Katholieke aartsbisschop Schick: Islam geen vijandbeeld en verenigbaar met democratie

(Vertaling: E.J. Bron)

De aartsbisschop van Bamberg, Ludwig Schick (foto), heeft voor zichzelf en zijn schaapjes besloten met de islam aan te pappen tot de definitieve ondergang. Anders kan men de lofzang van de katholieke herder op de islam niet duiden. Bovendien is hij er van overtuigd dat de islam met de democratie verenigbaar zou zijn. Alleen: hiervoor ontbreekt het in de hele wereld aan voorbeelden. Plat en ongedifferentieerd zijn populistische geschreeuw in richting van diegenen die waarschuwen.

 

“Wie angsten en haar wil omzetten in kiezersstemmen, die zaait niet alleen vijandigheid tussen de mensen, maar ondermijnt ook de liberale rechtsstaat”, aldus aartsbisschop Ludwig Schick van Bamberg volgens “katholisch.de”. Meneer de bisschop zou zich er zorgen over maken “hoe het zaad van de haat vruchten zou dragen en de bereidheid tot het gebruiken van geweld zich zou uitbreiden”. Daarmee bedoelt de volledig verzorgde vertegenwoordiger van God echter niet de erederende veiligheidssituatie, het razendsnel toenemend geweld op grond van massa-immigratie van mensen uit overwegend gewelddadige, overwegend islamitische landen. Hij bedoelt ook niet de steeds groter wordende islamitische parallelsamenlevingen met een eigen, islamitische rechtspraak. Nee, nee.

Schick maakt zich er zorgen over dat d eislam tot “vijandbeeld” verklaard zou kunnen worden. Weliswaar zouden de zorgen en de angsten van de mensen serieus genomen moeten worden, die voortkomen uit vrijheidsvijandige of op geweld gerichte duidingen van de islam, aldus Schick verder. “Wie echter de grote verscheidenheid in de islam ontkent” en deze met extremistische ideologieën zou vergelijken, tegen hen zouden de “staat, de samenleving en de kerken” vastberaden moeten optreden. En daar verschijnt voor het geestelijke oog ook al minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer (CSU), die begin september een “deskundigenkring tegen moslimvijandigheid” heeft opgericht.

Dat vindt opperherder Schick met zijn onderwerping aan de islam echter nog niet genoeg. De aartsbisschop verdedigt de wat hem betreft aardige islam tegen de beschuldiging dat hij niet verenigbaar zou zijn met de democratie. Deze aannames zouden “veeleer van theoretische dan van praktische aard” zijn, omdat het islamitisch recht van moslims zou verlangen buiten de islamitische wereld de rechtsordes daar te accepteren. Helaas “vergist” de islam-appeaser te noemen dat dit alleen maar zo lang geldt wanneer moslims niet de meerderheid vormen. De islam deelt de wereld in twee helften in: in een Huis van de Islam en een Huis van de Oorlog. Tot het laatste behoren de gebieden, waarin de islam nog geen staatsreligie is. Het moet het stereven van elke gelovige moslim zijn – zo staat dat nu eenmaal in de koran, of Schick dat nu leuk vindt of niet – om de wereld islamitisch te maken.

Onvermijdelijk de mantra dat de katholieke kerk zich zou bekennen tot het recht op godsdienstvrijheid en tot omvangrijke tolerantie. Daaruit voortkomende conflicten zou een pluraliserende samenleving moeten uithouden. Alleen nog maar wereldvreemd de uitspraak van de binnenkort 71-jarige: “Daarbij komt het er echter altijd op aan dat kritiek niet ontaardt in haat en conflicten niet op straat, maar voor de rechtbank beslist worden.”

Wie echter, zoals Schick, zijn beschermelingen met spreuken zoals “We zouden niet bang moeten zijn voor een islamisering” in het open, islamitische mes laat rennen, die gelooft ook dat de komend onlusten voor de rechtbank opgelost kunnen worden.

De realiteit, die blijkbaar niets te maken heeft met de aanwezigheid van Schick op aarde, ziet er anders, ziet er zo uit (video afkomstig uit Frankfurt, 11 januari 2020):

 

Bron:
www.journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", achterlijkheid, Barbarisme, belangenverstrengeling, cultuurrelativisme, Dhimmitude, Duitsland, Eurabië, Hypocrisie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, katholieke kerk, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse christenen, moralisme, Moslims, Naïviteit, nieuw fascisme, Pacifisme, political correctness, praatjesmakers, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

31 reacties op Katholieke aartsbisschop Schick: Islam geen vijandbeeld en verenigbaar met democratie

 1. Harry Willemse zegt:

  Ik denk dat dat mooie mutsje te strak om zijn hoofd zit. Komt de doorbloeding niet ten goede.
  Wat een idioot.

  Geliked door 4 people

 2. Yvonne zegt:

  Typisch de moslims zeggen dood de ongelovigen waar je ze kunt vinden
  Wij ongelovigen, christenen en andere geloven preken in de kerken toch ook niet dood moslims waar je ze tegen komt , weer een Kabouter Plop figuur die gek is op dat geloof doet het in zijn Heilige onderbroek wanneer de aanval op ons begint, sukkel

  Geliked door 3 people

  • Jackholland zegt:

   Deze katholieke m i e t laat zich bij het minste geringste bekeren tot islam . Hoe achterlijk kan je zijn. Het zal hem aan z n anus oxideren of hij nu een christelijk of islamitisch sprookje moet vertellen aan de gelovigen. Bij de mossels moet hij wat meer voorover op de knietjes maar dat zijn de meeste katholieke priesters in hun privéleven ook wel gewend . Maar hij mag / moet bij de mossels ook een jurk aan dus: w h o C a r e s?????

   Like

 3. Ik lees dit artikel en het eerste wat bij me op komt, dat de boodschap van die andere puntmuts uit Rome goed ontvangen is.
  Verder no comment.

  Geliked door 2 people

 4. delamontagne zegt:

  Zijn goede voorbeeld is zijn baas in Rome !

  Geliked door 6 people

 5. Harry zegt:

  Wie kan nog steeds niet begrijpen waarom ongelovigen zo’n gruwelijke afkeer hebben van dit soort vrome foute kwezels ?
  De devote schijnheiligheid en het kop-voor je eigen ondergang tegemoet rennen doet de atheïst gruwen van dit soort lui .
  En als ze dat zelf wensen , is dat nog tot daar aan toe , er zijn er maar weinig die ik zal missen ,
  maar het gaat ook ten koste van de normale – niet godsdienstwaanzinnige – patriotten .
  Kortom , als medestander hebben we geen donder aan die lui !
  Het zou me ook niet verbazen als dat soort zich dan bij de moslims zal voegen om TEGEN ONS TE STRIJDEN !
  DE nieuwe NSB-ers in de maak .

  Geliked door 4 people

  • scherpschutter1943 zegt:

   Beste Harry, deze kwezels denken dat ze met dit soort gedrag hun nek kunnen redden. Vergeet het maar. Moslims zijn meedogenloos. Dat moet van hun koran

   Like

  • M. zegt:

   Een echte gelovige heeft hier net zo’n afkeer van en is zeker niet behulpzaam aan vijanden die hun eigen volk willen afslachten.
   En dat zooitje clowns welke helemaal niets met Schepper te maken hebben maar alles met de verwoester en helemaal niets met de gelovigen hebben dan ze kapot te maken.
   Ze hoeven zich maar te misdragen en men noemt alle gelovigen in één adem.
   Behalve bij de ongelovige die zich misdragen die noemt men dan niet in één adem omdat men er toevallig zelf een is.

   Voorlopig hebben de mensen die dingen oplossen en wel hun volk beschermen en het normale denken weer terug brengen in de samenleving allemaal een kruis om hun nek dus ga die clowns en smeerlappen niet met deze mensen vergelijken want er zijn meer ongelovigen die met de vijand heulen dan echte gelovigen.

   Geliked door 1 persoon

   • scherpschutter1943 zegt:

    De echte gelovigen worden vertegenwoordigd door deze aartsbisschop. Hij vertegenwoordigd de macht van de paus, godsgezant op aarde, voor zijn deel van de rooms katholieke kerk. Het is dus fout te zeggen dat de meeste rooms katholieken hier anders over denken.

    Like

   • M. zegt:

    De echte gelovigen hebben geen reet met deze clowns nodig en ze hebben ook geen vertegenwoordiger nodig die met de vijand heulen.
    Misschien een paar stomkoppen die zich laten vertegenwoordigen en misleiden maar de echte gelovige weet wel beter.
    Ga uit van haar ……..om geen deelgenoot te worden van hun zonden.
    De ware gelovige zal zich niet laten vertegenwoordigen hooguit mensen die zich laten misleiden.
    Omdat zij zeggen dat ze de gelovigen vertegenwoordigen wil dat nog niet zeggen dat ze dat werkelijk doen en dat de mensen zich door hen vertegenwoordigd willen laten worden.
    Ook al denkt men dat voor het gemak maar even.
    Vertegenwoordigd Mark Rutte ook alle ongelovigen?
    Of geldt het dan weer niet ?

    Like

 6. Jack Terrible zegt:

  Wellicht dat die aartsbisschop thee zit te drinken met islamieten die zijn ‘schaapjes’ kruisigen voor zijn ogen… althans naar islamitisch gebruik.

  Geliked door 1 persoon

 7. jack black zegt:

  Zei hij nadat hij uit de kont van de moslim kroop !

  Geliked door 1 persoon

 8. Bas zegt:

  Wereldvreemde onnozelaar, makkelijk te manipuleren en belazeren?

  Like

 9. John van antwerpen zegt:

  Knettergek dat deze katholiek niets van geschiedenis weet.
  Waren het katholieken die in de 7e en 17e eeuw moslim invasie,s tegen hielden,
  zitten we nu, 2020 met schijnheilige verraders.
  Het syndroom van Stockholm in het kwadraat. Een echte Christen moet zich juist
  uitspreken tegen geweld, intimidatie en onder valse voorwenselen hier naar toe komen.
  De echte Christen is uit op lijfsbehoud, vrede en veiligheid. En dat bereik je allemaal
  niet door open grenzen, wir schaffen das en tostesseron bommen binnen te lokken.
  Het wordt tijd voor nieuwe kruistochten om oorlogen te voorkomen. (wat gek klinkt).

  Geliked door 2 people

 10. De video is al van YouTube verwijderd, hierboven speelt ie nòg wel…

  Like

 11. Ton Ruygrok zegt:

  Hoe was het ook al weer …. hier bij Bron gelezen.. . Een Barmhartige boer raapte een verkleumde slang op om deze onder z’n jas op temperatuur te laten komen… nadat de slang voldoende was opgewarmd beet hij zijn weldoener dood…. zo’n mooi beeld…!!!….,
  TonRuygrok,Monster.

  Geliked door 2 people

 12. Bas zegt:

  Zijn vriendjes?

  Geliked door 1 persoon

 13. guusvelraeds zegt:

  Like

 14. Ravian zegt:

  Een “useful idiot” noemen ze zo iemand.

  Geliked door 1 persoon

 15. Sinyo zegt:

  Alweer een aantal jaren “her” in een plaatsje in de “Heimat” gebruikten licht getinte jongetjes de kerkdeur als doel bij een spelletje straat voetbal. Op het vriendelijke verzoek van de pastoor respect te tonen voor het heilige huis werd hem het volgende naar zijn hoofd geslingerd “maak je niet druk man binnenkort maken wij hier een moskee van”.
  Zijn reactie . . . . . alle-sjeses . . . wat zou je denken . . . .????
  Hij ging niet bij de ouders een kopje thee drinken, want dat gebeurde alleen bei einem Bürgermeister in den Niederlanden. This Guy did a wonderfull Job, Yeah.
  Zijn reactie was als volgt te beschrijven. Lees en huiver!
  Zij sloegen mij op de ene wang dus keer ik hen dan ook de andere toe” (Luc. 6,29), zo spoorde Jezus het pastoortje aan.
  Dan te denken, dat een klap op de wang niet alleen pijnlijk is, maar ook vernederend.

  Like

 16. droevige mof zegt:

  De katholieke kerk maakt deel uit van de deep state, sommigen zeggen dat zij de diepe staat leidt.
  Bisschop Schick is geen onbeduidend man, hoewel zijn bisdom nogal klein is. Hij maakt deel uit van de thinktank in het Vaticaan die aan een verenigde religie sleutelt. Deze heren weten heel goed dat de centrale verklaring van het christendom absoluut onverenigbaar is met de islam. Daarom willen ze beide religies ontkrachten en een nieuwe humanistische wereldwijde geloofsgemeenschap uit de schelpen laten ontstaan.
  Dit project heeft niet alleen aanhangers in het linkerkamp.
  Maar de olifant in de kamer zijn de onthullingen van pedofilie en kinderhandel die nu wereldwijd in gang zijn gezet.
  De katholieke kerk is massaal hierbij betrokken.

  Geliked door 2 people

 17. andre zegt:

  Als God zou bestaan zat ie zeker niet in deze kerk, dit is weer eens een dieptepunt van hoe we bespeeld worden en hoe de rode loper wordt uitgerold voor de massa immigratie, hun geloof met bijbehorende moskeetjes. Hier nog een rare politieke partij die in NEDERLAND is opgericht.

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Partij_voor_Naastenliefde,_Vrijheid_en_Diversiteit

  En hier nog een dieptepunt over die andere poot der democratie wat we onafhankelijke rechtelijke macht noemen.

  https://www.hln.be/nieuws/buitenland/trump-verkiezingsuitslag-wordt-waarschijnlijk-zaak-voor-hooggerechtshof~a444face/

  Bush is gewoon geplaatst door een rechter in 2000!! De Bushes zijn ooit begonnen in London als de diamantslijpers van Rothschild waar ook nog een aparte naam naar boven kwam en dat is de naam Epstein. Wie nog geloofd in scheiding der machten moet maar naar Bamberg gaan.

  Geliked door 1 persoon

 18. willem roeleveld zegt:

  Deze Zwaar gestoorde is zeker na de oorlog de kerk niet meer uit geweest. Heeft waarschijnlijk meer verstand van ruggen tuffen op kleine jongetjes

  Geliked door 1 persoon

 19. delamontagne zegt:

  Waarom worden dergelijke onbenullen, beter gezegd; gevaarlijke lui met hun absurde ideeën voor de gewone mens, niet zelf vermoord.
  Islam, geleuf van onverdraagzaamheid en Wrede;
  * / * / *
  Aanval met messen in Villeurbanne, Frankrijk: Sultan Niazi is moslim en zoekt slachtoffers bij iedereen die niet de koran leest.
  Komt voot het Gerechtshof, maar kan niet worden veroordeeld.

  Op 31 Augustus 2019 wordt een student van 19 jaar oud gedood en 8 andere mensen gewond bij een bushalte in het kleine stadje Villeurbanne.
  De dader is een Afghaan die gewapend is met een mes en barbeque-pinnen.
  Het tweede psychiatrische onderzoek heeft uitgewezen dat er een VERSTANDSVERBIJSTERING OPTRAD, HIJ KAN NIET WORDEN VEROORDEELD.
  De Afghaanse moordenaar die bekend was onder verschillende identiteiten, heeft asiel gekregen en zijn verblijfsverguinning is vernieuwd.
  Hij wordt niet veroordeeld en heeft verklaard dat hij stemmen hoorde die zeiden dat ze hem bevel gaven om te gaan moorden in Villeurbanne.

  Volgens Eric Zemmour, schrijver, chroniqeur /publicist en fel anti islam had de man nooit een verblijfsvergunning mogen krijgen.
  “Het is een raadsel, het raadsel van een bepaalde gewaarwording, een bepaalde levensbeschouwing bij de rechtbanken”.
  De ene dag worden identitairen veroordeeld tot 6 maanden gevangenis omdat zij op een vredelievende manier de grenzen blokkeerden tussen Frankrijk en Italië, de andere dag wordt een moordenaar VRIJGESPROKEN
  Een raadsel !
  Enige tijd later VERMOORDT een Afghaan met een mes een veelbelovend student op straat in Frankrijk.
  We krijgen te horen dat deze “dappere” man verblijfs vergunning/asiel heeft gekregen, NIET omdat hij persoonlijk werd bedreigd, maar omdat zijn land in oorlog is.
  Hij was door Duitsland al afgewezen, ook door Italië en Noorwegen.
  Maar Frankrijk wil altijd beter zijn dan anderen……..
  DE RECHTBANK KAN TROTS OP ZICHZELF ZIJN:
  Ze zijn er snel bij om een Afghaan die het risico loopt te worden gedood in eigen land,…………………
  DE GELEGENHEID TE GEVEN OM TE DODEN IN ONS LAND.

  (…) Le Figaro

  Geliked door 1 persoon

 20. Republikein zegt:

  De kleding van deze oetlul past precies bij zijn smoelwerk, prettig gestoord, wakker worden zit er niet in, niet in dit leven.

  Like

 21. Bob zegt:

  In 30-er jaren werd het nazidom van de kansel
  gepredikt. Nu het Mohamedanisme.
  Is er ooit iets verandert.
  Heeft het mensdom hiervan geleerd.
  Dom,domen dom.

  Like

  • Jules Vismale zegt:

   Ludwig Schick had anders net zo goed een orthodoxe of katholieke priester in Rusland geweest kunnen zijn die door het communisme werd vervolgd en de de nazi’s juist zag als volkomen ongevaarlijk! Tijdens WO II zagen, nadat de Duitsers in 1941 Rusland binnenvielen, talloze boeren en priesters de zwarte kruizen op de pantserwagens van de nazi’s als een symbool tegen de Antichrist en haalden zij de Duitsers zelfs over om daar kerken te betreden!
   Helaas zouden de nazi’s een groot aantal kerken, tempels, synagoges enz. gaan vernietigen met talloze Russische en niet-Russische burgers daarin maar op de Krim toestaan dat daar minaretten en moskeeën van de moslims mochten blijven staan!
   Die Schick zal pas veel te laat beseffen dat de islamieten beslist NIET zijn vrienden of bondgenoten zijn omdat ze hem ook gaan beschouwen als een ongelovige!

   Like

 22. John 3:16 zegt:

  De katholieken (met wat uitzonderingen daar) hebben iets engs van God gemaakt. Hun behoren toe aan het oude Babylon.
  Het is dezelfde cultus die Nimrod (Zon) en Semiramis (Maan) en hun zoon Tammuz aanbaden in het oude Babylon. In de dagen van keizer Constantijn hebben ze alle Babylonische feesten toebedeeld aan het christendom. Al die zogenaamde christelijke feestdagen hebben in hun origin niets met De God uit de Bijbel te maken. Voor de mensen die meer informatie hierover willen die raad ik aan om deze filmpjes op YouTube te bekijken.
  1. Jim Staley Truth or Tradition.
  2. Bill Schnoebelen The church on haunted hill.
  3. Doc Marquis catholicism Wich queen of heaven.
  4. Doc Marquis Occult holidays.
  5. Stephen Dollins Occult Holidays.
  Ook interessant om uit te zoeken is wie mede achter de oprichting van de islam zat…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s