DE LEVENSVREUGD IS VER TE ZOEKEN…

Screenshot_379

Dat was nog in de zestiger jaren.

(Door: “Driek”)

Er was een tijd dat de burger nog plezier had in zijn leven. Met een lach op zijn gelaat verrichtte hij zijn dagelijks werk. Nu is dat veranderd. De burger moet nu dagelijks op zijn hoede zijn, want hij kan worden beroofd, vermoord of ernstig letsel oplopen. Jammer, we waren een zo argeloos volk. Met gulle hand lieten wij vreemde volkeren meegenieten in ons vreugdevol bestaan. Die levensvreugd is nu ver te zoeken. We zijn bang voor donker gespuis dat ons naar het leven staat – dat ons met dreigementen onze portemonnee wil ontfutselen. Dankzij onze regering worden wij nu omringd door schorem uit exotische landen. We leven op een kruitvat!

Eigenlijk is er geen lol meer aan. Straks mogen we alleen nog maar ademhalen. We moeten afstand houden van elkander; we moeten een gezichtsmaskertje dragen; we mogen nog maar met een paar mensen tegelijk een winkel betreden. Kortom: we moeten van alles. Ik vraag mij soms af of er straks nog leven mogelijk is. Misschien is het einde der wereld wel nabij, zoals geschreven in Matteüs 24. Want eens komt er toch een eind aan alles. Ik ben somber gestemd, lezer. Doch ik heb geen zin om met deze gekte mee te doen. Ik heb er schoon genoeg van. Want het loopt finaal uit de hand.

Een dagje strand of zwembad is een hachelijke onderneming, die zoveel energie vereist dat ik er al geen zin meer in heb. Misschien is het beter om wat onverschilliger te zijn. De boel maar laten waaien. Wie dan leeft, die dan zorgt. Ja, misschien moet ik dat dan maar proberen. Om nog wat levensvreugd te ondergaan.

Ik wens U ondanks mijn gebrek aan levensvreugd toch een mooie zomerdag.

PVV nieuw

Door:
“Driek”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

PS: (© 2020. Niets uit bovenstaand artikel mag worden gebruikt of gewijzigd op andere blogs/sites zonder de nadrukkelijke toestemming van de webmaster!)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

9 reacties op DE LEVENSVREUGD IS VER TE ZOEKEN…

 1. Marc zegt:

  “Straks mogen we alleen nog maar ademhalen.”

  Mmm, dat weet ik zo net nog niet.

  Geliked door 2 people

 2. A. de Koning zegt:

  Driek, de verguisde jaren 50- was een heerlijke tijd, je kon overtal heen. op de fiets want een auto hadden toen nog weinig mensen maar ik had een heerlijke jeugd, omdat we toen weinig geld hadden was ik lid van de bibliotheek en las veel boelen en stond bij de platenwinkel voor de etalage te kijken naar de etiketten van de 78-toerenplaten. Ik hoorde ze natuurlijk wel op de radio maar zelf een pick-up had ik toen nog niet maar ik mocht wel elke week naar de bioscoop en wat heb ik daar genoten van Gejaagd door de wind en de musicalfilms van mijn favoriet Doris Day. Nu heb ik al die films pp DVD en de platen op cd,s en ik kan de boeken kopen die ik wil maar dat zijn toch meestal heruitgaven van oudere titels.. Maar als de bioscoop uitging hoefde ja s,avonds niet achter je te kijken, het was gewoon een gelukkige tijd. En nu koop ik meestal bij Amazon DVD.s met oudere films en bij Bolcom boeken omdat je dan niet in de drukte hoef te gaan lopen, maar wat zou ik graag terug gaan naar die oude tijd toen er geen buitenlandse reljongeren op straat de boel verziekten. minister president Drees had nog gewaarschuwd dat je alleen buitenlandse werknemers op contract moest toelaten die dan weer na afloop van dat contract naar huis terug moesten gaan..

  Geliked door 3 people

 3. Yvonne zegt:

  gisteren stonden we braaf met ongeveer 8 mensen in de rij voor de apotheek te wachten tot er iemand naar buiten kwam en dan mocht de volgende naar binnen, ik ben deze onzin ook spuugzat

  Geliked door 3 people

 4. BigLJohn zegt:

  Het is oorlog. We horen geen bommen vallen, geen geratel van machinegeweren, maar toch overheerst hetzelfde gevoel als in een echte oorlog. Vragen als; wat zouden ze nu weer uitspoken achter mijn rug, en wat zal de toekomst ons brengen. Niet veel goeds natuurlijk. En het feit dat jij je eigen er niet tegen kunt verzetten bezorgt veel mensen slapeloze nachten en stress. Wie kan het opnemen tegen The New World Order, Brussel en den Haag ? Het feit dat we deze oorlog geheid gaan verliezen en dat compleet politiek den Haag nu ook al tegen ons is. En vluchten kan niet meer want overal in de wereld heerst precies dezelfde rotzooi. Om met de woorden te spreken van Oliver Hardy (gericht tegen Stan Laurel als die er weer een bende van gemaakt had); Well, there is another nice mess you got me intoo !

  Geliked door 2 people

 5. koddebeier zegt:

  Toen was geluk nog heel gewoon !

  Geliked door 2 people

 6. Blaffertje zegt:

  Spijker op zijn kop Driek, maar pas op, de overheid heeft nog wat voor jou en mij in petto.
  Als wij straks naar hun idee rijp zijn voor het bejaardenhuis, dan moeten wij het volgens Kaijsa Ollongren ons comfortable huisje inleveren en in een kleiner en duurder appartement gaan wonen want je moet ruimte maken voor een gezin.
  Dus bye bye comfortabel gezinswoninkje met tuintje want er moet een gezin in.
  En welk gezin geniet dan de voorkeur???
  Dat tering volk met een tintje wat fokt als konijnen en een hok vol jongen heeft, want een braaf autochtoon Nederlands gezin krijgt hem niet omdat die jaaaaaaren moet wachten op een fatsoenlijke woning.

  https://www.telegraaf.nl/financieel/101383597/huis-met-tuin-is-voor-ouderen-onverslaanbaar?utm_source=whatsapp&utm_medium=referral&utm_campaign=whatsapp

  Geliked door 1 persoon

  • Helena zegt:

   Precies Blaffertje! Maar dat geldt natuurlijk niet voor de boven-ons-gestelden, die blijven in hun villa wonen (met bewaking) of peren ‘m naar het buitenland het land in chaos achterlatend….

   Geliked door 1 persoon

   • Blaffertje zegt:

    Precies Helena.
    Dit kwam ook bij mij op toen ik las dat dit en voorstel was van Olongren.
    Ik dacht “Ga jij of je ouders ook je riante huis inleveren als je 65 of ouder bent?”

    Like

 7. Julia zegt:

  Levensvreugde kunnen wij terug winnen door o.a. af te rekenen met de huidige corrupte Haagse Maffia. Zij werken nu al mee om nog meer levensvreugde te ontnemen door 2021 al tot een ver gevorderde dictatuur uit te roepen. Luisteren en geloof hechten aan de huidige leugens leiden tot meer ellende zolang wij massaal in de bank blijven hangen en ons niet tegen deze leugens te verzetten. Levensvreugde behouden alleen de elitaire kapitalisten die hun kaartspel blijven handhaven en eigen bevolking hiervoor opoffert.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s