Orbán wijst EU-migratiepact af: “Wij willen geen mengsamenleving”

(Door: Kornelia Kirchweger – Vertaling: E.J. Bron)

Zoals te verwachten was, wijst de Hongaarse minister-president Viktor Orbán  (foto) het EU-ontwerp voor een nieuw migratiepact gedecideerd af. Het gevaar zou bestaan dat Hongarije zodoende verplicht wordt tot de bindende opname van mensen uit het Midden-Oosten of Afrika. Hongarije zou geen parallelsamenleving willen, hij zou niet geloven in een vreedzaam en veilig samenleven tussen christenen en moslims, zei Orbán.

 

Gecamoufleerde hervestiging van migranten

 Het pact zou problematisch en niets anders zijn dan een nieuwe naam voor “hervestiging”. Dat zou Hongarije altijd afgewezen hebben, zei Orbán tegen het persbureau Reuters. De duivel bij dit pact zou in het detail zitten, zei Orbán. Hongarije zou strikt tegen een parallelsamenleving zijn. “Wij geloven niet dat een mengeling van islamitische en christelijke samenleving vreedzaam en veilig is en de burgers een goed leven brengt”, zei Orbán. Er zouden weliswaar enkele taboes zijn doorbroken, nu zou de nadruk ook op de uitzetting van afgewezen asielzoekers naar hun landen van herkomst liggen. Hij zou er over het algemeen voorstander van zijn om asielaanvragen buiten de EU in “hotspots” te managen.

EU draagt schuld aan Brexit

De Britse EU-uittreding (Brexit) noemde Orbán een moedige beslissing. Hongarije zou echter in de EU blijven. “Dat kunnen wij ons niet veroorloven, wij zijn al te nauw in de EU geïntegreerd.” De EU zou echter zelf schuld dragen aan de uittreding van de Britten, zoals zij het land behandeld heeft. “We hebben vreselijke fouten gemaakt”, zei Orbán. In Hongarije zou een krachtige instemming voor de EU bestaan, ook al vinden er veel discussies plaats over de rechtsstaat of migratie.

Trump zal winnen!

De Amerikaanse presidentsverkiezingen op 3 november zou Donald Trump winnen. Daarvan is Orbán overtuigd. Zijn herverkiezing zou goed nieuws zijn voor iedereen die de EU eerder als gemeenschap van lidstaten ziet en niet als blok, dat ontstaan zou zijn rondom instellingen. “Wij onderhouden buitengewoon goede betrekkingen met de VS”, zei hij. Mocht Trump´s concurrent, de linkse kandidaat van de Democraten, Joe Biden, winnen, dan zou de huidige openheid, vriendelijkheid en wederzijdse hulp weer afnemen. Maar hij (Trump) zou zegevieren. Dan zou de EU haar handelsbetrekkingen met de VS moeten normaliseren en ook duidelijkheid moeten verschaffen met betrekking tot een langdurige aanwezigheid van Amerikaanse troepen op Europees grondgebied.

Bron:
www.wochenblick.at
Door: Kornelia Kirchweger

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Integratie", "migratie", "Nuttige idioten", "omvolking", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", achterlijkheid, Afrika, Allochtonen, Arabische wereld, asielwaanzin, Barbarisme, Brussel, christenhaat, conservatieven, cultuurrelativisme, Demografie, Eurabië, Europa, Europese Commissie, EUSSR, gezond realisme, Hongarije, Illegalen, Immigratie, Islam, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, Islamkritiek, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, Linkse Kerk, Multiculti, Nationalisme, Patriottisme, soevereiniteit, Verzet, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

11 reacties op Orbán wijst EU-migratiepact af: “Wij willen geen mengsamenleving”

 1. Cathja zegt:

  Diep respect voor Viktor Orbán! Ik kan het niet anders zeggen. Hij durft tenminste op te komen voor de (christelijke) waarden van zijn land, en ziet duidelijk een groot gevaar in het mengen van diverse rassen. Dit zal ook nooit goed gaan. De voorbeelden daarvan zien we in tal van landen om ons heen.

  Geliked door 3 people

 2. de Kruisvaarder zegt:

  Wat een Leider is deze man toch!

  Geliked door 2 people

 3. andre zegt:

  Als Orban er niets in ziet staan Polen Tsjechie en Slowakije er ook achter als Vise groep en dat vindt Frans Timmermans niet leuk. Heerlijk, gewoon heerlijk om te lezen dat er nog mensen bestaan met normen en waarden.

  Geliked door 4 people

 4. Joannes den Hollander zegt:

  Orban heeft gelijk. moslims horen niet thuis in Europa. Het moet inmiddels toch duidelijk zijn dat ze alleen maar ellende veroorzaken.

  Geliked door 2 people

 5. karton zegt:

  Een vreedzaam en veilig samenleven tussen christenen en moslims is niet mogelijk, aldus premier Viktor Orbán van Hongarije, en daar is geen woord Frans bij ! Deze man ziet én hoort dagelijks hoe ’t in de rest van de EUSSR uit de hand is gelopen en nog steeds loopt ; hij zou wel gek zijn om zijn land én bevolking daaraan bloot te stellen.
  Zo gek is de rest van de EUSSR dus wel.

  Geliked door 3 people

 6. Eppo zegt:

  Verstandig Bestuur daar, hier hadden/hebben We helaas een Openbaar Bestuur wat te Lui was om optetreden cq maatregelen nam en optrad en makkelijk zijn centen wilde krijgen ..
  Vandaar dat we overspoeld zijn met die Murkenmeuk en dito problematiek en Criminaliteit en terrorisme en wat nog al niet meer.

  Geliked door 1 persoon

 7. koosv8 zegt:

  Waarom hebben wij hier toch van die holle gebakkies als hoofd van de regering. Deze man snapt het helemaal.

  Geliked door 2 people

 8. Harry zegt:

  Met zo’n vijftien Orban’s aan de leiding in Europa , zou het gezond verstand zegevieren en die door-en-door verrotte EU zou binnen een paar maanden gesloopt worden .
  Hoe heeft het zo ver kunnen komen , dat we in een soort neo- communisme beland zijn ?
  En hoe zijn we zo sufkutterig geworden , dat we het hebben laten gebeuren ?
  Dégeneratie , lafheid en lamlendigheid , dunkt me .

  Geliked door 5 people

 9. Stef zegt:

  Gewoon allemaal PVV stemmen.

  Like

 10. koddebeier zegt:

  De Hongaarse minister-president Viktor Orbán een leider met verstand, daar kan de rest van dat stel eikels een voorbeeld aan nemen.

  Like

 11. Bas zegt:

  België

  Dit is meer dan alleen een historische beweging en protest, dit is het ontwaken van een volk! #NietMijnRegering

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s