Fatale denkfout over immigranten nekt Nederland

(Door: David Pinto)

Het was een lange weg. Ik ben geboren en getogen in een Berberstadje bij de Midden-Atlas in Marokko, uit analfabete ouders. Twee migraties later, naar Israël en vervolgens naar Nederland, had ik nooit kunnen dromen dat ik na een aantal boeken ooit mijn autobiografie Een Marokkaanse Jood zou kunnen publiceren. Mijn migratie-ervaringen hebben me nieuwsgierig gemaakt naar verschillen tussen mensen in communicatie en gedrag. Ik werd de eerste hoogleraar Interculturele Communicatie aan de UvA.

De bekendste theorie over culturele verschillen was toen die van de socioloog Geert Hofstede. Het probleem van zijn benadering (en die van anderen in deze periode) was dat noch de achtergrond van de verschillen erdoor verklaard werd, noch de niveaus waarop de verschillen zich voordeden: macro (continenten of landen), meso (bijvoorbeeld tussen bedrijven) en micro (tussen individuen uit hetzelfde gezin). Ik heb dat uitgewerkt in de ‘structurentheorie’. In de structurentheorie gebruik ik de termen fijnmazige (F) versus grofmazige (G) structuren voor de codes en regels in een samenleving. Zijn er veel of weinig regels? Zijn de regels gedetailleerd of eerder in grote trekken uitgewerkt?

Lees verder>>>
h/t K.J.A.M. W.

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

18 reacties op Fatale denkfout over immigranten nekt Nederland

 1. guusvelraeds zegt:

  Niet al te moeilijk doen met F G structuren en weet ik wat al niet meer. Iedereen met boeren verstand en een normaal stel ogen niet links beneden in de hoek wegkijkende weet dat moslims een gebrek hebben aan innerlijke gewetensvorming. Dat moslims kuddedieren zijn, dat moslims lange tenen hebben, dat moslims een minderwaardigheidscomplex hebben dat ze compenseren met geweld. Dat moslims intrinsieke haat hebben voor alle culturen die beter presteren dan de hunne. Nederland moet slechts een regel invoeren de rest is allemaal flauwekul. Elke niet westerse gelukzoeker die na 3 jaar niet in staat is verstaanbaar Nederlands te spreken en te schrijven op een redelijk niveau moet een retourkaartje krijgen. Uitzetten is dan de enige en beste oplossing. Wat mij betreft mag er ook een oprotpremie mee want hier laten gaat veel meer kosten dan de eenmalige vertrekpremie.

  Over David Pinto verder alleen maar lof.

  De loopbaan van David Pinto zegt alles over het belang van afkomst.

  Analfabetische Joodse ouders uit een Marokkaans bergdorpje.

  Vul de rest maar zelf in……………………….

  Geliked door 2 people

 2. Lekke Fietsband zegt:

  Leuk verhaal, maar er is geen denkfout in het geheel.
  Alles gaat gewoon volgens plan (Kalergie).
  De blanke autochtoon met relatief hoog IQ (ook al zou je dat momenteel niet zeggen met alle smartphone zombies en gehoorzame idioten) moet kapot gemaakt worden op wat voor manier dan ook met ieder jaar een tandje erbij (meer ellende en meer bezuinigen om geld aan bijstandsimmigranten te kunnen garanderen).
  Meneer Pinto kan alles academisch proberen te benaderen met de Maslov piramide, maar dit is een van boven opgelegd gebeuren.

  Geliked door 2 people

  • R Thomasson zegt:

   @Lekke Fietsband. Je ziet het goed!. Er is hier geen denkfout, maar wel de Kalergi-Plan die volgens de tijdschema moet lopen. De agenda van BILDERBERG/NWO geldmonsters en hun vazallen de EU hebben geen behoefte aan F.’s en G.’s terminologie. De Piramide van Maslow steken ze in hun reet. Het enige wat voor hen telt, is de noodzaak op zo snel mogelijke tijdbestek zo groot mogelijk Jihad-leger op Europese bodem te verzamelen. Dit leger wordt, via belastinggeld van de toekomstige slachtoffers (WIJ), met vreten, onderkomen en medische zorg verzorgd. Als het leger groot genoeg wordt geacht, zal Het Uur U beginnen met mega genocides die de autochtone Europese bevolking zal decimeren. De blanke autochtoon met relatief hoog IQ (100 – 101 tegenover 80 – 84 van een gemiddelde Noord Afrikaan en de nog lagere IQ van de Afrikaan) moet kapot worden gemaakt. Ondanks al de smartphone zombies en de gehoorzame idioten is Europa nog steeds in staat briljante wetenschappers en techneuten voort te brengen. De geldvampiers van NWO begrijpen dat Europa heeft te veel potentiaal zichzelf van hun wurggreep te bevrijden en sterke concurrent te worden. Dus, ze proberen twee doelen te bereiken: a) Via langdurige zeer bloedige burgeroorlogen op Europese bodem de economische en wetenschappelijke ontwikkelingen tot nul te brengen. en b) de ontvolkingsplan zal nieuwe generaties donkere Europeanen voortbrengen; veel minder intelligent, maar wel goed als loonslaven.

   Like

 3. Joannes den Hollander zegt:

  Op de eerste plaats erken ik het diploma van deze ‘wetenschapper’ niet. Diploma’s voor allochtonen dienen namelijk in opdracht van de regering zonder tegenprestatie afgeleverd te worden en zijn derhalve waardeloos.
  Op de tweede plaats heb ik de conclusie van deze nepwetenschapper niet nodig om te weten dat het denken, doen en laten van een berber, wat overigens ook geldt voor andere moslims, haaks staat op wat Westerlingen denken, doen en laten.

  Mijn eindconclusie is dan ook dat steeds meer blanken tot dit besef komen. De politieke correctheid kan derhalve geen stand houden zodat beslissingen gemaakt door foute regeringen in het verleden geen garantie is voor jullie toekomst. Jullie aanwezigheid die als zeer onaangenaam werd ervaren heeft dan ook zijn langste tijd gehad in onze geciviliseerde samenleving. Dat geldt overigens ook voor het Oost-Europese uitschot.

  Geliked door 1 persoon

 4. Gienekehado zegt:

  Off Topic, waarschijnlijk ook weer niet; HULDE aan de politie!! Vorig jaar is een oudere dame
  ’s nachts walgelijk overvallen. Haar man was kort daarvoor overleden. Deze dame kwam pas uren na de overval weer bij haar positieven!! Dankzij DNA zijn de BEULEN / MISDADIGERS opgespoord! De dame durfde na ziekenhuisopname niet weer terug naar haar huis. Dat er ook een paar van die BEULEN in Duitsland wonen, zegt genoeg!!!
  ****** Het zoveelste Slachtoffer van het GETEISEM op Het Binnenhof, Den Haag **********
  http://www.112groningen.nl/Groningen/nieuws/40376/vier-verdachten-mishandeling-vrouw-langer-vast.html

  Geliked door 1 persoon

 5. Bas zegt:

  All inclusive…Canarische eilanden

  Zonder een overdreven proloog, omdat ze die niet nodig heeft, laat ik hier een kleine multimediale chronologie achter van wat deze sociaal-communistische regering voedt.

  Maghrebi’s komen hier dag in dag uit ook met een vleugje feest aan in een land dat het toelaat en voor alles betaalt.

  Geliked door 1 persoon

 6. Gienekehado zegt:

  Op de radio; Libanezen zijn extreem wanhopig en komen, willen ook naar Europa. Velen zitten al “legaal” in W-Europa, om te “studeren”. Libanon eens het ‘Zwitserland van de Levant’!! En toen kwam de islam……….

  Like

 7. Bas zegt:

  Apartheid?
  https://www.ad.nl/show/akwasi-wil-publieke-bestel-in-en-kondigt-omroep-zwart-aan~a39df451/

  Akwasi wil publieke bestel in en kondigt Omroep Zwart aan

  Rapper Akwasi begint een nieuwe omroep: Omroep Zwart. Dat meldde hij vandaag op Instagram. Op de foto bij zijn bericht staat de tekst ‘wakker?’, op een tweede afbeelding een oproep aan zijn volgers om lid te worden.

  Over de exacte invulling is nog weinig bekend. Op zijn website schrijft de omroep: ‘Wij zijn omroep ZWART. Een klapper van een nieuwe omroep. Waar iedereen wordt gehoord en iedereen wordt gezien. Vandaag beginnen we. Wakker? Word lid.’ De omroep heeft als streven minimaal 50.000 leden te werven. Lidmaatschap kost 10 euro.

  Daarmee lijkt het de ambitie om bij de publieke omroep aan te sluiten. Naast het behalen van de 50.000 leden, is er dan ook nog een compleet beleidsplan nodig, inclusief tien concrete tv- en radioformats.

  Like

 8. Laura van der Storm zegt:

  Komt mijn reactie nog? Dank….

  Like

 9. verwardeman zegt:

  De piramide van Maslow .
  De meeste van ons Nederlanders bevinden zich in het groene / blauwe gebied .
  Gelukkig maar !
  Daarom hebben de meesten – mezelf incluis – geen behoefte om met geweld die
  moSSels en migranten eruit te stampen ………………
  Daarom interesseerd de meesten die politiek / migratie geen ZAK .
  Pas wanneer het rode / oranje gebied in gevaar komt , zijn mensen bereid hun
  leven te wagen .
  We hebben ” teveel te verliezen ” , nog wel ……………

  Like

 10. R Thomasson zegt:

  @David Pinto. Het boek “Holy Wrath – Among Criminal Muslims” van de Deense psycholoog, Nicolai Sennels, probeert, op briljante wijze, antwoorden te geven op de vraag: waarom is criminaliteit onder moslims in Denemarken (en Europa) zo hoog? https://www.amazon.nl/Holy-Wrath-Among-Criminal-Muslims/dp/9188667332 Zie ook het artikel uit mei 2010 van de klinische psychologe Nancy Kobrin, de schrijfster van het boek “The Banality of Suicide Terrorism”: https://www.newenglishreview.org/Nicolai_Sennels/Muslims_and_Westerners%3A_The_Psychological_Differences/?fbclid=IwAR1iGoGNnbJEFBHYSEcmqpVrMZBNaewi_MH0sl-lBR4kwAOJQXFgBvagAS8 Zij schrijft dat islam is de perfecte religie die agressie voedt, en rechtvaardigt de behoefte tot de eeuwige slachtofferfantasie. De islam ziet zich verhevigd boven andere religies, en vervult daarmee de behoefte aan hoogmoed bij mensen afkomstig uit de achterlijkste delen van de wereld. Het is de perfecte geloofsovertuiging die aan gelovigen geeft A License to Kill. Ook, als de vijanden zijn Amerikanen die hele zwermen islamitische analfabete negers uit de Hoorn van Afrika naar Minnesota lieten komen. Al is Minnesota een rijke state met de beste sociale zekerheid, begonnen de negers uit Somalië en Eritrea, zo goed als direct, Anderen aan te vallen. Hetzelfde geldt ook voor islamitische beroepsparasieten uit het Midden-Oosten die als zielige vluchtelingen naar Europa kwamen. Moslims lijken het meeste op krokodillen en slangen. Zij voeren blindelings aanvallen op anderen, omdat hun bloeddorstige primitieve god hen dat voorschrijft. Het is vanzelfsprekend dat de aanhangers van deze godsdienst volledig ongeschikt zijn voor het leven in een modern land met andere normen en waarden. Ondanks de directe en- indirecte waarschuwingen van serieuze mensen zoals Winston Churchill (The River War 1899), Eric Hoffer (The True Believer 1951) en Oriana Fallaci (The Rage and The Pride 2001) vinden onze pathologische, geesteszieke politici de noodzaak kolossale zwermen van miljoenen moslims uit de vuilnisbakken van de wereld naar Europa te halen. HET IS NOOIT GENOEG! De politieke morbide behoefte de ondergang van hun land te bespoedigen, en Europa te ontvolking via mega genocides die gepleegd zouden worden door Jihad-legers van moslims en negers, zal door integere klinische psychologen worden onderzocht. Echter, tot die tijd moeten wij onze gezond verstand gebruiken. Vijandige pathologische politici zouden een TRAP ONDER HUN KONT KRIJGEN, EN ZE NAAR DE BLIKSEM STUREN. Daarvoor hebben wij geen experts nodig.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s