Trump kiest volgens partijgenoten voor Amy Barrett als nieuwe hoge rechter: een nachtmerrie voor progressieven

(Door: Anne van Driel)

Zaterdag maakt Trump zijn kandidaat voor het Hooggerechtshof bekend. Republikeinse bronnen melden aan CNN en The New York Times dat de keuze is gevallen op Amy Coney Barrett: de hoofdprijs voor conservatieven, een nachtmerrie voor progressieven.

Aanvankelijk waren er twijfels. Toen president Donald Trump in 2018 een opvolger in het Hooggerechtshof zocht voor de gepensioneerde hoge rechter Anthony J. Kennedy, was Amy Coney Barrett een van zijn favorieten. Haar naam stuitte echter op verzet bij zijn conservatieve adviseurs: Barrett was net acht maanden rechter, en had nog weinig kunnen laten zien. Wat hadden ze eigenlijk precies aan haar?

Lees verder>>>
(h/t “Jan”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in conservatieven, Donald Trump, gezond realisme, Justitie, VS. Bookmark de permalink .

13 reacties op Trump kiest volgens partijgenoten voor Amy Barrett als nieuwe hoge rechter: een nachtmerrie voor progressieven

 1. Htsk day zegt:

  Nou, ik geloof dat deze mevrouw niet zo blij is…

  Geluid aan 😂🤣🤣🤣 pic.twitter.com/XSSYHdUGjF

  — Tim (@OlifaNT) September 19, 2020

  Like

 2. Bas zegt:

  https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/fbi-onderzoekt-vondst-stembiljetten-in-vuilnisbak-meeste-waren-voor-trump~b53cfa46/?referrer=https%3A%2F%2Ft.co%2F

  FBI onderzoekt vondst stembiljetten in vuilnisbak, meeste waren voor Trump

  De Amerikaanse president Trump heeft de vondst van stembiljetten in een vuilnisbak in de staat Pennsylvania aangegrepen om te herhalen dat zijn vrees voor fraude met poststemmen terecht is. De FBI onderzoekt waarom de stembiljetten zijn weggegooid. De meeste stemmen waren uitgebracht op Trump

  Geliked door 2 people

 3. karton zegt:

  Ik begrijp de ophef over het benoemen van een partijgenote van president Trump als opperrechter, niet helemaal. Lijkt mij vrij logisch dat hij dit doet.
  In Nederland worden rechters benoemd, óók voor ’t leven, maar wel alleen met een politiek stempel van DDR66. Burgemeesters worden ook benoemd naar politieke kleur.
  In Amerika mogen de mensen zélfs hun eigen president kiezen, wij worden afgescheept met het laagste van ’t laagste n.l. Rutte , Quag (terroristen-liefje) , Ollonkreng (Zweedse nationaliteit).
  En dan hebben we nog ons “onvolprezen”maar óók ONGEKOZEN koningshuis.

  Geliked door 1 persoon

 4. Eli zegt:

  Amy Coney Barrett is a Deep State Trojan Horse

  Like

 5. Johan zegt:

  Die Quag, is zij een lid van de familie van Al-Quagda ?

  Like

 6. droevige mof zegt:

  Goed dat Trump in staat is om de positie te vullen met iemand die hij vertrouwt. Maar wat ik lees over Amy Barrett in dit artikel van de Volkskrant bevalt me niet. Er is een tegenstrijdigheid in haar gedrag: Als ze zo ultraconservatief is als gemeld, waarom blijft ze dan lid van de Roomse Kerk, geleid door de ultraliberale jezuïet Bergoglio, een Trump hater en sympatisant van Obama/Clinton/Biden? Ik vermoed om opportunistische redenen, en dat is nog steeds de vriendelijkste optie.
  Veel conservatieve Amerikaanse katholieken beoefenen wat men in verband met Bergoglio “recognize and resist” (erkennen en zich verzetten) noemt. Hoewel het “verzet” meestal alleen mentaal is. Critici zouden zeggen, typisch katholiek. Het ambt staat boven de ambtsdrager, hoe verdorven die man ook is.

  Like

  • D vd Pol zegt:

   Aaah….de”volks”krant….die blaten ook maar wat mee met de meute….inderdaad:
   Volkskrant en het schaapscheerdersfeest.
   Merendeel van het volk is veelstebang om ZELF na te denken en een EIGEN mening te vormen, dus kom maar op; met z’n allen; ” beeeeh beh beeeeh”! Wees trots op jezelf! Zondagochtend: Koffie èn de Volkskrant! Een heus feesie! Zoals het heurt!

   Like

 7. Jan zegt:

  LInksvolk is knettergek

  Totaal geschift element valt Graham lastig op vliegveld en beschuldigt Amy Barrett van racisme (heeft twee zwarte (geadopteerde) kinderen)

  video
  I arrived in DC today & was confronted by 2 women – one of whom was from Seattle – who called Judge Amy Coney Barrett a racist & unqualified. This is the modern left, hostile & unhinged. I won’t be intimidated. I can’t wait to #FillTheSeat. STAND WITH ME: https://teamgraham.us/hffuftuq

  Gek wijf gilt dat zij het salaris van Graham betaalt, wat ik betwijfel want zij werkt niet

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s