Kippenvlees . . .

Screenshot_141

(Door: “Henk der Niederländer”)

Vanmorgen een opvallend artikel in het Algemeen DagbladACM: Door concurrentie is Nederland nu plofkipvrij. De ‘Kip van Morgen’ moest Nederland in 2020 plofkipvrij krijgen. De ACM zette een streep door het initiatief van kippenboeren en supermarkten en achteraf maar goed ook, stelt de kartelwaakhond in een nieuwe studie. Het kippenvlees dat nu in de schappen ligt is veel diervriendelijker dan wat de marktpartijen destijds voor ogen hadden.

Dan beginnen bij mij de nodige vragen te rijzen, namelijk hoe zit het dan met de 70.000 ton kip die jaarlijks ingevoerd wordt in de EU via een maas in de wet?

Aangenomen mag worden dat die import gewoon doorgaat, omdat deze wet namelijk niet is veranderd en de invoer via Slowakije gewoon doorgaat en het vlees gewoon verder verwerkt wordt in Slowakije en Nederland.

Dan verder met het kippenvlees uit Brazilië, waarvan 180.000 ton jaarlijks Europa binnenkomt en waar ook verder geen controle op is zoals bijvoorbeeld het platbranden van grote stukken oerwoud om soja aan te kunnen planten ten gunste van de reusachtige kippenfokkerijen in dat land.
www.pluimveeweb.nl

Alles draait hier weer om de schimmige wetgevingen vanuit de EU om de Nederlandse kippenboeren en die in andere Europese landen de nek om te draaien.

Nou kan natuurlijk gesteld worden dat het artikel van Pluimveeweb dateert van juli 2019. Maar er is niemand die mij wijs kan maken dat de reusachtige winsten die gemaakt worden ten laste van de Nederlandse pluimveeboer zomaar door het politieke riool gegooid worden, want dat zou betekenen dat men in Brussel van de ene dag op de andere zo maar minder corrupt zou zijn geworden.

Je zou het ook op een andere manier kunnen bekijken (want zo wordt een en ander voorgesteld in het artikel van het AD): zou de in totaal 250.000 ton kippenvlees nu zo maar ineens door de Europese boeren geproduceerd kunnen worden, of is er plotseling 250.000 ton minder vraag naar kippenvlees in Europa, omdat Brussel gesproken heeft?

Door:
“Henk der Niederländer”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Weg met ons!", Bananenmonarchie Nederland, belangenverstrengeling, Brussel, corruptie, cultuurrelativisme, EUSSR, kwaadaardige opzet, Rotzakken. Bookmark de permalink .

9 reacties op Kippenvlees . . .

 1. Ben zeker geen geitenwollen sokken proleet die zo nodig onbespoten groente moet eten maar bij kippenvlees ben ik zeer terughoudend, ik eet het nog wel maar minder vaak dan ik eigenlijk zou willen.
  Allereerst kwam ik erachter dat als je kippensoep trekt van een kippenpoot je mooie heldere bouillon krijgt, doe je dat echter van kipfilet of kant en klaar gesneden stukjes filet dan krijg je een soort onbestemde drab. Dit wordt veroorzaakt omdat men er vocht in spuit, wat daarin zit dat vertelt men niet en het schijnt veilig te zijn, maar echt vertrouwenwekkend vind ik het niet.
  Om soep van te maken is het echter niet geschikt…. !
  Vervolgens kwam ik er via een consumentenprogramma achter dat er geen kippen zijn die zo’n grote kipfilet hebben terwijl de winkels er toch aardig mee vol liggen, hoe dat kan ? Niemand die je dat kan of wil vertellen, bijzonder nietwaar ?
  En al die zogenaamde keurmerken…., je ziet door de bomen het bos niet meer.
  Nee erg vertrouwenwekkend kan ik het allemaal niet vinden.

  Like

 2. Republikein zegt:

  Tsa, wie zal het zeggen, koop een roos, uit Kenia, zet hem op je hoed, uit India, en ben je morgen, uit Utopia, weer goed, uit de Kerk.

  Like

 3. Kees zegt:

  En alle rotzooi uit Ukraine, komt zeker niet naar de EU?

  Like

 4. jantjeuitnl zegt:

  De meeste kip wordt tegenwoordig halal geslacht.Dat wist je misschien niet, maar dat is echt waar.

  Like

 5. triumph zegt:

  .De fik in die verrotte EU die ons klauwen met geld kost en geen moer oplevert ellende ja veel ellende dat Verhofstadt en Timmermans en de rest van die kliek zo snel mogelijk opdonderen.

  Geliked door 1 persoon

 6. rokkiringo zegt:

  En hoe begaan is het moslim vuil met de kip eigenlijk? Helemaal niet, als het maar dood gaat, het liefst lijdend, zoals ze alle levens vormen graag doden.
  Maar daar maakt de smerige eu zich ook niet druk om want islam…..

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s