Te weinig, te laat en wellicht nog veel erger


(Door: “eg regs”)

Als het aan Thierry Baudet had gelegen, dan waren we de Spanjaarden achterna gegaan. Dan hadden ook wij in een voortijdig stadium reeds kennis mogen maken met huisarrest, rantsoen, invorderbaar privébezit, op straat patrouillerende soldaten en iedere andere dictatoriale ingeving die misschien nog bij het ‘bevoegd gezag’ was opgekomen. Niet dat deze maatregelen ons veel zouden hebben geholpen natuurlijk (de uit Spanje terugkerende vakantiegangers weten er alles van), maar dat is een van de details waar de FvD-leider nu liever niet meer aan herinnerd wordt.

Want de hashtag ‘Lockdown Nu!’ is vingervlug ingewisseld voor een andere slagzin: “Geef ons onze vrijheid terug”. Maar wel door een man die indertijd van mening was dat de draconische aspiraties van Rutte (die op zich al behoorlijk angstaanjagend waren) bij lange na nog niet ver genoeg gingen. Baudet zou het ongetwijfeld graag vergeten, maar het totalitairism-light van de premier werd door hem zelfs kleinerend afgedaan als ‘dweilen met de kraan open’.

Natuurlijk valt het voor een zelfvoldane pedant als Baudet niet mee om publiekelijk te erkennen dat hij er gewoon faliekant naast zat. Aangezien het echter weinig zin heeft om het onontkenbare te ontkennen, kiest hij nu voor de tweede beste optie: het egalitair uitspreiden van alle schuld en verantwoordelijkheid. “Corona is minder gevaarlijk dan we eerst dachten”, zo heet het nu. Alleen dan, hoezo ‘we’…? Ik zou zeggen: Spreek voor jezelf Thierry.

Denkt u bijvoorbeeld eens terug aan die alarmerende beelden uit China die aan het begin van deze crisis de ronde deden. De lijken die midden op straat lagen; kennelijk in een oogwenk geveld door deze mysterieuze plaag. Er bestonden zelfs filmpjes van. We zagen hoe voetgangers, ogenschijnlijk van het ene op het andere moment, maar toevalligerwijs wel voor het oog van een meelopende Iphone, plotseling voorover stortten – dood. Van een zelfbenoemde intellectueel mag je evenwel verwachten dat hij weet wat onder ‘active measures’  verstaan wordt. Ook dat hij zou beschikken over een – op z’n minst aangeleerde – strategische intuïtie. Helaas was hier bitter weinig van te merken. Of zou er misschien iets meer sinisters aan de hand zijn met de heer Baudet?

Door:
“eg regs”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

16 reacties op Te weinig, te laat en wellicht nog veel erger

 1. Diana Steijn zegt:

  dit is wel zo’n misselijke opmerking Schrijver dezes vergeet er even bij te vertellen dat Baudet inderdaad in een vroeg stadium al een lockdown wilde maar wel “een hele korte” van een paar weken Dat is een heel ander verhaal als dat schtijver dezes nu suggereert Het is juist dat gedraai van de waarheid dat genoeg zegt over schrijver en dus ook een miezerig mens is

  Geliked door 2 people

 2. M. zegt:

  Ze spelen een spelletje……. “vrijheid terug ” en “Ik doe niet meer mee” ……..en ondertussen liegt de media de besmettingen door het dak heen.
  Daarvoor hoorde je ze maandenlang niet.
  Maar met dat bij elkaar liegen van enorme aantallen verzonnen besmettingen de laatste week komt dat allemaal goed uit.
  Conclusie die men daar uiteraard uit trekt is dat het geschreeuw om de vrijheid terug te krijgen en het ik doe niet meer mee gezwets tot meer ongehoorzaamheid heeft geleidt en tot meer besmettingen.
  Uiteraard komen de BN’ers, die nergens voor staan dan voor zichzelf, er alweer op terug en lullen ze de coronazwendelaars weer naar het mondje om het volk en hun fans te helpen verneuken
  voor wat zilverlingen.

  Geliked door 2 people

 3. LUCIA zegt:

  Punt is dat zowel Baudet als Wilders allebei een alternatief Neerlands Hoop, een zwaardere Lockdown wilden en ik weet niet van de rest maar ben van geen van beiden erg onder de indruk geraakt v.w.b. hun Covid voorstellen.

  Like

 4. koosv8 zegt:

  Baudet HEEFT weldegelijk toegegeven dat hij er met de wetenschap van NU, toentertijd anders in stond. En dat zal bij de PVV niet anders zijn, denk ik. Maar zoals Rutte en trawanten nu de boel proberen in de greep te houden, dat moet toch te denken geven , of niet soms. Alles gaat kapot door de maatregelen NIET VAN HET VIRUS!!!

  Like

 5. Wolverine zegt:

  Een korte lockdown was prima geweest, maar nu er meer bekend is over Covid-19, de valse pcr test, die meteen al als besmetting wordt aangemerkt , terwijl dat niet met die test kan worden bepaald. Daarop wordt nu het landelijke ‘2e golf’ beleid gemaakt, en daar is Baudet nu tegen… Omdat het wetenschappelijk gewoion niet klopt

  Geliked door 1 persoon

 6. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Denk dat we een verschil moeten maken tussen aanvang en voortgang.
  Er werd al jarenlang over gesproken dat er draaiboeken zouden moeten komen hoe te handelen bij een pandemie, iedereen was het er wel over eens dat er een mogelijkheid bestond van het uitbreken daarvan.
  Zoals wel vaker bij het bespreken van een mogelijkheid zonder dat er een recent voorbeeld beschikbaar is lult men maar een beetje om het probleem heen zonder daadwerkelijk met een werkbare oplossing te komen.
  En dan gebeurt het onvermijdelijke; ze worden ingehaald door de realiteit.
  Een uitbraak en uitgerekend in China dat nou niet bepaald bekend staat om zijn openheid naar buiten toe en er sijpelen filmpjes door, niet van mensen die ‘toevallig’ zitten te wachten tot iemand neervalt maar van bewakingsvideo’s.
  Dan blijkt dat China een behoorlijk forse regio volledig op slot gooien en in 48 uur een groot en compleet ziekenhuis uit de grond stampen.
  Dat was allemaal niet kinderachtig, wat nu te doen?
  In eerste instantie deed men niks, men hoopte dat het tot China beperkt zou blijven.
  Al gauw blijkt dat het hopen geen zin had, het kwam naar Europa.
  Niemand wist werkelijk wat te doen en toen het kabinet Rutte met hun best wel vergaande ‘intelligente’ lockdown aan kwamen kakken vond de een het niet ver genoeg gaan en de ander juist veel te ver.
  In het begin werden er zondermeer fouten gemaakt, forse ook, maar het is wel makkelijk praten vanaf de zijlijn. Weeg gezondheid maar eens af tegen economie, dat gaat niet, dat zijn twee verschillende grootheden.
  Tover maar eens mondkapjes tevoorschijn als de hele wereld op jacht is naar die dingen.

  En dan nu de voortgang, gebleken is dat het wel degelijk zeer besmettelijk is maar minder dodelijk dan werd gedacht.
  Terug naar normaal ?
  Als je dat doet en het blijkt achteraf toch weer ernstiger dan kunnen de mensen die de beslissing genomen hebben het voor de rest van hun leven wel schudden.
  En dus begint het weifelen, doen we het wel doen we het niet, geen hond die het werkelijk weet en het RIVM blijkt ook niet ter zake deskundig, de virologen en god weet wat voor andere ‘logen’ buitelen over elkaar heen, de een weet het nog beter dan de ander en waar het uiteindelijk om gaat is dat ook zij het niet weten, ze roepen maar wat vanuit hun hoekje van de wetenschap.
  Het vervelende van die mensen is dat ze niet zien wat hun voorstellen betekenen voor de economie.
  Zijn we straks gezond en failliet ? Het lijkt nu alsof dat ver weg is maar vergis je maar niet, straks komen de faillissementen en vallen bedrijven om bij bosjes tegelijk.
  Wie het weet mag het zeggen.

  Like

 7. BigLJohn zegt:

  Beter ten halve gekeerd dan ten hele verdwaald. Dat geldt voor Baudet maar niet voor Wilders. Die blijft maar doorschreeuwen met zijn mondkapjes. Baudet was ook de enige in de tweede kamer die Rutte volledig klem zette door de echte feiten te benoemen over het Corona virus. Kaag was het die Soros bewierookte als een weldoener die niet links of rechts zou zijn. Bram van Oyen nam het plotseling ook op voor Soros (dit alles te zien via Jensen.nl – Afl. 225 – Is er weer hoop).

  Geliked door 1 persoon

 8. Republikein zegt:

  Waar gaat dit over?

  Like

 9. tijdige lockdown had in theorie kunnen helpen, maar China gaf het begintijdstip van covid-19 te laat op, zodat late lockdown zinloos werd. Het is al 3 keer bewezen (o.a. door RIVM van Noorwegen) dat te late lockdown, mondkapje en 1,5 meter geen enkel effect hebben op volksgezondheid, maar wel de economie slopen m.n. kleinbedrijven

  Like

 10. Dolf van de Klundert zegt:

  Rutte is zo’n verschrikkelijke sluwe rat. Hij heeft FvD en PVV laten mekken om een strengere lock down. Ze zijn er beiden met open ogen ingetuind omdat ze net als de rest met politiek bezig zijn en niet met feiten.
  Ook FvD heeft trouwens ook gestemd vóór meer JSF’s. Wat mij betreft zijn ze net zo’n systeempartij als de rest.
  Die mening heb ik over de PVV trouwens ook hoor. PVV wil gewoon een sterke staat zonder Islam. Is weliswaar minder k*t, blijft k*t.

  Like

 11. bobzelf zegt:

  ACHTERAF ,KIJK JE EEN KOE IN ZIJN REET ,
  DANWEL ..
  ACHTERAF , IS HET MOOI WONEN ….

  dus hele volkeren,…. balkenende, zalm …. kok … lubbers . rutte ., YOU NAME THEM
  en de rest van het gespuis doen al 50 jaar niet anders ……

  roepen met de wetenschap van nu, , zouden we …………..

  EN DAN VOLGT, DE HELE RIEDEL AAN LEUGENS ..

  EN GODVERDOMME JULLIE STEMMEN ER NOG STEEDS OP

  FUCKING SSHOLES !!!!!!!!!!!!!!!!!! IN GOED GRIEKS MALAKAS !!!

  DUS WAT IS DIT NOU VOOR EEN KUT DISCUSSIE HIER
  waar iedereen weer een andere mening heeft ????

  DUIK NOU GEWOON IN DE FEITEN , EN NIKSANDERS , ..

  WAAR DE DOMMIGHEID WEER VANAF STRAALT …

  ER DOOK EEN VIRUS OP , !!!!!!!!!!
  YES ?? MOOI !!!

  “”” WUHAN / CHINA /

  LABORATORIUM , VAN VIRUSSEN /
  /KILL BILL GATES / EIGENAAR SPONSOR !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  HEEFT ALLE PATENTEN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! CHEQUE ?? YES !!!!!!!!!!!!!

  SNACKBAR / MARKT /
  NAAR BINNEN GEPLEURT /
  VLEERMUIZEN /
  DODELIJK //
  BOVENLICHT SNACKBAR / 12 MONKEYS / 1995 FILM
  WAAR ALLES AL UITGELEGD WORDT !!
  AL GEKEKEN VRIENDEN ?? TUURLIJK NIET !!
  DODEN OP PERRONS /

  85 322 ZIEKEN 80522 HERSTELD 4634 DODEN

  IN EEN HELE KORTE PERIODE !!!!

  OVERSLAAN NAAR I ITALIE

  GEKKENHUIS INEENS

  304.000 ZIEKEN 222.000 HERSTELD 35.781 DODEN !!!!!!!!!!!!!!

  DUS DAN MAG JE NIET OM EEN LOCKDOWN VRAGEN ??

  LUL GODVERDOMME NIET ZO STOM ALLEMAAL !!!

  GRIEKENLAND NAM EEN ECHTE LOCKDOWN !!!!!!!!!!!!!!!!
  EEN HELE ECHTE !!

  OP HET MOMENT DAT IN ITALIE DE PLEURIS UITBRAK ,
  GOOIDE ZE ALLES DICHT

  DE SCHOLEN
  DE WINKELS OP DE SUPERMARKTEN NA
  DE LUCHTHAVENS
  DE SCHEEPVAART
  DE GRENZEN .

  DUS ?? NU 229 DAGEN LATER !!!!

  GRIEKENLAND TOTAAL DODENAANTAL 366

  IK HERHAAL 366

  BENT U ER NOG ??? DUIDELIJK ??

  OF MOET IK HET GODVERDOMME NOG EEN KEER UITLEGGEN ????

  DUS UW GELUL , OVER THERRY , ( ZEKER NIET MIJN VRIEND EN FAVORIET )
  EN GEERT HADDEN DUS IN MAART GEWOON

  100000 % HELEMAAL GELIJK !!

  I REST MY CASE , FEITEN HEREN EN DAMENS , KEIHARDE FEITEN ..

  NIET DE ONWEERLEGBARE LULVERHALEN VAN DE USA .

  U VERTELT BUKRAKET VERHALEN , EN NOGSTEEDS !!! TROUWENS WHAHAHAHA

  IK BEN NAAR HET STRAND, DE BALLEN MET JULLIE BESMETTINGEN !!

  OOME BOBZELLUF

  Like

 12. Hans van Meijgaard. zegt:

  Ik vertrouw Baudet pas als hij in het openbaar voor een Brexit gaat !

  Like

  • bobzelf zegt:

   DAAROM WAS IN MIJN PROZA , DE TEKST …

   ZEKER NIET MIJN VRIEND EN FAVORIET .. DANK U !! TE VINDEN !!

   KIJK , IK HEB OOIT WAT TOENADERINGS KRETEN GEZIEN VAN DE FVD

   OVER NEXIT EN HEEL VOORZICHTIG HET SLUITEN DER GRENZEN

   DAT IS SPOORLOOS VERDWENEN , HET KOMT NU NEER , MAKKELIUK OPTE ZOEKEN …….
   NAAR BRUSSEL, EN MET DE GROEP , ??

   NIET NIGEL
   NIET ORBAN
   NIET DE POLEN
   NIET MARINE LE PEN
   NIET MET WIE DAN OOK !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   DE ISLAM OMVORMEN , ?????? JA DE ISLAM OMVORMEN
   THEIRRY HEEFT HELE GOEDE DINGEN IS DE KORAN GEVONDEN ???????

   NOU NA 1500 JAAR, EN EEN GESCHATTE 500. MILJOEN DODEN, VERMOORDE, IN DE BRAND GESTOKEN MEDEMENSEN

   ZAL DAT EEN MAKKIE ZIJN , TOCH ????????????????????
   ONGEVEER HET EEN KOPJE THEE DRINKEN VAN DE PV.D. A

   IK ROEP MAKKIE .

   DUS DE FVD , / VVD 2..0 LIGHT, ,

   kijk nou even als simpel mens ,
   de leden in de kop van de groep ,
   die komen toch ook gewoon als zichtbaar stuk vuil uit de VVD groep
   gaan zelfs naar dezelfde kleermaker, alles 2 maatjes te klein

   en dat is al even hoor. ik weet dan de gemiddelde nederlander het iq 32.2 niet ontstijgd en beetje lijkt op de herseninhoud van EEN BUS OUDERWETSE VIM !!

   speken met gespleten tong , chief grote beer

   WAAROM RENT THEIRRY NA ZIJN VERKIEZINGSOVERWINNING RECHTSTREEKS NAAR ??????????????????????????????
   HANS WIEGEL , WAAROM , IS ER NIEMAND ANDERS ?????

   DUS IK GEEF U 100 % GELIJK, IK VERTROUW DIE NOOIT 1 DAG VOOR ZIJN VRETEN TE HEBBEN GEWERKTE ZAKKENVULLER UIT DE SCHOOL VAN BEA
   DUS VOOR GEEN STUIVER

   DANK U

   HUGGIE

   OME BOBZELLUF

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s