Trump legde de basis voor vrede in het Midden-Oosten

Screenshot_347

(Vertaling: E.J. Bron)

Nog in januari lachten de mainstream media over Trump´s vredesplannen in het Midden-Oosten, wezen ze van de hand of verklaarden ze voor onmogelijk. Zo noemde “Der Spiegel” Trump´s inspanningen om het conflict tussen Israël en “Palestina” uit de weg te willen ruimen een “vuil vredesaanbod”.

Blick Oostenrijk

Terwijl Trump het lukte om binnen enkele maanden een historische mijlpaal voor de pacificatie van het Midden-Oosten te bereiken. Zoals hij onlangs in een persconferentie bekendmaakte, verwacht Trump door deze pacificatie ook een verbetering van de situatie voor de christelijke minderheden in de regio´s. In zijn onderhandelingen met de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) zou hij heftig de aandacht hebben gevestigd op de situatie van de christenen en een verbetering geëist hebben.

De VAE staan op de wereldvervolging index van de hulporganisatie “Open Doors” op de 47e plaats van de 50 landen die christenen het ergst discrimineren.

Eerste Golfstaat in diplomatie met Israël

Sinds zijn aankondiging in januari kon de president al grote vooruitgang boeken. Na 49 jaar worden nu voor het eerst volledige diplomatieke betrekkingen tussen Israël en de VAE opgenomen. De VAE zijn de eerste Golfstaat die diplomatieke betrekkingen met Israël onderhoudt. Men zou ook wederzijds ambassades inrichten, maakte de Israëlische minister-president Benjamin Netanyahu bekend. Behalve de opname van diplomatieke betrekkingen verklaarde Israël zich er in het kader van het akkoord ook toe bereid om eerst af te zien van de geplande “annexatie” van de “Westelijke Jordaanoever”. Een volledige opheffing van de “annexatie”plannen schijnt voor Netanyahu echter geen sprake van te zijn.

Palestijnen reageren woedend

Door Trump´s diplomatie staat de machtsconstructie in het Midden-Oosten op het punt om nieuw geordend te worden. De Palestijnen reageerden volgens verwachting boos en trokken onmiddellijk na de bekendmaking van het diplomatieke bondgenootschap hun ambassadeur uit de VAE terug, zoals minister van Buitenlandse Zaken Riad Amalki bekendmaakte. Het Palestina-probleem geraakt steeds verder op de achtergrond, Hezbollah mist door de overeenkomst nu een wezenlijke bondgenoot in de strijd tegen Israël, de islamitische alliantie lijkt door Trump te zijn aangetast. Deze moet nu meer op Iran vertrouwen.

Wereldwijde hoop op oplossing van het Midden-Oosten-conflict

De secretaris-generaal van de VN, António Guterres, daarentegen verwelkomde het historische vredesakkoord. Hij zou hierin een gelegenheid voor onderhandelingen tussen de regeringen van Israël en de Palestijnen zien, aan het einde waarvan een tweestatenoplossing zou kunnen staan.

Dit stelde ook de minister van Buitenlandse Zaken van de VAE, Anwar Gargasch, in het vooruitzicht. De opschorting van de “annexatie” van de “Westelijke Jordaanoever” zou een “nieuwe kans zijn om de vrede weer tot leven te wekken”, het akkoord zou uiteindelijk het Midden-Oosten-conflict kunnen oplossen.

Mainstream zwijgt

Hoewel er in de hele wereld hoop bestaat op de oplossing van het Midden-Oosten-conflict, oefenden de meeste mainstream media zich in een beteuterd stilzwijgen. Een narratief, waarin de Republikeinse Amerikaanse president als vredestichter werkt, schijnt voor westelijke elites, die hun partner op dit moment meer zien in de Amerikaanse Democraten, ondenkbaar.

Video: Trump kondigt vredesakkoord aan tussen Israël en de Verenigde Arabische Emiraten (VAE)

 

Bron:
www.wochenblick.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Donald Trump, Israël, Midden-Oosten, VAE, VS. Bookmark de permalink .

16 reacties op Trump legde de basis voor vrede in het Midden-Oosten

 1. Pingback: Trump legde de basis voor vrede in het Midden-Oosten! | eunmask

 2. droevige mof zegt:

  Hoe dan ook, onze kwaliteitsmedia weten beter: Trump = dom en kwaad. Geen Trump = slim en goed. En zo gaat het elke dag tot de laatste hardhorige oma de tv op de grofvuil gooit.

  Geliked door 3 people

  • karton zegt:

   Of president Trump wél of niet herkozen zal gaan worden………..ik mag ‘m wel.
   Hij heeft in ieder geval niet met een sigaar in de één of andere secretaresse zitten wroeten of bij een héél jonge meisje op de massagetafel gelegen, zoals viespeuk Clinton, terwijl deze viezerd ook nog álles ontkende, maar gelukkig bleek dat hij z’;n pielemuis had afgeveegd aan ’t jurkje van Monica Lewinski, en toen bleek ontkennen zinloos.

   Geliked door 1 persoon

 3. koosv8 zegt:

  Het is duidelijk dat de media dondersgoed weet dat de massa DOM is. Want ze hoeven het niet te melden, en laten daarmee gelijk zien dat de agenda op het ogenblik niets anders is dan , ANTI TRUMP, POETIN, MAAR VOOR KLIMAAT, MIGRATIE, LOCKDOWN, VACCINS , BLM . ALS HET MAAR ABNORMAAL IS.!!!!!
  HET WORDT TIJD DAT DE STEKKER ERUIT GETROKKEN WORDT, EN DAT GELDT OOK VOOR DE LERAREN OPLEIDINGEN, UNIVERSITEITEN EN DE POLITIE. DUS….
  STEM ZE WEG………LAATSTE KANS EROP
  OF ER ONDER!!!!!

  Like

 4. Edwin Vissers zegt:

  Vrede ,fijntjes lachengrijnzend lachenhard lachenheimelijk lachenin lachen uitbarstenvals lachen.huilen; janken ,wat een mongolen op aarde !

  Like

 5. Gienekehado zegt:

  Omdat Aanslagbalonnen weer met 10tallen richting Israel kwamen, in Israel neerdaalden, heeft Israel al een aantal keren de Gazastrook beschoten en gebombardeerd. Ook is de levering van brandstof en electriciteit flink verminderd. Met als gevolg dat de waterzuivering in Gaza amper nog werkt en DE ZOOI van Gaza ongezuiverd nu via een kanaal(tje) in Israel terechtkomt!! In Gaza wordt amper ‘gepoetst en geboend’, dus de vervuiling is immens! Libanon, Egypte, Syrië, Gaza zijn niet meer als Grote Vuilnisbelten, op land en ter zee!!!!!!!!!!! Geldschieter Kaag daar ooit over gehoord????????????? Ook ZIJ houdt die Open Riolen in het MO instand!!

  Geliked door 1 persoon

 6. Jan zegt:

  Typerend voor socislisten, stelen, toe-eigenen

  Trump says Biden tried to take credit for Israel-UAE peace deal
  https://nypost.com/2020/08/14/trump-says-biden-tried-to-take-credit-for-israel-uae-deal/

  Presumptive Democratic presidential nominee Joe Biden on Thursday praised the Israel-United Arab Emirates peace deal announced by President Trump, but credited efforts of the Obama-Biden administration for the “historic step.”
  https://www.foxnews.com/politics/biden-praises-israel-uae-peace-deal-trump

  Geliked door 1 persoon

 7. Cathja zegt:

  Trump mag dan nog wel eens ‘lompe’ uitspraken doen; feit is dat hij al heel veel zaken heeft waargemaakt die hij bij zijn aantreden als president heeft beloofd. Waar veel van zijn voorgangers alleen maar over spraken, dat maakt hij waar. Vrede in het Midden-Oosten…, hoe lang denken en spreken we daar al over? Ik vind het positief dat de VAE nu de betrekkingen met Israël willen normaliseren. Dat er over en weer ambassades worden geopend.
  Alleen vanuit een normale verhouding kunnen serieuze gesprekken en handelingen plaatsvinden.
  Haat en nijd veroorzaakt alleen maar meer onbegrip, zelfs oorlogen, en maakt ieder serieus plan onuitvoerbaar.

  Ik neem mijn petje af voor Trump. Niemand is volmaakt, ook hij niet, maar hij is wel serieus bezig de wereld een stukje beter te maken. Of hij hierin zal slagen, dat zal de tijd leren.
  Ik wens hem veel geluk, en gun hem een tweede termijn als president.

  Geliked door 2 people

 8. Eppo zegt:

  Terechte winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede en Economie is Trump wat een gigant en werkelijk de allerbeste President sinds jaren voor de USA en de wereld .
  En terecht dat die nog 4 jaar mag door gaan.

  Geliked door 2 people

 9. verwardeman zegt:

  IK vrees dat Trump nog nooit van taqquia heeft gehoord .
  Vertrouw NOOIT een moSSel , doe er GEEN zaken mee .
  Zolang ze NOG NIET STERK GENOEG zijn , zijn ze zogenaamd
  bereid tot samenwerking .
  Beter zou misschien zijn als hij het volgende zou zeggen :

  ” Beste moslimgemeenschap , ik weet dat jullie Israel , het westen , en verder iedereen
  die geen moslim is , geleerd hebben te haten.
  Welnu , dat is jullie keuze , maar luister nu even HEEL GOED !
  Zodra jullie Israel , Europa of even waar ter wereld , de bevolking willen onderwerpen ,
  zal ik alle mij ten dienste staande middelen toepassen om de wereld van jullie te
  bevrijden , ik zal jullie tot het einde van de wereld opjagen , er zal geen schuilplek
  op aarde meer zijn .
  Indien u mij geen keuze laat zal ik uw territorium in korte tijd veranderen in een
  grote krater .
  Indien u zich afvraagd wat ik hiermee bedoel , adviseer ik u eens contact op te nemen
  met Japan. ”

  dromen mag toch he ?

  Geliked door 1 persoon

 10. Dick Orwell zegt:

  De linkse media negeert dit niet alleen vanwege Trump. Ze zijn niet echt geïnteresseerd in vrede. Antisemitisch moslim-geil links, wil Israel gewoon weg hebben.

  Geliked door 1 persoon

 11. Edwin Vissers zegt:

  Wilhelmina stond oog in oog met president Lincoln
  Koningin Wilhelmina heeft tijdens het bezoek aan Amerika in 1942 niet alleen de toenmalige president Roosevelt ontmoet, maar zou ook een van zijn voorgangers, de in 1856 vermoorde president Abraham Lincoln hebben ontmoet. Aan die laatste ontmoeting zat wel een luchtje. Koningin Wilhelmina logeerde bij de Roosevelts in het Witte Huis in Washington.

  BIJDRAGEN: FRED LAMMERS; INEZ POLAK16 december 1996, 0:00
  Op een avond had Wilhelmina zich zoals gewoonlijk vrij vroeg teruggetrokken in haar appartement en las nog een hoofdstuk in haar reisbijbeltje, toen er herhaaldelijk op de deur werd geklopt. De vorstin deed de deur van haar kamer open en stond oog in oog met een lange magere man met een baard. Haar bezoeker zag eruit als iemand uit het midden van de vorige eeuw. Een hoge hoed completeerde zijn uitrusting. Tot een gesprek kwam het niet. De man verdween plotseling nog voordat Wilhelmina bijzonderheden had kunnen vragen. Het was een gebeurtenis die haar intens bezighield, temeer omdat de man iets bekends had.

  Na een slapeloze nacht wist Wilhelmina de volgende morgen ineens het antwoord. De man aan haar kamerdeur vertoonde een treffende gelijkenis met de in 1856 tijdens een theaterbezoek neergeschoten president Lincoln. Zij had daar een schilderij en gravures van gezien. Navraag bij de Roosevelts leerde dat meer gasten Lincoln op bezoek zouden hebben gehad. Het was een van de spookverschijningen die zich in het Witte Huis voordeden.

  Het verhaal komt in de publiciteit in de televisieserie ‘Mystiek en Magie’, waarmee Teleac komende zondagavond begint. Tien weken lang worden daarin allerlei ‘onverklaarbare’ zaken behandeld. Wat niet op de tv komt, is te lezen in een boek dat de cursus begeleidt, geschreven door André en Lynette Singer.

  President Lincoln beschikte tijdens zijn leven al over bijzondere gaven. Zo zag hij in een droom, een maand voor de fatale aanslag, zichzelf opgebaard liggen, omringd door huilende mensen. Zij beschreven in die angstaanjagende droom tot in details de presidentiële moord die aanstaande was.

  Een spookverschijning die in de Tweede Wereldoorlog ontstond, zou zich met een zekere regelmaat manifesteren op het Britse vliegveld Biggin Hill. Het werd intensief gebruikt door de Royal Air Force.

  Omwonenden horen daar nu op ongeregelde tijden een Spitfire landen, het toestel dat in de oorlog bij de luchtmacht het populairst was. De geluiden stemmen precies overeen met de werkelijkheid, maar er is in geen velden of wegen een vliegtuig te zien. Een mogelijke verklaring is, dat vanaf Biggin Hill in de oorlog veel jonge vliegers aan hun laatste reis begonnen. Ze werden boven Nederland en Duitsland neergeschoten.

  Geliked door 1 persoon

 12. Jan zegt:

  Pali Abu Taqi Al-Din Al-Safafi, beroepsidioot: “Columbus heeft Amerika van de moslims gestolen”

  Like

 13. Jan zegt:

  Muslim cleric: “There is a race called ‘Jews’. They are our enemies. Juice came from Jews. So never drink juice.”
  https://www.jihadwatch.org/2020/08/muslim-cleric-there-is-a-race-called-jews-they-are-our-enemies-juice-came-from-jews-so-never-drink-juice

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s