Wegens vermeend “racisme”: “Uncle Ben´s” rijst krijgt nieuwe marketing

(Vertaling: E.J. Bron)

Nu is het officieel: het Amerikaanse levensmiddelenconcern Mars geeft zijn rijstmerk “Uncle Ben´s” een nieuwe marketing en verandert diens naam in “Ben´s Original”. Dit werd door de onderneming meegedeeld. De oorspronkelijke naam had na de dood van de Afro-Amerikaanse zware crimineel George Floyd bij “racisme”-hysterici voor felle kritiek gezorgd. Mars was in juni al op de knieën gegaan en de desbetreffende veranderingen aangekondigd.

 

Het handelsmerk van het product, dat het hoofd van een oudere zwarte man met grijs haar laat zien, wordt nu weggehaald uit het logo. De naam “Uncle” en het plaatje kwamen bij critici over als “onderdanige” en kleinerende symboliek, die aan de periode van de slavernij in de Verenigde Staten zou herinneren.

“We begrijpen de ongerechtigheden die met de naam en het logo van het vorige merk in verband worden gebracht”, suggereerde de manager van Mars, Fiona Dawson, begrip voor de critici. De veranderingen gaan in 2021 in.

Daarvoor had de Amerikaanse levensmiddelenonderneming “Quaker Oats”, dat tot het levensmiddelenconcern “PepsiCo”behoort, tegen de achtergrond van de “Black Lives Matter”-onlusten aangekondigd dat ze de naam en het uiterlijk van de al 130 jaar bestaande pannenkoekenmix “Aunt Jemima” zou veranderen om een bijdrage te leveren aan de bestrijding van de “rassenongelijkheid”. “Quaker Oats” was eveneens voor de protesten op de knieën gegaan en had verklaard dat het merk op een “rassenvooroordeel” berust zou hebben. Het logo van “Aunt Jemima” stelt een Afro-Amerikaanse voor, voor wier afbeelding volgens de “New York Times” een donkere voormalige slavin als voorbeeld gediend zou hebben.

Bron:
https://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Black Lives Matter", "Nuttige idioten", "Weg met ons!", achterlijkheid, Appeasement, Barbarisme, belangenverstrengeling, Communisme, cultuurrelativisme, demoniseren, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, Links fascisme, Marxisme, meningsdictatuur, moralisme, nieuw fascisme, political correctness, Racisme, Rotzakken, Slavernij, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

12 reacties op Wegens vermeend “racisme”: “Uncle Ben´s” rijst krijgt nieuwe marketing

 1. andre zegt:

  Ik snap het weer eens niet zoals gewoonlijk. Uncle Bens is rijst, is eten en Uncle Bens kon als Uncle Bens hoge kwaliteit rijst leveren met de bijbehorende produkten. Als iets goed is mag het dan niet door een zwarte gemaakt zijn? of gaan ze nu de rijst zwart maken? Wat een tijden.

  Geliked door 1 persoon

 2. Julia zegt:

  Dus het blijkt dat grote food concerns zowel in Amerika als in ons land achter de terroristische doelen staan van minderheidsgroepen die zich niet kunnen aanpassen aan de Westerse cultuur en geschiedenis en onze cultuur en de geschiedenis de nek omdraaien en een zwarte crimineel die al talloze delicten op zijn naam had als een held beschouwen. Janken over het slavenverleden terwijl de meeste oproerkraaiers en haatzaaiers niet eens weten wat werken is maar wel profiteren van alle faciliteiten die hoofdzakelijk door blanken worden bekostigd. Hoe diep treurig om als bedrijf mede verrader te zijn van eigen ras en cultuur. Gelukkig bestaan er nog andere merken dan Uncle Bens Een ieder weldenkend mens moet dit soort verraad toch boycotten en merken die bewust achter het terreur staan boycotten. Laat die zwarten dat maar kopen om hun zielige tranen te drogen. Kijk ook eens naar o.a. AH, Hema en nog veel van dit soort bedrijven hier in Nederland die o.a. Zwarte Piet hebben verbannen en idioten die de naam van een moorkop veranderen. In ieder geval blijft het voor mij zoals het is en benoem producten bij naam zoals wij ze kennen en laat mij niet onder het tapijt schoffelen door een minderheid van gefrustreerde zwarten. Nogmaals als het ze niet bevalt vertrek dan gewoon en zorg voor eigen natje, droogje en onderdak maar profiteer dan niet langer.

  Geliked door 2 people

 3. Claudia Millenaar zegt:

  Ik kan ze iedere keer alleen maar veel succes wensen met hun toekomstige clientèle.

  Like

 4. droevige mof zegt:

  Nu zijn ze echt de weg kwijt. Deze sympathiek uitziende oude heer moet van de verpakking verdwijnen omdat hij zwart in het gezicht is. Als dat geen racisme is…

  Geliked door 1 persoon

 5. Nachtkaarsje zegt:

  Vroeger, ten tijde van de Romeinse overheersing, had je een paar gekken die als keizer van alles uitvraten wat echt niet door de beugel kon. Met als hoogtepunt het in brand steken van Rome en daar de Christenen de schuld van gaven. Ik vraag me af wat er nu in ons voedsel en water zit dat er weer van zulke krankzinnige uitwassen zich beginnen aan te dienen, want die rijke keizers van Rome vraten en dronken alles van of uit lood met een loodvergiftiging als gevolg. De rijken nu vreten ook niet uit de plaatselijke supermarkt en de debiele idioten die hun volgen zijn alleen nuttig als klapvee en kanonnenvlees. Wat een wereld, wat een wereld.

  Like

 6. koddebeier zegt:

  De achterlijke linkse waanzin slaat weer toe !! Verlos ons van links !

  Like

 7. Heer M zegt:

  Lassie Toverrijst is weer racistisch t.o.v. honden en goochelaars.

  Geliked door 1 persoon

 8. Joannes den Hollander zegt:

  Kachelpoets van het merk Nikkertje kom je ook al niet meer tegen. Jammer is dat, het gaf je kachel een mooie diepzwarte glans.

  Like

  • karton zegt:

   @ Joannes den Hollander.
   “Nikkertje” ? Bestaat dat niet meer ? Hebben die negers dat ook al “geregeld” ?
   Nou ja, dan maar poetsen met “Negerkwalsum” of “Zwartbaasje”.

   Like

 9. karton zegt:

  Hebben de negers nog geen vernielingen en verkrachtingen gepleegd en branden gesticht ?
  Want ik ik zag, vanmiddag in een supermarkt (nee niet Albert Heijn, die wordt door ons geboycot)
  een pakje boter liggen met daarop de afbeelding van een BLANK Zeeuws meisje, óók een pakje kaas met daarop een BLANK kaasmeisje. Dat kan toch eigenlijk niet meer.
  Zet er een afbeelding van een koe op !!! Ach nee, dat kan óók niet natuurlijk, die beesten hebben zwarte of bruine vlekken ! Nou zit ik toch wel ff met m’n handen in ’t haar, witte koeien mag natuurlijk absoluut niet, bruine koeien in je weiland is ernstige discriminatie, dat negervolkje maakt de halve wereld stapelgek in navolging van henzelf. De Chinezen pakken het beter en duidelijker aan : alle moslims in kampen om her-opgevoed te worden , en ik hoor “Den Haag” niet , wát een stelletje “Haagse Oeigoeren”, in een kamp met dat zootje.
  Waar blijft jankbek Jetten nu, en Segers, en Quag, en Ollonkreng en Yasser Feras ?
  Selectieve verontwaardiging , hieraan herkent men de waarlijke landverraders !
  Stem dat zootje weg in maart 2021.

  Like

 10. guusvelraeds zegt:

  Ik op zijn minst het wordt “UNCLE TOM”

  Like

 11. Pingback: Angst voor “racisme”: Kerk verbant zwarte koning uit kerststal | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s