Vanwege linkse censuur: Trump treedt op tegen Facebook en Co.

(Vertaling: E.J. Bron)

De regering van de Amerikaanse president Donald Trump beschuldigt online-platforms er al langere tijd van conservatieve inhouden te benadelen. Nu gaat ze tot actie over en heeft een wetsontwerp voorgelegd dat de handelingsspeelruimte van online-diensten bij de omgang met inhouden op hun platforms dient te beperken.

 

Het Amerikaanse ministerie van Justitie neemt daarbij in het bijzonder een wettelijke regeling uit de jaren-90 op de korrel, die het huidige internet maatgevend heeft beïnvloed. Volgens de “Section 230” worden online-diensten niet voor door gebruikers gepubliceerde inhouden aansprakelijk gesteld. Tegelijkertijd geeft ze aan de platforms verstrekkende vrijheden om op te treden tegen ongewenste inhouden en gebruikers.

De woensdag voorgestelde wet dient deze regelingen nieuw te formuleren, zoals het ministerie van Justitie meedeelde. Het voorstel zou de ondernemingen de mogelijkheid moeten ontnemen om “zich achter de immuniteit te verbergen om legale uitspraken kwaadaardig te censureren”, zei men.

Concreet wil het ministerie van Justitie beperken tegen welke inhouden de platforms kunnen optreden zonder daarvoor aansprakelijk gesteld te worden. Tot nu toe zijn dat behalve aanstootgevende bijdrages en geweld ook “inhouden die om andere redenen aanvechtbaar zijn”. Deze formulering dient drastisch begrensd te worden tot “wederrechtelijke” inhouden en de ondersteuning van terrorisme.

Niet in de laatste plaats president Trump beschuldigt online-platforms er van de verbreiding van conservatieve opvattingen te beperken. Hij heeft bovendien scherpe kritiek gehad op Facebook en Twitter, nadat zij door hem wijdverbreide bijdrages over het coronavirus van waarschuwingen voorzien of verwijderd hadden. De nieuwe formulering van de wet zou zo´n optreden moeilijker voor hen maken.

Bovendien wil het ministerie van Justitie ook civielrechtelijke aanklachten tegen online-diensten in gevallen van terrorisme, kindermisbruik en cyberstalking toestaan. In strafrechtelijke vervolging was in deze gevallen al voorzien.

Bron:
https://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Censuur, conservatieven, Donald Trump, gezond realisme, hersenspoeling, Indoctrinatie, Links fascisme, Linkse media, Marxisme, meningsdictatuur, nieuw fascisme, political correctness, propaganda, Rotzakken, sociale media, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting, VS, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

9 reacties op Vanwege linkse censuur: Trump treedt op tegen Facebook en Co.

 1. HenK zegt:

  Trump en Poetin zijn beide tegen de nieuwe wereld orde, zij worden verguisd door al die linkse gekkies

  Geliked door 1 persoon

 2. Het is niet alleen de MSM die censuur toe past Ook niet alleen Facebook en Google, maar dezelfde censuur wordt in allergrootste mate gepromoot door bijna alle overheden wereldwijd.
  Bij Nageltjes vandaag een heel goed artikel over de corona scam.

  Longread, maar maakt ineen keer duidelijk wat er speelt en als je daarbij optelt wat er gebeurd in Australië (kampen) Duitsland (mogelijke uit huis plaatsing van kinderen) Engeland Het leger wordt ingezet om de lockdown te handhaven) Dan moet alles toch wel duidelijk worden.

  http://nageltjes.be/wp/?p=37694

  Geliked door 1 persoon

  • Htsk day zegt:

   @Henk der Niederlánder,

   Ja, goed artikel op nageltjes, maar is hier op E.J.Bron al eerder geplaatst op 17-09-2020

   Geeft niet, hoe meer publiciteit, hoe beter!
   Prima dus..

   Ondanks het een goed artikel is, had (en heb) ik er wel het volgende commentaar op:
   __________________________________________

   Htsk day op 17 september 2020 om 13:35
   Prima uitleg en samenvatting.
   Dit is precies wat ons te wachten staat!

   Maar.. er is één probleem: er is helemaal geen pandemie!..

   Als je de cijfers van het aantal covid/griep overledenen opzoekt en vergelijkt met andere jaren, zie je dat het
   precíes hetzelfde is als voorgaande jaren!
   En ook nog,… de definitie pandemie is sinds kort aangepast!

   Maar als alles is gebaseerd op een normaal jaarlijkse griepje, dan denk ik toch dat het niet helemaal volgens plan is verlopen.

   Ik heb maanden geleden ergens gelezen (ik weet niet meer waar) dat het de bedoeling was dat er vanuit Wuhan iets gecreëerd zou worden, waarmee op z’n minst tientallen miljoenen mensen uitgeroeid zouden worden..
   Die geplande pandemie dus.
   Maar dat schijnt onklaar gemaakt zijn, gesaboteerd!,.. en dus mislukt ….
   Klinkt nogal als een aluhoedje verhaal, zou je zeggen.
   Toch zit daar achteraf wel wat in..

   Als er inderdaad tientallen miljoenen doden zouden zijn gevallen (zoals al die top experts voorspelden!!) staan “zij” heel sterk, nu met een slap seizoens griepje hebben zij eigenlijk geen poot om op te staan, maar hebben het toch doorgedrukt.
   Misschien was er al geen weg meer terug, of dachten zij dat die domme wereldbewoners toch wel overal in zouden trappen.
   Dat laatste begint er trouwens inderdaad al aardig op te lijken.

   De pandemie is in ieder geval tot nog toe mislukt, en hebben we te doen met een normaal jaarlijks griepje.
   Dat betekend ook dat er niets uit Wuhan komt. (Zijn die verhalen dan allemaal “controlled opposition”?.. ik denk het wel)

   Als bovenstaande waar is, is er natuurlijk een grote kans dat het nog een keer geprobeerd gaat worden. (2e golf?)

   WANT WE ZULLEN EN MOETEN AAN HET VACCIN, WHATEVER IT TAKES!

   Wat een film…

   Like

 3. Jan zegt:

  En direct gaat Feacesbook over tot het censureren van Tucker Carlson

  Facebook Censors and “Reduces Distribution” of Tucker Carlson Tonight’s Page Just 39 Days Before Election
  https://www.thegatewaypundit.com/2020/09/criminal-facebook-censors-reduces-distribution-tucker-carlson-tonights-page-just-39-days-election/

  Like

 4. johanvrijheid zegt:

  Een kwaadaardig links om geprogrammeerde algoritme scrolt door de postings en wie teveel rechtse praatjes heeft wordt (tijdelijk) geschrapt, zelf ben al 2×24 en nu 3 volle dagen gebant….

  https://www.facebook.com/johan.vrijheid

  Like

 5. Bas zegt:

  https://www.dagelijksestandaard.nl/2020/09/echte-russische-beinvloeding-zoon-joe-biden-kreeg-35-miljoen-van-russische-miljardair/

  ECHTE Russische beïnvloeding: zoon Joe Biden kreeg 3,5 miljoen van Russische miljardair

  Hunter Biden, de zoon van Joe Biden, kreeg in 2014 maar liefst 3,5 miljoen dollar van de rijkste vrouw in Rusland, Elena Baturina. Baturina is niet alleen de rijkste vrouw, maar ook nog eens de weduwe van Yury Luzhkov, de voormalige burgemeester van Moskou. Ze is dan ook een loyale Poetin-volgster.

  Hunter Biden, de zoon van Joe Biden, werd dus gesponsord door de rijkste vrouw in Rusland terwijl zijn vader vice-president van Amerika was. Oh ja, en dan is er ook nog het feit dat hij lid van het bestuur was van Oekraïens bedrijf Burisma terwijl meneer absoluut geen verstand had van de zaken waar Burisma zich mee bezig hield. Daarnaast wordt Burisma van allerlei wangedrag beschuldigd… en — oh ja — had Hunter deze dik betaalde functie toen zijn vader verantwoordelijk was voor het Oekraïnebeleid van Amerika.

  Dit is corruptie op een ongelooflijke schaal — en dan ook nog eens open en bloot gedaan.

  Like

 6. Bas zegt:

  Klap hiervoor, stomme bastaarden….

  Like

 7. Jan zegt:

  Twitter zal moeten worden aangepakt en net als Fakebook vernietigd moeten worden

  Twitter Suspends US Border Protection Chief’s Account for Tweeting that Trump’s Wall Helps Stop Gang Members, Drugs and Sexual Predators (VIDEO)

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s