De 14 meest absurde EU-verordeningen

(Door: “FlinkFeed” – Vertaling: E.J. Bron)

De Europese Unie heeft gewoon voor alles een regel. Geloof je dat niet? Bekijk dan deze absoluut onbegrijpelijke voorschriften:

 

1. Pizzadeegrand


“Mamma mia”, EU-verordening nr. 97/2010 van 4 februari 2010 schrijft Italië voor wat een echte pizza is. Dientengevolge is een pizza Napolitana een “rond bakkerijproduct met een variabele doorsnede van ten hoogste 35 cm met een verhoogde deegrand (cornicione) en met beleg bedekte binnenkant. De binnenzijde is 0,4 cm dik, waarbij een afwijking van ± 10% is toegestaan, de deegrand is 1-2 cm dik.” Buon Appetito!

2. Conforme condooms


Verhoeden volgens norm: sinds 1993 is het condoom als “medisch apparaat” met een duidelijk bepaalde grootte gekwalificeerd. Een condoom moet vijf liter vloeistof kunnen bevatten en minstens 16 cm lang zijn. Tot nu toe heeft overigens nog geen enkele lidstaat er aanmerkingen op gemaakt dat dit te lang zou zijn.

3. Kabelbaan richtlijn voor het vlakke land


In het jaar 2000 stelde Brussel veiligheidsrichtlijnen voor kabelbanen vast. Oké, maar waarom moeten ook deelstaten als Berlijn en Mecklenburg-Vorpommern desbetreffende wetten uitvaardigen, hoewel daar wegens gebrek aan gebergte maar één enkele kabelbaan is?

4. Sortering van ruw hout


Tot 2007 regelde Brussel zelfs de grootte van knoestgaten. Richtlijn 68/69/EWG van de raad van 23 januari 1968 over de gelijkschakeling van de rechtsvoorschriften van de lidstaten voor de sortering van ruw hout zegt: “De kaalslag wordt in centimeters tot en met één cijfer achter de komma per meter uitgedrukt.” Alles duidelijk?

5. Samenstelling van marmelade


“Marmelade” of “confiture”? Of “confiture extra”, “gelei”, “gelei extra” of “geleimarmelade”? EU-richtlijn 2001/113/EG vertelt jou wat je op je broodje hebt.

Zo geldt als “confiture” alleen maar “de op de geschikte gegeleerde consistentie gebrachte mengeling van suikersoorten, pulp en of vruchtvlees van één of meerdere vruchtsoort(en) en water”! Aha.

6. Kromminggraad van augurken


De EU bepaald toch niet echt de krommingraad van augurken, toch? Niet meer, maar 20 jaar lang deed ze dat daadwerkelijk.

Augurken van de handelsklasse “extra” mochten maximaal een kromming van tien millimeter op tien centimeter lengte hebben. Dienovereenkomstige “marketingnormen” bestonden voor bijna iedere groente- en fruitsoort. In 2009 werden de voorschriften afgeschaft – om een signaal af te geven van afbouw van bureaucratie.

7. Doorsnede van appels


Tot op de dag van vandaag normeert de EU nog steeds appels, kiwi´s, peren, citrusvruchten, aardbeien, perziken, nectarines, druiven, kropsla, paprika en tomaten.

Opdat appels in de supermarkt verkocht mogen worden, moeten ze minstens 90 gram wegen of een doorsnede van 60 millimeter hebben. Ook de kleur is genormeerd. Een groene appel met iets te veel geel vliegt uit de schappen.

8. Waarschuwingsaanwijzing voor ballonnen


Volgens een richtlijn voor de veiligheid van speelgoed moeten latex ballonnen voorzien zijn van de waarschuwing dat kinderen jonger dan acht jaar niet opgeblazen of kapotte ballonnen kunnen inslikken en daardoor kunnen stikken.

9. Trekkerstoel verordening


Tot het jaar 2012 werden ook trekkerstoelen genormeerd – zogenaamd op verzoek van de deelstaat Beieren, nadat daar een boer van zijn stoel gevallen zou zijn. Omdat de producenten inmiddels voldoen aan de eisen van de EU, heeft men het voorschrift weer afgeschaft.

10. Kracht van stofzuigers


Een speciale EU-verordening reguleert sinds 2014 niet alleen of stofzuigers energie-efficiënt zijn, maar ook of er genoeg stof opgenomen wordt. Op harde vloeren moet het apparaat 95 en op tapijt minstens 70% van het stof opzuigen.

11. Basisverordening privacybescherming


Het schoolvoorbeeld voor bureaucratische uitwassen. Omdat niemand echt precies weet wat de basisverordening privacybescherming toestaat en wat niet, zette de stad Roth bij Neurenberg in 2018 kortweg een streep onder het populaire gebruik om verlanglijstjes van kinderen in de openbare kerstboom te hangen – daar stonden immers hun namen op. Er werd zelfs gediscussieerd over de rechtmatigheid van naambordjes op deuren.

12. Elektrisch geleidingsvermogen van honing


Richtlijn 2001/110/EG legt vast welke kenmerken honing moet bezitten als het als levensmiddel verkocht wordt. Daarbij speelt ook het elektrisch geleidingsvermogen een rol.

13. Broodverordening


Een verordening over de voedingswaarde en gezondheid voor levensmiddelen schrijft sinds 2006 voor wat een brood zou zijn. Als bijvoorbeeld het zoutgehalte per brood te hoog is, dan eet je daadwerkelijk een deegwaar uit dezelfde categorie als chips of Coca-Cola!

Duits brood bevat gemiddeld overigens 1,8 tot 2,2 gram zout per 100 gram meelaandeel – te veel wat betreft de technocraten, die een richtgetal van slechts 1,2 tot 1,3 aanbevelen. Uitgerekend broodwereldkampioen Duitsland doet het dus zogenaamd verkeerd.

14. Verordening voor fopspeenkettingen


Sinds 2008 maakt de Europese Unie producenten van fopspeenkettingen het leven moeilijk met een uit 52 pagina´s bestaande verordening. Een voorbeeld:

“Wanneer een ketting (uitgezonderd een bevestiging vormende ketting) voor of tijdens de in 6.1.4.1. en 6.1.4.2, beschreven controles van de breedte van de band zodanig wordt geëxponeerd dat het niet meer bedekt is, moet bij de controle volgens 6.1.4.4. de grootste totale lengte van de vrije ketting (inclusief alle voor het aanbrengen van een vervangend deel gebruikte snoeren) 15 mm bedragen.”

 In het voorwoord van de verordening merken de bureaucraten overigens op: “Het aantal ongelukken dat door fopspeenkettingen wordt veroorzaakt, is gering en ongelukken die een dodelijke afloop hebben, zijn zo goed als niet bekend.” Geen reden om niet desondanks iets te verordenen!

Bron:
https://flinkfeed.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", achterlijkheid, betutteling, Brussel, Bureaucratie, EUSSR, Krankzinnigheid, machtswellust, moralisme, nieuw fascisme, Rotzakken, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

17 reacties op De 14 meest absurde EU-verordeningen

 1. Cathja zegt:

  Wat ben ik HIER ongelofelijk blij mee! Het maakt mijn leven een stúk aangenamer. Veel minder denkwerk en zo…..

  Toch geweldig, die EU….

  😦 😦 😦

  Geliked door 1 persoon

 2. Bas zegt:

  Iets anders, hoor je hier NIKS over….

  Nederlanders fietsen zo vaak voor vervoer door steden dat de resulterende luchtvervuiling en CO2-uitstootbesparingen het equivalent zijn van het planten van 54 miljoen bomen per jaar. Luchtverontreiniging veroorzaakt naar schatting 3,7 miljoen vroegtijdige sterfgevallen per jaar. Via
  @WEF

  Like

 3. Marc zegt:

  Maar geen keurmerk over de minimale kwaliteit waaraan bestuur moet voldoen!

  Like

 4. karton zegt:

  Uit de gegeven voorbeelden is wel zeer duidelijk uit welk soort onbenullen dat gehele EUSSR-circus bestaat; het meest ergerlijke is toch wel dat dat stelletje zwakzinnigen in Brussel voor dit soort onzin iedere maand de hoofdprijs krijgt betaald, plus daar-boven-op ook nog eens een gigantisch bedrag aan NIET-gemaakte onkosten.
  Een absoluut onnutte instelling , de gehele EUSSR.
  NEXIT en wel z.s.m.

  Geliked door 1 persoon

 5. Bob zegt:

  Zelfs in een totalitaire staat woort niet
  zoveel voor geschreven.
  Wat voor regels volgen voorher behoud van
  het milieu mag twintig keer in- en uitgeademd worden.
  Er mag maar twee maal per dag gebruik van
  de wc worden gemaakt.
  Een maal per week mag men douchen.

  Like

 6. guusvelraeds zegt:

  Een condoom moet vijf liter vloeistof kunnen bevatten en minstens 16 cm lang zijn.

  Godallemachtig! Dat wordt aanpoten vanavond met mijn 70 jaar. Denk dat maar vast begin.

  Geliked door 2 people

 7. guusvelraeds zegt:

  Kromminggraad van augurken

  De EU bepaald toch niet echt de krommingraad van augurken, toch? Niet meer, maar 20 jaar lang deed ze dat daadwerkelijk.

  Augurken van de handelsklasse “extra” mochten maximaal een kromming van tien millimeter op tien centimeter lengte hebben. Dienovereenkomstige “marketingnormen” bestonden voor bijna iedere groente- en fruitsoort. In 2009 werden de voorschriften afgeschaft – om een signaal af te geven van afbouw van bureaucratie.

  Gelukkig maar want mijn zus vond die kromme vroeger het lekkerst.

  Geliked door 1 persoon

 8. koddebeier zegt:

  Ziek zooitje !!!!!

  Like

 9. Hovawart zegt:

  Ik roep het al sedert de oprichting van het Brusselse Gesticht, “Money well Spent is Money well Wasted”, maar je kunt niet blijven uitgeven wat je niet hebt,…..zelfs niet als men geld tegen absurd-lage rentetarieven leent, net als de overheden nu doen, om het Linksche Looney Asylum te kunnen blijven sponsoren in hun queeste naar de verdeling van rijkdom en welvaart, hun socialistische ideologie van een communistische superstaat waar de Brusselse Elite het alleenheerschappij heeft,…………dat klinkt gevaarlijker dan het zal worden met zoveel linksverlichte nitwits en beterweters bijeen,…….. brrrrr!

  Like

 10. Bas zegt:

  Iets anders,
  https://www.telegraaf.nl/nieuws/528032732/amnesty-zakkenrollersproject-roermond-schending-privacy-en-mensenrechten?utm_source=twitter&utm_medium=social&utm_campaign=seeding-telegraaf

  Amnesty: ‘Zakkenrollersproject Roermond schending privacy en mensenrechten’

  MAASTRICHT – Het politieproject ’Sensing’, dat zich richt op zakkenrollers en winkeldieven in Roermond, is in alle opzichten een schending van privacy en mensenrechten. Dat concludeert Amnesty International volgens De Limburger in een rapport.

  In Roermond proberen ze zo een eind te maken aan rondtrekkende Oost-Europese bendes.

  Volgens Amnesty is ’massasurveillance’ in de vorm van registratie van alle auto’s die door Roermond rijden uit den boze. Ook zou er sprake zijn van etnisch profileren. Ze noemen het ’gevaarlijke politie-experimenten’.

  Like

 11. Sobieski zegt:

  Monty Python was er niets bij. Helaas, dit is serieus bedoeld. Die EU-burokraten zijn allemaal rijp voor de psychiater.

  Like

 12. Bas zegt:

  Anders, maar ook zéér absurd

  Like

  • karton zegt:

   @ Bas.
   Ik kan het bijna niet geloven. Toen ik uw video zag dacht ik in eerste instantie :
   “Jémie, daar is Vincent van Gogh die zich in één van z’n “dolle buiten” wil verstoppen onder een paar vodden”. Wordt mij even later duidelijk dat het een als vuilniszak vermomde vrouw is, een zg. cultuurbarbaar die even zal vertellen wat er in een Nederlands museum zal moeten gebeuren. Een vrouw, afkomstig uit een omgeving, waar de bevolking zojuist ’t muurschilderen heeft ontdekt , zoals de Neanderthalers in de Dordogne.
   Dit vrouwmens acht ik in staat, gezien haar gebrekkige geestelijke ontwikkeling, álle schilderijen van Vincent te overschilderen omdat zij meent dat zij ’t véél beter kan. Óók is zij in staat om het veiligheidssysteem v.h. museum te verraden aan haar vriendjes, eveneens cultuurbarbaren en afkomstig uit hetzelfde Rifgebergte.
   Zou een neger aan een Eskimo kunnen leren hoe hij een walvis moet vangen ?

   Like

 13. karton zegt:

  Ik las de verordening betreffende de zuigkracht van een stofzuiger. Ik ben hier vreselijk gelukkig mee !
  Als m’n echtgenote, nadat IK heb gestofzuigd, tegen mij zegt : “Zo hier en daar ligt nog iets, je hebt ’t niet goed gedaan !” , dan kan ik nu zeggen : “Dat is de schuld van de EUSSR” !!!!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s