DE HUIDSKLEUR IS NIET BEPALEND…

(Door: “Driek”)

Zojuist beluisterde ik de Troonrede van Koning Willem Alexander, waarin hij het volk mededeelt dat huidskleur niet bepalend mag zijn. Ik heb niet de hele Troonrede beluisterd, daar heb ik de kracht niet voor. Maar stel –  stel dat één van zijn geliefde dochters thuis komt met een neger? Wat doet Koning Willem dan? Het is maar een veronderstelling natuurlijk, want prinsesjes verkeren nooit in de echte wereld. Een prinses die honderdduizend euro krijgt omdat ze achttien jaar is geworden, is voor een donker getinte man natuurlijk onbereikbaar.

Koning Willem zegt in zijn troonrede: ‘Een wezenlijke bedreiging voor de kwaliteit van de rechtsstaat is dat in ons land iemands huidskleur of naam nog te vaak bepalend is voor zijn of haar kansen. Dat is onaanvaardbaar. Het maatschappelijk debat hierover schuurt soms, maar kan ons ook verder brengen in de strijd tegen discriminatie, racisme en ongelijke behandeling. Bestaande verschillen overbruggen begint bij de bereidheid naar elkaar te luisteren’.

Nu herinner ik mij nog goed de bevrijdingdagen in mei 1945, toen er talloze Canadese en Amerikaanse soldaten met donkere huidskleur enthousiast door de Nederlandse bevolking werden verwelkomd. Eindelijk werden wij dan bevrijd van een vreselijke tirannie. Maar, lezer, ondanks dat die dappere zwarte soldaten gastvrij werden onthaald en geknuffeld door Nederlandse meisjes en vrouwen, werd er wel stiekem gezegd: als mijn dochter maar niet met een neger thuiskomt. Hoewel negers heden ten dage alom zijn geaccepteerd – vooral vandaag de dag zijn het bijkans Heiligen –  moet je dochter er toch niet mee thuiskomen.

Maar misschien zijn die Nederlanders van mening veranderd – misschien vinden ze het wel prima dat er wat meer kleur in de familie komt. Maar je dochter zal toch met rapper Akwasi thuiskomen!

Ik wens U allen nog een mooie zomeravond.

Door:
“Driek”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

(PS: © 2019. Niets uit bovenstaand artikel mag worden gebruikt of gewijzigd op andere blogs/sites zonder de nadrukkelijke toestemming van de webmaster!)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Hypocrisie. Bookmark de permalink .

18 reacties op DE HUIDSKLEUR IS NIET BEPALEND…

 1. Monalisa zegt:

  Op 7 december 2021 wordt ze 18

  Prinses Amalia krijgt straks 1,6 miljoen euro per jaar

  Geliked door 1 persoon

 2. Gienekehado zegt:

  De Diverse Oom Agent Anno 2020;

  Groningen – De Rechtbank Noord-Nederland heeft dinsdagmiddag het voorarrest verlengd van een 30-jarige voormalige politieagent uit Groningen. Hij werd op 1 juni opgepakt voor fraude en witwassen. Later werd één kilo cocaïne aangetroffen in de auto van de man. Inmiddels is bekend dat op de telefoon van de man kinder- en dierenporno stond. Het onderzoek naar de agent loopt nog steeds, zo meldt het Dagblad van het Noorden. Ook moet de agent nog geestelijk onderzocht worden. Er is onduidelijkheid over de vingerafdrukken van de agent, die zouden zijn aangetroffen op de tas waar de cocaïne in zat. De afdrukken aan de buitenkant waren van de broer van de agent, maar aan de binnenzijde zaten ook afdrukken. Het is nog niet duidelijk of deze van de agent zijn.

  Like

 3. Blaffertje zegt:

  ” Maar stel – stel dat één van zijn geliefde dochters thuis komt met een neger? Wat doet Koning Willem dan? ”

  Als hij maar macht en geld genoeg heeft is hij welkom, dan nemen de Oranjes het niet zo nauw.
  Kijk ook maar naar Zorreguieta.
  Moordenaar.
  Maar opa Bernhard heeft beslist dat het goed was en Max mocht met Wimpie trouwen.
  Ze heeft zich inmiddels al zo goed aangepast dat ze al net zo zuur kijkt als schoonmoeke Bea.
  Wat een prutbek krijgt dat mens.

  Geliked door 1 persoon

 4. Republikein zegt:

  Ons kent ons, voor de rest is het werken in je zweet.

  Geliked door 1 persoon

 5. Bas zegt:

  Het is de kleur die bepaalt of je wel of niet gestraft wordt in Nederland anno 2020?

  Geliked door 3 people

 6. guusvelraeds zegt:

  Het mooiste voor een goedmens en hypocriete antiracist is als de dochter niet met een neger thuiskomt maar met een baby die bepaald niet door de lokale melkboer is verwekt. Dan wordt het lachen.

  Geliked door 5 people

 7. scherpschutter1943 zegt:

  Er zijn bevolkingsgroepen in nederland die geloven dat hun god de mens schiep naar zijn evenbeeld en daarbij een deel daarvan zwart maakte. Hij schiep dus de negerbevolking. Waarom dat gedaan werd daarop hebben die gelovigen nooit antwoord kunnen vinden. Wat ze wel vinden is dat de schepper daar vast wel een bedoeling mee moet hebben gehad. Maar welke, daar zijn ze nooit achter gekomen. Dat willen ze ook niet want ze vinden het eigenlijk goed zo. Diezelfde gelovigen brachten vroeger in hun jeugd elke week geld mee naar school voor de “arme negertjes”. Geld voor de zending. Diezelfde mensen nu laten geloven dat zwarte mensen net zulke mensen zijn als blanken (in racistischt jargon “witte”genoemd} zijn, is aan hen niet uit te leggen en ze zullen dat ook nooit accepteren. Als ze dat zouden accepteren dan krijgen ze bevestigd dat ze door de kerk en op school zij voorgelogen. Dan komt ook de rest van hun geloof op losse schroeven te staan en dat accepteert de kerk en haar aanvoerders van welke gezindte dan ook, nooit.

  Like

 8. delamontagne zegt:

  Meneer Driek had er eigenlijk ook bij moeten zetten dat in die jaren de Nederlanders negers/donker getinte mensen alleen van de film in de bioscoop kenden.
  En net als moslims, ze hadden ze nog nooit in ’t echt gezien…

  Like

 9. vangie1206j zegt:

  Hee rooie blaaskaak je had die troonrede moeten weigeren en niet meesmuilend voorlezen.
  De door JOU genoemde kleurlingen ( zal het dit keer netjes schrijven) horen niet in Nederland maar in Afrika.
  Daar hoort dat gajes de boel te vernielen moorden en verkrachten maar niet in Nederland.
  Nederland is een blanke land.
  Hier horen deze figuren niet te zijn/wezen.
  Hier in Nederland zijn deze gasten een financiële economische en misdadige ramp.
  Zeg dat maar tegen de grootste misbaksel van Nederland Mark Rutte landverrader eerste klas.

  Like

 10. vangie1206j zegt:

  Nog even dit rooie blaaskaak.
  Dat Marokkaanse getijsem moet niet zijn ((MINDER MINDER MINDER maar GEEN GEEN GEEN)).
  Zeg dat ook maar tegen dat stuk genderloze misbaksel.

  Like

 11. Meine zegt:

  Pigmentatie en intelligentie hebben een correlatie, “the Bell-Curve” door Charles Murray
  Kansen zijn afhankelijk van intelligentie, dus is het logisch dat kansen niet gelijk verdeeld zijn. Het is gelijk aan stellen dat een zwakzinnige “recht” heeft op een universitaire graad……

  Kansen die niet gelijk verdeeld zijn, is hemeltergend voor de Socialist. Iedereen even dom en arm.

  En over slavernij, er zijn vele malen meer blanken in slavernij geweest, dan negertjes. Er is zelf een complete bevolkingsgroep en land naar vernoemd: Slavonië. Als er nooit negerslaven verhandeld waren naar Amerika, waren in de USA nu veel meer Indianen geweest, en een enkele neger. Voor de ontwikkeling van USA heeft de aanwezigheid van negers niets uitgemaakt. Voor arbeiders waren er dan veel meer chinezen binnengehaald. Zonder negers en met meer chinezen, hadden de US of A, er anno nu veel verder verder ontwikkeld uit gezien.

  Like

 12. Julia zegt:

  Ach die Oranjes hangen toch al aan elkaar van een vergaarbak import en hypocriet lullen maar rijkelijk zakken blijven vullen. Koningshuis wat stelt dit nog voor puur een ceremoniële functie bezoekje hier en daar, lintje knippen af en toe het gezicht laten zien in een verzorgingshuis, op een camping, en vooral mevrouw Maxima met haar functie binnen de VN en microkrediet (uiteraard tegen een vergoeding op kosten van de belastingbetalers). Eén ding ze worden knap in de watten gelegd, veel privileges en miljoenen uitkeringen per jaar vanuit de belastingpot. Koningshuis is een overbodig bolwerk dat geen enkele toevoeging meer is voor Nederland omdat onze soevereiniteit al voor een groot deel is weg ge schonken aan Brussel en onze democratie is vermoord.

  Like

 13. Bas zegt:

  Geen blm voor deze heren

  Like

 14. Bas zegt:

  Ondertussen, wie er wél 1000 euro boete én een strafblad krijgt!!!

  https://www.dagelijksestandaard.nl/2020/09/te-gek-voor-woorden-boer-voor-e1000-op-de-bon-geslingerd-voor-prachtige-ode-aan-de-vrijheid/

  Te gek voor woorden! Boer voor €1000 op de bon geslingerd voor prachtige “ode aan de vrijheid”

  Te absurd voor woorden! Een groot aantal boeren maakte op 5 mei een prachtig statement voor Bevrijdingsdag. Maar de overheid houdt kennelijk niet zo van eigen initatieven en greep deze week hard in: de boer wiens land gebruikt werd kreeg voor de actie een prent van €1000. Wegens het zogenaamd overtreden van corona-regels.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s