VS: Enorme toename van wapenverkoop

Screenshot_357

(Vertaling: E.J. Bron)

Volgens een actuele statistiek van de Firearm Industry Trade Association (NSSF, vereniging van de vuurwapenproducenten) is de verkoop van wapens en munitie in deVS het afgelopen halfjaar duidelijk toegenomen. Tegenover 2019 is de afzet van vuurwapens met een plus van bijna 95% bijna verdubbeld. De vraag naar munitie nam zelfs met 139% toe. Daarbij gaat het echter alleen maar om de legale verkopen.

PI News (2)

Wapens, die door hun bezitters in de genoemde periode op de zwarte markt werden gekocht, zijn hierbij niet inbegrepen.

Ook opvallend: in de groep van de Afro-Amerikanen was met 58,2% de grootste stijging van de animo onder alle bevolkingsgroepen te registreren. Achtergrond van deze ontwikkeling is de explosieve toename van criminaliteit en geweld in veel Amerikaanse steden als gevolg van de door de linkse “Black Lives Matter”-beweging (BLM) geïnitieerde protesten tegen racisme en politiegeweld. Want in de luwte van deze demonstraties komt het steeds opnieuw tot deels brutale onlusten van de radicale “Antifa” en anarchistische groepen, die zich niet alleen tegen de politie, maar ook tegen de persoonlijke veiligheid en het eigendom van wetgetrouwe burgers richten.

Het gaat vooral om steden die door burgemeesters van de Democratische Partij bestuurd worden. Voorbeelden zijn Minneapolis, Portland, Chicago, New York, Seattle, Los Angeles, Atlanta en ook de hoofdstad Washington D.C. In Chicago bijvoorbeeld is het aantal moorden in de eerste zes maanden van dit jaar met 139% gestegen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. In New York heeft de politie 23% meer moorden geregistreerd.

Tegelijkertijd is het aantal vuurwapenslachtoffers in de Big Apple bijna verdubbeld, van 577 in 2019 naar 1078 tot nu toe dit jaar.

Alleen al tussen vorige week donderdag en zaterdag werden er volgens persberichten 49 mensen aangeschoten, waarbij zes mensen om het leven kwamen. Tegelijkertijd werd de politie in veel Democratisch bestuurde gemeenschappen systematisch gedemonteerd. Onder druk van de linkse BML-activisten, wier strijdkreet “Defund the Police” luidt, zetten de politiek verantwoordelijken een streep door de financiële middelen. Alleen al in New York heeft de Democratische burgemeester de Blasio de jaarlijkse begroting van de NYPD met een miljard dollar gekort. En in Minneapolis, waar de zwarte George Floyd in mei tijdens zijn arrestatie om het leven kwam, heeft het gemeentebestuur zelfs de ontbinding van de politie besloten.

Tegen deze achtergrond is het geen wonder dat steeds meer burgers wapens kopen om zichzelf en hun families te beschermen tegen het om zich heen grijpende geweld – ook in de wetenschap dat de politie, en zodoende de staat, in toenemende mate niet meer in staat is om deze taak te vervullen. Dat het vooral zwarte burgers zijn die steeds meer inzetten op zelfbescherming en daarom vuurwapens kopen, houdt verband met hun hoge bevolkingsaandeel in de desbetreffende metropolen. Afro-Amerikanen wonden bovendien vaak in achtergebleven stadsdelen, waarin niet zelden criminele bendes huishouden, die het ontstane veiligheidsvacuüm misbruiken voor hun doelen en steeds meer delicten plegen respectievelijk de inwoners terroriseren.

Voor de Democraten, die met hun presidentskandidaat Joe Biden de huidige president Donald Trump in het Witte Huis willen aflossen, zou deze ontwikkeling wel eens een nadelig effect kunnen hebben in de verkiezingsstrijd.

Want het is de Democratische Partij die al tientallen jaren lang probeert om het Second Amendment van de Amerikaanse grondwet, die het privébezit van wapens garandeert, uit te hollen met het doel de koop, het bezit evenals het dragen van wapens in het openbaar te beperken. Maar deze programmatische kerneis zou voor de Democraten met het oog op de verscherpte veiligheidssituatie in de VS bij de in november plaatsvindende verkiezingen wel eens als een boemerang kunnen werken. Want onder de talrijke burgers die de afgelopen weken wapens en munitie gekocht hebben, zouden zich ook wel eens talrijke aanhangers van de Democratische Partij kunnen bevinden. Die echter nauwelijks voorstander zijn van een aanscherping van het wapenrecht, zoals Biden en Harris dit willen.

Vanuit het oogpunt van de Trump-uitdager is ook de sterk toegenomen belangstelling van de Afro-Amerikaanse minderheid in bewapende zelfbescherming zorgwekkend. Want die is een van de belangrijkste kiezersgroepen van de Democraten: in 2016 stemde 80% van de mannelijke zwarten en zelfs 94% van de vrouwen op de Democratische kandidate Hillary Clinton. Mocht het Trump lukken een groot deel van deze kiezers, die met een overweldigende meerderheid net zo in veiligheid en stabiliteit in het land geïnteresseerd is als andere Amerikanen ook, voor zich te winnen, dan zouden de Democraten op de verkiezingsavond wel eens heel naar wakker kunnen worden.

Daarbij komt dat de partij en haar vertegenwoordigers de BLM-beweging openlijk ondersteunen, en ondanks het alle perken te buiten gaande geweld blijven fantaseren over “vreedzame demonstranten”, hoewel de realiteit duidelijk anders is.

Heel anders Trump, die de onlusten scherp veroordeelt en daarmee ook veel zwarte Amerikanen uit het hart spreekt. Zo positioneert hij zichzelf als garantie voor recht en orde, wat gezien de precaire veiligheidssituatie in veel Amerikaanse steden van beslissende betekenis is de politieke discussie met de linkse Democraten kan zijn.

Mocht de actuele run op de wapenwinkels in november worden omgezet in stemmen voor Trump, dan zou een tweede ambtstermijn van de president wel eens waarschijnlijker kunnen zijn dan de meeste media en politieke experts nu aannemen. Maar het zou immers niet voor het eerst zijn dat de linkse profeten de kansen van Donald Trump verkeerd inschatten!

PS.: Volgens een zojuist gepubliceerde peiling van het opinieonderzoeksinstituut SSRS over de presidentsverkiezingen staat de Democratische uitdager Joe Biden, die tot voor kort met een duidelijke voorsprong aan de leiding ging, nog maar nipt voor op president Trump. Achtergrond van deze ontwikkeling is volgens een analyse van de (linkse) Amerikaanse tv-zender CNN niet in de laatste plaats de toenemende instemming die Trump ervaart bij zogenaamde “People of Color”.

De verkiezing in de VS is nog lang geen gelopen zaak, ook al willen de mainstream media in Duitsland een andere indruk doorgeven aan het publiek!

Bron:
www.pi-news.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Verenigde Staten. Bookmark de permalink .

11 reacties op VS: Enorme toename van wapenverkoop

 1. Monalisa zegt:

  Dit gaat in Europa ook gebeuren

  Geliked door 1 persoon

 2. HenK zegt:

  ALs blijkt dat het waar is dat de WHO wit rusland 93 miljoen heeft geboden om het land in de lockdown te zetten, dat bewijst dan min of meer dat onze regering ook ene grote corrupte bende is, dan gaat het volk zich ook bewapenen en gaat er een staatsgreep plaats vinden. Het leger en de politie en de boa’s kunnen het nooit winnen van 5 miljoen en zeker niet als ze ook nog eens bewapend zijn

  Like

 3. droevige mof zegt:

  Kort historisch overzicht: Als de Europese Joden na 1933 gewapend waren geweest, zouden er later veel doden zijn gevallen bij de politie en de SS. Terecht.
  Daarom heeft Hitler al in 1933 het privé-wapenbezit sterk beperkt. Deze massamoordenaar.

  Like

 4. John van antwerpen zegt:

  Burgeroorlog wordt het zo ie zo, wie de verkiezingen ook wint.
  En anders zorgt de drugs wel voor nog meer geweld.
  Hier in Nederland gaat het trouwens niet beter. Nergens wordt het beter.
  Het ergste moet nog komen.

  Like

  • Julia zegt:

   John van antwerpen. Een ieder gezond denkend mens ziet dat door het bewust blijven toestaan van duizenden migranten, het toenemende geweld wat ook in Nederland dagelijks toeneemt zoals berovingen, verkrachtingen, mes- en schietincidenten met veelal dodelijke afloop, de opgedrongen islamisering, grotere haat en tweeling ontstaat tussen rassen op den duur vroeg of laat zullen leiden tot burgeroorlogen omdat falende overheden totaal geen enkele daadkracht, macht meer hebben en niet meer kunnen in staan voor de veiligheid van eigen bevolking doordat de overheid al die wortels van verderf mimmer drastisch heeft aangepakt en zelfs de rechtstaat corrupt blijkt door voorkeursbeleid uit te oefenen zal er voor de burgers niets anders op zitten dan dat zij zich tegen al dit onheil zelf gaan beschermen. Dit gaat nu eenmaal niet met watten handschoentjes en zal het hard tegen hard worden. Men dank aan het jarenlang linkse wanbeleid en de massa linkse aanhang die jarenlang op dit soort partijen blijven stemmen.

   Like

 5. koddebeier zegt:

  Rusland zou een dictatuur zijn maar :
  Vanaf 2016 werd de net opgerichte Federale Dienst van de Nationale Garde, de Rosgvardia, belast met de controle over civiele wapens. Volgens de leiding van deze organisatie hadden in 2017 in Rusland meer dan 4,5 miljoen mensen wapens in hun bezit en beschikten zij tezamen over 7,3 miljoen wapens. Dat betekent dat een groot deel van de wapenbezitters in Rusland over meer dan één wapen beschikt. Onbegrijpelijk is waarom er wel een cijfermatige correlatie is tussen de gegevens van het ministerie van Binnenlandse Zaken en de Rosgvardia over het aantal wapenbezitters, maar een discrepantie waar het het aantal wapens betreft.
  In Nederland is wapenbezit op alle mogelijke manieren tegen gewerkt,……..dus wat is een dictatuur !

  Like

 6. rene zegt:

  Hoe meer wapens hoe beter het kwaad en wantrouwen ruimt zich zelf op eerst de helft van de aarde uit moorden .Maar aan alles komt een ende en nu is het zover dat de raten zich zelf
  uit roeien Dus Rutte optreden want ook dit mee loop land heeft nog een kans of?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s