Wie elektrisch rijdt, is een ASO!


Kobalt, het “blauwe metaal”.

(Door: Drs. E.N. Schilder)

Vooral GroenLinks, de VVD en D66 – maar nu ook het FvD – promoten of zijn voor de ‘schone’ elektrische auto, maar kijken weg van de gevaren en de vele malen hogere vervuiling en afvalstoffen bij zowel de productie als het recyclen van bijvoorbeeld de accu’s. In het kort komt het er op neer dat elders in de wereld hoge concentraties kernafval met een hoog aantal kanker-gerelateerde doden, natuurverwoesting en kinderarbeid gedoogd worden om HIER vermeend ‘schoon’ te kunnen rijden!

En dat lijkt HÉÉL sterk op het voornamelijk GroenLinks beleid aangaande de biomassa-industrie die eveneens vele malen vervuilender en natuurverwoestender (!) is dan hoe voorheen energie werd verkregen. Ik begrijp dat ‘Groen’ in GroenLinks dan ook totaal NIET (!), want juist ZIJ promoten de vernietiging van zoveel mogelijk natuur in de rest van de wereld en daarmee JUIST het GROEN! Noem het maar gerust Git-Zwart-Links! DÀN bent u eerlijk! Want de rest van de aarde vernietigen om hier naar vermeend een ‘paradijs’ te creëren is ronduit MISDADIG!

Kobalt

In de praktijk komt de promotie van groene energie – maar in het bijzonder de elektrische auto! -neer op propaganda, misleiding en intimidatie en in de gebieden waar de materialen voor elektrische auto’s gewonnen worden, gaat het er nog een tikje smeriger aan toe. De lokale bevolking in de betreffende gebieden heeft totaal GEEN inspraak en de belanghebbenden worden allemaal rijker, maar de gemeenschap in het gebied wordt verder naar de rand van de afgrond gedreven. In de gebieden waar de mijnen worden gevestigd, wordt eerst iedereen – en veelal NIET zonder gebruik van grof geweld – weggejaagd en vervolgens weghouden en mogen zij het verder zelf uitzoeken. Groene energie en humaan? Het is werkelijk mens- (en natuur) onterend wat er gedoogd wordt om ‘groen’ te MOETEN (!) gaan rijden!

Kongo werd sowieso geregeerd door wanbeleid, maar heeft zich met de vraag naar meer kobalt voor onze mobiele telefoons en elektrische auto’s uitsluitend nog gericht op buitenlandse investeerders en privatisering van zijn mijnen.

Veelal gaat het recht tegen het belang van de bevolking van Derdewereldlanden in, maar wordt dit beleid TÒCH aangemoedigd door de onder andere de Wereldbank. Deze landen verliezen hiermee niet alleen hun grondstoffen, maar ook belastinginkomsten die gebruikt zouden moeten worden voor de opbouw en ontwikkeling van het land en voor de burgers. Op deze manier ontduiken grote mijngiganten derhalve miljoenen aan belastinggeld en levert het anderzijds uitermate schrijnende, maar vooral onherstelbare schade en wantoestanden op voor zowel de flora als fauna van deze betreffende gebieden.

U zou dus gerust kunnen stellen dat de Afrikaanse vluchteling rechtstreeks gedreven wordt door de uitbuiting van de westerse vermeende ‘idealen’ ten aanzien van ‘klimaatneutraal/CO²-neutraal moeten leven…

Grote aanjager in deze utopische Groen-energie-leugen is derhalve de EU, waar de ‘heer’ Timmermans en consorten hebben bepaald (!) dat CO²-neutraal leven in een nòg hogere versnelling moet door het percentage naar 55% te verhogen, maar geen idéé hebben HOE dat zou moeten (dat is tenslotte het probleem van de overheden en bedrijven) en wat zij er in de rest van de wereld mee aanrichten. Of ze weten het WEL. maar kijken er zoals te doen gewoonlijk (voor veel individueel gewin/geld) eenvoudig voor weg. HYPOCRIETEN!

Werknemers zijn veelal als kind in de mijnen begonnen en blijven geregeld 24 uur lang in de tunnels, waar ze onder uitermate gevaarlijke omstandigheden tegen een slaven‘loon’ moeten werken. Beschermende kleding hebben ze niet, terwijl onder andere het stof tot dodelijke longziektes kan leiden.

Hoewel de kobaltprijs door de vraag naar elektrische auto’s inmiddels is verdrievoudigd, merkt de ‘werknemer’ daar NIETS van en levert een werkdag van twaalf uur slechts één tot twee dollar op.

Pure uitbuiting derhalve voor onder andere de elektrische auto, waarvan de accu tot 8 kilo kobalt bevat. Alhoewel Kongo ongeveer de helft van de wereldvoorraad kobalt bezit en twee derde van al het kobalt produceert, is het een van de armste en minst ontwikkelde landen ter wereld.

Aardmetalen

95% van de aardmetalen wordt in Mongolië geproduceerd en levert China hoge inkomsten op. Het afval van aardmetalen bevat echter veelal radioactieve elementen die gewoon in de natuur of de rivieren gedumpt worden die de leefomgeving van zowel mens al dier van een paradijs in een hel veranderen. Er is in de directe omgeving geen groen meer te vinden en wat voorheen nog vruchten gaf, is daar in de tachtiger jaren mee gestopt en inmiddels weggerot. De concentratie van het radioactieve thorium in de bodem van de betreffende omgeving is 36 keer hoger dan in de rest van de omgeving.

Daarnaast levert de verwerking van één TON zeldzame aardmetalen 2000 (!) TON aan giftig afval op. Radioactief afval dat gewoon in het afvalwater wordt gedumpt en/of in een plaatselijk meer terecht komt. Hoezo GROENE ENERGIE??? Het is een vlakte van zwarte, giftige smurrie geworden die de bodem en het grondwater in de omgeving verontreinigt! En allemaal om HIER zogenaamd ‘schoon’ te kunnen/MOETEN (!) rijden!

Ook de milieueffecten van de batterijproductie in China, Zuid-Korea en Japan baren grote zorgen. Niet alleen bij het ontginnen van mijnen, maar ook bij de productie, het hergebruik en het recyclen van accu’s. En dan heb ik het nog niet eens over de winning van lithium en mangaan die voor de elektrische auto’s noodzakelijk zijn en waarbij miljarden liters water benodigd zijn die eveneens sterk vervuild terugstromen in de rivieren en de natuur. Wie elektrisch rijdt, is dus een ASO!

Het NOS/NPO vingertje

Overigens werd u een paar weken geleden vermanend toegesproken via de NPO’s/NOS voor wat betreft uw wegwerpconsumptie en afvalgedrag ten aanzien van elektrische apparatuur. Wat maar weer eens aangeeft hoe fantastisch ‘onze’ huidige journalistiek haar werk doet…

Want probeert u nog maar eens een elektrisch product als een telefoon, tablet of printer langer dan drie à vijf jaar te gebruiken… het product wordt gewoonweg niet meer door de fabriek ondersteund, dus u bent derhalve wel GEDWONGEN (!) om een nieuw product te kopen! Dus in plaats van ú daarop aan te spreken, zouden ze de fabrikanten daarop aan moeten spreken! Maar zóver kan de hedendaagse ‘journalist’ klaarblijkelijk niet nadenken…

Overigens is dit in beginsel een oer-Nederlands fenomeen en leuk wetenswaardigheidje: Philips is hier namelijk tijdens de Tweede Wereldoorlog mee begonnen toen zij in opdracht van Nazi-Duitsland radioapparatuur aan hen moesten leveren. Philips produceerde het toentertijd zó dat de radio na ongeveer drie maanden de geest gaf.

Echter, nu we ‘duurzamer’ moeten leven, mogen er, mijns inziens, in DÀT opzicht ZÉKER ook  hogere kwaliteitsnormen aan de producten en ondersteuning gesteld worden! Hoezo; niet meer ondersteund na drie tot vijf jaar

Covid-toneelstukje op TV

Overigens kijken steeds minder mensen nog naar het kunstmatige toneelstukje van Rutte en De Jonge. Ze ervaren het steeds meer als misleidend en zien het steeds vaker als leugen, omdat zowel Rutte en De Jonge als het RIVM gewoonweg GEEN openheid van zaken wensen te geven en daarmee steeds minder geloofwaardig worden. Mede omdat zij hardnekkig niet willen aandringen op een betere ventilatie en daarnaast wel zeggen dat u gezond moet eten, maar eveneens hardnekkig niet willen verwijzen naar bijvoorbeeld de site https://zelfzorgcovid19.nl/voeding/

En laten we eerlijk zijn: waarom zou u hen, die van úw belastinggeld betaald worden, doorlopend liegen, bedriegen, manipuleren en uitsluitend HÙN onrealistische partij-‘idealen’ nastreven, NU ineens wel moeten geloven?

Van de huidige linkse (!) journalistiek hoeft u uiteraard geen gedegen onderzoek, laat staan kritische vragen te verwachten, en zij die dat wèl doen, worden genegeerd of verwijderd.

Door:
Drs. E.N. Schilder
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Lügenpresse", "Nuttige idioten", Afrika, Barbarisme, belangenverstrengeling, betutteling, Censuur, Derde Wereld, Desinformatie, EUSSR, Frans Timmermans, gezond realisme, Graaien, GroenLinks, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, klimaatfascisme, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse Kerk, Marxisme, meningsdictatuur, moralisme, nieuw fascisme, propaganda, Rotzakken, Slavernij, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

14 reacties op Wie elektrisch rijdt, is een ASO!

 1. Julia zegt:

  Dat is nu het hypocriete van al die zogenoemde milieu bewuste mensen die nu massaal peddelen op hun elektrisch fietsje en rijden in de rijdende zaklantaarns. Hier hoort men al die voorstanders van elektrisch rijden niet over en wordt er uiteraard weinig over dit misdadig kinderarbeid en smerige afval gepubliceerd. Sterker nog het is reclame op reclame over het zogenaamd schoner rijden met zo een rijdende elektrische zaklantaarn. Daarbij zijn deze bolides een gevaar op de weg omdat zij bijna geen geluid produceren zodat spelende kinderen of fietsers deze bolides niet aan horen komen en dus om ongelukken vraagt. Kortom alles is gebaseerd op grove leugens om een onhaalbaar klimaatdoel te halen. Nu al begint men eindelijk eens over kerncentrales na jaren miljarden te hebben verspild aan die vreselijke windmolens die een moordenaar zijn voor natuur en dier. Vervolgens ging het over bio massa centrales waar nog meer bomenkap voor nodig is en niet zo milieu vriendelijk is. Nu komen de lichten er achter dat misschien kerncentrales uitkomst kunnen bieden (het is al jaren bekend dat kernenergie een minimum aan CO 2 uitstoot heeft. Kortom wat berust niet op leugens of het nu om elektrisch rijden gaat, klimaat en vooral over de uitbraak en besmettingen vanwege corona. De journalisten die de linkse bull shit dienen zijn geen journalisten maar uitvoerders wat de opdrachtgever eist maar eigen onderzoek of kritische vragen zijn hun vreemd of doen zij bewust niet omdat ze anders zijn uitgerangeerd. Wie is er nog geloofwaardig of überhaupt nog te vertrouwen? Het volk zelf zou eens realistisch moeten nadenken en zich meer moeten verdiepen in informatie en absoluut niet geloven in wat de linkse bull shit zoals NPO en kranten hier in Nederland verkopen en ons wijs maken. Zij liegen net zo hard als de politiek en zijn uitsluitend een linkse informatiebron.

  Geliked door 1 persoon

 2. M. zegt:

  Wie elektrisch rijdt steunt het afbeulen van kinderen om de grondstoffen te zoeken en het verneuken van het milieu.
  De meer men elektrisch gaat rijden de meer kinderen zullen er afgebeuld worden en de meer zal het milieu belast worden.
  De mensen die zogenaamd zo voor een goed milieu zijn hoor je nooit over de echte problemen praten die de corona/klimaatzwendelaars veroorzaken met hun sloop het groen agenda.
  Dat levert ze geen geld op.

  Geliked door 3 people

  • Julia zegt:

   M. Dit soort klimaatactivisten en idioten die zo begaan zijn met het milieu moeten zich kapot schamen om met zo een vervuilde zaklantaarn rond te rijden. Die kinderen zou deze hypocrieten een worst wezen ze zijn net zo gek als die linkse klimaat wappies die eerder een batterij nodig hebben om die hersenen eens te stimuleren en eens doordrongen worden waarmee ze met hun klimaatwaanzin bezig zijn. Al die gore windmolens die natuur en dieren beschadigen vinden die idioten normaal. Een leuk gegeven is dat die fel opgedrongen warmtepompen een complete mislukking zijn. Maar ja, dat mag geen naam hebben toch. Wij rijden elektrisch kijk mij is in mijn Tesla (als je dit ding rijdt moet je je ogen uit je hoofd schamen). Laten we het maar niet hebben over de miljardenverspilling die aan deze hysterie wordt uitgegeven terwijl we nu al weten dat het allemaal geen enkel effect heeft vandaar het langzaamaan wakker worden over kernenergie.

   Like

   • M. zegt:

    Julia, al die milieu en klimaat groepjes verkondigen slechts een gekochte mening want over echte problemen die veroorzaakt worden door de mensen door wie ze zich hebben laten betalen reppen ze met geen woord.
    Dus dat is allemaal fake.
    Terwijl een kleuter kan bedenken dat er enorme milieuproblemen veroorzaakt zullen worden met de afvalberg van accu’s die elk jaar groter zal worden.
    De mensen lijken niet verder te kijken dan hun tv liegt anders zouden ze zich inderdaad gaan schamen om mee te werken aan het afbeulen van zeer jonge kinderen in een zeer ongezonde omgeving.
    Ik ga liever op de fiets dan mee te werken aan iets waar kinderen voor afgebeuld worden want er is niets wat dat rechtvaardigt, helemaal niets.
    Velen weten het dondersgoed maar de mens is zo verwend geworden dat men niets meer wenst te offeren en als er geen offers gebracht worden zal er niets verbeteren.
    Een simpele offertje is al teveel, allemaal de tv weg doen wat voor de leugens en zwendelaars direct een probleem word want het volk kan niet meer bespeeld worden en met leugens van de waarheid af gehouden worden.
    Ze kunnen dan op hun pc zelf bepalen wat ze kijken dus ze hoeven ook niet eens zonder tv naar niets te gaan en nog is het teveel moeite.
    Voorheen deden we het ook met een huistelefoon en nu kunnen ze zogenaamd niet meer zonder hun smartphone voor stomkoppen die graag meewerken aan hun eigen hel in een technocratie want ook die wegflikkeren zou een hoop ellende schelen en direct resultaat opleveren.
    Maar zelfs dat is een offer teveel.
    Dan weet de massa niet wanneer ze koffie drinken of wat ze eten en dat is blijkbaar belangrijker dan de toekomst veilig te stellen voor iedereen en zich weer eens bezig te gaan houden met elkaar in plaats van alleen met zichzelf.

    Like

 3. M. zegt:

  Misschien het afbeulen van hele jonge kinderen wat meer onder de aandacht brengen door het te laten zien zodat iedereen kan zien wat men aanricht met dat zogenaamde ‘goed doen’ voor milieu en klimaat.

  Geliked door 3 people

 4. Htsk day zegt:

  Ook zo’n mooie..

  http://verenoflood.nu/klm-beloont-trouwe-klanten-ik-vertrek-naar-aeroflot/

  Reizen…
  Vlees eten…
  Het zou VERBODEN moeten worden,.. Oh,.wacht…

  Like

 5. Bas zegt:

  Geliked door 1 persoon

 6. Ravian zegt:

  Kunnen we nog aan toevoegen dat dankzij de enorme subsidies op elektrische auto’s onze “groene” medemensen “groen” zijn op andermans kosten.
  Inderdaad gewoon aso’s dus.
  En voor zonnepanelen geldt exact hetzelfde.

  Geliked door 5 people

 7. Pingback: Wie elektrisch rijdt, is een ASO! | JDreport.com

 8. Bob zegt:

  Nog meer huizen en fabrieken die onze
  planten, die voor het groeien CO2 nodig hebben,
  en windmolens die niet afbreekbare gifgas produceert
  is milieu vriendelijk.

  Like

 9. Pingback: Wie elektrisch rijdt, is een ASO! | Wakkeren

 10. Qvic zegt:

  Als al die zogenaamde groene energie dragers onder de loep neemt, waar de groene fascistische en zogenaamde milieu activisten het hoog in de bol hebben. Dat die zo goed voor de flora en fauna zijn, hier in het westen. Dan schieten je de tranen in je ogen. Want die gasten kijken enkel naar het gebruik ervan, maar je hoort ze nooit over de productie of het recycle proces. Ze praten over begrippen als duurzaamheid en CO2 neutraal, maar hebben geen flauw idee wat dat nou eigenlijk inhoud. Al leg je ze in detail uit wat er allemaal erbij komt kijken, om het te produceren en hoe lang het meegaat en hoe het weer gerecycled c.q. hergebruikt kan worden. Dan kom je er achter dat die beleidsmakers te dom zijn voor die materie, want ze begrijpen werkelijk er niets van. Al leg je het hun uit in Jip en Janneke taal, wat zelfs kleine kinderen begrijpen, dan nog is de materie te hoog voor hun begrippen. Daarom ontwijken ze bewust elke discussie er over, om zo hun eigen straatje schoon te kunnen vegen en hun imago hoog te houden. Van hoe goed zij het voor hebben met het milieu en de natuur. Dit soort mensen kunnen alleen door list en bedrog zich staande houden. Maar in elk eerlijk openbaarheid of transparantie over de zaken het onderspit delven en dat weten zij heel goed. Daarom wordt we door geheimhouding en propaganda met valse informatie door onze strot geduwd en worden we tevens monddood gemaakt, door deze corrupte meedogenloze psychopaten die in opdracht van gestoorde incompetente rijkaards de wereld naar hun utopia willen omtoveren. Daar is alles toegestaan om maar hun gewenste utopia te kunnen behalen. Zoals de VN met zijn vele organisaties en zijn geldschieters.

  Like

 11. Jan zegt:

  ZOu NL er wat van leren? IK vrees van niet

  CA Agency kan elektrische busvloot schrappen nadat elektrische bussen smelten in de zon van Californië, vlam vatten en te veel kosten om te repareren

  Het idee van een elektrische bus gaat letterlijk in vlammen op.

  Een Californische transitfunctionaris zei dat elektrische bussen van Proterra smelten in de hitte van Californië.

  Een elektrische bus vloog in brand terwijl hij aan het opladen was en het bureau zei dat de elektrische bussen gewoon te duur zijn om te repareren.
  ….
  https://www.thegatewaypundit.com/2021/07/ca-agency-may-scrap-electric-bus-fleet-electric-buses-melt-california-sun-catch-fire-cost-much-fix/

  Zij rijden ook in Eindhoven en ook daar zijn enorm veel problemen

  Bibberende buschauffeurs en beslagen ruiten. Al sinds de oplevering van 136 elektrische bussen door Ebusco uit Deurne aan vervoerder Qbuzz zijn de problemen talrijk.
  https://www.ed.nl/eindhoven/beslagen-ruiten-en-een-rammelende-airco-ruzie-over-gloednieuwe-bus-uit-deurne~aea98b1b/

  Opstartproblemen elektrische bussen:
  ‘Stelt niks voor, Chinese makers zijn wereldkampioen’
  https://www.destentor.nl/zwolle/opstartproblemen-elektrische-bussen-br-stelt-niks-voor-chinese-makers-zijn-wereldkampioen-br~a9c33a88/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F

  In Eindhoven begon enkele jaren terug een elektrische bus uit zichzelf te rijden en boorde zich dwars door de gevel bij het busstation.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s