Berlijn verbiedt coronademonstratie

Screenshot_37

(Vertaling: E.J. Bron)

Geplande protesten in de hoofdstad

De deelstaat Berlijn heeft de voor komend weekend aangemelde demonstraties tegen de coronamaatregelen verboden. Op zijn internetsite motiveerde de Senaat de beslissing ermee dat het bij het te verwachten aantal deelnemers tot overtredingen tegen de geldende infectiebescherming verordening zou komen.

Junge Freiheit

“Speciale verplichtingen – zoals het dragen van een mond/neuskapje – als verzachtend middel zouden bij de aangevraagde bijeenkomsten niet voldoende zijn”, stond er in de mededeling. De anti-coronademonstratie van begin augustus zou hebben aangetoond dat de deelnemers zich bewust niet zouden hebben gehouden aan bestaande hygiëneregels en verplichtingen.

De Senator Binnenlandse Zaken van Berlijn, Andreas Geisel (SPD, foto), zou blij zijn met het verbod: “Dat is geen beslissing tegen de vrijheid van vergadering”, verzekerde hij. Vrijheid van vergadering zou niet betekenen dat men geldend recht naast zich neer zou kunnen leggen.

AfD bekritiseert verbod van coronademonstratie

“De aanmelders van de bijeenkomsten, die begin augustus plaatsvonden in Berlijn, hebben heel bewust de regels overtreden, die zij van tevoren in gesprekken met de politie geaccepteerd hadden – daartoe behoorden het dragen van een mond/neus bescherming en het handhaven van de 1,5 meter afstand. Zo´n gedrag is niet acceptabel. De staat laat zich niet voor de gek houden.”

Tegelijkertijd kondigde Geisel een consequent optreden van de politie aan, mocht critici van de coronamaatregelen desondanks proberen te demonstreren. “Ik ben niet bereid een tweede keer te accepteren dat Berlijn als podium voor coronaontkenners, rijksburgers en rechts-extremisten misbruikt wordt.” Men zou niet mogen toestaan dat “Berlijn één grote camping voor vermeende dwarse denkers en samenzweringsideologen wordt.”

Van de AfD kwam scherpe kritiek op het verbod. Partijchef Jörg Meuthen riep Geisel op om af te treden. Tegen de “Junge Freiheit” zei hij: “Ik eis het onmiddellijke aftreden van Andreas Geisel. Als Senator Binnenlandse Zaken van Berlijn zou het de taak van Geisel moeten zijn om de in de grondwet gegarandeerde vrijheid van vergadering en vrijheid van demonstratie door te drukken. In plaats daarvan stelt hij deze via de aan hem ondergeschikte vergaderautoriteit buiten werking en verwelkomt dat openlijk. Een zwarte dag voor onze democratie, Geisel is als Senator Binnenlandse Zaken onhoudbaar geworden.”

De voorzitter van de AfD-fractie in de Duitse Bondsdag, Alice Weidel, zei tegen de “Junge Freiheit”: “Het is echt ongelooflijk hoe hier gehandeld wordt. Je kunt je niet voorstellen dat zo´n beslissing zou zijn genomen wanneer de demonstraties tegen rechts gericht zouden zijn.”

Organisatie verbaasd

Men zou de indruk krijgen dat grondrechten inmiddels alleen nog maar voor diegenen zouden gelden die zich welwillend tegenover de regeringspolitiek zou gedragen. “Uit de gelederen van de regeringspartijen hoeft niemand meer op Wit-Rusland of China te schelden.”

De covoorzitter Tino Chrupalla twitterde: “Dat is een harde klap tegen de burger- en vrijheidsrechten in Duitsland en de diepe buiging van de rechtstaat voor de meningsdruk van de gevestigde partijen. Hier wordt de grondwet met voeten getreden.”

Ook de fractieloze Berlijnse parlementariër Marcel Luthe (FDP) bekritiseerde de beslissing: “Andreas Geisel zet blijkbaar steeds meer in op escalatie en splijting in plaats van naar verhouding te handelen.” Terwijl de Senaat niet in staat zou zijn om demonstraties, die uit ervaring uitmondden in zware misdaden, te verbieden, zou hij nu een demonstratie over een centraal politiek thema willen verbieden.

“Wie als regeringslid het politieke neutraliteitsgebod niet in acht neemt en demonstranten verachtelijk maakt, veracht centrale democratische waarden. Ik kan me niet voorstellen dat deze willekeur voor de rechtbanken in stand blijft.”

Voor aanstaande zaterdag waren twee manifestaties in Berlijn aangemeld. Eerst wilden demonstranten vanaf 10.30 uur onder het motto “Bijeenkomst voor de vrijheid” door Berlin-Mitte lopen en ´s middags bijeenkomen in de Straße des 17. Juni. Hiervoor waren 17.000 deelnemers aangemeld.

De daaropvolgende manifestatie werd door de organisatie “Querdenken 711” uit Stuttgart aangemeld – met 22.500 deelnemers. “Querdenken 711” is naar eigen zeggen nog niet in het bezit van een afwijzing door de Senaat. “We hebben nog een samenwerkingsgesprek met de stad”, deelde de organisatie mee.

Al op 1 augustus waren tienduizenden mensen in Berlijn de straat opgegaan om tegen de coronapolitiek te demonstreren. Terwijl de politie van 20.000 deelnemers sprak, gaven de initiatiefnemers van de manifestatie eerst 800.000, later zelfs 1,3 miljoen demonstranten aan.

Bron:
https://jungefreiheit.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", achterlijkheid, belangenverstrengeling, Berlijn, Censuur, Communisme, cultuurrelativisme, democratie, demoniseren, dictatuur, Duitsland, Groenen, Hypocrisie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, machtswellust, Marxisme, meningsdictatuur, moralisme, nieuw fascisme, Overheid, Rotzakken, sociaaldemocraten, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Verzet, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

15 reacties op Berlijn verbiedt coronademonstratie

 1. Tineke zegt:

  “De staat laat zich niet voor de gek houden”

  Je moet maar durven.

  Maar de burgers laten zich ook niet voor de gek houden door de staat.
  En nu maar hopen dat er zich twee miljoen niet laten tegenhouden.
  ik ben heel benieuwd!

  Ze beginnen in paniek te raken !

  Geliked door 5 people

 2. Tistochwat zegt:

  Vergeet dat demonstreren maar.
  Niets helpt meer.
  Dat corona-gedonder heeft ons de das omgedaan.
  De heersende rotzakken zullen ‘cojona’ altijd blijven misbruiken.
  De ware schuldigen zijn de angstige, makke, laffe, volgzame schapen.

  Een virus hoort bij het leven! Behalve als het is gekweekt door kwaadaardige geldwolven die letterlijk over lijken gaan.

  O, de schijtlaarzen zijn zo bang voor de dood!
  Nou, maak je borst maar nat, schijtlaarzen, want wat er gaat komen, is veel erger dan de dood.
  Daar komen jullie nog wel achter:
  PURE SLAVERNIJ! TEGENNATUURLIJKE VERNEDERINGEN! DRANG EN DWANG!

  Geliked door 1 persoon

 3. droevige mof zegt:

  Het ziet er naar uit dat de demonstratie zal plaatsvinden. Of het nu is dat het grondwettelijk hof het verbod opheft, of dat de honderdduizenden demonstranten het verbod trotseren.
  Voor Merkel, de vrouw op de achtergrond, zijn beide varianten rampzalig. Het ergste dat zou kunnen gebeuren is een gedwongen onderdrukking van de protesten met wapengeweld.
  Overigens was de Senator van Binnenlandse Zaken Andreas Geisel in zijn jeugd een overtuigd communist, lid van de SED en enthousiast burger van de DDR. De Volkspolitie heeft toen in 1989 niet geschoten. Dit in zijn geheugen.

  Geliked door 2 people

 4. Dit wordt een grote rotzooi. Berlijn heeft dit over zichzelf afgeroepen en uitgelokt.

  Like

 5. Orelius zegt:

  Kies in het vervolg , voor een Europese demonstratie
  Brussel uit als demo plaats . Daar is het dat we moeten zijn. Lekker centraal ook. Voor iedereen goed te doen. Vreedzaam MAAR met miljoenen.Als een bepaalde club dat voor elkaar krijgt is het over en sluiten , met de eu.

  Like

 6. Peter zegt:

  Soevereiniteit,daar draait alles om,dat is wat Merkel bang maakt,het kwijt raken van haar macht.

  Like

 7. Mary zegt:

  Laten we hopen dat er zo nodig nog veel meer komen dan de vorige keer in Berlijn, zonder mondkapjes………wat willen ze doen dan tegen een enorme menigte????

  Geliked door 2 people

 8. guusvelraeds zegt:

  Het ware fascisme kan zijn masker niet meer ophouden.

  Like

 9. Roeland zegt:

  Op de Dam in Amsterdam werd midden in de lockdown een demonstratie gehouden. De burgemeester met button verklaarde, dat de reden van de demo belangrijker was dan het gevaar van besmetting. Je moet maar durven. Wat voor een watjesvolk woont hier in Europa? Moet ik als als jong-bejaarde op de barricaden gaan staan? Ik dacht het niet..
  Bekijk het maar, ik heb al genoeg ellende meegemaakt in dit onrechtvaardige rotland.
  Woningnood? Niet voor statushouders , wel voor autochtonen en dat al sinds 1945!
  Maar wel blijven stemmen op de Veeveedee bah! Stelletje lutsers. Zo dat is er uit ! Natuurlijk niet bedoelt voor diegenen , die op dit prachtige Blog reageren.
  Ga naar Berlijn werp die Merkel in de …ach wie schoen beim Wein! 🙂

  Geliked door 2 people

 10. Julia zegt:

  Te hopen dat nu miljoenen mensen zich niet storen aan dit verbod. Er zouden meer demonstraties moeten plaatsvinden niet alleen in Berlijn maar ook zeer zeker in Brussel en andere grote steden in Europa. Het zijn de politici die het volk de oorlog hebben verklaard door machtsmisbruik en het toppunt aan wanbeleid waar miljoenen mensen de dupe van zijn en nog gaan worden. Daarbij is het ons democratisch recht om te demonstreren en zolang deze vreedzaam verlopen mag er nimmer een verbod op komen of buitensporig politiegeweld worden ingezet. De dictatuur opgelegd door de elitaire machtswellustelingen en onze regering zijn niet meer te tolereren en zeer zeker niet de ondergang van onze economie met alle desastreuze gevolgen voor de komende jaren. Miljardenverspilling aan bodemloze putten moet de nek worden omgedraaid waardoor eigen burgers de broekriem nog verder moeten aantrekken. Daarbij is het doordrukken van een ondemocratische spoedwet waarin is vastgelegd onze vrijheden verder in te perken een schending van de grondwet dat zwaar dient te worden aangerekend en de in elkaar geflanste De Jonge wet snel van tafel worden geveegd. Onze vrijheid is een kostbaar goed dat wij als volk nimmer van ons mogen laten afpakken ook voor onze kinderen niet.

  Like

 11. Pol zegt:

  Panic bij de diep steet. Pak cola & popcorn! De val vd c a b a l = de beste film die je ooit zal zien en het is live! Nowhere to run, nowhere to hide! Gerechtigheid is onderweg!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s