Ontbonden coronademonstratie in Berlijn wordt voorgezet: Aantal deelnemers stijgt met de minuut

Screenshot_92

“Omdat wij mensen zijn, is liefde onze religie, is waarheid ons leven, is vrijheid ons recht”. 

(Door: David Berger – Vertaling: E.J. Bron)

Officieel werd de anticorona demonstratie in Berlijn al om 13.00 uur ontbonden en werden de demonstranten opgeroepen om de Friedrichstraße in de Hannoveriche Straße in kleine groepen te verlaten. Maar de demonstratie wordt voortgezet, er komen steeds meer mensen naar het gebied tussen de Russische ambassade, Brandenburger Tor, Tiergarten en Overwinningszuil.

philosophia perennis

Er cirkelen politiehelikopters boven de stad, geruchten over ingezette waterkanonnen en gewonde politieagenten doen de ronde. Maar de werkelijkheid ziet er heel anders uit: van een ontbinding van de coronademonstratie is, op enkele agressieve acties van de politie tegen demonstratiedeelnemers (politie slaat raam van demonstratiewagen in, mensen worden weggevoerd, deels met extreem geweld tegen de grond gewerkt) en enkele niet echt sporende mensen binnen de demonstratie tot nu toe niets te merken.

Verzet!

Steeds opnieuw hoorde je in dit verband vanuit de menigte spreekkoren van “Verzet!” en boegeroep. Voor de Russische ambassade kwam het tot arrestaties en het gebruik van pepperspray.

Terwijl een deel van de activisten op de Friedrichstraße zit, trekken de anderen met de strijdkreet “Jetz geht´s los!” verder naar de Overwinningszuil.

En er komen – aldus onze medewerkster Andrea Berwing ter plaatse – steeds meer mensen bij: onafzienbare mensenmenigtes dringen op allerlei mogelijke manieren, o.a. door de Tiergarten, op naar de Overwinningszuil. Een ontruiming d.m.v. het wegdragen van duizenden mensen lijkt onmogelijk.

Politie aan de kant van de demonstranten?

Waar de politie niet ingrijpt, is de sfeer uitgelaten en vrolijk, een mengeling van hippiefestival, Kerkendag, Loveparade en Pegida-demonstratie.

De ordebewaarders zorgen er voor dat opkomende agressieve emoties bij enkele demonstranten niet escaleren. Sprekers op de demonstratie benadrukken steeds opnieuw dat de dienstdoende politieagenten aan de kant van de demonstranten zouden staan en zich niet door gijzelaars willen laten instrumentaliseren.

“Blijf kalm!”

Politieagenten roepen de demonstranten op om, indien mogelijk, niet in de buurt van de links-extreme tegendemonstraties te komen, omdat bij hen een extreme bereidheid tot het gebruiken van geweld zou heersen en men met nog hardere middelen zou moeten optreden.

Bron:
https://philosophia-perennis.com
Door: David Berger

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Berlijn, burgermoed, Verzet, Vrijheid. Bookmark de permalink .

7 reacties op Ontbonden coronademonstratie in Berlijn wordt voorgezet: Aantal deelnemers stijgt met de minuut

 1. Julia zegt:

  Terecht. Heel veel mensen zeer zeker Nederlanders zijn een dermate angst ingezaaid, door leugens geïndoctrineerd, waardoor zij zelfs hun kinderen de dupe laten worden en beseffen blijkbaar niet dat alle vrijheden zijn ontnomen. Vorig jaar kon een ieder vrij reizen en van vakanties genieten, men had geen enkele plicht zich te registreren voor een etentje of borrel, koffie drinken heerlijk en vrij op een terras, gezellig vrij markten bezoeken, etc., onze kinderen vrij naar school en zonder muilkorven. Bedrijven en organisaties naar faillissementen hebben geholpen en miljoenen mensen hun baan hebben ontnomen. Dit alles is onderdrukt door een ondenkbare dictatuur opgelegd door smerige elitaire machtswellustelingen die haar ideaal koste wat het kost zelfs een economische en maatschappelijke ondergang bewust bewerkstelligen om het ideaal van Bilderberg clan, Gates, Soros en de rest van het elitair tuig te verwezenlijken namelijk de agenda 21/30 NWO maar zichzelf verrijken. Dit heeft niets meer met democratie te maken. Het is ook een statement dat tijdens een demonstratie in Berlijn geen enkele blauwe vlag met sterren van het mislukte bolwerk de EU is te zien. Het is onvergeeflijk wat de huidige politiek binnen de EU en ons land heeft aangedaan. Nederlanders nog niet wakker of droomt en slaapt u verder over het leven in het gecreëerde nieuwe normaal.

  Geliked door 1 persoon

  • karton zegt:

   @ Julia.
   We wilden ff een kop koffie drinken op een terras in een dorpje in de Achterhoek. Kreeg een papiertje onder m’n neus gedrukt om naam + telf.nummer te noteren; toen ik vroeg wat er zou gebeuren als ik weigerde zei de mevrouw dat we dan het verzoek zouden krijgen om te vertrekken.
   Ik heb vervolgens een gefingeerde naam + telf.nummer opgegeven.
   Ik begrijp dat dit niets toevoegt a.h. gehele corona-gebeuren, maar ’t gaf mij een goed gevoel.

   Geliked door 3 people

 2. droevige mof zegt:

  Houd vol. Tot morgenavond als het nodig is. De eerste MSM-journalisten zijn al door de knieën gegaan. De ratten verlaten het zinkende schip. Merkel moet weg, de poedel moet weg.
  Maar verheugt je niet te vroeg. De machthebbers zijn in een hoek gedreven en vechten voor hun leven, en ze ziin niet dom.

  Geliked door 3 people

 3. Julia zegt:

  Beste ouderen namens de Nederlandse regering dank ik u voor uw levenslange inzet en bijdrage aan onze samenleving maar helaas voor u is in het nieuwe helaas geen plaats meer https://www.telegraaf.nl/nieuws/2138786258/ouderen-moeten-inschikken-in-coronacrisis Het is werkelijk niet meer te bevatten dat deze waardeloze regering eindeloos debatten voert alsmede gemeente raadsleden en het lef hebben het woord discriminatie nog in hun mond durven te nemen. Niets gaat ze meer te ver en de vele links geïndoctrineerde idioten mogen dan maar hopen dat zij niet oud mogen worden. 2020 is het jaar dat ouderen niet meer tellen, minderheidsgroepen onze cultuur omver werpen en Jan de Hollander blijkt dit allemaal niet te raken. Hoe triest is een eens zo mooi Nederland met medewerking van politiek en linkse idioten ten onder gegaan. Geen trots om dit nog in welk geschiedenis boek te vermelden. Een volk dat zich onderdanig ten onder laat gaan door mee te hobbelen met een ongekende hype rondom een zware griepvirus. Een regering die door en door rot is en zelfs de onderbouwing van deskundigen negeert. Nee hoor Nederland hangt onderuit op de bank. Vaderlands trots????? Ik schaam mij in ieder geval dood (op de uitzonderingen op ons volk na) om mij nog een Nederlander te noemen.

  Geliked door 1 persoon

 4. Helena zegt:

  Links ‘braaf’ nederigland kijkt zoals gewoonlijk weer weg en de realisten zijn bang geframed te worden als rechts ‘extremisten’ en doen ‘dus’ niets!! Dat is in Berlijn wel anders, men demonstreert niet alleen tegen de opgelegde corona regels, het afschaffen van de vrijheid en de grondrechten van de burgers, maar ook tegen het hele wanbeleid zoals de massa immigratie de ‘wir schaffen das’ politiek van Adolfa Merkel. Pegida Nederland gaat vrijdag weer demonstreren tegen de islamisering van ons ‘gave’ land, deze keer in Apeldoorn, kijken hoeveel ‘helden’ zich hierbij aan zullen sluiten.

  Geliked door 1 persoon

 5. Julia zegt:

  Ach geef het qua Nederlanders maar op. Als ik de brief van Horecazorg aan Grapperhaus lees dan is dat toch zeer triest. Uiteraard wens ik een ieder geluk maar ik begrijp niet dat de Horeca genoegen heeft genomen met torenhoge boetes als GASTEN omdat het gezellig was o.i.d. zich niet aan de regels houden. De horeca klaagt steen en been maar hebben nimmer ballen gehad hun ondernemingen te redden door zich fel te verzetten (net als bijv. de boeren). Als dit het gemiddelde onderdanige gedrag is dan heb ik totaal geen medelijden met de horeca en hebben zij zelf gekozen voor deze desastreuze gevolgen. De daadkracht van de Nederlander is volgzame onderdanigheid dus zullen wij hier voorlopig nog jaren met een linkse corrupte politiek worden opgescheept met alle gevolgen van dien. Dus nimmer meer klagen u verdient allen waarvoor u heeft gekozen maar helaas is dit de totaal verkeerde ingeslagen weg en met begripvolle lieve briefjes bereikt niemand iets als dat de Haagse dictators haar schouders ophalen en vrolijk verder gaan met de weg naar de desastreuze ondergang zowel economisch en maatschappelijk . Veel geluk verder allemaal.

  Like

 6. Julia zegt:

  De elitaire machtswellustelingen zullen alles op alles zetten om hun machtswellust en zitting in het vet overbetaalde pluche te behouden. De linkse media speelt dit spel mee net als de in opdracht uitgezonden propagandazenders. Zolang de strijd niet groot en hard genoeg is zullen zij het volk er onder houden met alle middelen die zij hebben. https://www.xandernieuws.net/algemeen/met-deze-doorzichtige-tactiek-proberen-de-autoriteiten-massa-demo-berlijn-te-laten-mislukken/ Er is maar één manier en dat is dat het volk verzet blijft tonen tegen het wanbeleid en er niet onder door gaat totdat een aantal falende politici het podium verlaten. Zolang deze strijd ontbreekt zullen zij zich zelf handhaven en blijven heersen, volk verder uitkleden, dictatuur opleggen en de ongekende toestroom van economische vluchtelingen blijven faciliteren en met grote getale meer toestaan.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s