FOTOSHOPPER: Troonrede 2020 . . .


(Klik op de afbeelding voor groter beeld)

Geplaatst door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Tekstballonnen: “Tistochwat”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

28 reacties op FOTOSHOPPER: Troonrede 2020 . . .

 1. Htsk day zegt:

  PRINSJESDAG:
  De vraag vandaag
  Wat zit er in het koffertje op Prinsjesdag?

  Hallo allemaal. Op de derde dinsdag van september is het Prinsjesdag. Een belangrijke dag voor Nederland want dan leest koning Willem-Alexander de Troonrede voor waarin hij vertelt welke plannen de ministers voor ons land hebben bedacht. Na de troonrede gaat de minister van Financiën naar de Tweede Kamer en overhandigt daar het koffertje. Nu is de vraag vandaag: wat zit er in dat koffertje?

  Waarschuwing: niet geschikt voor jeugdige kijkers (alleen 60+)

  Like

 2. delamontagne zegt:

  Niet dat ik ’t geen héle leuke fotoshopper vind, maar Mevr. “tisaltijdwat” moet wel bedenken dat hij helemaal uit Griekenland moest overkomen voor die poppenkasterij.
  En dat spelevaren met de nieuwe boot was net zo leuk…………….

  Geliked door 3 people

 3. duinsnip zegt:

  De duurstbetaalde sprookjesverteller in de hele wereld. Gesteund door het prentenkabinet van Pinokkio.

  Like

 4. Julia zegt:

  Het verhaal zit zeer link in elkaar. Voorlopig geen bezuinigingen maar let op de ondertoon die al in deze troonrede zit De koning zei dat we nu juist moeten investeren in baanbehoud, en niet moeten bezuinigen. „Op die pijlers rusten de plannen voor komend jaar. Er is een financiële buffer opgebouwd waar we nu de vruchten van plukken.” Maar de koning waarschuwde ook voor zware tijden die nog komen. „Nu moeten we ons schrap zetten voor de gevolgen van een zware economische terugslag. Hoe erg die is hangt af van hoe het virus ons in de greep houdt.”
  Dit betekent dus letterlijk nu even een zoethoudertje met het oog op de komende verkiezingen en daarna keiharde klappen en financiële achteruitgang voor elke burger. Uiteindelijk zal de belastingbetaler de enorme opgelopen staatsschuld op moeten hoesten. Overigens zie ik niet de vrolijke noot van dit plaatje in omdat het toch wel om een zeer ernstige zaak gaat die voor iedereen desastreuze gevolgen zal hebben.

  Like

 5. Bas zegt:

  Ondertussen

  Ben je een Turk, pleeg je voor 152.000 euro bijstandsfraude en doe je net alsof je niet weet dat je je huis in Turkije had moeten aangeven? Dan is dat voor D66 prima. Dan hoeft de fraudeur niet gepakt te worden en moet de Nederlandse belastingbetaler daarvoor opdraaien. BIZAR!

  Like

 6. Bob zegt:

  Wimpie is een onderbetaalt hard werken
  jongen. Hij moet van hot naar her om zijn huizen
  te laten onderhouden Hoekie.
  Zijn schaar moet regelworden bjigeslepen
  door alle linten.

  Like

 7. Yvonne zegt:

  Ik heb een pest hekel aan alles wat oranje is,sinaasappels, rode baarden, streepje oranje in t shirt

  Like

 8. Julia zegt:

  Als dit geen waarschuwing is dan weet ik het niet meer. Een weldenkend mens weet nu al dat we na de verkiezingen flink worden genaaid en tot op het bot uitgekleed. https://www.dagelijksestandaard.nl/2020/09/raad-van-state-kritisch-over-miljoenennota-niet-eerlijk-over-terugbetalen-staatsschuld-en-geen-rekening-gehouden-met-impact-tweede-golf/

  Like

 9. Julia zegt:

  De aankomende desastreuze crisis zal deze goudhaan niet raken. Miljoenen inkomen per jaar en elk jaar een verhoging, ook dochterlief krijgt in 2021 al meer dan 100 duizend euro omdat madam dan al inmiddels 24 dagen 18 jaar is. Daarna meer dan 1,5 miljoen euro per jaar heerlijk betaald van ons belastinggeld. In de grondwet staat dat een troonopvolger recht heeft om vanaf 18 jaar een inkomen te genieten terwijl ze nog niets heeft gepresteerd. De grondwet kan wel worden geschonden om onterechte noodmaatregelen er door te drammen maar dit absurde hoge inkomen voor een 18 jarig studerend kind niet. Hoe hypocriet dus zijn die voorgelogen leugens die zijn beschreven en voorgelezen door onze Koning is puur een voorsprong op de komende verkiezingen. De intelligentie kan niet hoog zijn als men nog in dit sprookje gelooft.

  Geliked door 2 people

 10. Julia zegt:

  Zo Willem strijkt ook nog eens boven zijn miljoenen belastingvrij inkomen onterechte subsidies op en kan zijn vriezer weer gratis vullen met overheerlijk wild dat voor de burgers met modaal inkomen niet meer is te betalen. Maar ja dat moet ook wel want zijn inkomen is uiteraard niet toereikend om naar de poelier te gaan. https://www.faunabescherming.nl/2020/05/14/uitzending-zembla-over-kroondomein/ Wat is het een inhalig hypocriet zooitje het is nemen maar nimmer geven dus weten die Oranjes van armoede en voedselbanken. Het is een schijnheilige monarchie die de belastingbetalers overdadig veel geld kost maar o.a. voor onze zorgmedewerkers kan er geen cent bij als een eenmalig bonusje van 500 euro. Wanneer dat gebeurt is nog de vraag als het zolang uitblijft als de toegezegde 1000 euro voor elke werkende wordt het heel lang wachten en is het uiteraard een loze belofte. Hoera, Hoera voor wie??????

  Geliked door 2 people

 11. Gienekehado zegt:

  Lieden die openlijk aangeven in sprookjes te geloven, zijn ONGESCHIKT een land te regeren, besturen!! Bij de troonrede wordt nog steeds om gods zegen gevraagd, INSHALLAH!!!

  Like

 12. Monalisa zegt:

  Zo dit is de foto van het jaar 2020. Klasse dame.
  Zag net Wopke Hoekstra bij Max op de tv, de Staat schuld die omhoog is geklommen, komt door Corona, terwijl deze CDA’er al weet dat de recessie in Duitsland al in 2019 is ontstaan, uit een recessie komt de crisis, maar alles word afgeleid aan de Corona Ook de ontslagen maar de Corona is de boosdoener.

  Like

 13. Monalisa zegt:

  Volgens Willem gaat het volgend jaar slecht allemaal de Corona zijn schuld. Willem levert zijn bootje in en zijn neef Bernhard ook. En u gelooft dit.

  Like

 14. Bas zegt:

  Ik hoorde in t voorbijlopen dat willem het had over discriminatie in Nederland, dat klopt!
  Een paar voorbeelden…

  Illegaal kost t dubbele van wat een Aow-er krijgt!!!

  https://pbs.twimg.com/media/Eh8BFkxXYAIhV4K?format=jpg&name=small

  https://www.nu.nl/binnenland/5535038/statushouders-krijgen-in-meeste-gemeenten-nog-voorrang-bij-sociale-huur.html#:~:text=In%20veruit%20de%20meeste%20Nederlandse,een%20rondgang%20van%20de%20Volkskrant.

  In veruit de meeste Nederlandse gemeenten krijgen asielzoekers met een verblijfsvergunning nog steeds voorrang als ze op zoek gaan naar een sociale huurwoning, net als andere kwetsbare groepen. Dat blijkt uit een rondgang van de Volkskrant.

  Like

 15. Bas zegt:

  Nieuwe persoonlijk adviseur van willem…..marokkaanse Nederlander.

  https://pbs.twimg.com/media/Eh9xNXnWoAADcp3?format=jpg&name=small

  Like

  • Bas zegt:

   Trouwens, óók in dienst vd marokkaanse koning?

   Geliked door 1 persoon

   • delamontagne zegt:

    De vader van die koning die jaren geleden tijdens een interview
    voor de Franse TV zo’n beetje aan einde van gesprek zei [ met ’n spottend lachje ! ], integreren ?, nee……..Marokanen worden nooit Frans burger, het blijven Marokanen en eventueel slechte Fransen.
    Geldt idem dito voor NL en andere EU-landen.

    Like

 16. Zoals ons nu in ieder geval voorgeschoteld wordt krijgen grote groepen er 1% bij (of je een emmer leeg gooit) En ondertussen worden we door de gemeentelijke lasten nog meer berooft en dat is nog niet alles want, wat weet de raad van state te melden.

  Raad van State waarschuwt: belastingen moeten omhoog

  DEN HAAG – De belastingen moeten omhoog om de houdbaarheid van de overheidsfinanciën weer op peil te krijgen. Daarvoor waarschuwt de Raad van State. Het belangrijkste adviesorgaan van het kabinet signaleert dat een lastenverhoging nodig is om straks ’collectieve arrangementen’ te kunnen betalen, zoals uitkeringen.

  De Raad verbaast zich erover dat ze hier het kabinet in het voorjaar al over heeft gewaarschuwd, maar in de miljoenennota hierop geen reactie is tegengekomen. Minister Hoekstra (Financiën) zei eerder tegen De Telegraaf dat hij verwacht dat economische groei ervoor gaat zorgen dat het land uit de crisis komt. Bezuinigingen zouden volgens hem de ellende alleen maar vergroten, terwijl het kabinet komend jaar de lasten bovendien verder verlaagt.

  https://www.telegraaf.nl/nieuws/163664612/raad-van-state-waarschuwt-belastingen-moeten-omhoog

  Mag Ik dus even opmerken dat ze in Den Haag niet van de eerste leugen gebarsten, want anders had er 10 jaar geleden een grote bloedplas gelegen in de wandelgangen.

  Like

 17. Bas zegt:

  Like

 18. Bas zegt:

  https://www.quotenet.nl/lifestyle/a213975/koningshuis-kost-jaarlijks-346-miljoen-geen-59-miljoen-213975/

  ‘Koningshuis kost jaarlijks €346 miljoen (geen €59 miljoen)’
  We begonnen ze al bijna te missen, het Republikeins genootschap. Maar de club heeft nu uitgerekend hoeveel het koningshuis écht zou kosten, dat zou zes keer meer zijn dan de officiële opgave en de Oranjes tot de duurste monarchie van Europa maken. Dit is de uitgebreide berekening.

  Ze komen tot de volgende uitsplitsing:

  Omschrijving Kosten (€ miljoen) Cumulatief
  Inkomen Willem Alexander, Máxima, Beatrix € 8,2
  Functionele uitgaven € 28,3 € 36,5
  Doorbelaste kosten andere departementen € 5,8 € 42,3
  Staatsbezoeken, paleizen, Groene Draeck € 17,1 € 59,4
  Beveiliging € 40,0 € 99,4
  Koningsdag € 1 € 100,4
  Werkbezoeken € 22,5 € 122,9
  Huisvesting ambassades € 10,0 € 132,9
  Ambtelijke ondersteuning ministeries en ambassades € 5,0 € 137,9
  Diverse onderzoeken € 1,0 € 138,9
  Derving inkomsten uit vermogensbelasting € 192,0 € 330,9
  Vrijstelling erfbelasting € 3,2 € 334,1
  Huisvestingskosten paleizen € 10,0 € 344,1
  Gederfde opbrengsten kunsthandel € 1,4 € 345,5
  Openheid over deze cijfers is belangrijk vinden ze, want ‘veel van de hier besproken materie is omgeven door de geur van mysterieuze staatsgeheimen, hetgeen de discussie in de Tweede Kamer over het vermogen van de Koning en het Koningshuis keer op keer ernstig heeft vertroebeld’. Iets waar we bij Quote ook over mee kunnen praten als het om het totale vermogen van de Oranjes gaat.

  Like

 19. Monalisa zegt:

  Raad van State waarschuwt: belastingen moeten omhoog
  Updated 24 min geleden
  1 uur geleden in BINNENLAND

  DEN HAAG – De belastingen moeten omhoog om de houdbaarheid van de overheidsfinanciën weer op peil te krijgen. Daarvoor waarschuwt de Raad van State. Het belangrijkste adviesorgaan van het kabinet signaleert dat een lastenverhoging nodig is om straks ’collectieve arrangementen’ te kunnen betalen, zoals uitkeringen. Dit zegt de D66 Tom de Graaf.

  Like

 20. M. zegt:

  Als uw broekriem zover aangetrokken is dat uw gesp onplezierig tegen uw ruggengraat drukt dan is de broekriem nog niet genoeg aangetrokken.
  Of de economie nou geweldig goed gaat of slecht doet er niet toe want uw broekriem moet altijd aangetrokken en het volk blijft wel de broekriem aantrekken want hun tv zegt dat dat moet.

  Het kwartje van Kok moeten we nog krijgen, het dubbeltje van Pim werd voor onze ogen weggeschoten, de 1000 euro van Mark kon het volk ook op de buik schrijven en de 23 miljard die Wouter Bush even had geleend van het volk om een winstgevende bank aan te kopen daar lullen we gewoon niet meer over want het volk vraagt er ook niet om.
  Het is maar 23 miljard.

  De meeste kunnen de waarheid niet eens verdragen daarom keren ze zich liever tot fabels van hun vaste leugenaars op hun tv.
  Wat van de tv kijker ook een leugenaar maakt gezien ze die leugens nog na blaten ook overal als zijnde waarheid.
  Waarmee ze de smerigheid in stand helpen houden en de mensen die dat niet willen ook nog voor gek helpen verklaren.
  Zelfs al word hun land onder hun voeten naar de klote geholpen dan is er altijd wel een vertrouwde
  leugenaar op hun tv die zegt dat ze in een gaaf land wonen en dat iedereen zielsgelukkig is met al die moord en doodslag en dat ze maar rustig moeten gaan slapen want de overheid waakt wel over het volk.

  Een ezel stoot zich in het algemeen geen twee keer aan dezelfde steen, behalve als die ezel teveel tv kijkt.

  Geliked door 1 persoon

 21. Monalisa zegt:


  Onze grote verander.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s