Zwitserse krant spreekt schande van ons koningshuis, dat extra geld krijgt: ‘Om je kapot te schamen’


(Door: “9For News”)

Ook in Zwitserland is het opgevallen dat onze Koninklijke familie ondanks de crisis aanzienlijk meer geld gestort krijgt. Dat terwijl komend jaar mogelijk honderdduizenden mensen hun baan verliezen en de economie naar verwachting zo’n 8% zal krimpen. Het koningshuis merkt niets van de economische crisis. Sterker nog: de Nederlandse royals krijgen nog meer geld, schrijft de Zwitserse Luzerner Zeitung.

Koning Willem-Alexander ontvangt in 2021 € 998.000,-, 5,2% meer dan dit jaar. Voor zijn hofhouding heeft hij een budget van circa € 5,7 miljoen. Ook koningin Maxima en prinses Beatrix gaan er komend jaar 5% op vooruit. Zij ontvangen respectievelijk uit de staatskas bedragen van€ 396.000,- en € 564.000,-.

Kroonprinses Amalia krijgt vanaf 7 december 2021 een ‘uitkering’, omdat ze vanaf die dag volwassen is. Zij mag zich in 2022 miljonair noemen.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Bananenmonarchie Nederland, Graaien, Hypocrisie, Koningshuis. Bookmark de permalink .

27 reacties op Zwitserse krant spreekt schande van ons koningshuis, dat extra geld krijgt: ‘Om je kapot te schamen’

 1. M. zegt:

  Misschien dat geld wat ze niet nodig hebben omdat ze zelf al meer dan zat hebben eens aan de eigen zwervers en hulpbehoevenden geven of aan de leeggestolen en wegbezuinigde bejaarden.
  Doe eens wat voor je eigen volk stelletje arrogante viespeuken!

  Geliked door 7 people

  • Cathja zegt:

   @M.

   Geloof maar niet dat dit gaat gebeuren! Ze hebben het geld zelf ‘veel te hard nodig’, want alles is toch duurder geworden? ;(

   Geliked door 1 persoon

   • M. zegt:

    Ik maak mijzelf geen enkele illusie, ik ken mijn vijanden beter dan dat ze zichzelf kennen ,en verwacht alleen maar ellende en nog meer ellende van die lui en zeker niet dat ze ook maar iets voor hun eigen volk doen dan het volk verraden, Cathja.

    Geliked door 1 persoon

 2. Monalisa zegt:

  Met twee jaar is zijn nieuwe bootje er uit, het is een schande dat dit gepeupel niet voor zich zelf kan zorgen met al die miljoenen die zij hebben.

  Geliked door 4 people

 3. Marijke zegt:

  Niet alleen dat ze graaien, terwijl een groot deel van de bevolking in armoede leeft. Maar ook dat W.A. racisme dúrft te benoemen in de troonrede. Racisme is er wel, maar niet naar de donkere medemens toe. Vrijdag weer een jongen van 14 beroofd van zijn telefoon en gekleineerd (een sigaret op zijn bovenbeen uitgedrukt) door een groep van 5 donker getinte figuren. Hoe lang pikken we dit nog, deze loze aantijgingen?!

  Geliked door 4 people

 4. Julia zegt:

  Goed dat het ook Internationaal is opgevallen hoe een stel schaamteloze uitnemers al die Oranjes zijn. Zelfs gepensioneerde Beatrix verhoging en terwijl straks gepensioneerden moeten gaan inleveren. Dan moeten we er ook nog eens bij rekenen wat die jaarlijkse poppenkast ons hier bovenop nog kost aan reizen en vakanties U denkt toch niet dat WA zijn beveiliging zelf betaalt. Dan nog het grove schandaal de onterechte subsidie op het kroondomein die hij schandelijk genoeg niet hoeft terug te betalen maar dat ook uiteraard niet zal doen. Een niets uitvoerende dochter van 18 jaar straks flink geld bij elkaar harken alleen om dat er Kroon voor haar titel prinses staat. Zowel de regering als die hele Oranje kliek moeten zich werkelijk de ogen uit het hoofd schamen om zo te profiteren in deze tijd. Vergeet ook niet dat al die bedragen netto zijn omdat die ze geen cent belasting betalen. Leve de Koning die over de rug van belastingbetalers een zeer goed en mooi leven heeft. Men moet maar willen en enigszins geweten hebben. Al dat schijnheilig meeleven is een groot theater ondertussen wrijven zij in hun handen. Die dochter behoort nog geen cent te krijgen zolang ze studeert en verder niets uitvoert en nog bij pap en mans in woont. Enfin opnieuw krijgt een groot deel van zorgmedewerkers geen bonus, de kassen van de gemeenten zijn failliet waardoor burgers volgend jaar hogere lasten moeten gaan betalen, de aanmeldingen bij voedselbanken zijn niet van de lucht maar de idioot hoge sociale bijstand voor WA, zijn vrouw en dochter wordt met het jaar hoger. Mag geen naam hebben toch. Onbegrijpelijk is dat een groot deel van het volk achter dit miljoenen kosten verslindende sprookje staat en nog kunnen zwaaien met rood/wit/blauw naar deze schaamteloze inhalers. Ik heb er geen goed woord voor over en dieptreurig dat ik verplicht ben hieraan mee te betalen omdat ik het de mensen gun die hiervoor hebben gewerkt en keihard hebben ingezet. Onze koning, vrouw en kids kopen het af door populair te doen met het applaudisseren met deksels i.p.v. eens een flink bedrag van zijn spaarpot te schenken. Wat een fake. .

  Geliked door 6 people

 5. Julia zegt:

  Zal dit schaamteloos gedrag ook worden uitgezonden in o.a. Nieuwsuur, Op1 en Jinek en vooral niet te vergeten zal dit artikel ook worden gepubliceerd in de linkse kranten zoals Nu, Telegraaf, AD en noem de rest van die linkse bull shit maar op. Ik weet wel zeker van niet. Ook Rutte en de Haagse Maffia moeten zich kapot schamen om weer miljoenen uit onze belastingpot te graaien voor een sprookje dat alleen nog maar ceremonieel is. Dan nog niet te vergeten hoeveel miljarden van ons belastinggeld zijn weg geschonken aan Brussel en terroristische organisaties. Ondertussen wordt het grootste deel van de Nederlandse bevolking (uitgezonderd de rijken en de multinationals) financieel gewurgd en belast met torenhoge kosten terwijl er een jarenlange crisis voor de deur staat. Geen geld voor uitbreiding van de gezondheidszorg waardoor de achterstand in de zorg groter en groter wordt en velen hier slachtoffers van zullen worden, geen geld voor loonsverhogingen maar wel onacceptabele verhogingen waardoor bij steeds meer mensen het water aan de lippen staat , achterstand in onderhoud binnen gemeenten omdat de kas leeg is waardoor vermindering van o.a. maatschappelijke hulp waarvoor gemeenten verantwoordelijk zijn , minder recht op thuiszorg waardoor ouderen nog maar minimaal worden geholpen met douchen, schoonmaak etc. Kortom alles wordt meer en meer kapot bezuinigd terwijl er genoeg belasting binnen komt maar gewoon ordinair miljoenen wordt weg gesmeten aan d.a. dit sprookje en miljarden bodemloze putten.

  Geliked door 4 people

  • droevige mof zegt:

   In Duitsland en Oostenrijk zijn er patriotten die de monarchie willen herintroduceren. We doen het gewoon nog een keer, met keizer en prinsen en de hele entourage.
   Mijn god, je wil het niet geloven. De monarchieën zijn allemaal decadent, met misschien een paar uitzonderingen, zoals koningin Emma. Het is lang geleden.

   Geliked door 1 persoon

 6. Jan zegt:

  Zij hebben er dan ook hard voor gewerkt

  Like

 7. Jean zegt:

  Die nutteloze middeleeuwse waanzinnige dure folklore moet zo snel mogelijk opgedoekt worden, het past ook niet in een democratie want in een democratie worden publieke postjes gekozen door de burgers.
  Nog 7 te gaan in Europa geeft ons daarbij ook nog een besparing van tientallen miljoenen die nu verknoeid worden aan nutteloosheid en duistere figuren in achterkamertjes.
  Wie start de procedure? België? Nederland? Spanje? Zweden? G.B.? Luxemburg?

  Like

 8. Hovawart zegt:

  De buitenlandse vastgoed en kunstportefeuille van de koninklijke familie is zó omvangrijk dat zelfs Trump er bij verbleekt, New York heet daarom nog steeds Nieuw Amsterdam…….

  Like

 9. bobzelf zegt:

  ja ,,, halllloooooooooooooooooooooo
  u denkt dat het meevalt, ??
  zo’n nieuwe boot , wat de olieboeren uit het midden oosten ,, hier in griekenland
  ALS SLOEP GEBRUIKEN , , a.k.a dinky
  JE SCHAAMT JE TOCH DOOD , VOOR JE ARMOE…
  EN DAN
  weekie of 6 , met rood haar, in die hete zon tussen 32 en 40 graden

  MET EEN ZEIKENDE ARGENTIJNSE STOEPHOER HELE DAGEN NAAST JE !!

  ik wil naar HONDOS !! ( DE GRIEKSE BIJENKORF .)
  EN HET ERGSTE ???

  GEEN MORA FRICANDELLETJEE TE KRIJGEN DAAR IN GREECE ..
  GEEN BERENKLAUW MET PINDASAUS
  DE TANDPASTA VERGETEN !!

  NEE DIE PAAR EXTRA CENTEN GUN IK HEM WEL !!

  WHAHAHAHAHAHA

  ( SARCASME KNOP UIT ))

  Ik ben een paar uurtjes naar het strand ,, zonder mondkapje en 1 meter 50
  en zonder boa’s

  vreselijk , hoe bevalt die avondklok trouwens ??

  HEBBEN DIE PLEURIS CHINEZEN , EEN VIRUS UITGEVONDEN DAT KLOK KAN KIJKEN ?

  het mot niet gekker worden, wat jij Nellie ???

  laterrrrr

  tthe king of athens

  Like

 10. Wat kunnen wij toch trots zijn op ònze President die helemaal pro deo werkt en het elk kwartaal weggeeft aan goede doelen! Ook onze First Lady heeft het huishouden heel wat ingeperkt, vergeleken met de nogal ‘dure’ vorige, die ook de Oma in the People’s House liet wonen… Bij sommigen kan het gewoon niet gekker en àltijd over de ruggen van het ‘gepeupel’…

  Geliked door 3 people

 11. Joannes den Hollander zegt:

  Hoe zit het met hun eigenwaarde vraag ik me wel eens af. Het lijkt weliswaar leuk dat je alles kunt doen en kopen wat je hartje begeert. Ik zou niet blij zijn als ik een dure auto zou rijden met in mijn achterhoofd dat andere mensen daar voor hebben moeten werken. Gemakkelijk is het natuurlijk wel. Trots zou ik niet zijn als ik uit eigen middelen niet eens in staat zou zijn om de brandstof ervoor te betalen. Ik zou dan ook walgen van mezelf bij het zoveelste jachtfestijn dat zelfs de patronen door de hardwerkende burgers betaald zijn. Daar moet je uiteindelijk toch hopeloos gefrustreerd van raken als je terecht niet trots kunt zijn op jezelf en je familie. Ik zou me doodschamen.
  Over dat importbruidje dat graag in de schijnwerpers wil staan wil ik het niet eens hebben.

  Het Koningshuis hoeft voor mij niet afgeschaft te worden. Een tikkeltje minder van adermans geld zou echter wel op prijs gesteld worden.

  Like

  • karton zegt:

   @ Johannes den Hollander.
   Eigenwaarde ? Dat koninklijke gespuis ? Die hebben helemaal géén eigenwaarde !
   Wat hebben ze óóit gepresteerd ? Nooit iets waarover ze zouden kunnen zeggen : “Zo dat hebben we goed gedaan, daar ben ik trots op”. Ja, ze zijn goed in : belasting ontduiken, onterechte subsidies ontvangen, stukkies voorlezen, onnutte dingen aanschaffen , zij zijn dan ook de nazaten van struikrovers, moordenaars, dieven en meer van dat criminele volk ! ZIJ waren de sterkste/gemeenste en werden aldus “koning of keizer”.
   De laatste paar eeuwen was dat koninklijke spul vooral héél erg goed in het verwekken van onwettige kinderen, enkelen van hen doen dat trouwens nog steeds.
   Ik zou niet weten welke “toegevoegde waarde” een koningshuis aan een land geeft.
   Als ik op tv een koning of prins of weet ik wat voor “koninklijk” figuur zie strompelen denk ik altijd : “Hoeveel onwettige kindertjes heb jij verwekt gedurende jouw , door de bevolking betaald, luxe leventje ?”
   Onnutte figuurtjes !

   Like

 12. Gerrit zegt:

  De Nederlandse Marineschepen uit de 2e Wereldoorlog in de Javazee met alle bemanning nog aan boord zijn opgevist door schroothandelaars. En Indonesië gaf geen protest ondanks dat dit oorlogsgraven waren.Maar koning Roodbaard vond het (persoonlijk) nodig om excuses aan te bieden voor de politionele acties van 1946-1949. Een schande, en je zag aan de gezichten dat de Indonesiërs dit ook niet verwacht hadden. Temeer omdat ze zelf wreed tekeer zijn gegaan.
  Het huis van Oranje denkt altijd aan geld. Kijk maar naar de ruil van de Paleizen met de overheid. Wie was de winnaar?

  Like

 13. Republikein zegt:

  De Koninklijke familie is éen van de rijkste in Nederland met een voorzichtig geschat vermogen van 50 miljard,goed voor een minimale rente / dividend inkomsten van 2 miljard per jaar.

  Like

 14. Mary zegt:

  Ja dit is al schandelijk genoeg, om van te kotsen, maar er is natuurlijk nog veel meer als we het over deze ransige Bilderberg familie hebben………

  Like

 15. Heniusz zegt:

  Kan iedereen en zijn moeder natuurlijk wel weer flink te keer gaan over hoe schandalig dit nu weer is en dat is zo, maar diezelfde iedereen en zijn moeder dient daarbij wel te bedenken dat ons onvolprezen kabinet i.c. de regering over de “beloning” van het koningshuis gaat. Uw terechte woede en afkeer zou dus tegen Rutte III gericht moeten zijn die dit zo heeft vastgelegd, bij WET!
  Het zou overigens een goed gebaar van Wim-Lex zijn om Rutte te laten weten dat hij van deze wettelijke verhoging niets wil weten.

  Like

 16. leefbarbaar zegt:

  En dan stammen ze niets eens van Koning Willem I, ook niet van Willem van Oranje. Of Maurits. In feite hebben ze nergens recht op.

  Like

  • Julia zegt:

   leefbarbaar Inderdaad dit klopt helemaal. Dat recht hebben ze gewoon gepakt maar wordt inmiddels flink beloond. Maar ja het jaarlijks feestje (uiteraard door de belastingbetalers betaald) heeft altijd nog teveel zogenoemde Oranje fans die onwetend zijn wie de Oranjes nu werkelijk zijn en wat de afkomst is. Maar ja we zijn ook tevreden met de vrouw die nu Koningin wordt genoemd maar waarvan de achtergrond niet echt zuiver is en men er niet bepaald trots op hoeft te zijn. Kortom al die zelfbenoemingen stellen totaal niets voor en hebben niets meer met een Koningshuis te maken. Afschaffen die miljoenen verspilling aan dit Oranje bolwerk dat de belastingbetalers voor deze fake moeten ophoesten.

   Like

 17. Peter zegt:

  Bootje van 2 miljoen, terwijl menigeen al blij is met een dagje in een roeiboot .

  Like

 18. Hovawart zegt:

  Miljoenen verdienen maar wel in loondienst…….blijven het dure knechten.

  Like

 19. BigLJohn zegt:

  Wat de laatste Russische tsarenfamilie is overkomen kan ook gaan gebeuren met het Nederlandse koningshuis. Immers; De kruik gaat zo lang te water tot hij barst….

  Geliked door 3 people

 20. verwardeman zegt:

  Natuurlijk geven die ” oranjes ” geen zak om hun volk .
  Trix en Wimpie zitten beide in de top van de BILDERBERG-conferentie , u weet wel ,
  die globalistenclub !
  ZIJ willen die EU , ZIJ willen die NWO waarin zij vanzelfsprekend straks in de top
  van hun gewenste wereldregering zitten .
  ZIJ kiezen voor de omvolking , en mocht het “fout “gaan dan kan Wimpie in een ruk
  zo naar Argentinie doorvliegen met het NIEUWE regeringsvliegtuig…………………!
  Hoe eerder die kutfamilie wordt ontmaskerd en verwijderd , hoe beter , von
  Amsberg en von Lippe Biesterfeld !!!!!!!!!!!
  Oranjes ? wat nou Oranje ? Oranje mijn REET !

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s