Gera: AfD´er voorzitter van gemeenteraad – communiste Hennig-Wellsow ziet democratie in gevaar


(Door: Michael van Laack – Vertaling: E.J. Bron)

Donderdagavond in Gera: Dr. Reinhard Etzrodt (AfD) wordt tot nieuwe voorzitter van de gemeenteraad in Gera (deelstaat Thüringen) gekozen. En niemand wil op hem gestemd hebben! Een vergissing? Een politieke tragikomedie? Zullen er weldra in de bonte republiek weer overal keizerlijke oorlogsvlaggen op federale en deelstaatinstellingen wapperen? Is Gera het startsein voor de “Germania-marathon” met de finish op de regeringsbank?

 


Vragen en nog eens vragen! Wanneer je de reacties van veel toppolitici en enkele instellingen ondoordacht zou lezen, dan zou het antwoord heel duidelijk moeten luiden: als dat in dit tempo doorgaat, zal er weldra weer een rijkskanselier in de Rijksdag zitten.

Uitgerekend in de geboortestad van Wolfgang Tiefensee (SPD), de voormalige Duitse minister van Verkeer en huidige eerste ridder van de als antidemocraat ontmaskerde minister-president Bodo Ramelow van Thüringen, hebben politici het opnieuw aangedurfd om van hun gewetensbeslissing en recht op vrije en geheime verkiezing gebruik te maken. Op het gebied van de voormalige DDR nog altijd heiligschennis. We zijn benieuwd of deze verkiezing net zo ongedaan gemaakt wordt als die van Kemmerich tot minister-president of de benoeming van Jörg Bernig tot afdelingschef cultuur in Radebeul, de geboortestad van Karl May.

“Loepzuivere democrate” Hennig-Wellsow diep geschokt

 De vanwege haar goede omgangsvormen bekend staande fractievoorzitter van Die Linke in het parlement van Thüringen heeft – zoals wel ingelichte bronnen overeenstemmend berichten – bij Fleurop onmiddellijk een grote bos bloemen voor de nieuwe voorzitter van de gemeenteraad besteld en een bonus betaalt, opdat de bos bloemen hem ook precies voor de voeten gegooid wordt. Direct daarna heeft ze meer liefdesgroeten via Twitter verstuurd:


Landelijke druk op CDU om helemaal naar links te kiepen

Als lid van een extreemlinkse partij is het voor haar vanzelfsprekend een absolute No-Go dat er tegen de wil van het bonte front (Die Linke, Groenen, SPD) iemand gekozen wordt. In de democratie van Hennig-Wellsow mogen alleen maar afspraken links van het midden gemaakt worden.

De kleine Susanne is natuurlijk maar een van de prominente speerpunten die een signaal uitzenden naar de landelijke CDU: “Jullie mogen alleen nog maar met socialisten verkiezingsmeerderheden vormen en ergens over stemmen, anders zullen we samen met de politiek-religieuze media steeds opnieuw over jullie heen vallen, totdat de meerderheid van de bevolking ook jullie als fascistisch beschouwt. Denk aan de verkiezingen van 2021. Willen jullie voor de burgers gelden als kruiwagens voor de AfD-nazi´s? Ga dan lekker zo door!”

CDU betwist op Etzrodt gestemd te hebben!

Alleen maar een beschermende bewering. Of een klucht? We weten het niet, want de verkiezing vond schriftelijk en geheim plaats. Wat we echter wel weten, is dat we basiskennis rekenen goed beheersen. In ieder geval de schrijver van dit artikel maakt daar voor zichzelf aanspraak op.

In de gemeenteraad van Gera zitten 42 gemeenteraadsleden. De absolute meerderheid is dus 22 stemmen. Aan de verkiezing namen weliswaar maar 40 raadsleden deel, maar dat verandert niets aan de vereiste absolute meerderheid. Van deze 40 stemden er 23 op de AfD-politicus. De AfD heeft 12 zetels in de gemeenteraad, zodat er 11 stemmen van andere partijen kwamen.

Die Linke met acht evenals de SPD, de Groenen en “Voor Gera” met elk drie stemmen kunnen we gevoeglijk uitsluiten. Evenals de “Liberale Alliantie” en “De Partij”, die elk slechts over één zetel in de gemeenteraad beschikken en daarvoor al hadden laten weten Etzrodt af te wijzen. Dat zijn maximaal 19 stemmen tegen de AfD-kandidaat. Maar er waren immers ook twee niet-stemmers. Volgens deze berekening moet de CDU bijna volledig op de AfD-man gestemd hebben. Dit echter wijst Christian Hirte, de vers gekozen voorzitter van de CDU-Thüringen en “gevolmachtigde van de Duitse regering voor de nieuwe deelstaten” duidelijk van de hand:


Wie liegt hier en waarom?

Wanneer de zes afgevaardigden van de bondskanselier daadwerkelijk niet op de AfD´er gestemd zouden hebben, dan zouden meerdere raadsleden van de SPD, de Groenen of zelfs van Die Linke dat gedaan moeten hebben. Waarom zouden ze? Wellicht om een schandaal te provoceren, die het thema “onverenigbaarheid met de AfD” in de CDU nieuw leven inblaast en de bondskanselier noodzaakt tot nog een machtswoord uit Berlijn.

En als de CDU-afgevaardigden met “Burgerschap Gera”, de FDP-man en de “Vrije Kiezers” de AfD-kandidaat toch aan de meerderheid geholpen zouden hebben? Dan zou dit er een duidelijk signaal voor zijn dat de CDU in de oostelijke deelstaten zich in ieder geval op gemeenteniveau niet vanuit de Berlijnse bubbel laat aansturen. Want dan zouden de CDU-raadsleden zich niet aan afspraken hebben gehouden gisteren keihard hebben gelogen tegen hun nieuwe voorzitter.

Ik hoop dat de tweede variant de juiste is, maar ik vrees dat het de eerste is. En zo zal de CDU zich ook in de komende dagen weer aan de neusring door de manege laten trekken. Men zal nieuwe verkiezingen aanvragen, omdat vermoedelijk niemand de nieuwe voorzitter in openbare stemmingen zal durven ondersteunen. Dan zullen de bontfascistische partijen samen met de CDU de “juiste kandidaat” kiezen. Vermoedelijk een groen gelakte socialist als compromiskandidaat!

Bron:
https://philosophia-perennis.com
Door: Michael van Laack

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", AfD (Alternative für Deutschland), Barbarisme, belangenverstrengeling, christendemocraten, Communisme, cultuurrelativisme, democratie, demoniseren, dictatuur, Duitsland, gezond realisme, Groenen, Hypocrisie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, machtswellust, Marxisme, meningsdictatuur, Merkel, nieuw fascisme, Rechts geluid, Rotzakken, sociaaldemocraten, Socialisten, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

2 reacties op Gera: AfD´er voorzitter van gemeenteraad – communiste Hennig-Wellsow ziet democratie in gevaar

 1. Verdachte gearresteerd na mesaanval buiten het voormalige kantoor van Charlie Hebdo in Parijs

  Franse officieren van justitie hebben een terrorismeonderzoek geopend nadat minstens twee mensen gewond raakten bij een mesaanval in Parijs op vrijdag nabij het voormalige kantoor van de satirische krant Charlie Hebdo. Er is een verdachte aangehouden

  Twee slachtoffers waren in kritieke toestand, zei de politie van Parijs.

  De politie zei dat een verdachte was aangehouden na de aanval, die plaatsvond terwijl het proces gaande was voor de vermeende medeplichtigen van de Charlie Hebdo-aanslag in 2015.

  Een Parijse politieambtenaar zei dat hoewel de autoriteiten aanvankelijk dachten dat er twee aanvallers bij betrokken waren, ze nu denken dat het slechts één persoon was die werd vastgehouden nabij de Place de la Bastille in het oosten van Parijs.

  https://www.france24.com/en/20200925-four-injured-in-knife-attack-outside-charlie-hebdo-s-former-office-in-paris-suspects-at-large

  Like

 2. jantjeuitnl zegt:

  Verschrikkelijk dat een communist dit roept en dat er dan niet wordt geroepen dat communisten helemaal niets met democratie op hebben.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s