Faro-conventie van de Raad van Europa censureert het Europees cultureel erfgoed

(Vertaling: E.J. Bron)

Op 23 september heeft Italië na een jarenlang proces de op 27 oktober 2005 in het Portugese Faro ingestelde raamovereenkomst van de Raad van Europa over de waarde van het cultureel erfgoed voor de samenleving geratificeerd: de stemming vond plaats met de sociaalliberale meerderheid van het parlement, nadat de Senaat verleden jaar een positief standpunt afgegeven en de regering haar in 2013 ondertekend had.

 


De overeenkomst werd tot nu toe al door ongeveer 20 landen geratificeerd (Armenië, Oostenrijk, Bosnië-Herzegovina, Kroatië, Finland, Georgië, Letland, Luxemburg, Montenegro, Noorwegen, Portugal, Moldavië, Servië, Slowakije, Slovenië, Noord-Macedonië, Oekraïne, Hongarije en Zwitserland), terwijl Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Rusland haar noch geratificeerd noch ondertekend hebben.

Het probleem bevindt zich in de volgende clausule:

“De uitoefening van het recht op cultureel erfgoed kan aan beperkingen onderhevig zijn, die in een democratische samenleving ter bescherming van het openbaar belang en de rechten en vrijheden van anderen noodzakelijk zijn.”

Het geneugte van ons artistiek en cultureel erfgoed vindt zijn grenzen dus daar, wanneer andere culturen zich “beledigd” zouden kunnen voelen. Onze identiteit en traditie dienen te wijken wanneer moslims, boeddhisten, Hindoes enz. gestoord zouden kunnen worden…

Een echte censuur om – wie weet wie – niet te storen. Bovendien voorziet de Faro-conventie in geval van een “storing”, bijvoorbeeld in de vorm van een bepaald monument, zelfs het openen van een meditatie- en bemiddelingsprocedure.

Onmiddellijk na de stemming, die de omstreden conventie ratificeerde, beschuldigden de partijen “Frattelli d´Italia” en de “Lega” de regering ervan de Italiaanse kunst te censureren en te verkopen aan de islam.

Andrea Delmastro (“Frattelli d´Italia”) sprak van een nederlaag voor onze civilisatie: “Met de instemming van de Faro-conventie, die het gebruik van ons artistiek en cultureel erfgoed beperkt om andere culturen niet te beledigen, beleven we de meest sensationele opgave van onze civilisatie. […] Wanneer iemand zich door de symbolen van onze cultuur beledigd voelt, is er maar één oplossing: hij dient een andere natie te kiezen, waarin hij zou willen leven.”


“Beledigde” culturen…

Twee parlementariërs van de “Lega”, Lucia Borgonzoni en Paolo Formentini, noemden de Faro-conventie een “zeer ernstige en gevaarlijke” maatregel en een “zeer machtig geo-cultureel wapen”, wanneer ze er door enkelen voor gebruikt kan worden om onze identiteit en onze vrijheid te beknotten. […] De ´Lega´ zal nooit de handlanger zijn van diegenen, die onze cultuur met voeten willen treden door de islamistische sluier op die kunstwerken te leggen waar de hele wereld ons om benijdt. Mogen de regering evenals de voorvechters van het goedmenschendom en de politieke correctheid nu ook de moed bezitten om voor de Italianen verantwoording over te nemen.”

(Bron: www.medias-presse.info)

Bron:
https://unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Weg met ons!", achterlijkheid, Appeasement, Barbarisme, belangenverstrengeling, Censuur, cultuurrelativisme, Dhimmitude, Europa, gezond realisme, Hypocrisie, Italië, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, LEGA, Links fascisme, Marxisme, meningsdictatuur, Naïviteit, Nationalisme, nieuw fascisme, Patriottisme, political correctness, Rechts geluid, Rotzakken, socialisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

6 reacties op Faro-conventie van de Raad van Europa censureert het Europees cultureel erfgoed

 1. Dat zal dan zo iets worden als een gelegaliseerde beeldenstorm van de moderne tijd.
  Dus het wordt hoog tijd om deze raad van Europa op te blazen door middel van het uit treden uit de EU want de gekkigheid daar loopt totaal de spuigaten uit.
  Voor dat op blazen had Ik wat anders in gedachten maar Ik moet ook aan de website denken.

  Geliked door 7 people

 2. Bas zegt:

  Is er maar één cultuur die zich zgn beledigd mag voelen, terwijl een andere cultuur zich steeds maar weer moet láten beledigen…?

  Geliked door 1 persoon

 3. vangie1206j zegt:

  Ik voel me beledigd en gekwetst als ik al die ingepakte stinkende moslim wijven
  hier door Nederland en de rest van Europa zie waggelen.
  Die moslim griezels met hun onverdraagzaamheid de haat en verachting in hun ogen.
  Dat gekrijs uit die minaretten.
  Ik voel me ernstig beledigd en wil dat al dat gajes uit Europa verdwijnt.
  Zouden dat linkse antifa schorem en die politiek correcte laffe politici direct mijn wensen ik bedoel eisen inwilligen.
  Wat denkt u of word ik de bak in gedonderd wegens rascime en haatzaaiend.

  Geliked door 2 people

 4. bobzelf zegt:

  yes, of facebook komen we daar niet meer mee weg, …. verkeerde op merking is 30 dagen geheelverzorgde feestboek vakantie

  en u begrrep me hopelijk goed ??? u bent “” de lul “”

  en zeker “: geen lul “” whahahahahahaa

  ik wil graag uw vriend blijven n.l. whahahahah

  huggie

  oome snikkel

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s