Ik was bijna om


(Door: “bozeoudeman”)

Geweldig, ik ben om. Nou ja, dat was ik bijna. Ik hoorde net een soort kleuter van de NPO politici interviewen en daarom was ik om. Lang leve Prutte, lang leve Hoeststra en lang leve koning Wim die alles mocht voorlezen. Wat een pracht scenario dit alles: romantiek, opwinding, drama, alles zit er in verwerkt. Petje af voor de schrijvers van deze soap.

Volgens de praatjes van de NPO-kleuter gaat het volgend jaar allemaal wel weer goed komen, beter nog, het gaat straks weer helemaal de lucht in met die economie. En dat ondanks de vele tientallen miljarden die Prutte uit ons perst waarmee hij met zijn roetveeg knechten Akwasi en Dijkhof in Zuid-Europa voor Sinterklaas speelt.

Ik zie de man alweer zijn fraaiste glundersmoeltje uit de onderste lade van zijn kledingkast trekken, een glunderkoppie dat hij ook niet heimelijk verbergt onder rare mondmaskertjes waar bijna de totale rest van het Haagse kakelcircuit zich mee tooide. Maar dit terzijde.

Terug naar de goede berichten die ik via de NPO-kleuter mocht vernemen: de belastingen gaan omlaag…. als de economie dit toestaat, de koopkracht gaat omhoog…. als de economie dit toestaat. Grandioos, ik heb er alle vertrouwen in, als de economie het mij tenminste toestaat….

Want veel kosten gaan omhoog: het gas, de huur, de zorgpremie et cetera, naast banen die verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Maar ik weiger om nog langer de pessimist uit te hangen en kijk naar alle goede berichten, enkel… als mijn verstand mij toestaat. En zo droomde ik dat ik Prutte plechtig het volgende via Koning Wim hoorde declameren:

 • Alle eigenaar bewoners krijgen een jaar lang gratis energie geleverd. als de economie dit toestaat.
 • Alle huurders krijgen extra zorg aan woning en extra kasten voor in huis, als de economie dit toestaat.
 • Alle werkende mensen krijgen aan het eind van het jaar € 1000,-  cadeau, als de economie dit toestaat.
 • Alle scholieren krijgen een gratis reis naar het buitenland met alles erop en eraan, als de economie dit toestaat.
 • Alle automobilisten krijgen een maand lang naar keuzegratis benzine, diesel of lpg, als de economie dit toestaat.
 • Alle zieken krijgen vanaf heden al hun medicijnen gratis geleverd thuis, als de economie dit toestaat.
 • Alle langdurig werklozen krijgen vrijstelling van sollicitatieplicht voor onbepaalde tijd, als de economie dit toestaat.
 • Alle krantenlezers krijgen van de overheid een abonnement naar keuze, als de economie dit toestaat.
 • Alle studenten krijgen vrijstelling van collegegeld voor de eerste studie, als de economie dit toestaat.
 • Alle automobilisten krijgen nu echt dat kwartje van Kok terug, beloofd is beloofd, als de economie dit toestaat.
 • Ook de OZB verdwijnt nu echt. Het was al eerder beloofd. Deze keer staat het, als de economie dit toestaat.
 • De BTW wordt afgeschaft, een tijdelijke belasting zoals dit in de jaren zestig was beloofd, als de economie dit toestaat.

Toen werd ik mistroostig wakker in mijn hondenhok dat ik van Prins Bernard jr. huur voor slecht € 1200,- per maand en begreep dat er snel verkiezingen aankomen, geloof ik….

Door:
“bozeoudeman”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

11 reacties op Ik was bijna om

 1. Marijke zegt:

  Allemaal de schuld van Corona, volgens van Jeltje van Nieuwenhuisen. Intussen laten we wel steeds meer asieleisers toe en krijgt Amalia een straks een toelage van 1,6 miljoen. Maar Maxima heeft wel 2 keer dezelfde jurk gedragen; wow! wat zijn ze heerlijk gewoon gebleven.
  De hypocrisie en de uitbuiting en achterstellen van het autochtone volk is zum kotzen.

  Geliked door 3 people

 2. Julia zegt:

  Wat een schaamteloze regering om een zogenoemde kroonprinses die nog niets heeft uitgevoerd nu al zelfs een verhoging toe te kennen https://www.telegraaf.nl/nieuws/996222106/prinses-amalia-krijgt-straks-1-6-miljoen-euro-per-jaar en voor o.a. de zorgmedewerkers geen cent er bij. Ook de Oranjes moeten zich kapot schamen om dit te accepteren. Ze hebben meer dan miljoenen door de jaren heen aan belastinggeld opgestreken en zelfs van onterechte subsidies genoten die uiteraard niet behoeven te worden terug betaald. Wat hypocriet om het voorgeschreven briefje met zo een uitgestreken gezicht voor te lezen en net te doen alsof men met het volk begaan is. Ondertussen strijken ze alleen maar meer en meer belastinggeld op maar iets doen dat ze een cent zou kosten is er niet bij. Het is uitsluitend graaien. Had die armlastige Koning en zijn vrouw niet eens kunnen zeggen ach verdeel die 1,6 miljoen het eerste jaar maar eens onder de zorgmedewerkers omdat wij genoeg hebben geprofiteerd en de kosten van onze dochter zelf kunnen betalen o.a. ook de personele kosten ondanks dochterlief nog bij paps en mams woont. Ik heb geen goed woord over voor grote maffia bazen zoals o.a. Pablo Escobar maar deze had zelfs toch nog een gulle kant om met zijn vermogen wat voor de armen te doen Escobar stond erom bekend zich te begeven onder de arme bevolking. Ook bouwde hij honderden huizen om de armen onderdak te bieden. Hij zorgde voor sportstadions, recreatiegebieden en sportvelden voor de jeugd. Onder de arme Colombiaanse bevolking was Escobar geen crimineel maar een held. Kortom deze crimineel en misdadiger deed nog wat voor de armen. Wat doet Willem, vrouw en kids die klappen met pannendeksels voor onze zorgmedewerkers. Wat mij betreft mag dat kosten verslindende Koningshuis opgeheven worden past niet meer in deze tijd mede omdat het nog maar om een ceremoniële functie gaat.. Dan hoor ik de Oranje fans roeptoeteren ze brengen ook veel geld binnen voor de zakelijke wereld nou daar hebben we onze ambassadeurs voor en dat veel opbrengen kost o.a. bakken met belastinggeld aan reizen, staatsbanketten,beveiliging en alles wat daar om heen hangt en dure cadeaus, etc. Sorry ik als belastingbetaler ben het totaal niet eens met de buitensporige hoge vergoedingen en de buitensporige hoge miljoenen uitkering (buiten nog wat er wordt toegestopt wat niet openbaar wordt gemaakt) aan de Oranjes. Het gaat werkelijk alle perken te buiten en is niet meer uit te leggen.

  Geliked door 3 people

 3. Julia zegt:

  Hij was bijna om om nog meer belastinggeld bij elkaar te harken om zijn goede leven te bekostigen. De belastingbetalers die dit sprookje moet ophoesten en Willem en de rest geen cent belasting hoeven te betalen en onterechte subsidies opstrijken, weer een groot kroondomein 3 maanden sluit om zijn hobby het jagen met zijn elitaire vrienden ongestoord te kunnen doen maar hiervoor wel subsidie ontvangt en schaamteloos zijn troonrede voor leest daar heb ik geen enkel goed woord meer over. Dus ik lees kort de inhoud met de kennis dat wij als volk weer meer belasting gaan betalen en veel verhogingen voor onze kiezen krijgen maar kan dit sprookje niet meer aanzien dus doe geen enkele moeite om deze valse poppenkast te aanschouwen. Het is en blijft onbegrijpelijk dat er zoveel mensen achter dit valse sprookje staan en er überhaupt nog in geloven. Komen niet op voor hun eigen knip en zijn genegen om nog meer geld uit te doneren maar niet de steun geven aan onze zorgmedewerkers. Beter zou mijns inziens eens zijn om toch maar eens massaal te laten blijken en op te staan tegen de verspilling van miljoenen die de Oranjes ons per jaar kosten en nu nog een kostenpost van a.u.b. 1,6 miljoen per jaar er boven op voor een jonge dame die nog niets heeft gepresteerd. Het is een schande en schaamteloos dat in deze tijd de regering er niet voor terug deinst nog meer belastinggeld aan dit sprookje dat niet veel meer voorstelt te besteden.

  Geliked door 1 persoon

  • karton zegt:

   @ uli.
   Helemaal mee eens.
   Dat z.g. Koninklijke Gespuis vreet van ons geld en leeft er hééééél goed van. Intussen schieten zij, overal ter wereld, het wild af (o.a.); Bernhard, de “koning” van Spanje, de neuk-prins van België, Albert , de “koning” van Zweden en nog meer van dat “elite-volkje”. Dat ongekozen zootje schiet olifanten, en ander wild dood voor hun eigen plezier en vervolgens vragen de vele Wild-bescherming-organisaties als WNF óns om een bijdrage !!!
   Je moet het gore lef maar hebben.
   Liever woon ik in een écht democratische republiek als in een dictatoriaal “koningsrijk”,

   Like

  • karton zegt:

   @ Julia.
   Ik was zó nerveus dat ik per ongeluk “uli” typte i.p.v. “Julia”, sorry.

   Like

 4. karton zegt:

  Eén hele grote poppenkast, die z.g. prinsjesdag.
  Een stelletje wereldvreemde figuurtjes bij elkaar in een kerk terwijl de meest wereldvreemde een verhaaltje voorleest.
  Nét als Zwarte Piet………..afschaffen die zooi !!!!!

  Like

 5. Hovawart zegt:

  Zelden zo’n aanmatigende vertoning aanschouwd, “En gaat het volgend jaar allemaal wel weer goed komen, beter nog, het gaat straks weer helemaal de lucht in met die economie”, murmelde de kleuter, maar geen woord over het misbruik van lachgasballonnetjes in de regering, geen woord over het exponentiële verval van de economie en de maatschappij, geen woord over de dodelijke risico’s van het beleid van de Europese Unie en de desastreuze geldontwaarding van de euromunt, dus was de troonrede wederom slechts een zoetsappig verhaaltje van Rutte, een roesje voor het slapengaan, oogjes toe en snaveltjes dicht, slaap lekker.

  Geliked door 2 people

  • Julia zegt:

   Hovawart Heel veel domme Nederlanders slapen al een aantal jaren lekker en zwaaien het liefst nog met een vlaggetje voor deze theatershow die wordt voorgedragen door de grootste en hoogst betaalde acteur namelijk Willem met aan zijn zijde de gepromoveerde Koningin der Nederlanden. Wat een sprookje maar wel een enorme belastinggeld verspilling. Zelfs het koninklijk applaus voor onze onderbetaalde zorgmedewerkers deden zij met pannendekseltje omdat de zachte handjes natuurlijk niet beschadigd mochten worden door een normaal spontaan applaus te geven. Maar ja het brengt wel een miljoenen uitkering per jaar op.

   Like

 6. Bob zegt:

  Als tweemaal dezelfde jurk moet dragen zit je wel krap bij
  kas. Daarom moet het zakcentje van zijn dochter om
  hoog. Dit om te voorkomen dat zij tevoet naar school moet.
  Daar moet je het maar mee eens zijn. Komt niet uit het
  belasting geld maar uit de verlaging van de pensioenen.

  Like

 7. reageerbuis zegt:

  Uit de toespraak van de Koning: …. “In het jaar van 75 jaar Verenigde Naties domineert helaas steeds vaker het nationale eigenbelang en is de multilaterale wereldorde onder druk komen staan….” Het is duidelijk: Weg met Nederland, op naar de communistische Nieuwe Wereldorde

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s