen werd er zelfs ervaren als een heftige vulkaanuitbarsting. De kringelende asregen werd op de wind meegedragen en daalde traag neer in kleine grijze vlokjes op de daken en het plaveisel. Een Pompeïaanse hallucinatie die de Drechtstad deed sidderen in het rivierenland.
  De vernielende bezetters waren inmiddels verjaagd en de Maasstad ging in de steigers. De treinen reden weer op tijd en het puin is voor het gemak in alle waterlopen geschoven die de stad rijk was. Op de desolate vlakte herrees in een periode van meer dan zeventig jaren een nieuwe stad. Het Blaakviaduct bleef nog lang in gebruik en de treinen scheerden rakelings langs de Laurenskerk. Er waren orgelconcerten, maar konden wegens de voorbij denderende treinen niet worden opgenomen. Met slechts één uitzondering toen op 10 mei 1978 de Nedlloyd “Bahrein” tegen de kabels van de hef aanvoer en er een contragewicht naar beneden pletterde. Toen heeft er een organist zich met het zweet op zijn rug het klavier zitten molesteren. De ironie wil dat die schuit, gedoopt naar een islamitisch eiland, een Christelijk kerkorgel de pannen van het dak heeft doen blazen. Dit was dus de eerste, maar ook de laatste positieve bijdrage van de islam in ons mooie land.

  Onder het viaduct was er de markt. De kramen stonden er als een aaneen geregen kralenketting onder en naast. Men heeft, om het roestwater te weren, ijzeren platen onder de rails gemonteerd om het af te voeren en de kramen droog te houden. Er stond zelfs een kerel met allerlei Duitse uniformen, helmen, bajonetten, insignes en ijzeren kruizen. Niemand keek er van op of nam er zelfs maar enige aanstoot aan. Voor hen die zich geen geriefelijke ruimte konden veroorloven om zich homo-hormonaal te ontladen, was er op en rond het station tijdens de nachtelijke uurtjes in het geniep een illegale nichten-zuig-trek-pomp-plek.
  Ondanks de hel die over de stad heen is getrokken, bestond er in de naoorlogse periode een overzichtelijke en gemoedelijke sfeer. Er vielen over en weer wel wat muilperen en er ontstond ook wel eens een cafégevecht waarbij krukken en bierglazen de blauwe rooklucht doorkliefden, maar daar was alles wel mee gezegd.
  Zo anders is het na de voltooiing van de stad gesteld met de sfeer op en rond de markt. De maakbare en opgedrongen multiculti-samenleving draagt een zekere vorm van polarisatie in zich mee en werpt haar schaduw met rasse schreden en ongeremd voor zich uit.
  Zo had ik het op de zaterdagse marktdag aan de stok met een vrij jonge haatbaard in een agressieve sfeer. Ik stond bij de kaaskraam en de jongeheer wilde er naar mijn opvatting onbesuisd langs, waarop ik hem vroeg of hij door mij heen wilde denderen en ik hem aanbood een stukje opzij te stappen. De daad bij het woord voegend, keek ik hem vanachter mijn zonnebril aan. Dat beviel hem blijkbaar niet en maakte daar met een Arabische tongval een opmerking over. Na een verbale “dialoog”, waarin hij aangaf dat we genoeg problemen hebben in dit land en ik dit met volle overtuiging en met enig sarcasme beaamde, reageerde hij er voor te kunnen zorgen dat ik mij deze dag nog lang zou gaan heugen. Door te bevestigen dat ik hier geen twijfel over had, heb ik met een mompelende verwensing mijn hoofd afgewend en mijn weg vervolgd.
  Opvallend was dat de kring passanten er omheen steeds groter werd en niemand er zich blijkbaar mee wilde bemoeien of op zijn minst een poging waagde om tussenbeide te komen. Deze confrontatie en de houding van de omstanders was voor mij de ultieme lakmoesproef voor de dapperheid van het doorsnee Nederlandse volk van nu. Nou ja, doorsnee…. Men spreekt in deze stad inmiddels 160 talen en volgens een uitspraak van de rechtbank te Schiphol zijn nationaliteiten inmiddels rassen geworden. Dus wanneer we het bijvoorbeeld over een klote Belg hebben, dan worden we door de heersende nomenklatoera en rechterlijke macht gerangschikt onder de rascisten en kan men een proces aan de broek krijgen. Ongetwijfeld slaat deze negatieve kwalificatie op de gewortelde autochtonen die have en goed wensen te beschermen tegen de dreigende invloeden van buitenaf en de toekomst van hun nazaten willen zeker stellen. Alsof rascisme een exclusiviteit van hen alleen is. Niets is minder waar.

  Een verbale confrontatie aangaan met dergelijke types, waarbij aankijken van de opponent gemeengoed is binnen onze eigen cultuur, wordt niet op prijs gesteld en leidt blijkbaar tot een vacuüm in het denkvermogen en een activering van het hormoon dat de controle over het fysiek doet rafelen. Het verstand plukte mij uit de brandhaard en voorkwam dat de uitstalling in de kaaskraam werd onder gespat met rood lichaamsvocht uit mijn 68 jaar oude reukorgaan. De gewelddadige intolerante dreiging is niet des autochtoons, maar vindt haar oorsprong op de desolate zandvlaktes waar 1.400 jaar inteelt heeft kunnen uitwaaieren en de geesten zich hebben mogen laten zandstralen. Ik ben toch een tikkie te oud geworden voor de Clash of Civilisations. Met dank aan 50 jaar sociaal demonio-cratie en met als kers op de taart de keuze van het ingekakte kiesvee dat op 15 maart 2017 de laatste kans werd geboden tot correctie van de deplorabele staat waarin ons land nu verkeert.

  Verderop ontstond er weer een opstootje. Nu tussen een boze blanke mevrouw en een boze mevrouw met haarbedekkend textiel en een Anatolische tongval. Blijkbaar was er geduwd bij de groentekraam. De blanke mevrouw bleef heel rustig en sprak op kalme toon. De Anatolische dame vond het nodig om met stemverheffing en onsamenhangend Nederlands te melden dat zij gediscrimineerd werd en ook Nederlandse was. Zij haalde daarop haar Nederlandse paspoort uit haar tas, begon er omstandig mee te zwaaien en keek mij aan alsof ze op zoek was naar een steunzender. Ik besloot er niet op in te gaan, want het is met die gasten dweilen met de kraan open. Ik dacht er het mijne van en liep weer verder.

  Tegen het sluiten van de markt worden vaak aan bederving onderhevige artikelen weggegeven. Bij een Turkse kraam werden de platte broden (pide) klaargelegd voor de grijp en ik nam aanstalten om er een mee te grissen. Tegelijkertijd liep er een volledig in het zwart geklede verschijning met mij op, waarvan ik de vage indruk kreeg dat deze een overheersend oestrogeendragend persoon van de feminine kunne was. Gezien de lichaamsbouw, veronderstelde ik dat deze verschijning een explosieve bijdrage geleverd zou kunnen hebben tot de scheeftrekking van onze vaderlandse demografie. Dit werd min of meer bevestigd doordat zij de hele stapel broden van het plankier rukte en allemaal in haar tas liet glijden. Met een diepe zucht haalde ik mijn schouders op en heb het inmiddels wel weer gezien met de markt en artikelen uit de islamitische hoek.

  De gifbeker was echter nog niet leeg, want terug per trein vanaf Blaak naar Lombardijen werd ik in een vol rijtuig ondersteboven gewalst door een licht getinte jongeman. Hij bleek zigzaggend op de loop voor een controleur die zich als een lavastroom traag, doch onverstoorbaar door de menigte heen vrat. Echter werd hij na mijn aanvaring, waarbij ik hem nog trachtte pootje te lichten, door een tweetal extra controleurs tegemoetkomend in de kraag gevat. Hem werd te kennen gegeven wat meer respect voor ouderen op te brengen.
  Hij riposteerde dat hij meer respect voor zijn vader en opa had. Dit typeert overigens weer de voor de hand liggende bevestiging dat er binnen de onaangepast geïmporteerde massa sinds 1.400 jaren een genetisch overgedragen minachting heeft ingevreten voor de uit de klei getrokken realisten, Bhoedisten, Hindoes, Christenen, Joden, verdwaald nuttige policor idioten en humanisten uit het autochtone spectrum der lage landen. De jongeheer kreeg op Zuid een prent en de trein reed met vertraging verder. Zijn moordzuchtige blik vanaf het perron richtte zich als een leegspuitende Kalashnikov in mijn richting. Stoïcijns blikte ik terug, alsof ik de leegte van het oneindige universum observeerde. Of hij de boete ooit heeft betaald blijft ongewis.

  Na al die zeventig jaren en een knappe metamorfose begint het hart van de stad weer te bonken van jewelste, maar het is niet mijn hartslag meer. Vanaf nu bezoek ik de markt slechts in de ochtenduren en dan nog bij hoge uitzondering voor een bijzonder stuk oer Nederlandse kaas. Het is misschien een overweging waard om de koffer klaar te zetten voor een reis naar een streek waar de jeuk zich in de sociaal-maatschappelijke policor-pels wat minder irritant manifesteert en het AOW bedrag behouden blijft. Arm Nederland. Je verdient beter. Veel beter.

  Geliked door 2 people

  • Tistochwat zegt:

   Renato 18 augustus 2020 om 03:04

   Prachtig geschreven, dat doe ik u niet na.
   U geeft beeldend weer hoe de verraderlijke, graaiende ‘socialist’ Rotterdam (en heel Nederland) terminaal ziek heeft gemaakt.
   De gezelligheid, de gemoedelijkheid en de saamhorigheid zijn vernield.
   En het ergste is dat het nooit meer goedkomt.

   Like

 6. bobzelf zegt:

  RENATO
  WHAHAHAAHAHAHAHAHAHAHA, GEWELDIG , HEERLIJK WAT EEN WAARHEDEN
  ALSOF IK NAAST U MEE OVER DE MARKT LOOP …

  MIJN MOOISTE EN EIGENLIJKTEVENS DE SLECHTSTE HERRINNERING
  DAT IK ENIGE JAREN GELEDEN MET MIJN SUPER GRANNY / BABOUSKA OVER DE MARKT DAAR LIEP !!
  EN DAT LIEVE OUWE MOEDERTJE RUSLAND ROEPENDE VROUWTJE ZEI :

  MAG IK WEG HIER, DIT IS ANGSTAANJAGEND !!!

  !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! DIE HAD STALINGRAD MEEGEMAAKT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  MAAR DE NEDERLANDERS SLAPEN GEWOON VERDER !! HUG , DIKKE HUG

  HET ERGSTE IS ??
  ALLES IS DE ECHTE WAARHEID !!!
  DANK U WEL , VOOR UW FENOMENALE STUK PROZA
  IK HOOP DAT IK UW VRIEND MAG ZIJN …

  OME BOBZELLUF

  Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s