DAGJE ZANDVOORT – 1947

Screenshot_318

Zandvoort – 1947

(Door: “Driek”)

In mijn herinnering was het kort na de oorlog dat mijn moeder en ik op een warme zomerdag naar Zandvoort togen. Alles was nog armoedig en verwaarloosd. Er was van alles niks. Doch de mensen waren blij met hun herwonnen vrijheid. Een dagje strand was voor menigeen een uitje. Dat was genieten geblazen. De burger die jaren had geleden onder de gesel van het Hakenkruis kon zomaar op de trein stappen en ergens naartoe reizen. Voor velen was het nog steeds een wonderbaarlijke ervaring. Het leek net een mooie droom.

Want niemand hoefde meer bang te zijn dat een veldgrijs uniform naar je papieren vroeg – niemand legde je een strobreed in de weg. Je kon zomaar gaan en staan waar je maar wilde. Er heerste toentertijd een wat vreemde stemming onder de bevolking, want we waren vanuit de duisternis in het licht gekomen – van verbitterde mensen die de Duitse bezetting hadden overleefd, honger en koude en vervolging hadden doorstaan – waren de eerst zo geknevelde burgers zomaar beland in het reine zonlicht.

Waarom ik deze jeugdherinnering hier neerschrijf? Welnu, lezer, in onze Couranten en op internet lees ik dat er een ware oorlog woedt aan onze kusten. Vecht- en steekpartijen door Marokkanen die geen weet hebben van onze zwaar bevochten vrijheid – geen idee hebben wat de oudere Nederlander heeft moeten doorstaan om in vrijheid het strand te bezoeken. Goed, ik weet dat ik behoor tot de oude knarren, tot de vooroorlogse generatie die straks – nog even geduld – voor euthanasie in aanmerking komt. Maar ik moet het hier toch even kwijt.

Ik vind het een grof schandaal dat Marokkanen – die hier in Nederland van alles worden voorzien – zich zo asociaal en schofterig gedragen. Ik vind het een primitief, onopgevoed rotvolk. Ik spreek de wens uit dat ze spoedig mogelijk uit onze samenleving worden verwijderd. Opgedonderd met dat licht getint uitschot!!

Ik wens U allen nog een mooie zomerdag.

PVV nieuw

Door:
“Driek”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in achterlijkheid, Barbarisme, Historie, Marokkanen, Nationalisme, Nederland, Patriottisme, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

17 reacties op DAGJE ZANDVOORT – 1947

 1. Cathja zegt:

  Beste Driek,
  uw jeugdherinneringen zouden die van mijn ouders geweest kunnen zijn. Zij beleefden de herwonnen vrijheid op dezelfde manier als u. Zij trouwden in 1947, en hun trouwdag was sober, maar ze waren dolgelukkig.

  Nu zijn we in 2020 terecht gekomen, en moeten we leven met vreemdelingen om ons heen die ons op allerlei manieren belagen.
  Ze kosten ons bakken met geld, hebben lak aan ons, kennen geen enkele vorm van beschaving, en spugen op alles wat westers is…..

  Ik weet niet hoe het was in 1947, maar uit de verhalen die ik ken weet ik wel dat ondanks het weinige wat de Nederlanders zo kort na de oorlog nog hadden, de saamhorigheid onderling groot was, en er toch een zekere mate van geluk was. Vrijheid is toch een onbetaalbaar iets?

  Onze vrijheid staat nu onder zware druk. Het maakt velen depressief en ongelukkig. Alleen de mensen die niet verder kijken dan hun neus lang is, die stemmen met het beleid van onze overheid in. Hebben daar begrip voor ook.
  En dat begrijp ik niet.

  U ook een mooie dag Driek!

  Geliked door 13 people

  • Julia zegt:

   Cathja Helemaal mee eens alleen in WOII wist een ieder wie de vijand was maar nu wordt onze vrijheid beroofd door onze eigen Overheid en is ons land het tweede Frankrijk geworden zodat wij buiten het afpakken van onze vrijheden ook nog eens met een omvangrijk reltuig te maken hebben die met de dag meer en meer als een besmettelijke virus uitbreidt waardoor onze samenleving nog meer onder druk komt te staan en ons bakken met geld blijft kosten. Niet daadkrachtig optreden alleen een dreigement om een aantal ME ers in te zetten van kijk ons eens maar we mogen verder geen harde en drastische aanpak tegen dit hoofdzakelijk allochtone schorem gebruiken. Vele Nederlanders slapen gewoon door en dromen dat alles nog wel goed komt en zien werkelijk de realiteit niet. Uiteindelijk hebben we genoeg leegstaande kazernes om al dat rel tuig zeer lange tijd achter te plaatsen en ze op harde manier normen en waarden bij te brengen en respect voor onze westerse samenleving afdwingt uiteindelijk hebben zij hebben hun uitkeringen, huisvesting, etc. aan de westerse samenleving te danken. Tevens uitkeringen van de ouders van dit tuig drastisch te verminderen zodat zij mede betalen aan de aangerichte schade die inmiddels is veroorzaakt dan hadden zij die rotte appels maar beter moeten opvoeden. Nee we roepen ga naar binnen en leggen hier en daar een gebiedsverbod op en laten we alles op zijn beloop. Dus er is een dermate verschil met het leven tijdens de WOII en de jaren daarna die door een daadwerkelijke oorlog is toegebracht nu ondergaat een groot deel van de bevolking door onderdanigheid zich de vrijheden afpakken en zich aan banden leggen. Maar goed de eind afrekening zullen wij allemaal merken ook zij die nog in de leugens geloven en door onderdanigheid en lafheid lamgeslagen op de bank blijven hangen.

   Geliked door 1 persoon

  • Republikein zegt:

   ” Alleen de mensen die niet verder kijken dan hun neus lang is, die stemmen met het beleid van onze overheid in. Hebben daar begrip voor ook.
   En dat begrijp ik niet.”

   Nee, echt niet?
   We maken ons druk over mensen die zich niet druk maken, dat is het verschil.
   Allemaal een mooie dag, maar alleen vandaag, morgen zien we verder, als je neus lang genoeg is.
   https://pbs.twimg.com/media/Dyo1xLoV4AAXeZa?format=jpg&name=small

   Like

 2. George zegt:

  in het jaar 1944 & 1945 was ik zeven jaar en was in een tehuis in Zandvoort dat Zonnevank hete of zoiets een kinderhuis, en wat Driek schrijft is o zo waar en in 1981 zijn wij met ons gezin naar Australia geemigreerd vanwege de opkomende problemen met Marokanen (heb bittere ervaringen met dat afschuwelijk volk)

  Geliked door 2 people

 3. vangie1206j zegt:

  Ja Driek dat was toen we noemde dat de goede oude tijd.
  Ik zelf ben ook een oude knar geboren in jaja 1947 nu 73 jaar.
  Ik kan zelf nog goed herinneren dat toen zo rond 1963 de welvaart sterkte en heelveel mensen het beter kregen en oh zo gelukkig waren.
  Nu loopt de welvaart terug voor een groot gedeelte de oorzaak de NL. overheden startend bij Joop den Uyl 1973 toen begon de ellende moslim immigratie voor olie.
  Al de opvolgende regeringen hebben het eens mooie Nederland langzaam verwoest in een steeds hoger tempo.
  Rutte 1,2 en 3 hebben zeker 50% schuld daar aan.
  En nu anno 2020 is het land verandert in chaos moord en doodslag.
  En de belastingdruk rijkt nu aan de maan zo hoog.
  De jonge generatie zal het nog heel moeilijk krijgen in dit grotendeels verwoest land en economie.
  Goed gedaan staatsman Rutte🥶😈.
  Ik walg van je en van je arrogante smoel.

  Geliked door 2 people

 4. Dolf van de Klundert zegt:

  Berchtesgaden is in 1945 “bevrijd” door een regiment Nafri’s.
  De geallieerden wilden dit regiment bedanken voor bewezen diensten.
  In feite hadden ze niets, helemaal niets, bijgedragen.
  Maar ja, de geallieerden wisten wel wat voor beesten deze Nafri’s waren.
  Moet je in Berchtesgaden eens rondvragen bij de oudere generatie over de waardering van hun “bevrijding”.

  Like

 5. Frans Brassens zegt:

  Driek, dit stukje heb je ook namens mij geschreven.
  Het enige verschil zit hem in de (inderdaad toen nog weldadig primitieve) badplaats.
  Voor mij was dat Hoek van Holland.

  Geliked door 1 persoon

 6. bozeoudeman zegt:

  Ach die goeie ouwe tijd toen wisten we nog van niks, ik ging vaak aan de hand mijn moeder via het oude stationnetje Stoterdijk naar Haarlem en vond dat een geweldig avontuur, en soms naar zee. Wat was dat een gebeurtenis, al dat water waar geen eind aan kwam hoever je ook keek, en de golven en al die vrolijke mensen. Toen was geluk nog heel gewoon! Toen hadden we nog niet kennis mogen maken met al die zuurpruimen die vanaf Joop de Uilenbal hierheen zijn en werden gehaald. Men had toen Molukkers en Indonesiërs en in mindere mate wat Surinamers. Wel waren toen de problemen al zichtbaar aan het worden via het bij elkaar kruipen van met name Molukkers en Indonesiërs, die vaak niets met blanken te maken wilden hebben. Ook toen werden soms blanke jongeren in elkaar getimmerd door groepjes Indonesische of Molukse jongens, en werden blanken veelal uit hun huizen geweerd. Maar omdat het om toch enkel een beperkte groep ging maakte het maatschappelijk niet zoveel uit. De problemen met import ‘Nederlanders’ zijn pas echt gekomen toen de meute land- en volksverraders van links de islamieten massaal hierheen haalden. Dank u Uilenbal en aanhang! Wanneer komt er een tribunaal waar dat neplinkse reactionaire terecht staat?

  Geliked door 2 people

 7. Cleo zegt:

  Dank voor uw bijdragen op EJBron. Goed dat u vanuit het perspectief vanuit uw generatie uw licht laat schijnen op de huidige samenleving. Het is schandalig hoe de huidige landelijke, provinciale en lokale bestuurders onze, door eerdere generaties zo hard bevochten vrijheid, cultuur, tradities en verworvenheden nu laten verloederen.

  Geliked door 1 persoon

 8. Republikein zegt:

  Nu, in de zomer van 2020, heeft de immigratieramp ook de kust bereikt. De ijzeren wet die beschavingen dicteert is die van de demografie: de omvolking is grotendeels voltrokken, er is nergens nog een plek waar je als Vlaming aan de invasie kan ontsnappen.

  In mijn vrienden- en kennissenkring merk ik het: er wordt bij Nationalisten massaal nagedacht over emigratie, richting landen waar er wél nog gezond verstand is: Hongarije, Kroatië, Polen…

  Enkele regeltjes van https://reactnieuws.net/2020/08/18/opinie-belgie-is-om-zeep-nieuwe-wegen-nodig-voor-nationalisten/

  Misschien krijgen we in een volgend leven gerechtigheid, ze zeggen dat dat alleen in de hemel bestaat!

  Like

 9. Hans van Straaten zegt:

  Zolang je een probleem niet benoemd (links) komt er ik geen oplossing voor, en wordt het nog erger vrees ik. Mooi stuk Driek.

  Like

 10. delamontagne zegt:

  HET VOORDEEL BLANK TE ZIJN……….

  Man wordt uit z’n auto getrokken en bewusteloos
  geslagen.

  Toekomst [ nabije ? ] beeld Nederland/toegeeflijk land.

  BRON:
  https://breaking911.com/graphic-video-blm-mob-beats-white-man-unconscious-in-portland/

  Like

 11. Gienekehado zegt:

  Zonder Dom en Onverschillig volk was er geen (noord)-afrikaansTUIG probleem!! Het ALLERGROOTSTE probleem zijn de Domme Nederlanders zelf!! SUFKUTTEN-PLUS!!

  Geliked door 1 persoon

 12. brillegriet zegt:

  Al dertig jaar geleden riep zo’n licht getinte kerel op straat naar mijn ouders “Dat de muzelmannen de wereld zouden veroveren, en ook Nederland”. De vent had iets verkeerd gedaan en mijn stoere pa had daar wat van gezegd. Aangezien de hordes toen nog niet aanwezig waren ging het gebroed mijn vader niet te lijf…vandaag de dag zou dat compleet anders zijn. Ik ben soms jaloers op de Amerikanen die zich mogen bewapenen en verdedigen, want bij een dagje strand vandaag de dag is dat dus noodzakelijk, zeker als je al wat ouder bent.

  Geliked door 2 people

 13. Helena zegt:

  Dank voor uw mooie verhaal beste Driek, uit het hart gegrepen!
  Mijn ouders hebben, toen ze eindelijk konden trouwen niet alleen de verschrikkingen van de bezetting meegemaakt, de hongerwinter, de evacuatie van Arnhem naar Friesland – waar het nog redelijk veilig was en ook nog wat te eten – maar ook nog de ‘uitzending’ (voor zijn nummer) van mijn vader naar Indonesië om de kolonie voor het ‘vaderland’ te behouden! 19 jaar was hij toen hij aan flarden geschoten kon worden, en toen hij getekend voor het leven, na drie jaar ellende terug kwam werd hij door zijn ‘landgenoten’ met de nek aangekeken, alsof hij van een vakantiereisje terugkwam, hij had zo’n lekker bruin kleurtje (!) Koning roodbaard gaf hem jaren later nog even een flinke trap na!
  Het was de tijd van niet lullen maar poetsen en zorgen dat er brood op de plank kwam, en een huisje om een gezin te stichten het leven ging door! Als je al geluk had kreeg je een flatje 3-hoog achter met een speeltuintje in de buurt, waar beneden – als het lekker warm weer was – een teil met water werd gevuld en de kinderen lekker konden badderen toen was geluk nog heel gewoon. Dan was het feest als het ijsco karretje door de straat kwam en je een lekker hoorntje met een bolletje ijs voor 5 cent kreeg! Met hard werken zijn de Nederlanders er weer bovenop gekomen, totdat het geïmporteerde mohammedaanse geteisem dat tegenwoordig onze verworvenheden opeist en er een puinhoop van maakt, zich aankondigde! Hoe is het mogelijk dat er nog sukkels zijn die met oogkleppen op lopen en blijven beweren dat het allemaal wel mee valt! Ik ben blij dat mijn ouders dit allemaal niet meer mee hoeven te maken maar ik hou mijn hart vast voor de generatie na ons, zij zullen die vrijheid niet meer meemaken maar moeten leven in een dictatuur, gemuilkorfd, zonder frisse lucht en geen ontspannen dagjes strand zonder rel tuig! Hopelijk komt er nog een kentering en neemt de bevolking het heft in eigen land, van de staatspolitie hoef je niets te verwachten….

  Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s