Duits…

Screenshot_95

Basiscursus Duits:
Befehl ist Befehl. Wir tun nur unsere Pflicht. (Bevel is bevel. We doen alleen maar onze plicht)

Duits voor gevorderden:
Wenn wir das gewusst hätten, was wir heute wissen, dann hätten wir den Befehl verweigert. (Als we geweten hadden wat we nu weten, dan zouden we het bevel niet opgevolgd hebben)

Geplaatst/vertaald door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t “droevige mof”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

9 reacties op Duits…

 1. karton zegt:

  Het in ’t Duits gestelde artikel + NL-vertaling is datgene wat de betrokkenen zullen zeggen na afloop van een gebeurtenis die NIET heeft gebracht wat zij hadden verwacht.
  De woorden “Befehl ist Befehl” werden gebruikt door mensen die geselecteerd waren om gegeven bevelen blindelings t op te volgen.
  De huidige leden van het NSB-gilde in Nederland, maar óók in Duitsland (alleen heten ze daar anders) zijn óók geselecteerd op “gehoorzaamheid” aan het boven hen gestelde gezag, zij zullen aldus álle bevelen opvolgen, getrouw aan de woorden : “Befehl ist Befehl”.
  Als dat zootje over enige tijd zal worden verjaagd zullen ze zeggen, wat eveneens in ’t artikel staat : “Wenn wir das gewusst hätten ……..usw. usw”

  Geliked door 1 persoon

 2. Hans zegt:

  Dat (Das) wissen (weten) wir (we) Aber (Maar) es (het) gibt (geeft) nicht (niet).

  Geliked door 2 people

 3. eurorist zegt:

  Voor de moffen is alles wat legaal & wettelijik is, moreel. Dat is altijd zo geweest. Bevelen zijn altijt legaal & wettelijk. “Jawohl, Herr Oberleutnant!”

  Like

  • droevige mof zegt:

   Dit heeft een ware kern, anders had ik, als mof van de dienst, bovenstaande tekst niet geschreven. Maar het is mijn ervaring dat ook andere volkeren liever gehoorzamen dan zich te verzetten. Robert Jensen is vier keer per week bezig om zijn landgenoten uit de lethargie van de aanpassing eruit te rukken. De Nederlandse neiging tot consensus, ook al is het een consensus met het kwaad, zou de tegenhanger kunnen zijn van de Duitse kadavergehoorzaamheid

   Like

   • euroristrist zegt:

    De Nederlandse consensus is passief (ja, lethargie van de aanpassing!), in tegenstelling tot de Duitse gehoorzaamheid, die actief is, en die ten grondslag ligt aan die Ordnungsliebe. Die Ordnung die muss sein, ook al kadavers, is tot nu toe de bron van Duitse Leistung en voorspoed geweest. De keerzijde van de (Griekse, Italiaanse, Spaanse) easy-going (en gedeeltelijk van de Franse je m’en fiche) is bekend. Terwijl sommige naties kunnen worden gemaakt om te presteren (leisten) en te gedijen alleen onder schot (ik woon nu toevallig tussen zo een. Ze zullen wonderen doen — maar alleen als de geroosterde haan ze in hun kont pikt, zoals ze zeggen.)

    Geliked door 1 persoon

   • ronjaspers zegt:

    droevige mof.U hoeft zich geen mof te noemen hoor,voor mij bent u gewoon een duitser.

    Geliked door 1 persoon

 4. Bob zegt:

  Ook in NL zie je befehl ist befehl. Zoek het maar zelf!!!!!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s