Amerikaanse presidenten en hun oorlogen . . .


(Klik op de afbeelding voor groter beeld)

Geplaatst door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

15 reacties op Amerikaanse presidenten en hun oorlogen . . .

 1. guusvelraeds zegt:

  Presidenten die democratie gaan brengen met bommenwerpers zijn in de MSM de goede presidenten. De een wat meer of minder dan de ander maar het zijn goede presidenten.

  Komt een president die niet de “zogenaamde democratie” als export middel heeft maar liever handel drijft en het welzijn van zijn eigen land boven het welzijn van andere landen stelt dan is hij een psychopaat, een xenofoob, een islamofoob, een gevaarlijke nationalist en ophitser richting burgeroorlog.

  Laat vandaag vooral burgeroorlog toestanden zijn in die steden en staten die in handen zijn van de brengers van democratie.

  Snappen we het nog?

  Like

  • Htsk day zegt:

   @ Guus,
   Hoog tijd dat de definitie “democratie” eens aangepast wordt.
   Het slaat helemaal nergens op, het is meer het tegenover gestelde.
   Misschien snappen wij het dan beter, of is dat juist niet de bedoeling?

   Like

 2. klaas zegt:

  Like

 3. Jan zegt:

  ALLE die oorlogen vermeld staan bij Reagan slaan nergens op want deze werden allen uitgelokt door massamoordenaars, psychopaten en terroristen zoals Ghadaffi, Arrafat , de mullahs van Iran, Castro van Cuba (die wereldwijd zijn moordenaars bendes naar te stuurde, ook naar Grenada).
  Wil men consequent zijn dan kan gesteld worden dat Trump oorlog in Syrië voerde

  Like

 4. Sobieski zegt:

  Bij Obama kan de gruwelijke oorlog in Oekraine er ook nog bij, want het waren mensen uit zijn kabinet die, in opdracht van hem, samen met zijn louche EU-bondgenoten Verhofstadt, van Baalen en vette Timmerfranske, delen van de bevolking in Kiev gingen opjutten met anti-Russische propaganda en valse beloftes van economische hulp. Ze dwongen de toenmalige gekozen president Yanukovich het handelsverdrag met Rusland op te zeggen, met de dreiging anders een verdrag voor economische samenwerking met de EU te annuleren.
  Yanokovich wild uiteraard geen gehoor geven aan die dwang, want economische samenwerking en handel met Rusland is van levensbelang voor Oekraine Daarna ging Amerikaanse ambassade, in opdracht van de Obama-administratie, er toe over om mensen in Kiev geld toe te steken om te demonstreren tegen Yanukovich. Tegelijk werden nationalistische krachten in Oekraine bewapend door de toenmalige US-regering, zodat Yanokovich moest vluchten naar Rusland, en een pro-Westerse corrupte magnaat Poroshenko quasi werd gekozen (bij gebrek aan andere kandidaten), dus eerder benoemd door de Obama-administratie in samenspanning met de EU commissies.
  Vele Russisch-taligen in de oostelijke landsdelen zagen die nieuwe nationalistische regering niet zitten, wat geheel begrijpelijk is gezien de geschiedenis (WO II), hun economische basis in handel met Rusland, en familibanden over de grens. Toen de gebieden met Russisch-talige meerderheid zich vervolgens probeerden af te scheiden, wat alleen bij de Krim is gelukt, rolden de tanks van de regering van Poroshenko richting Lugansk en Donetsk, met als gevolg duidenden doden, tienduizenden gewonden en verminkten, honderdduizenden daklozen en getraumatiseerden, en miljoenen vluchtelingen (westwaarts richting Poeln en oostwaarts richtin Rusland).
  betaalde die militaire operaties van Poroshenko?
  Juist, de EU en de Obama-adminstratie.

  Like

 5. Bas zegt:

  Hillary Clinton: Het was “een heel goed idee” om al-Qaeda op te richten.

  Gewoon iets om over na te denken op deze 19e verjaardag van 9/11

  Like

 6. fleckie zegt:

  Boek 40 jaar Tribunaal voor de Vrede,: eens zullen ze ons GELIJK. geven. wordt gepresenteerd op 21 november a.s. , het verhaal over 40 jaar juridische strijd tegen kernwapens.
  Naast de presentatie van het boek zullen inleidingen worden gehouden over deze strijden de stand van zaken nu. Alle abonnees van. PROCESNIEUWS krijgen het boek gratis thuisgestuurd.
  Procesnieuws, …advocaten etc. TEGEN. kernwapens,( een abonnement kost 15 euro per jaar, losse nummers 4 euro incl. Portokosten.
  Opgeven als nieuwe abonnee ,opzeggen of adreswijziging kan per e-mail: ad inistratke@ tribunaalvoordevrede.nl. of per post. Tel.020-668.18.68ma-do..14-17 uur) of tel.0515-573.103
  Bestuur Mr. Meindert Stelling( voorzitter), Willemijn an der Werf ( secretaris)
  drs.Nico Hogenhuis( penningmeester), Harry van Elsen ( lid) ) of 020.668.1868 ( evt. voicemail)
  Van de redactie
  Procesnieuws 122 valt samen met de herdenking. van. de. slachtoffers van de Amerikaansecatoombommen op Hiroshima en Nagasaki 6 en 9 augustus 1945. Intussen blijft het kabinet Rutte lll de plaatsing van Amerikaanse. kernwapens in. VOLKEL ondersteunen. en staat het kabinet de Ver.Staten toe deze,er wapens te moderniseren en er gebruik van te maken wanneer het dit land uitkomt, meteen willekeurig aantal burgerslachtoffers tot gevolg.een onwettige en misdadige ondersteuning die door het kabinet wordt toegelicht en voortgezet alsafscnrikkingsstrategiein. NAVO- verband.
  Het Nederlands politieke pleidooi tegen kernwapens en tegelijkertijd de afschrikkingstrpouw aan het NAVO- lidmaatschap zijn terug te vinden in het overzicht van de troonrede sinds 1945. Metals satirisch concept de troonrede van 2020, waarin de koning van de Staat der Nederlanden zich, als copiloot van. de. Starfighter, profileert als. ‘Afschrikken des Vaderlands’.
  Herdenken is niet een kwestie van een moment alleen op de Dam staan. Herdenken is vooruitzien en geen doden meer willen, daarom in deze uitgave van. Procesnieuws opnieuw een variëteit aan
  civiele, mi.ieumaatschappelijke en. juridische pleidooien en initiatieven tegen kernwapens.
  Op 21 november van dit jaar presenteert het. Tribunaal voor de Vrede het boek ‘Eens zullen ze ons gelijk geven’. Het boek getuigt van de jarenlange en aanhoudende burgerlijke en JURIDISCHE. strijd tegen de plaatsing, en modernisering en proliferatie van kernwapens in Nederland en. Internationaal. Het. Tribunaal voor deVrede wil met dit boek de strijd. TEGEN. kernwapensherdenken. En dezestrijdvoortetten.
  Harry V. Velzens, is eindredacteur van. PROCESNIEUWS. …….<~<~<~<~<~<~<

  Like

 7. fleckie zegt:

  Petiie’Geen geld. voor. Nieuwe wapens, PROCESNIEUWS. Nr. 122/ augustus 2020.
  Terwijl de media vol staan met berichtenverkeer decorontwerper- pandemie, proberen lobbyisten v.d.wapenindustrie zoveel mogelijk overheidsgeld naarde wapensectortoe te harken.
  BRUSSEL- N e de r la n d. In. Russel is een Europees Defensiefondsopgericht, waarmee bedrijven en onderzoeksinstellingen stituten nieuwewapentechnologie willen ontwikkelen. Daarvoor is ruim 9 miljard euro begrootvoor de periode 2021-2027 . Zowilde Europese Commissie dewapenindustriein EuropA verstrekene een betere exportpositie geven.
  Ook in Nederland is de wapenindustrie hard aanhef lobbyen. Op 20 april, middenin de lockdown, is eender voor een Defensie arterieel ebrotingsfonds aangenomen Daarin wordt voor een periode van 15 jaar geld gereserveerd voor wapenaankopen. Volgende regeringen kunnen dan niet meer beslissen dat dit geld eigenlijk anders besteed moet worden, bijvoorbeeldaan zorg of klimaatbeleid. Ook het parlement is met handen en voeten gebonden. Zo is de wapenindustrie gegarandeerd van afzet.
  VEILIGHEID
  Terwijl niemand het verloop van de komende crisis kan voorspellen en het overheidsbudgetten zorgvuldig moet worden verdeeld, proberen wapen bedrijven voor te kruipen om bezuinigingen op hun sector te voorkomen, Juist nu een andere visie op. veiligheid terrein wint.
  Veiligheid is voldoende gezondheidszorg. Veiligheid is een goed klimaatbeleid.
  Er is nog niet besloten hoeveel geld d
  er in het Nederlandse Defensiemagerieelbebrotingsfonds komt. Daarover wordt bij de eerstkomende Rijksbegroting ( Prinsjesdag) besloten.
  OPROEP
  Grote sommen geld voor wapens is juist nu in de onzekere situatie, onverantwoord. Wij roepen regeringen politieke partijen op geen voorrangsregels geven aan de wapenindustrie. Leg geen geld vast. in. een Defensiematerieel ebrotingsfonds.
  Steun de actie met een gift op bank nr,N!11 TRIO 0390 407 380
  Uw gegevensworden uitsluitend gebruikt om u te informeren over de voortgang van de campagne.
  Zie http://www.ztopwapenhandel.org/ petitie. …….<~<~<~<~<~<~<~

  Like

 8. fleckie zegt:

  EERHERSTEL. KLOKKENLUIDER. ATOOMSPIONAGE / VS NIEUWE. KERNPROEVEN..?Procesnieuws, ( van Tribunaal voor de vrede 122, augustus 2020 .
  Twee berichten uit het nieuws van de afgelopen maanden die opvielen. Goed nieuws, en slecht nieuws. Het goede nieuws is dat. KLOKKENLUIDER Frits Veerman na. ruim 40 jaar wordt gerehabiliteerd. Het slechte nieuws is dat dev Ver,Staten mogelijk nieuwe kern testen gaat uitvoeren.
  Frits Veerman en atoomspionage bij. URENCO. Almelo.
  In de jaren zeventig werkte klokkenluider Frits Veerman voor een toeleveringsbedrijf van Urenco dat uranium verrijkt in Almelo. Hij nam waar hoe een collega van hem uit Pakistan, Abdul. Quadir Khan, spioneerde voor het toenmalige regime in Pakistan. . Khan verzamelde kennis en tekeningen over de uraniumverrijkingsfabriek in Almelo.
  Het gaat hier om staatsgeheimen omdat uraniumhttps://ejbron.files.wordpress.com/2020/09/screenshot_28.png verrijking technologie betreft die ook gebruikt wordt voor de productie van hoog verrijkt uranium voor kernwapens. Nu ruim veertig jaar later wordt Frits Veerman in het gelijk gesteld door. HET. HUIS. VAN. KLOKKENLUIDERS , een zelfstandig bestuursorgaan.
  Toen Veerman de landelijke overheid eind jaren zeventig informeerde over de gang van zaken, weigerde de Nederlandse regering in te grijpen. A.Q.Khan mocht, zo leek het geen strobreed in de weg gelegd worden voor zijn atoomspionage. Mede op basis van de verzamelde informatie kon Pakistan snel een kernwapen ontwikkelen. Oud- premier Ruud Lubbers maakte in 2005 in het VPRO- programma ARGOS. bekend dat Nederland van de. CIA. het verzoek had gekregen om vooral niet in te grijpen.
  Dat verklaart waarom. niet de Pakistaanse atoomspion, maar de Nederlandse klokkenluider onder vuur kwam te liggen. Frits Veerman verbonden aan het technisch adviesbureau FDO ( VMF- STORK) in Amsterdam. kwam. in. de. BIJLMERBAJES. terecht, waar hij drie dagen lang werd ondervraagd: iedereen verklaarde mij voor gek. Ik voelde me machteloos, nietig”. Veerman wilde bewijs overleggen : “ maar ik moest die brieven verbranden. Ik moest mijn mond dichthouden.” Het zijn citaten uit een hoofdstuk van het recent verschenen boek:” De Tweede Kamer is geen talkshow van. Ronald van Raak, Tweede Kamerlid v.d. SP.
  De affaire Khan kwam in 1979 alsnog aan het licht toen de Duitse tv- zender ZDF. blootlegde dat Abdul Khan bij Urenco op zoek was naar vitale informatie voor een atoombom. Door deze onthulling werd Nederland gedwongen om strafrechtelijk onderzoek te doen en werd Khan in 1983 veroordeeld tot 4 jaar cel. In hoger beroep werd die uitspraak echter ongedaan gemaakt door een vormfouten. Het lag voor de hand dat er een nieuw proces zou komen, maar die kwam er niet.
  Zo kon Khan verder werken aan zijn illegale praktijken. Via zijn netwerk werd kernwapenproliferatiegevoelig materiaal verspreid naar onder meer. NOORD. KOREA. en. IRAN.
  Ook de Nederlandse regering stond toe dat Nederlandse bedrijven als Philips, Stork en Van. Doorne’s. Transmissie gevoelig materiaal konden leveren aan Pakistan, waaronder. Buizen voor ultracentrifuges. De Nederlandse handelaar Henk Slebos was een belangrijke spil bij deze transactie. Na een eerdere veroordeling in 1985werd Slebos in december 2005 en in februari 2009 door het Amsterdamse gerechtshof respectievelijk veroordeeld tot twaalf maanden, waarvan acht voorwaardelijk, en achttien maanden cel, waarvan zes voorwaardelijk, voor het- zonder vergunning,- exporteren van goederen die kunnen worden gebruikt bij het maken van. massavernietigingswapens.
  Kamerlid Ronald van Raak, initiatiefnemer van HET. HUIS. VAN. KLOKKENLUIDERS vindt dat er voldoende redenen zijn voor een nader onderzoek naar de affaire Khan, eerst naar de wijze waarop Frits veerman sinds zijn melding veertig jaar geleden is behandeld en hoe voor hem. GENOEGDOENING. . mogelijk is., Maar ook een inhoudelijk onderzoek door de COMMISSIE. VAN. TOEZICHT. OO. DE. INLICHTINGEN- EN VEILIGHEIDSDIENSTEN. ( CTIVD) . Dat onderzoek moet duidelijk maken welke verzoeken er vanuit. AMERIKA zijn geweest om Abdul Khan te beschermen en welke. Nederlandse politici hebben besloten om deze atoom spion zijn gang te laten gaan. Henk. van. der. Keur.
  HUIS. VOOR. KLOKKENLUIDERS
  Stevent de VS af op nieuwe kernproeven?
  Uit anonieme verklaringen van hoge ambtenaren binnen de regering Trumpblijkt dat er besproken werd of er een eerste. Amerikaanse kern test sinds 1992 moet worden uitgevoerd, Dat is een stap die verstrekkende gevolgen zou kunnen hebben voor de betrekkingen met andere nucleaire mogendheden en een decennialang moratorium op kernproeven ongedaan zou maken.
  De kwestie kwam op 15 mei aan de orde tijdens een bijeenkomst van hoge functionarissen die de hoogste nationale veiligheidsdienst antiek vertegenwoordigden, na beschuldigingen. van. overheidsfunctionarissen dat Rusland. en. China ‘ low yield’ kernproeven zouden uitvoeren, dwz testen met kernwapens niet een mini kernkop. Een bewering die niet is onderbouwd door bewijs en dat beide landen hebben ontkend. Een van de hoge regeringsfunctionarissen zei dat een ‘snelle rest’. nuttig zou kunnen zijn vanuit een onderhandelingsstandpunt, aangezien WASHINGTON een trilaterale deal zoekt om de arsenalen van de grootste nucleaire mogendhedebpn te reguleren.
  Tijdens de bijeenkomst werd niet besloten om een kern test uit te voeren, maar een hoge ambtenaar zei dat het voorstel’een ‘voortdurend gesprek’ is. Een andere persoon die bekend was met de bijeenkomst, zei echter dat er uiteindelijk besloten was om andere maatregelen te nemen als reactie op de dreiging van Rusland en China en om een hervatting van het testen te voorkomen.
  President Barack Obama steunde in 2009 de ratificatie van het kernwapenverdrag ( CBTB) , maar heeft spaat nooit verwezenlijkt. De regering Trump meldt in de NUCLEAR Posture Review van 2018. dat ze het verdrag niet zullen ratificeren. Beatrice Fihn, directeur van ICAN zei in een verklaring over de mogelijke hervatting van Amerikaanse kernproeven:” Een nucleaire test van Trump zou grens overschrijden waarvan geen enkel land dacht dat de VS het ooit nog zou overschrijden, en vormt een bedreiging voor de gezondheid en veiligheid van alle mensen. Testen vergiftigt het milieu, voedsel en levens, er sterven nog steedsAmerikanen door de oorspronkelijke kernproeven. Het zou ook elke kans op het voorkomen van een gevaarlijke. nieuwe kern wapenwedloop doen wegvagen. Het zou de uitholling an het wereldwijde wapenbeheersingskader voltooien en ons weer in een nieuwe koude oorlog storten.
  Alleen een multilaterale oplossing kan deze bilaterale verdragen ondersteunen die Trump aan het verscheuren is. Dec TPNW ( Treaty. on. the. Prohibition of Nuclear Weapons) is die oplossing.
  Henk van der Keur. ########
  Fleckie: tja, men kijkt. op tv 32. Nogal eens naar ‘ANCIENT. ALLIENS’, hoe technisch- hooggekwalificeerd BUITENAARDSEN ? functioneren in het luchtruim boven lanceer basis van kernwapens!!!!! en men laat ook zien hoe ver DE. Raket luchtvaart al is, m.b.tot plan, eventueel. Te. koloniseren op. MARS?.,,…….<~<~<~<~<~<~<

  Like

 9. fleckie zegt:

  ‘Veel hoopvolle stappen, nog steeds groot NUCLEAR gevaar’.
  Procesnieuws, 122, Aug. 2020, van Tribunaal voor de. VREDE..
  , Een ongekende ontploffing. Een enorme vuurbal in het centrum v.d.stad.
  Alles wat in de buurt is verdampt. Overal radioactieve straling. Al het water is besmet, radioactieve as regent neer, terwijl iedere vorm van gezondheidszorg is weggevaagd. Het zijn slechts de eerste seconden van het onvoorstelbare lijden dat de inwoners van Hiroshima en Nagasaki 75 jaar geleden trof. Meer dan. 210.000 mensen kwamen om. Zelfs nu nog moeten overlevenden en hun nabestaanden leven met de lange termijn gevolgen van de bombardementen.

  In augustus 1945 werd in. EEN. keer pijnlijk duidelijk welke enorme vernietiging kernwapens veroorzaken.
  De allereerste resolutie die door de net opgerichte Algemene Vergadering werd aangenomen ging erover: er kwam een commissie die voorstellen. moest. doen. voor. nucleaire. ontwapening.
  Toch zijn sindsdien nog minstens. 2000 nucleaire tests uitgevoerd. En ook die tests veroorzaakten enorme schade voor mens en milieu. Zo werden inde STILLE. OCEAAN. hele. eilanden. onbewoonbaar door. AMERIKAANSE. KERNWAPENTESTS, werden. oorspronkelijke bewoners van de AUSTRALISCHE BINNENLANDEN van hun landen verdreven. door. BRITSE TESTS, en leven gemeenschappen in Kazakhstan nog altijd met de gevolgen. van straling die vrijkwam. bij. kernproeven door de Sovjet- Unie.
  KERNWAPENDREIGING. NEEMT. TOE
  Het gevaar dat de wapens worden gebruikt neemt de laatste jaren eerder toe dan af, de negen Staten die kernwapens bezitten, zijn juist bezig hun arsenalen uit te breiden. en te. moderniseren.
  Zij bezitten samen nog altijd ongeveer 14.000 kernwapens en de meeste van deze wapens zijn vele malen krachtiger dan de bommen die. in. HIRPSHIMA. en. NAGASAKI gebruikt werden.
  Deze. staten . samen kunnen. de. aarde. meerdere. keren. vernietigen.
  HET RISICO OP EEN KERNRAMP WAS ZELFS TIJDENS DE. KOUDE OORLOG ALS HET NU IS. Ook op vliegbasis. VOLKEL in Noord – Brabant liggen nog. STEEDS. AMERIKAANSE
  KERNWAPENS. Onderzoek van ICAN ( International Campaign to Abolish. NUCLEAR. Weapons). liet onlangs zien dat de kernwapen Staten vorig jaar 72.9. miljard Amerikaanse dollar uitgaven aan kernwapens. De rol van kernwapens in het veiligheidsbeleid van de kernwapen Staten, en. in. die van. bondgenoten. zoals. NEDERLAND, neemt toe. en belangrijke. ontwapeningsverdragen, zoals het. INF- verdrag, worden opgezegd. Begin 2020 zetten. wetenschappers. van de BULLETIN. of. ATOMIC. SCIENTISTS de zogenaamde ‘DOOMSDAY. CLOCK’, waarmee. ze. op. basis. van. onder. meer. technische. en. geopolitieke ontwikkelingen. het. risico. op. een. kernramp. uitdrukken. , op. 100 seconden. voor. 12. Zo groot schatten zij het risico zelfs tijdens de Koude. Oorlog. niet in.
  Pax zet zich al sinds haar oprichting in voor een kernwapenvrije. wereld. Uiteraard doen we dat. niet alleen, maar met vele bezorgde burgers en andere organisaties in Nederland en daarbuiten. Van de massale demonstraties in de jaren ,80 tot het B Urgerinitiatief ‘Teken Tegen Kernwapens’. in 2015 waarin we samen met o.a. het Rode Kruis en de ASN- Bank(. EN. Procesnieuws,) meer dan 45.000 handtekeningen ophaalden. Dit burgerinitiatief heeft er uit eindelijk mede voor gezorgd dat Nederland als enige NAVO- land deelnam aan de onderhandelingen over een. INTERNATIONAAL. KERNWAPENVERBOD, 122. landen stemden. in. 2017 voor. het. VN- verdrag. dat kernwapens verbiedt. Een historische doorbraak waar. PAX. zich jarenlang sterk voor heeft gemaakt, OP. DIT. MOMENT. HEBBEN. 83 LANDEN DIT. VERDRAG. ONDERTEKEND. en. 44 LANDEN het. GERATIFICEERD . Als 50 landen het verdrag ratificeren , zal het officieel in werking treden. ICAN, waar PAX een grote rol in speelt, kreeg voor haar werk om dit verdrag voor elkaar te krijgen in 2017 de Nobelprijs voor de Vrede. De strijd voor een kernwapenvrije wereld, laat zien. dat. we. met. elkaar. veel. kunnen. bereiken. en. successen. . kunnen. boeken. Tegelijkertijd laat het feit dat Nederland tot nu toe weigert dit belangrijke verdrag te tekenen zien dat er nog steeds werk aan de winkel is.
  Maaike Beenes. en. Remco Frank. Uit Pax Magazine zomer 2020
  …….<~<~<~<~<~<

  Like

 10. fleckie zegt:

  CHINA WEIGERT NUCLEAIRE . ONDERHANDELINGEN. MET. VS. En. RUSLANd.
  PROCESNIEUWS 122 aug. 2020, TRIBUNAAL. VOOR. VREDE .
  Begin juli drong de Amerikaanse regering er bij. CHINA op aan deel te gaan nemen aan onderhandelingen over het voortzetten van het New Start- verdrag, dat een reductie in het inzetklare kernkoppen nastreeft. Dit. is. de. laatste.nog. lopende. belangrijke. overeenkomst. over. nucleaire. ontwapening tussen. de. ver. Staten. en. Rusland, met een einddatum in. Februari. volgend jaar, China reageerde dat het niet zal deelnemen aan gesprekken, tenzij de VS hun kernwapen aantal terugbrengen tot een aan China gelijk niveau.
  NUCLEIAR. ARSENAAL
  China voerde zijn eerste nucleaire test uit in 1964. Bij de eerste stappen v.d. Ontwikkeling van zijn kernwapenprogramma. kreeg het hulp van de. SOVJET- UNIE, maar die steun werd stopgezet in het kielzog van groeiende ideologische meningsverschillen ten tijde van de Koude Oorlog.
  Deskundigen Hans Kristensen en Matt Korda schatten in 2019 dat China over 290 kernkoppen beschikte, voor gebruik met ballistische raketten ( land en zee) en bommenwerpers. Volgens de laatste publicatie van het Zweedse. onderzoeksinstituut SIPRI zouden daar het afgelopen jaar dertig kernkoppen bijgekomen zijn tot een totaal van 320. Dit is in een lijn meteen gestage groei van het arsenaal sinds 2011., toen het aantal kernkoppen op 240 geschat werd.
  Naar verwachting zal het aantal de komende jaren licht blijven groeien. China zou inmiddels de positie van Frankrijk als DERDE. GROOTSTE. KERNWAPENMACHT IN DE. WERELD. HEBBEN. OVERGENOMEN.
  De Chinese regering zelf brengt geen gegevens naar buiten. over. het. aantal. kernwapens. waar. het. over. beschikt, anders dan het uitspreken. van. een. algemeen beleid dat stelt dat het gaat om een minimaal aantal om de nationale veiligheid en afschrikking tegen een vijandelijke nucleaire aanval te. garanderen.
  KERNWAPENPOLITIEK
  China onderscheidt zich van andere kernwapen Staten doordat het een zogenaamde. ‘ no first use- verklaring heeft afgegeven. Het is officieel beleid dat het land geen kernwapens zal inzetten tegen niet kernwapenstaten, en dat het volgens een ‘white paper’ uit 2005, in geen geval als. eerste. kernwapens zal gebruiken.
  Voor het overige is het nucleaire beleid van China in lijn met dat van de andere Staten die over kernwapens beschikken, Het heeft niet deelgenomen aan de onderh

  andelingen over een internationaal kernwapenverbod, en het verdrag ook niet getekend. En et als andere kernwapen Staten is China druk bezig met het moderniseren van zijn kern wapenarsenaal. Die modernisering behelst vooral de ontwikkeling van nieuwe overbrengingsmiddelen, raketten en bommenwerpers. Het gaat om meer geavanceerde en doelgerichte systemen die gezamenlijk. een meer mobiele. en. accurate. nucleaire capaciteit vormen. Daarmee wordt de inzetbaarheid van kernwapens groter en. de. nucleaire. drempel verlaagd, een zeer gevaarlijke tendens die samenhangt met de modernisering slagen die alle kernwapen Staten. op het moment uitvoeren,
  RELATIE. MET. VERENIGDE. STATEN
  China heeft op globaal niveau. flink aan de weg getimmerd en zich als een opkomend. Internationale supermacht gepositioneerd. Het land heeft een ENORME. ECONOMISCHE. ONTWIKKELING. doorgemaakt, onder meer op technologie gebied en is in de eigen regio waar het in diverse grensgeschillen is verwikkeld. inmiddels de dominante militaire macht. In met name. AFRIKA. EN. LATYNS- Amerika. concurreert China met de Ver. Staten om. ECONOMISCHE. INVLOED, terwijl het in bijvoorbeeld. EUROPA door GROOTSCHALIGE. INVESTERINGEN OOK. EEN. STEEDS. GROTERE. VINGER. IN. DE. PAP. HEEFFT. Op militair vlak staat het ook internatiobpnaal vleugels uit, met de opening van een militaire basis in Djibouti en plannen voor MEER. BUITENLANDSE BASES? Er is sprake van een roemend aantal internationale militaire operaties, en een defensiebudget dat het op een na grootste in de wereld is.
  Met dit alles is China voor de Ver,Staten in veel opzichten nu. een. belangrijkere . rivaal. dan RUSLAND. geworden. Onder de regering Trump zijn dev verhoudingen. tussen beide landenpn. de afgelopen jaren snel verslechterd. Naast botsingen op. ECONOMISCH gebied zijn de situatie in Hong Kong de groeiende militaire macht van China en beschuldigingen. aangaande het corona virus katalysatoren in de onderlinge machtsstrijd. >>>>>>>>>>>>>>>>>!>>>>>>>>>>>

  Like

 11. fleckie zegt:

  Vervolg op aangaande het Corona- virus katalysatoren in de. Onderlinge machtsstrijd.
  NIET. ONDERHANDELEN
  De afgelopen jaren zijn meerdere afspraken met betrekking tot wapen beheersing tussen de VS en RUSLAND op de helling komen te staan. Zo schortte de regering Trump, daags erna gevolgd door de regering Poetin, begin vorig jaar het INTERMEDIATE- RANGE NUCLEAR. FORCES ( INF) – verdrag, dat de partijen verplicht af te zien van. nucleaire. en. conventionele. raketten en kruisraketten met een bereik van 500 tot 5500 kilometer, op. Naast de verslechterde verhoudingen tussen de VS en Rusland, wijst de Amerikaanse regering ook op het ontbreken van deelname van
  China in deze en andere verdragen.
  De Vs beschuldigen China ervan zijn kernwapen macht razendsnel uit te bouwen, om zo op gelijke hoogte met de Vs en Rusland te komen, Hoewel dat een. onzinnige. Bewering is, zal dat de opkomst. van China als. ECONOMISCHE en MILITAIRE. macht zeker een rol spelen in de Amerikaanse wens het land ook aan de onderhandelingstafel over kernwapens te krijgen.
  Andere critici denken dat de Amerikaanse regering China in de onderhandelingen rond het. New. START – verdrag betrekt als onderdeel van een strategie om onderhandelingen met RUSLAND. te ondermijnen. en op. een. mislukking. uit. te. laten. lopen. Nina zelf reageerde vooralsnog. dus. vooral. afwijzend, gezien het verschil in de omvang van zijn nucleir arsenaal ten opzichte van de Amerikaandpse. en. Russische. aantallen.
  Hoewel het niet geheel onlogisch is dat China geen rol voor zichzelf ziet in kernwapen onderhandelingen tussen de uclaire grootmachten VS. en. Rusland valt het land wel degelijk te verwijten dat het zelf aan het bezitten van. en. dreigen. met. kernwapens vasthoudt en vooral dat het, net als alle andere kernwapen Staten, I.p.v. stappen richting ontwapening te zetten ervoor kiest zijn nucleaire arsenaal te moderniseren. Het draagt daarmee bij aan gevaarlijke mondiale ontwikkelingen, zoals het verlagen van de drempel. om. kernwapens. in. te. zetten. en. de. garantie. dat. mogelijk. kernwapen gebruik. de.
  wereld nog I I maal tientallen jaren in zijn greep zal houden. ############################
  Mark. Akkerman ( Stop. Wapenhandel)
  ………………………………………………………………………………………………………………………

  Like

  • fleckie zegt:

   UIT. HET. JAARBOEK. VAN. SIPRI. 2020, PROCESNIEUWS 122, aug.2020,
   TRIBUNAAL. VOOR. DE. VREDE.
   ‘UIT. HET. JAARBOEK. VAN. SIPRI. 2020 ‘
   De wereldwijde. MILITAIRE. UITGAVEN. bedroegen in 2019 naar schatting.
   1917. Iljard dollar. E vertegenwoordigden 2,2% van het bruto binnenlands produkt( bbp) van de wereld, ofwel 249 dollar per PERSOON. De uitgaven waren in 2019 3,6 % hoger dan in 2018. en. 7,2% hoger dan 2010.
   De groei van de wereldwijde. militaire uitgaven in 2019. was de vijfde. opeenvolgende. jaarlijkse. stijging en de grootste van het decennium. 2010-19, en overtrof de stijging van. 2,6%. in 2018.
   De militaire uitgaven stegen ook in ten minste vier van de vijf regio’s: met 5,0% in Europa. 4,8% in Azië en Oceanië, 4,7%. in Amerika en 1,5% in Afrika. Voor het vijfde opeenvolgende jaar kan Spril geen schatting geven van de totale uitgaven in het Midden- Oosten.
   DE. GROEI. VAN. DE. TOTALE. UITGAVEN. IN. 2019. werd grotendeels beïnvloed. door. uitgavenpatronen. In. de VER,STATEN. en. CHINA, die samen goed zijn voor meer dan de helft van de wereldwijde. militaire uitgaven. De Vs. verhoogden hun. uitgaven voor het tweede jaar op rij tot. $ 732 milard in 2019. Dit is…….ZELFS. MEER. DAN. DE. MILITAIRE. BUDGETTEN. VAN. DE. NEGEN. DAAROP. VOLGENDE. GROOTMACHTEN. SAMEN. ( zie ook pag. 6).
   Mark. Akkerman ( Stop wapenhandel)

   Like

 12. fleckie zegt:

  Even nog een berichtje uit Eindhovens. Dagblad 13.9.1997:
  ‘CHINA. VERVOLGT. KAPITALISTISCHE- China door op de. huidige. kapitalistische weg. Jiang Zemin , leider van de. Chinese communistische partij, kondigde gisteren in zijn. openingstoespraak tot het partijcongres aan dat het land vasthoudt. aan. de. koers. van. Deng Xiaoping, die in februari overleed. Dit houdt o.a. in dat een deel van de. staatsbedrijven. verkocht zullen worden.
  Ook. kondigde Jiang aan. dat het Chinese leger met een half miljoen manschappen afgeslankt wordt tot, ###.
  Op 13.7.2014 , onder ‘wat de media verzwijgen’###
  “. 16.10.2019. Onder Video Jensen, ‘ Het gevaar. van. China’.###
  …….<~<~<~<~<~<~<

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s