Godsdiensten dit jaar in de openlucht: EKD bereidt zich voor op corona-kerst


(Vertaling: E.J. Bron)

De coronawaanzin doet nu al, 100 dagen voor Kerst, een greep naar de “stille tijd” en haar gebruiken. Terwijl de kerstmarkten nog in angst zitten of ze überhaupt plaats mogen vinden of niet direct het slachtoffer worden van de coronawaanzin, willen de kerken – tot nu toe in ieder geval – vasthouden aan hun kerstdiensten. Die dienen dit jaar echter in de openlucht (!) plaats te vinden.

 

Dat in ieder geval zweeft de raadsvoorzitter van de Evangelische Kerk in Duitsland (EKD), Heinrich Bedford-Strohm, volgens informatie van RTL voor ogen. Hij liet doorschemeren dat men behalve digitale formats en uitzendingen op televisie en radio “naar buiten” zou willen. En: “We willen naar het centrum van plaatsen toe: op markpleinen, op voetbalvelden, wellicht ook aan de bosrand.”

Men zou ervaring hebben met godsdiensten in stadions. De mensen zouden zich niet laten weerhouden door het weer en kou. “Die trekken dan een lange onderbroek aan”, is Bedford-Strohm zeker van.

Omdat niemand zou weten welke regels er met Kerst gelden, zouden er ook nieuwe digitale formats worden voorbereid: “We zijn ook bezig om digitale kerstspellen te ontwikkelen, en tenslotte is er ook veel materiaal voor huiselijke godsdienstoefeningen”, aldus Bedford-Strohm. Men zou werken aan een homepage met gebruiksaanwijzingen voor thuisgodsdiensten. Zo zouden ouders bij twijfel als hulppredikanten actief kunnen worden.

Bron:
https://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Weg met ons!", achterlijkheid, belangenverstrengeling, betutteling, Christendom, collaboratie, cultuurrelativisme, Duitsland, establishment, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Kerstmis, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, Linkse christenen, linkse gereformeerden, moralisme, nieuw fascisme, Overheid, political correctness, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

8 reacties op Godsdiensten dit jaar in de openlucht: EKD bereidt zich voor op corona-kerst

 1. koddebeier zegt:

  Corona Kerst ?????? M/Z Corona Waanzin !!

  Geliked door 1 persoon

 2. Bas zegt:

  Ondertussen, Sinterklaasfeest kapot gemaakt

  https://amp.nos.nl/artikel/2349097-geen-sinterklaasviering-meer-op-curacao.html?__twitter_impression=true

  Geen sinterklaasviering meer op Curaçao
  VANDAAG, 03:27
  Het doek lijkt nu definitief gevallen voor de nationale sinterklaasviering op Curaçao. De overheid in Willemstad heeft besloten niet langer subsidie te verstrekken aan eventueel nieuwe organisatoren van het kinderfeest. In april had de vaste organisator al laten weten geen intocht meer te organiseren.

  Sinds eind jaren 60 is er zo af en toe protest geweest tegen het ‘koloniale feest’ op Curaçao. Vorig jaar werd dat nieuw leven ingeblazen door de in Nederland opgerichte actiegroep Kick Out Zwarte Piet. De demonstranten eisten toen niet alleen de afschaffing van Zwarte Piet, maar ook van Sinterklaas.

  Like

 3. Julia zegt:

  Toch knap dat al die deskundigen en politici nu al weten dat over 100 dagen het virus nog zeer besmettelijk is of niet, of dat het is overgewaaid en gewoon een griepvirus wordt. Blijkt dat al die regeringen zo een vooruitziende blik hebben uiteindelijke is regeren vooruit zien maar dat geldt uiteraard rondom de hoax corona voor de rest heeft geen enkele regering niets vooruitgezien zie de chaos rondom de migratie. Maar ja we zijn vast weer gewaarschuwd. Hoppa als onderdanigen dan maar nu vast snel kerstspullen in kopen. Kortom ik heb het helemaal gehad met het dagelijks angst inboezemen en het nog meer ontnemen van vrijheden en vooral het kapot maken van onze economie die jaren desastreuze gevolgen zullen hebben dat kan ik zelfs vooruitzien. Helaas wordt dat de keiharde realiteit. Alvast een fijne Kerst allen ik hoop dat velen nog lekkere dingen in huis kunnen halen en niet al financieel alle eindjes aan elkaar moeten knopen om uitsluitend nog de vaste lasten te kunnen opbrengen.

  Like

 4. Cathja zegt:

  Als ik de naam Bedford-Strohm lees weet ik al wat voor vlees er in de kuip zit. Dit is toch die man die zich schaamde voor zijn christen-zijn, en daarom het kruis aflegde toen hij in contact kwam met een imam?
  Duidelijk een nep-christen, en van dat soort figuren kun je bovenstaande quatsch verwachten.
  Ik vermoed zomaar dat hij er op uit is om religie geheel achter de voordeuren te laten verdwijnen, en vele niet-gelovigen zullen hem daarvoor dankbaar zijn.
  Dat hij hiermee het christendom een stevige klap uitdeelt zal hem waarschijnlijk een worst zijn.

  Walgelijke Judas!

  Like

 5. droevige mof zegt:

  De hoeren in de bordelen hebben duidelijker verwoord wat de dominee’s tot nu toe uit aanpassing en luiheid hebben verzwegen. (Het salaris van de vrome huichelaars gaat gewoon verder. In Duitsland verdienen ze net zoveel als een leraar voor het voortgezet onderwijs.)
  Een klant beschrijft het zo:
  “Als ik naar de kerk ga, moet er een vrije plaats zijn achter en voor me. Als ik naar een hoerenhuis ga, mag ik op een vrouwelijke medeburger gaan liggen, zolang er dan een kwartier wordt geventileerd en ik mijn naam en adres achterlaat (dat doe ik altijd).”
  Feit is dat de kerkdiensten nog minder bezoekers hebben dan voor Corona. Dat wil zeggen, als ze überhaupt plaatsvinden. Het aangekondigde openluchtevenement is in de eerste plaats een show om te laten zien dat ze er nog steeds zijn.
  https://www.bild.de/politik/inland/politik-inland/corona-regeln-in-kirche-und-puff-singen-verboten-aber-sex-ist-erlaubt-72969382.bild.html

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s