VIDEO Dr. Nicolaus Fest: ESCALATIE! Erdoğan laat ons geen andere keuze! (+ NL-vertaling!)

 

(Vertaling: E.J. Bron)

Meneer de president, in mijn jeugd was Turkije een militair regime, dat door alle linksen bestreden werd en de paria van de internationale samenleving was, maar het was een seculier regime. Nu is de situatie in Turkije nog duidelijk slechter dan toen, vooral wat betreft de situatie van etnische en religieuze minderheden of van vrouwen. Verder is er ook nu geen persvrijheid, geen vrijheid van meningsuiting en is er geen sprake van een rechtsstaat.

We weten dat en we discussiëren er steeds opnieuw over en er gebeurt niets. Nu dreigt Turkije zelfs twee leden van de EU met militaire stappen en er gebeurt nog steeds niets. We discussiëren hier, maar ik hoor nog steeds van de linksen dat we meer dialoog en meer de-escalatie nodig hebben. De-escalatie, beste linksen, is een ander woord voor verraad aan de Europese waarden en daarom ben ik er voor om nu eindelijk eens een eind te maken aan deze dialoog en niet meer te de-escaleren maar te escaleren in de zin van de Europese waarden en deze Europese waarden eindelijk door te drukken, ook in verhouding tot Turkije. Dank u zeer.

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", AfD (Alternative für Deutschland), Dhimmitude, Europees Parlement, gezond realisme, islamofascisme, Krankzinnigheid, lafheid, nieuw fascisme, praatjesmakers, Rechts geluid, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, Turkije, verloedering, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

2 reacties op VIDEO Dr. Nicolaus Fest: ESCALATIE! Erdoğan laat ons geen andere keuze! (+ NL-vertaling!)

 1. Hovawart zegt:

  Turkije is de enige totalitaire staat dat zou passen in het Europa van het europese unionisme, een politiestaat en dictatuur in nauwe samenwerking als de wetgevende, uitvoerende en federatieve macht. Één regime dat de totale macht heeft, gesteund door het binnen Europa wijdverspreide miljoenenvolk van turkse immigranten, en onder de auspiciën van hun kerkvorsten, die hun verklikkers en (geheime) infiltranten inzetten om het strenge regime te kunnen controleren.
  Ik vraag het u wel eens af, in Brussel kijkt men met jaloezie naar Turkije, een communistische dictatuur verspreid in alle eu-lidstaten,……daar kunnen ze in Brussel met hun nationaalsocialisme en antifa-achterban nog een puntje aan zuigen…..of zich aansluiten bij het turkse fascisme.

  Like

 2. Turkije is onder Erdogan niet alleen economisch gegroeid maar eist ook steeds meer een rol in het internationale veld op.
  Terwijl zo onderhand de hele wereld wel erkent dat de groei van de wereldbevolking een groot probleem is, is Turkije tussen 1961 en 2020 gegroeid van 28.000.000 inwoners naar 80.000.000 inwoners ! En dat terwijl Erdogan grote gezinnen propageert!
  Die 80 miljoen is dan nog zonder de vele emigranten die zich in Europa hebben gevestigd maar tegelijkertijd voor hun gevoel nog altijd meer Turk dan Nederlander/ Duitser of Belg zijn.
  En dat wordt ook publiekelijk toegejuicht door Erdogan.
  Turkije houd er in vergelijking tot Europa een fors leger op na.
  Europa heeft na de val van de Muur rigoureus bezuinigd op defensie maar in Turkije ging men vrolijk verder op de oude voet, Europa mag dan waarschijnlijk een moderner leger hebben het is maar zeer de vraag of ze tegen Turkije opgewassen zouden zijn.
  Vandaar ook dat Erdogan steeds agressievere taal uitslaat.
  Ook zijn daden laten zien dat hij een eventuele confrontatie niet uit de weg zal gaan, wat bij ons nogal onderbelicht is gebleven dat er in 2014 vergevorderde plannen waren om een oorlog met Syrië te forceren, de enige reden dat dit niet is gelukt is omdat de plannen voortijdig uitlekten.
  Maar zelfs zonder officiële oorlog tussen de beiden heeft Turkije wel alvast een deel onder controle.
  En Griekenland wordt de volgende vijand.
  De expansiedrift van Erdogan is nog maar net begonnen maar wordt naar mijn mening ernstig onderschat.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s