Wetenschappelijke dienst van de Duitse Bondsdag: Regering gaat in strijd tegen “haatpropaganda” te ver

(Vertaling: E.J. Bron)

In haar strijd tegen “rechts-extremisme” en ongewenste meningen op internet is de Duitse regering blijkbaar haar doel voorbij geschoten en overtreedt met haar desbetreffende wetgeving (“Hate-Speech-wet”) de grondwet. Tot dit besef komt in ieder geval – en dat is bijzonde pikant – uitgerekend de wetenschappelijke dienst van de Duitse Bondsdag.

 

In een 27 pagina´s tellend deskundig advies staat dat enkele bevoegdheden tot het doorgeven en opvragen van zogenaamde bestandsdata te ver zouden gaan, omdat de toegang aan geen enkele noemenswaardige voorwaarde verbonden zou zijn. De toegang tot informatie zoals naam, adres of geboortedatum van gebruikers zou een ingreep in de grondrechten zijn.

De Bondsdag had de wet midden juni aangenomen. De Bondsraad volgde begin juli. Wie online “haatboodschappen” verbreidt of mensen bedreigt, moet dientengevolge in het vervolg rekenen op strengere vervolging. Nog problematischer is echter de regeling volgens welke sociale netwerken zoals Facebook of Twitter in het vervolg onwelgevallige postings niet alleen maar  verwijderen, maar onmiddellijk moeten melden aan het Bundeskriminalamt (BKA). Om de daders snel te identificeren, moeten zij ook IP-adressen doorgeven. Dat gaat de deskundigen van de wetenschappelijke dienst beslist te ver.

Bron:
https://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Fake News", "hatespeech", "Weg met ons!", Barbarisme, belangenverstrengeling, Censuur, cultuurrelativisme, demoniseren, Duitsland, establishment, gezond realisme, Groenen, hersenspoeling, Hypocrisie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, Linkse christenen, Linkse Kerk, Marxisme, meningsdictatuur, Merkel, nieuw fascisme, political correctness, politici, Rechts geluid, Rotzakken, sociaaldemocraten, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

7 reacties op Wetenschappelijke dienst van de Duitse Bondsdag: Regering gaat in strijd tegen “haatpropaganda” te ver

 1. koosv8 zegt:

  Er zou toch een advocaat geweest zijn die MERKEL ging aanklagen, en daarna werd opgepakt? Moest een gerenommeerde advocaat zijn, maar hoe is het daarmee? Kan iemand mij dat vertellen?

  Like

 2. vangie1206j zegt:

  Vergeefse moeite in Nederland hebben we een doofpot.
  In Duitsland hebben ze een moordpot.
  Daar zal deze advocaat wel in verdwenen zijn.
  Die Merkel is een echte duivelin.

  Like

 3. BigLJohn zegt:

  Je zou denken dat Duitsers wel hun lessen hadden getrokken na twee wereldoorlogen. En wat doen die dombo’s ? Ze laten Merkel eeuwig haar gang gaan richting een nieuwe dictatuur, en een land overvol met Moslims met alle ellende van dien. Het gezegde zou niet langer meer moeten zijn; zo stom als een varken, maar zo stom als een Duitser ! Een ezel stoot zich geen tweemaal aan dezelfde steen, maar een Duitser doet dat al drie keer….

  Like

  • Cathja zegt:

   @BigLJohn

   Ik zou de term “zo stom als een Duitser” toch echt niet gebruiken, want je scheert daarmee ook zeer veel goede Duitsers over één kam! In de 2e Wereldoorlog waren er genoeg Duitsers die beslist niet bij de oorlog betrokken wilden worden, maar ze werden ertoe gedwongen. Nog zeer jonge jongens moesten ook onder de wapenen.

   Tussen Nederland en Duitsland bestaan overigens nog altijd hele goede contacten, en laat dat maar zo blijven.

   Dus toch maar een andere term gebruiken, vind ik….

   Like

  • Jules Vismale zegt:

   De Duitsers zijn eigenlijk helemaal niet gewend om hun heersers zomaar eruit te gooien met als enigste uitzondering keizer Wilhelm II die tijdens WO I zeker 2.000.000 jonge Duitse soldaten (waaronder ook veel studenten) opofferde op de slagvelden van Luik, Ieper, Verdun, de Somme, Arras, Tannenberg etc.!

   Like

 4. de Koranschrijver kent geen haat: dood alleen die niet in Allah geloven

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s