Londen: Petr Bystron (AfD) en Tommy Robinson eisen vrijlating voor Julian Assange

Screenshot_241

Petr Bystron (links) en Tommy robinson voor de zwaarbewaakte Belmarsh gevangenis in het zuidoorsten van Londen.

(Vertaling: E.J. Bron)

Vandaag is in Londen het uitleveringsproces van Julian Assange begonnen. De politicus buitenlandse zaken van de AfD, Petr Bystron, sprak hier vrijdag in de Britse hoofdstad over met een van de weinige mensen die in de gevangenis kon praten met Julian Assange: Tommy Robinson.

PI News (2)

Robinson zat in 2019 drie maanden lang in de extra beveiligde vleugel van de Belmarsh gevangenis, omdat hij in mei 2018 voor het gerechtsgebouw in Leeds verslag had gedaan over het proces tegen een islamitische verkrachtingsbende. In Belmarsh kreeg Robinson eenzame opsluiting, omdat er in de gevangenis door moslims al meerdere pogingen tot aanslagen op hem hadden plaatsgevonden.

“Ik werd volledig gescheiden van de andere gevangenen”, vertelde Robinson. “Ik mocht elke dag een half uur luchten op mijn eigen binnenplaats. Van daaruit kon ik Julian Assange voor het raam zien. Hij bevond zich destijds in de ziekenboeg. Daar kon hij niet naar buiten. Hij mocht helemaal niets.”

De psychische toestand van Assange was destijds al zorgwekkend, aldus Robinson. Hij had inzinkingen en huilde. Maar dat zou geen wonder zijn. “Ik heb drie maanden in eenzame opsluiting doorgebracht. Dat klinkt misschien niet zo erg. Maar zij weten hoe erg het is. Eenzame opsluiting is medisch erkend als foltering.”

Julian Assange heeft geen geweldsmisdrijf gepleegd, benadrukte Robinson. Hij zou in Groot-Brittannië voor geen enkel delict veroordeeld zijn. Desondanks hebben ze hem meer dan een jaar lang opgesloten.

“Ik wil me niet voorstellen wat dat op de lange termijn bij hem aanricht. Hij zou geen mens zijn wanneer hij daardoor niet gebroken zou zijn. Die weten dat. Dat is psychische foltering. Hij moet vrijgelaten worden.”Robinson bedankte Bystron dat hij daarom naar Engeland zou zijn gekomen, hoewel hij geen toestemming van het bestuur van de Bondsdag voor zijn dienstreis zou hebben gekregen.

“Ik had eigenlijk verwacht dat Donald Trump amnestie zou verlenen aan Julian Assange. Veel andere mensen ook.” Robinson en Bystron zeiden: “Wij doen een beroep op Donald Trump: Vrijheid voor Julian Assange!”

Assange zou “een politieke gevangene” zijn, aldus Robinson. Het is niet goed wat ze met hem gedaan hebben. En hij werd vergeten.”

“Ikzelf ben nogal belast door mijn eigen geschiedenis. Maar ik heb hem aangeboden het Britse publiek op te roepen tot demonstraties. Ik weet hoeveel post hij krijgt. De cipiers hebben me verteld dat ze een speciale ruimte hebben voor zijn fanmail. Maar aan zo´n ondersteuning heb je niets als je in een cel zit. Hij heeft geen uitweg gezien. Ze willen hem voorgoed opsluiten.”

Bron:
www.pi-news.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

5 reacties op Londen: Petr Bystron (AfD) en Tommy Robinson eisen vrijlating voor Julian Assange

 1. fleckie zegt:

  VALT. DIT niet. Onder ‘geestelijk sadisme’?!!

  Like

 2. Bas zegt:

  Like

 3. LUCIA zegt:

  Zowel Assange als Snowden hebben ons willen waarschuwen voor heel veel zaken en net als andere klokkenluiders, hebben ze hier een vreselijke prijs voor moeten betalen.
  Er wordt vaak gesteld dat we vrij zijn maar dat zijn holle woorden en het begrip an sich is uitermate geërodeerd en illusoir geworden.. zo het ooit al iets heeft voorgesteld… los van lege symbool geroeptoeter en politiek.
  Zodra je tegen de vleug van collectief denken instrijkt, ben je de klos en naar mijn mening is dat geen vrijheid, er zijn zoveel manieren om mensen gevangen te zetten je zal maar in een land wonen waar alles gemonitord wordt, je gekliklijnt wordt en spionage van de burger geïnstitutionaliseerd en juridisch onderbouwd wordt ..oh holy shit …we leven er al in.. in dit omgekeerde horror sprookje en ik moet zeggen, met de dag lijken onze politici, ook uiterlijk, steeds meer op een zeer enge versie van the Addams family.

  Like

 4. Meine zegt:

  “the Witch” heeft publiekelijk voorgesteld om Julian neer te schieten.
  En dat mens in bijna president geworden, maar verloor haar eigen voorgekookte verkiezing.

  The Swamp goes deep in this one…

  Like

 5. Harry zegt:

  Rechtsgelijkheid is een loze kreet geworden .
  Voor de overheid , of eigenlijk haast alle overheden en instanties bestaat die rechtsgelijkheid helemaal niet !
  Ze hebben dat ingeruild voor corruptie .
  Zie maar wat ze Wilders flikken en dat liegend en meineed plegend tuig als Opstelten , Kalbfleisch , officieren van justitie , rechters , zwarte ” activisten”-terroristen , politici , continu overhoop halen en ze komen overal ongestraft mee weg !
  Zelfs voor drugsgebruik worden ze niet gestraft , zoals die gluiperd van een Pechtold
  en dat moet dan ons land besturen ???
  ” Ga jij maar even in de luwte jongen , neem maar een paar weken vakantie , we vinden wel een baantje voor je en na twee jaar zijn die klootzakken het toch allemaal weer vergeten en dan kom je toch gewoon terug ” !

  AFSCHAFFEN DIE BANENPOOL !

  Een vriend van me had teveel gedronken , daarom ging ie niet autorijden ,
  maar op de fiets naar huis ,
  Viel ie op het fietspad , precies toen er een politieauto passeerde .
  Die kwamen meteen kijken , hij moest blazen !
  Tja teveel op en verplicht een ” heropvoedingscursus ” volgen !
  Drie of meer maanden rijontzegging en elfhonderd euro betalen aan die CBR boeven !

  En die bovengenoemde smeerlappen dan ?
  Is er niet een cursus ” niet liegen , niet bedonderen , niet stelen ” ?

  En wij vroeger maar lachen om die ” bananenrepublieken ” .
  Met al die imbecielen die nu in onze ” regering ” zitten , zijn we haast de ergste !

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s