Erdoğan maakt van Byzantijnse christelijke Chorakerk een moskee

Screenshot_391

(Vertaling: E.J. Bron)

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan zet de fundamentalistische golf van islamisering in zijn land consequent voort. Enkele weken na de verandering van de Hagia Sophia in een moskee wordt een tweede voormalige christelijke kerk is een islamitische moskee veranderd. De in 1945 tot museum verklaarde christelijke Chorakerk (foto) in Istanboel zal door een decreet van het Turkse staatshoofd geopend worden voor islamitisch gebed.  

ongecensureerd.at

Byzantijns bouwmonument werd al in 1511 een moskee

Het uit de 6e eeuw na Christus stammende bouwwerk in de Turkse metropool is vooral door zijn zeer uitgebreide aantal fresco´s en mozaïeken een toeristische trekpleister. Hij geldt als een van de belangrijkste Byzantijnse bouwmonumenten. Al in 1511 werd de Chorakerk door het Ottomaanse Rijk voor het eerst in een moskee veranderd.

Erdoğan zet in op radicaalislamitische fundamentalisten

De Turkse president en zijn aanhangers zetten met de voortgezette verandering van christelijke kerken en monumenten in moskeeën in op een mobilisering van de radicaalislamitische fundamentalisten voor het aan lager wal geraakte regime. Op dit moment bevindt Turkije zich in een aanhoudende economische crisis en in een politieke en militaire oorlog op meerdere fronten.

Behalve de dure betrokkenheid in Syrië is het regime van Erdogan ook intensief betrokken in de Libische burgeroorlog. Daar komt nog het conflict met Cyprus en Griekenland bij betreffende aardgasboringen in de Middellandse Zee, die een krachtsinspanning vergt van de Turkse marine.

Bron:
www.unzensuriert.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Barbarisme, Christendom, christenhaat, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, kwaadaardige opzet, nieuw fascisme, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, Turkije, verloedering. Bookmark de permalink .

10 reacties op Erdoğan maakt van Byzantijnse christelijke Chorakerk een moskee

 1. John van antwerpen zegt:

  Op Adolf Hitler zijn 32 aanslagen helaas mislukt. Hopelijk lukt een dodelijke aanslag
  op deze Ottomaanse fascist wel.

  Geliked door 1 persoon

 2. Hovawart zegt:

  De enige reactie van de EU kan zijn dat er in alle lidstaten een grote moskee dicht gaat, voor elke poging met gelijke munt terugbetalen, anders snappen dit soort mensen het niet.

  Like

  • Henk der Niederlánder zegt:

   Dat zal niet zijn @ Hovawart.
   Brussel doet er alles aan de de islam te promoten en als er een EU staat is die een Moskee op slot gooit zullen er sancties volgen.
   Je hebt dat gezien met de Poolse steden die het homo huwelijk en de lghbtivzk en de rest van het alfabet beweging niet toestonden

   Like

 3. Jean zegt:

  Als het nu nog niet duidelijk is wat die achterlijke perverse gewelddadige barbaarse zwijnerij haar doelstelling is dan is het heel erg gesteld met de hersen en gewetenloze burgers van eigen volk.

  Like

 4. Bas zegt:

  Ondertussen in GB

  Huizen die worden gebruikt voor gebed door islam zijn vrijgesteld van belasting betalen?
  Andere religies NIET.

  Geliked door 1 persoon

 5. En UNESCO zwijgt in alle talen…

  Like

 6. hennieschwarz zegt:

  Je moet eens zien, wat voor tumult het in de islamitische wereld geeft, als er een moskee waar ook ter wereld wordt omgebouwd tot christelijke kerk.
  Dan breekt de islamitische hel los.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s