Sicilië maakt zichzelf “vluchtelingen”vrij: Minister-president sluit alle opnamecentra

Screenshot_84

(Vertaling: E.J. Bron)

De regeringspresident van de Italiaanse regio Sicilië pakt de zaken serieus aan: hij heeft zich niet gestoord aan de regering in Rome en opdracht gegeven om alle opnamecentra voor migranten en “vluchtelingen” op Sicilië te sluiten. Tot maandag om middernacht zouden alle migranten en “vluchtelingen” vanuit de hotspots en opnamecentra op Siciliaans gebied naar het Italiaanse vasteland verplaatst moeten worden, beschikte regeringspresident Musumeci. Als motivering verwees hij naar de coronapandemie, die zich in de centra zou kunnen uitbreiden.

Duits - Zuerst

Vanuit het Italiaanse ministerie van Binnenlandse Zaken was te vernemen dat de aanwijzing van de Siciliaanse regeringspresident ongeldig zou zijn, omdat de vluchtelingenpolitiek een zaak zou zijn van de regering in Rome.

Musumeci was met de ondersteuning van een alliantie van rechts-conservatieve partijen minister-president geworden. Op internet liet hij nu bekendmaken het niet te kunnen toestaan dat “Sicilië bestormd wordt, terwijl Europa wegkijkt en de regering geen enkele uitzetting uitvoert.”

In zijn verordening beschikte hij bovendien dat geen enkele migrant de regio meer zou mogen betreden, er doorheen zou mogen reizen of zich er zou mogen vestigen. Dit zou ook gelden voor alle grote en kleine boten en schepen met vluchtelingen en migranten, “inclusief die van hulporganisaties”.

Op Lampedusa daarentegen houdt de bestorming van illegalen nog steeds aan. Vorige week zondag bedroeg het aantal nieuwe migranten ongeveer 1200, nadat 300 anderen vrijdag naar instellingen op Sicilië gebracht werden. Alleen al het NGO-smokkelschip “Sea-Watch 4” had volgens informatie van de organisatie 104 bij de Libische kust aan boord genomen migranten aan boord.

Bron:
https://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "migratie", "omvolking", "Vluchtelingen", asielwaanzin, gezond realisme, Illegalen, Italië, Nationalisme, Patriottisme, Rechts geluid. Bookmark de permalink .

7 reacties op Sicilië maakt zichzelf “vluchtelingen”vrij: Minister-president sluit alle opnamecentra

 1. Renato zegt:

  Uiteindelijk zullen de eilandbewoners zich kunnen herstellen en het vuil autonoom de zee in gaan trappen. Het overlevingsinstinct zal, hoe dan ook, altijd boven komen drijven en de harmonie van de plaatselijke gemeenschap met grof geweld herstellen.

  Geliked door 1 persoon

 2. Julia zegt:

  Iemand die eindelijk het licht ziet en die massale bestorming van migranten niet langer wil toelaten. Terecht wat kost ons die massale import die eigen tradities en cultuur willen voortzetten, onze woonwijken bezetten, waar heel veel criminelen onder zitten die onze samenleving ontwrichten en r het volk dat hun levensonderhoud bekostigd meer en meer onderdrukt en eist onze tradities af te schaffen met medewerking van de politiek en linkse bestuurders. Europa dient te worden bevrijd van deze massale bestorming. Hopen dat er net zoveel mensen wakker zijn die tegen dit wanbeleid zullen gaan demonstreren als vandaag in Berlijn. Het is genoeg geweest en er is teveel door de linkse ziekelijke EU en staatsterreur door onze strot geduwd.

  Like

 3. klaas zegt:

  Like

 4. Blaffertje zegt:

  Laat dat maar aan de Sicilianen over.

  Like

 5. Har Depik zegt:

  Wanneer de regering hier aangeeft geen dat er geen migranten meer opgenomen worden en alleen echte vluchtelingen en dit gaat handhaven en mensen echt terug gaat sturen is dit snel opgelost.

  Maar dit willen ze kennelijk niet. Nu zeggen ze dat de migranten slachtoffer zijn van mensenhandel maar goed daar kiezen ze zelf voor.

  Like

 6. Bas zegt:

  Ondertussen in Lampedusa

  Like

 7. Bas zegt:

  Ondertussen in Dover

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s