Nog een keer de Spoedwet, Noodwet of Tijdelijke wet maatregelen Covid-19

Screenshot_332

Ingang Binnenhof, Den Haag.

(Door: Rob Vellekoop)

De Tweede Kamer behandelt op 20 augustus al de Spoedwet. De coalitiepartners VVD, D66, CU en CDA samen met Groen Links en SGP hebben hiervoor gekozen. Zij vormen niet alleen een meerderheid in de Tweede maar ook in de Eerste Kamer. De enige die deze wet nog kan tegenhouden zal de Koning zijn. Nederland houdt de adem in, voor zover zij tenminste op de hoogte zijn van de inhoud van het wetsvoorstel. Heel veel mensen blijken niet te weten wat er in een moordend tempo gaande is.

Wel zorgen de reguliere media ervoor dat het angstvuur blijft branden. Dagelijks circuleren allerlei cijfers over besmettingen met mogelijk covid-19. De tijd van de dagelijkse rapportage mogelijke overlijdens AAN covid-19 zij voorbij. En de IC-opnames lijken er ook niet meer toe te doen (omdat deze cijfers schommelen rond nul). Desondanks zet het parlement alles op alles, om naar het lijkt de eerste dictatuur die ons land ooit heeft gekend uit te gaan rollen. Met als dictator de Volksgezondheidsminister De Jonge met bijna onbeperkte bevoegdheden om alles te doen wat hij nodig acht in het belang van de volksgezondheid.

Lees verder>>>
(h/t “Htsk day”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

15 reacties op Nog een keer de Spoedwet, Noodwet of Tijdelijke wet maatregelen Covid-19

 1. BigLJohn zegt:

  De Noodwet die er door zal komen. Mensen die alles gelaten over zich heen laten komen, en de politie die weer net zo fout is als in 40 – 45. Een volgende lockdown word al voorbereid. Voor een niet bestaand virus dat sinds mensenheugenis in staat zou zijn de zomer te overleven en zich zelfs in die hete zomer weet te vermenigvuldigen. Tien jaar Rutte krijgt alzo een vervolg in het volgende kabinet. Als Rutte weer op de TV komt zie je onder in het beeld geen telefoonnummer meer van de stichting Corelatie. Zodat mensen na zijn boodschappen hulp kunnen zoeken. Ja, iedereen moet en zal de doodsangst krijgen van Ruttes toespraken. Als we nu niet meer naar de kloten gaan dan weet ik het niet meer.

  Geliked door 3 people

  • Tistochwat zegt:

   BigLJohn 18 augustus 2020 om 21:52

   De sukkels die vrijwillig een muilkorf dragen, werken hard mee aan onze ondergang.

   Geliked door 3 people

   • M. zegt:

    Die sukkels die zich vrijwillig laten muilkorven zijn de pest voor onze vrijheid.
    Die muilkorf sukkels en ontsmettingssukkels zijn de mensen die helpen de toekomst van iedereen de nek om te draaien.
    Niets zo gevaarlijk als bange en achterlijke mensen die teveel tv kijken.

    Geliked door 1 persoon

 2. Tistochwat zegt:

  De enige die deze wet nog kan tegenhouden zal de Koning zijn.

  Van deze figuur hoeven we niets te verwachten. Hij maakt normaal wat NIET normaal is, ook al heeft hij het tegendeel beweerd.
  Wat kan hém het nou allemaal schelen? Zelf zal hij nergens last van hebben.
  Die ‘oranjes’ hebben nog NOOIT iets voor ons gedaan.
  Véchten voor ons? Tijdens WOII wisten ze niet hoe snel ze de benen moesten nemen.
  Zelfs toen er iemand iets riep op de Dam, vluchtten ze als laffe ratten.
  Wat hebben ze een vertrouwen in ‘hun’ God, hè?
  Jullie weten wel: ‘Wij (…) bij de gratie Gods (…) saluut!”

  De wet is een gevaar voor de grondrechten
  – de anderhalve meter-maatregel wordt vastgelegd

  Dat heeft Robert Jensen toch allang voorzegd? Maar velen vonden/vinden hem een kwal, een blaaskaak. Wacht maar: er komen nog veel meer verschrikkelijke ‘maatregelen’ en sancties.
  Zelf zeg ik steeds: eind 2024 is ons leven kapot.

  Sorry dat ik zo realistisch ben. Ik schrijf ook liever humoristische stukjes, maar daar staat mijn hoofd niet meer naar, met een langzame verstikkingsdood in het verschiet.

  Geliked door 4 people

 3. leo1 zegt:

  Als in een land met een falende regering de min president en ministers, BUITEN het parlement OM
  zomaar ” wetten ” in elkaar kunnen knutselen dan heeft het volk OOK het RECHT hun EIGEN WETTEN buiten de regering om tot uitvoer te brengen

  Geliked door 2 people

 4. Gerrit zegt:

  Ergerde me weer aan het optreden van de Koning. Was vanuit Griekenland voor 5 uur naar Nederland gekomen voor de Indië herdenking. Het regeringsvliegtuig leeg naar Griekenland. Terug met de Koning. Weer met de Koning naar Griekenland en weer leeg terug naar Nederland.Het mag wat kosten maar dat zijn we helaas van het Koningshuis intussen wel gewend. We nemen aan dat en vlucht met de KLM ook goed mogelijk zou zijn gewest.

  Geliked door 1 persoon

 5. Jan zegt:

  Will you willingly take a vaccine from Bill Gates?

  video over creepy pedo Bill Gates

  Like

  • Tistochwat zegt:

   Jan 19 augustus 2020 om 07:13

   Het zou me totaal niet verbazen als ook Bill Gates z’n leuter in een kleuter heeft gehangen.

   Like

  • Hovawart zegt:

   Dan durft men nog te beweren dat de toekomst van onze kinderen veilig is in hun handen.
   Eerst was er de boetedoening van de pedofielen in de katholieke kerk, en nu bij de rijkste elite,de politici en de royalty’s, hoogopgeleide volwassenen die allemaal met hun klauwen achter het onschuld van kleine kinderen aanzitten, ze voor het leven tekenen, de vernieling in helpen,…..what or who’s next, en is er sprake van een overkoepelende organisatie of ideologie, vraag ik u wel eens af……het heeft er alle schijn van dat het zo is……..open die beerput!!!

   Like

 6. duinsnip zegt:

  De rol van de SGP en de CU zou door Jezus omschreven worden als “adderengebroed”.
  Het is meer dan diep beschamend, om het nog netjes uit te drukken.

  Like

 7. doorzichtige staatsgreep middels onschuldig virus (bestaat het wel?)

  Like

 8. Geronimo zegt:

  Mag ik iedereen die zich aan het fenomeen macht interesseert de lectuur aanbevelen van “De vrijwillige slavernij”. Belangrijk om te lezen ! U herkent het direct. Het boekje gaat in op de wijzen waarop de elite het volk inpakt en tot slavernij brengt. Veel belangrijker: het toont aan hoe dit euvele plan geen doorgang hoeft te vinden. Lezen dus!

  Hier volgt de downloadbare pdf:

  Klik om toegang te krijgen tot de-vrijwillige-slavernij-def.pdf

  Étienne de La Boétie – Vertoog over de Vrijwillige Slavernij (1530-1563)
  vertaald door Charlotte Bauwens met een inleiding van dr. Jos Verhulst en een nawoord door dr. Frank van Dun.

  Een kort citaat uit de inleiding van dr. Jos Verhulst:

  “…Maar deze twee instrumenten volstaan volgens La Boétie geenszins, om de tiran in het zadel te houden. Er is een derde techniek, ‘de geheime kracht […] van de macht, wat de fundamenten zijn van een dictatuur en die ook in stand houdt.’ Deze derde machtstechniek bestaat uit de creatie, rondom de tiran, van een piramide van medeplichtigen die in afnemende mate objectief belang hebben bij de handhaving van de tirannie. La Boétie schetst dit als volgt: ‘Het zijn altijd vier of vijf mensen die een dictator aan de macht houden, vier of vijf mensen die een heel land onderdrukken. Vijf of zes mensen naar wie een dictator luistert. Die mensen zijn uit zichzelf naar die dictator toe gegaan of zijn door hem gevraagd om medeplichtig te zijn bij zijn wreedheden, pooier te spelen ter bevrediging van zijn wellust, en mee te profiteren van zijn roverijen. […] die zes hebben elk zeshonderd mensen onder hun leiding […] die hen corrumperen zoals zij de tiran hebben gecorrumpeerd. Die zeshonderd hebben er dan nog eens

  12 opstand!

  zesduizend onder zich die ze een of andere hoge functie geven. […] En talloze anderen volgen. Wie wil proberen dat netwerk te ontrafelen, zal merken dat niet zesduizend, maar honderdduizenden en uiteindelijk miljoenen mensen op die manier iets te maken hebben met de dictator. […] Kortom, door alle profijt en gunsten die men ontvangt van de tiran, blijkt altijd dat er bijna evenveel mensen zijn voor wie de dictatuur een voordeel is dan dat er mensen zijn die liever vrij zouden zijn.’

  De bestendigheid van de tirannie berust dus op de creatie van een sociale laag van mensen, die op één of andere manier belang hebben (of menen te hebben) bij de bestendiging van de tirannie. Uiteindelijk is het bestaan van de individuele tiran niet meer belangrijk. Er ontstaat een hiërarchisch gestructureerd kartel van mensen, die voordeel putten uit de bestendiging van de bestaande toestand, en die in wezen leven op kosten van diegenen die ze ideologisch onder controle houden. Hiermee is ook de essentie van de moderne staat gekenschetst.

  Verschillende mechanismen zijn werkzaam binnen deze piramide. La Boétie schetst een mechanisme dat we kunnen karakteriseren als de ‘selectie van de slechtsten’. Diegenen die het minst bezwaar maken tegen de tirannie, en het minst scrupules voelen…”

  Like

 9. Hovawart zegt:

  De wetten worden bepaald door het volk voor de politiek om deze vast te leggen, en niet andersom.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s