Venezuela: In het socialisme gaat vaak het licht uit

(Door: Willi Huber – Vertaling: E.J. Bron)

Dagenlang zonder stroom

Terwijl men in Europa altijd nog hoopt dat de blackout vermeden kan worden, leven de mensen in het socialistische Venezuela met constante stroomuitvallen, die ook dagenlang kunnen duren. Terwijl het land de grootste aardoliereserves van de wereld heeft en in het geld zou moeten zwemmen – zou moeten zwemmen, want het wordt autocratisch door een socialist geregeerd.

 


Mocht het in Oostenrijk in de komende jaren een keer tot een serieuze blackout komen, dan dient de reden daarvoor gezocht te worden in de energiepolitiek van Duitsland. De onregelmatige toevoer van zon- en windenergie en tegelijkertijd steeds minder conventionele, betrouwbare krachtcentrales plaatst Europese netwerken steeds opnieuw voor een beproeving. Daarbij komen experimenten op de stroommarkt, waar, net als op de beurs, op stroomprijzen gewed wordt.

Venezuela zou superrijk kunnen zijn

In Venezuela is dat anders. Eigenlijk zou het land een bloeiende, rijke natie kunnen zijn waar het niemand aan iets ontbreekt. Want Venezuela beschikt over de grootste aardoliereserves ter wereld, nog meer dan de Arabische landen. Maar sinds de socialist Nicolás Maduro het land quasi dictatoriaal regeert, gaat het op alle terreinen bergafwaarts. Behalve levensmiddelenschaarste en hongersnoden komen daar ook regelmatige stroomuitvallen bij, die deels een hele week lang kunnen duren. Op dit moment viel de stroom in delen van het land tot 60 uur lang uit. Daartoe behoorde ook de hoofdstad Caracas. 14 van de 20 deelstaten zaten zonder stroom.

Corruptie en wanbeleid

De reden voor de stroomuitvallen zouden volgens Venezolaanse autoriteiten “terreuraanvallen” zijn. Deze werden echter niet nader omschreven. Critici vermoeden hierin een beschermende bewering. Het komt sinds begin 2019 steeds vaker tot stroomuitvallen in het hele land. Het is wel degelijk mogelijk dat wanbeleid en corruptie tot het contante verval van de infrastructuur zouden leiden. In de hele wereld heerst immers steeds opnieuw de onjuiste aanname dat men het socialisme nog nooit echt goed uitgeprobeerd zou hebben. Venezuela is een actueel voorbeeld, dat aantoont waar socialisme zonder uitzondering altijd toe leidt – tot honger en armoede voor iedereen.

Bron:
www.wochenblick.at
Door: Willi Huber

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in corruptie, Rotzakken, socialisme, Socialisten, Venezuela, verloedering. Bookmark de permalink .

8 reacties op Venezuela: In het socialisme gaat vaak het licht uit

 1. bobzelf zegt:

  kijk ook even bij uw nieuwe vrienden : UKRAINE !!

  WAARZELFS DE HONDEN CORRUPT ZIJN incl the usual suspect zoals ??

  DE REGERING
  de politie
  de grensdouane beambten
  de ambtenaren
  de doktoren
  de tandarts
  de ziekenhuizen

  geen geld, geen gas , geen kolen, helemaal noppes

  ZEG MAAR GRIEKENLAND MAAR DAN 5 X ERGER WHAHAHAH

  ZIE HIER UW NIEUWE BUREN WHAHAHAHAHA

  OOM EU LOVERTTTTTTTTTTT

  Like

 2. Hovawart zegt:

  Zoek in de geschiedenisboeken maar één voorbeeld van een gezonde en welvarende communistische staat, een socialistische regering die wel de meerderheid van het volk vertegenwoordigde in een bestuursperiode dat niet uitmondde in grote armoede en (burger)oorlog, of een Linksche Looney Brigade die zichzelf kon bedruipen zonder het volk uit te melken……….De Europese Unie is hard op weg om ook een dieptreurige epoche van twaalf sterren op een blauwe vlag te worden, geen idealen van eenheid, solidariteit en harmonie tussen de volkeren van Europa maar een periode van economische rampspoed en ongekende verdeeldheid……….

  Geliked door 2 people

 3. delamontagne zegt:

  Eerst was er Chavez, nu Maduro [ met Nederlandse wortels ? Maduro is een naam die veel voorkomt op de NL-Antillen ].
  M’n vader zou zich omdraaien in z’n graf zou hij dit socialistische “paradijs” nu meemaken.
  Alhoewel de dictators die aan deze periode vooraf gingen waren o.a in de jaren ’20-’30 hij er werkte voor Shell, ook niet bepaald VOOR het volk, maar voor zichzelf.

  Like

 4. delamontagne zegt:

  “……………..Eigenlijk zou het land een bloeiende, rijke natie kunnen zijn waar het niemand aan iets ontbreekt……………”

  Op de heuvels bij Caracas,

  Je moet ’t met eigen ogen hebben gezien om ’t echt te kunnen geloven, EEN RIJK LAND ? ? ? ? ?

  Like

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   Ik heb gewerkt voor PDV(Petroleos de Venezuela)-Europa. Zelfs hier, als expats, bleven de bazen gewoon doorgaan met stelen. Corruptie is hun middle name. Ik hoop maar één ding: dat ze flink te lijden hebben (gehad) van het bewind van Chavez en nu Maduro.

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Geliked door 1 persoon

   • delamontagne zegt:

    De maatschappij die de Shell curaçao heeft overgenomen.
    +- die tijd, eind ’80 was ik op Curaçao en zag die raffinaderij waar m’n vader heel lang heeft gewerkt overgenomen door de Venozolanen.
    Dat van die corruptie van die lui in EU verbaast me eigenlijk niet.
    Heb ’t in Zuid-amerika meegemaakt, gewoon…heel openlijk.
    De armoede daar is niet te vergelijken met die in NL / Fr.
    Graapig/leuk te lezen U heeft met hen te maken gehad.
    groet delamontagne

    Like

   • delamontagne zegt:

    ( m’n computor vertoont kuren, moet morgen wegbrengen na laten kijken ) wilde alleen op dat………flink-te-lijden…….” nog zeggen; Helaas de gewone Juan Ordinario” zoals dat altijd al was.

    Like

 5. Groene Leeuw zegt:

  Kijk maar naar ons land. Links-liberale regering. Voedselbanken in overvloed. Malaise en zelfmoorden aan de orde van de dag.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s