Orbán roept eurocommissaris Jourová op om af te treden


V.l.n.r.: Von der Leyen, Jourová en Orbán.

(Door: Daniela Honigmann – Vertaling: E.J. Bron)

De Hongaarse minister-president Viktor Orbán heeft eurocommissaris Vĕra Jourová opgeroepen om af te treden. Dat deelde het persbureau Reuters mee, dat zich beroept op een brief van Orbán aan de voorzitster van de Europese Comissie, Ursula von der Leyen.

De premier reageert daarmee op een interview met Jourová, dat het Duitse weekblad “Der Spiegel” vrijdag gepubliceerd heeft en waarin zij zich volgens hem “denigrerend” over Hongarije uitliet.

Jourová had zich in dit gesprek bezorgd getoond over de toestand van de democratie in vooral de oostelijke EU-lidstaten. Orbán zou een “zieke democratie” creëren, zei ze. De minister-president zelf noemde in zijn brief het politieke systeem dat hij met zijn regering heeft opgebouwd een “niet-linkse democratie”.

Bron:
https://deutsch.radio.cz

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Barbarisme, belangenverstrengeling, democratie, demoniseren, dictatuur, Europese Commissie, EUSSR, Hongarije, Hypocrisie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, machtswellust, moralisme, nieuw fascisme, propaganda, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

15 reacties op Orbán roept eurocommissaris Jourová op om af te treden

 1. koddebeier zegt:

  De ziekelijke EU bemoeizucht slaat weer toe !

  Geliked door 1 persoon

  • Blaffertje zegt:

   Hongarije is te recalcitrant.
   Brussel wil ze in het gareel dwingen, maar pl Victor Orban kennende gaat dat niet lukken.

   Geliked door 1 persoon

   • karton zegt:

    Ik wacht “vol spanning” op het moment dat kameraad Timmermans de handschoen opneemt tegen Viktor Orbán , dan zul je pas “een aap zien neuken !!”
    Eigenlijk weet ik wel dat ik tevergeefs zit te wachten op deze confrontatie, laf- én jankbek Timmermans waagt zich daar niet aan, wetende dat hij door de heer Orbán met huid en haar wordt opgevreten; met hetm vergeleken is kameraad Timmermans een volgevreten, vet, vies varken die doorlopend oorlogs-taal uitkraamt , ik heb deze graaier zelden iets zinnigs horen zeggen.
    ORBÁN………….HELP ONS !!!!!!!! En verlos ons van den boze !!!!

    Geliked door 1 persoon

 2. dpelayocmartelmihaiviteazuljsobieskievsavoye zegt:

  Goede speech! Ook wordt de ZETBAAS van de vnssr, eussr, globalisten en us dems met naam en toenaam genoemd en wat hij in dat land probeerde. Met deze regeringsleider stond ons land er veel beter voor dan nu. https://www.youtube.com/watch?v=BMM0vnUHj9s

  Geliked door 1 persoon

 3. karton zegt:

  Als normale Nederlandse burger word je dood- en doodziek van dat gehele EUSSR-zootje !
  En dat zootje strijkt óók nog eens gigantische salarissen en vergoedingen op, allemaal betaalt door u én mij ! Het enige waar ze “druk” mee zijn, is het vestigen van een dictatuur, zodat kameradski Fransje Timmerman met z’n maatje Vladirovsky Verhofstadt straks , gekleed in een padvinders-uniformpje , de “leger”- parades kunnen gaan afnemen.
  Eigenlijk is ’t te zot voor woorden dat wij, de bevolking, ons zó laten ringeloren door een paar idioten die door zwendel en bedrog , over de ruggen van anderen zijn omhoog gevallen , en proberen “de baas” over ons te spelen. Misschien treft mij een keer het grote geluk dat ik één van hen zie oversteken nét op ’t moment dat ik kom aanrijden : ruitenwissers aan en gas d’r op !!!!

  Geliked door 1 persoon

 4. Hans zegt:

  Lees even waar deze tzeg voor staat. Zolang ze uit de brusselse ruif kan vreten – Als Europees commissaris voor o.a. Consumentenrechten is de bescherming van de privacy van consumenten tegen de dominantie van datagrootmachten als Google, Facebook en anderen een van haar belangrijkste prioriteiten. Om te gillen toch.

  Like

  • karton zegt:

   @ Hans.
   Vermoedelijk is dat mens één van de zéér weinigen die een goed leven hebben gehad onder de Russische dictatuur in haar land, Tsjechië.
   Kun je nagaan tot welke “klasse” zij behoort; dát soort is zeer welkom binnen de “leiding” van de EUSSR en sluit naadloos aan bij mensjes als Fransje Timmermans en Adolfje Verhofstadt

   Like

 5. Marc zegt:

  Jammer dat uitgerekend een Tsjechische zich committeert aan verraad. Waarschijnlijk omdat Tsjechië van alle Oost-Europese landen in economisch opzicht zich het meest aan de westerse economie kan spiegelen. Een kwestie van opportunisme dus.

  Verder herhaal ik het opvallende verschijnsel dat juist de voormalige landen, juist dankzij de Russische bezetting van hun landen, gespaard zijn gebleven voor ontwikkelingen in het denken zoals die zich in West-Europa hebben voorgedaan.
  Lakmoesproef blijft Oostenrijk, een land dat tijdens de Koude Oorlog neutraal tussen Oost en West lag: indertijd niet bezet door de Russen maar evenmin behorend tot het Westen, blijkt dat met het intreden van het postmoderne denken (in casu het politiek correcte denken) de Oostenrijkers en hun politici in meerderheid op gelijke wijze reageren op massamigratie en islam.

  Geliked door 1 persoon

 6. Pingback: Hongarije wijst Duits voorstel sancties m.b.t. de rechtsstaat af | E.J. Bron

 7. Alex zegt:

  Tsjechie is centraal europees/westers land. Rusland heeft islam en migrantenprobleem net zoals in het westen.

  Like

 8. bobzelf zegt:

  rusland heeft geen islam probleem
  dat heeft mijn oom al enkele keren duidelijk gemaakt

  problemen, 6 uur later bent u dood , simpel, en een goede oplossing

  je houden aan de russische regels en anders opzouten en wegwezen

  Immigranten probleem ?? probeer dan maar een visum aan te vragen whahahaha

  U LULT UIT UW NEK !!!

  welke kranten leest u allemaal ?

  nrc , volkskrant, elsevier , , dds ??

  whahahaha

  kan ik door voor de koelkast ?? yes sir

  ome bobzelluf

  Like

  • ALEX zegt:

   je oom?die is oerdom! duidelijke een poetin fanaat. als rusland geen islamprobleem wat maak je van beslan, de aanslagen in moskou teater, tjetjenen terroristen of 2 miljoen moslims in moskou? poetin is lafaard en opportunist en durft niks tegen erdogan voor die neergeschoten vliegtuigen boven syrie he? hoe oud ben je snotneus?

   Like

 9. bobzelf zegt:

  nogmaals, mijn reactie is niet te vinden van gisteren ????

  dan nog maar effe ????

  als u geen flikker weet van mijn oom

  met Uw 3 uur lagere school en iq 32.2

  ga, ik dit niet weerleggen dat doe ik hier al sinds 2013 ofzo

  oom droeftoeter

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s