Viségrad-landen wijzen EU-plannen voor asielhervorming af – Orbán: “Er is geen doorbraak”

(Vertaling: E.J. Bron)

De plannen van de Europese Commissie voor de hervorming van het Europese asielsysteem stuiten op verzet in Oost-Europa. Meerdere landen van de Oost-Europese Viségrad-groep hebben de voorstellen van de Europese Commissie voor een asielhervorming afgewezen. “Er is geen doorbraak”, zei de Hongaarse minister-president Viktor Orbán donderdag tijdens een gezamenlijke persconferentie met de regeringschefs uit Polen en Tsjechië in Brussel. De hervormingsvoorstellen houden nog altijd het voornemen in om vluchtelingen via quota in de EU te verdelen, echter geen plannen voor opvangkampen buiten de Europese Unie.

 

Iets dergelijks zei ook de Tsjechische minister-president Andrej Babiš. De EU zou “migratie moeten stoppen”, zei hij. Daarom zou het noodzakelijk zijn om “hotspots” buiten de Europese Unie op te richten en geen kampen binnen de EU. Daarom zou de EU met Syrië en Libië moeten onderhandelen, opdat de mensen daar zouden blijven.

Viségrad-landen houden vast aan “effectieve grenscontrolepolitiek”

De groep van de vier Viségrad-landen, waartoe ook Slowakije behoort, zou in zijn standpunt volharden dat de EU-migratiepolitiek zou moeten inzetten op een “rigoureuze en effectieve grenscontrolepolitiek” evenals op de hulp voor de landen van herkomst, zei de Poolse minister-president Mateusz Morawiecki. “Wij willen problemen bij de bron voorkomen in plaats van ons daarna met enorme en controversiële voorstellen bezig te houden.”

Alle drie de regeringschefs hadden daarvoor in Brussel een ontmoeting met de voorzitster van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen. Blijkbaar willen de landen echter niet nog meer onderhandelingen over de asielhervorming weigeren. Babiš zei “een lange discussie” te verwachten.

Orbán tegen “herverdeling en quota”

De Europese Commissie had woensdag nieuwe voorstellen gedaan voor de al jaren omstreden asielhervorming. Ze zetten in op versnelde asielprocedures aan de grens en meer en snellere uitzettingen van afgewezen asielzoekers.

Bovendien voorzien ze in hulp van de andere EU-landen aan belangrijke landen van aankomst zoals Griekenland en Italië door de verdeling van vluchtelingen en migranten. Landen, zoals de Viségrad-landen, die de opname van vluchtelingen afwijzen, kunnen derhalve ook op een alternatieve manier solidariteit tonen door voor de uitzetting van hetzelfde aantal al afgewezen asielzoekers te zorgen.

“Herverdeling en quota blijven om het even onder welke naam herverdeling en quota”, zei Orbán. “De naam veranderen, is niet genoeg.” Babiš had het voorstel van de Europese Commissie nog voor de ontmoeting met Von der Leyen ´s morgens “onzin” genoemd. “Als wij geen migranten accepteren, kunnen we ze niet uitzetten.”

Bron:
www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "migratie", "Nuttige idioten", "omvolking", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", achterlijkheid, Allochtonen, asielwaanzin, Barbarisme, belangenverstrengeling, Brussel, cultuurrelativisme, Demografie, Europa, Europese Commissie, EUSSR, gezond realisme, Illegalen, Immigratie, Islamisering, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Linkse Kerk, Midden-Europa, Multiculti, Naïviteit, Nationalisme, Oost-Europa, Patriottisme, Rechts geluid, Rotzakken, Socialisten, soevereiniteit, tolerantie/intolerantie, verloedering, Verzet, Visegrad-landen, Volksvijandigheid, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

9 reacties op Viségrad-landen wijzen EU-plannen voor asielhervorming af – Orbán: “Er is geen doorbraak”

 1. bobzelf zegt:

  MIJN HEMEL , WAT EEN KANJERS ,,,
  JE ZOU TOCH VERGULD IZJN MET ZULKE LEIDERS , DIE GEWOON ROEPEN >>>

  DAT MAKEN WE ZELF WEL UIT,…….. ZE KOMME DER NIET IN ,…….. GESNOPEN ???

  HEERLIJK, HEERLIJK

  Geliked door 4 people

 2. LUCIA zegt:

  Het is toch waar; WIjsheid komt echt uit het Oosten!!!! Als ze ooit een nobelprijs voor leiders met ballen gaan verstrekken dan gaarne deze echte kerels voordragen.

  Geliked door 3 people

 3. Alex Delarge zegt:

  Ze houden mooi hun poot stijf. Dat zullen die gutmenschen niet leuk vinden.

  Like

 4. De oostelijke leiders hebben maar al te goed begrepen dat als je en masse Afrika binnen haalt dat Europa binnen de kortste tijd Afrika wordt.
  De vraag zou moeten zijn willen we dat.
  Naar mijn bescheiden mening zit hier niemand op die shit te wachten.

  Geliked door 2 people

 5. Julia zegt:

  Heel goed en daadkrachtig. Ook Nederland zou zich eens moeten laten zien dat het wanbeleid van de EU niet meer wordt getolereerd en haar eigen weg zoals de Oostblok landen hierop moeten volgen. Grenzen dicht en alle uitgeprocedeerden met sneltreinvaart het land uit desnoods naar het hoofdoffice in Brussel waar het wanbeleid wordt uitgevoerd en door onze strot wordt geduwd. Het enorme wanbeleid rondom migratie en de enorme chaos dat hierdoor in vele lidstaten wordt veroorzaakt is te ver gegaan. Of drastische maatregelen of vaarwel falend miljardenbolwerk EU. De enige oplossing om ons te verlossen van deze ongekende onverantwoorde massale invasie uit alle delen van de wereld. Alle geldstromen en geldkranen dicht.

  Geliked door 2 people

  • bobzelf zegt:

   nou lieve dame dat kan je dus schudden …..

   NEDERLAND IS DE AANSTICHTER VAN DIT KWAAD EN VAN DE EU

   dus , dat heet … JE ZIEL AAN DE DUIVEL VERKOPEN …

   EN DAT HEBBEN ZE GEDAAN …

   DUS HOELANG HET NOG DUURT, HOPELIJK KORT ….

   MAAR NEDERLAND DOET HET LICHT UIT ,ALS LAATSTE

   I AM SO SORRY

   HUGGIE OME BOBZELLUF

   p.s. dus zoLS ALTIJD .MOET EN ZAL DE REDDING VAN ANDEREN MOETEN KOMEN

   Like

 6. Nstikvoort zegt:

  Het toelaten van gelukzoekers is een criminele daad tegen de autochtone bevolking

  Geliked door 1 persoon

 7. koddebeier zegt:

  Alleen in de Viségrad-landen blijken veruit de meeste politici inzicht te hebben, hier is het maar een enkeling !

  Geliked door 1 persoon

 8. renato zegt:

  De Hongaren kennen hun geschiedenis. Velen zijn ooit uit naam van de religie van de vrede uitgemoord.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s