Al Qaida, Hezbollah, Hamas: dit betekenen de namen van 12 terreurorganisaties

Screenshot_114

(Door: “FlinkFeed” – Vertaling: E.J. Bron)

1. Al Qaida (Het Fundament)

Al Qaida is een los netwerk van soennitisch-“islamistische” terreurorganisaties. Het werd voor het eerst bekend door de aanslagen op het World Trade Center in 1993 en op de Twin Towers op 11 september 2001.

FlinkFeed

2. Boko Haram (Mensen die toegewijd zijn aan de verbreiding van het woord van de profeet en de jihad)

De terreurorganisatie Boko Haram is een “islamistische” groepering met zwaartepunt in het noorden van Nigeria. Ze wil de sharia onder dwang doordrukken en westelijke ontwikkeling en democratische verkiezingen verbieden.

3. Hamas (Islamitische Verzetsbeweging)

De radicaalislamitische Hamas beheerst sinds 2007 de Palestijnse Gazastrook. Ze wil de staat Israël uit de weg ruimen en in plaats daarvan een islamitische staat oprichten.

4. Hezbollah (Partij van Allah)

Onder leiding van haar secretaris-generaal Hassan Nasrallah drukt de radicaalislamitisch- sjiietische Hezbollah (“Partij van Allah”) de vermeende belangen van de sjiieten in Libanon ook met geweld door. Ze is verantwoordelijk voor talrijke aanslagen tegen het Israëlische leger.

5. PKK (Arbeiderspartij van Koerdistan)

De PKK is de meest strijdvaardige buitenlandse extremistische organisatie in Duitsland. En dat, hoewel ze sinds 1993 in Duitsland verboden is.

6. Lashkar-e-Taiba (Leger der Zuiveren)

Lashkar-e-Taiba is een van de grootste “islamistische” organisaties in Zuid-Azië. Ze werd opgericht in 1987 o.a. met geld van Osama bin Laden.

7. Janjaweed (Bereden Duivels)

De Janjaweed zijn een uit Arabische stammen bestaande gewapende militie in de regio Darfur. Sinds 2003 zijn ze de belangrijkste agressors in het conflict in deze regio.

8. RAF (Rote Armee Fraktion)

De Rote Armee Fraktion was een links-extremistische terreurvereniging in de Bondsrepubliek Duitsland. Gedurende haar bestaan tussen 1970 en 1998 waren haar leden verantwoordelijk voor 33 moorden en aanslagen met meer dan 200 gewonden.

9. Taliban (Studenten)

De Taliban is een Deobandisch-“islamistische” terreurgroep, die tussen 1996 en 2001 grote delen van Afghanistan beheerste. Zijn “Islamitisch Emiraat Afghanistan” werd alleen erkend door Pakistan, Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten.

10. Ansar al-Islam (Helpers van de Islam)

De Ansar al-Islam is een soennitisch-islamitische terreurorganisatie in Irak en Syrië. Ze werd in 2001 opgericht door voormalige leden van Al Qaida.

11. RIRA (Real Irish Republican Army)

De RIRA is een splintergroepering van het Ierse Republikeinse Leger (IRA). Deze terroristische paramilitaire organisatie vecht sinds 1997 in het Noord-Ierland-conflict tegen het Britse leger, de Noord-Ierse politie en Unionistische milities.

12. Groupe Salafiste pour la Prédication et le Combat (GSPC, Salafistengroep voor prediking en gevecht)

De GPSC (Groupe Salafiste pour la Prédication et le Combat) was een Algerijnse terroristische organisatie. Ze werd in 1998 door Hassan Hattab opgericht en maakt sinds 2003 deel uit van het netwerk van Al Qaida onder de naam AQIM (Al Qaida in de Islamitische Maghreb).

(PS webmaster: bovenstaande opsomming pretendeert niet volledig te zijn)

Bron:
https://flinkfeed.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Terrorisme. Bookmark de permalink .

11 reacties op Al Qaida, Hezbollah, Hamas: dit betekenen de namen van 12 terreurorganisaties

 1. Bas zegt:

  Merkhell ondertussen
  https://www.breitbart.com/europe/2020/08/30/five-years-after-2015-migrant-crisis-merkel-tells-press-i-would-do-it-again/

  Vijf jaar na de migrantencrisis in 2015, zegt Merkel tegen de pers: ik zou het nog een keer doen

  De Duitse bondskanselier Angela Merkel pochte dat ze haar acties in 2015 zou herhalen, die de poorten naar Europa opende en tot de migrantencrisis leidden.

  Bondskanselier Merkel legde haar verklaringen af ​​op een jaarlijkse zomerpersconferentie in Berlijn op vrijdag en zei dat ze ‘in wezen dezelfde beslissingen zou nemen’ nadat haar werd gevraagd of ze enige spijt had van het openen van de Duitse grenzen in de zomer van 2015.

  Merkel voerde aan dat asielzoekers die vastzitten aan de grenzen van Duitsland of Oostenrijk “als mensen moeten worden behandeld”, meldt France24.

  Geliked door 1 persoon

 2. Dr. Heinz zegt:

  Ik mis dat BLM, ANTIFA.

  Geliked door 1 persoon

 3. Stef zegt:

  Vergeten te vermelden: het Nederlandse leger . Bestaande uit drie personen in bermudabroek en
  Met klapperpistool. Aangemerkt als een zeer gevaarlijke en alles vernietigende groepering onder leiding van ene M.P. Krutte. De gehele moslimwereld leeft in angst voor deze organisatie.

  Like

 4. guusvelraeds zegt:

  Ik mis de PVV. Volgens de kwaliteitsmedia een fascistische beweging die racisme nastreeft en aanzet tot geweld waardoor sluimerende terroristen van het soort Breivik gewekt worden om hun terreurdaden te plegen. De driehoek Staatsmacht, rechtsprekende macht en uitvoerende macht probeert al jaren de PVV te ontmantelen en het overtreden van wetten is hierbij van ondergeschikt belang. Het gevaar van de PVV is namelijk zo groot dat wetten even niet meer tellen.

  Geliked door 2 people

 5. Republikein zegt:

  En EBOH?

  Like

 6. oudmarinier zegt:

  Ik mis : ” Al Fattah en ETA “

  Geliked door 1 persoon

 7. Bas zegt:

  Londen

  Like

 8. bobzelf zegt:

  ETA ??, DAT WAS EEN RADIO TV ZAAK OP ZUID ,WHAHAHAHAHA

  OOM NOKIA

  Like

 9. Bob zegt:

  Wie subsidieert is mede verantwoordelijk.
  Daarom mis ik de VN, EU Islamitische landen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s