Canarische eilanden: Afrikanen bestormen de vakantie-eilanden


Vakantie voor Afrikanen in een van de hotelcomplexen: een Spaanse reddingboot brengt immigranten naar Los Cristianos op Tenerife.

(Door: Wolfgang Kaufmann – Vertaling: E.J. Bron)

Vanwege corona komen er nauwelijks vakantiegangers op de archipel voor West-Afrika – in plaats daarvan veel asielzoekers. Op enkele van de bij Spanje horende Canarische eilanden ontwikkelt zich op dit oment een gelijksoortige situatie als op de Griekse eilanden in de Egeïsche Zee: ze worden in toenemende mate door illegalen overrompeld, wat ter plaatse tot problemen leidt.

 


Al in het jaar 2005 brachten mensensmokkelaars meer dan 4700 asielzoekers van de West-Afrikaanse kust naar Lanzarote, Fuerteventura, Gran Canaria en Tenerife. En in 2006 steeg het aantal overgezette asielzoekers razendsnel tot bijna 32.000. Toen nam de Spaanse regering vastberaden tegenmaatregelen. Zo dwongen patrouilleboten van de marine en de kustwacht de smokkelboten direct voor de Afrikaanse kust om om te keren.

Bovendien kwam Madrid een akkoord betreffende uitzetting overeen met Marokko en Mauritanië. Als resultaat daarvan kwamen er in 2007 nog maar 10.000 daadwerkelijke of vermeende vluchtelingen op de Canarische eilanden aan. En in de jaren daarna daalde het aantal constant, totdat de autoriteiten in 2016 slechts 663 illegale immigranten uit Afrika registreerden – en in 2017 waren het er zelfs maar 423.

Dit jaar al meer dan 4000 illegalen

Sindsdien is er echter sprake van een nieuwe stijging: in 2018 kwamen er weer 1266 asielzoekers op de eilanden aan, terwijl in 2019 bijna 3000 Afrikanen de minstens 100 kilometer lange overtocht overmeesterden.

Omdat de regering in Madrid daar niets tegen ondernam, zette de trend het jaar daarna door: Volgens een telling van de Spaanse commissie voor vluchtelingenhulp kwamen er tussen 1 januari en 31 augustus exact 136 boten met 3933 personen aan boor op Lanzarote, Fuerteventura, Gran Canaria en Tenerife aan. En de bestorming gaat door: in de eerste dagen van september bereikten nogmaals 14 grote houten vissersboten met aan boord meerdere honderden illegalen de Canarische eilanden.

De onderbrenging van de nieuwkomers is inmiddels net zo moeilijk als op Lesbos, Samos en elders in de Egeïsche Zee. Want op de Canarische eilanden bevinden zich slechts twee zogenaamde interneringskampen voor buitenlanders, waarvan er eentje in de hoofdstad van Gran Canaria, Las Palmas, wegen bouwwerkzaamheden op dit moment maar beperkt gebruikt kan worden en het kamp in Hoya Fría op Tenerife overvol is.

Bovendien besliste een Spaanse rechtbank dat de eerstgenoemde instelling zo snel mogelijk ontruimd zou moeten worden, omdat daar de mensen gevaar zouden lopen elkaar te besmetten met het coronavirus.

Uitzettingen naar Marokko en Mauritanië zouden hier hulp kunnen bieden, maar deze zijn op grond van de pandemie op dit moment niet mogelijk. De laatste repatriëring van ongeveer 50 afgewezen asielzoekers, die in Mauritanië in zee waren gestoken, vond plaats op 2 maart. Daarna verhinderden de algemene grenssluitingen nog meer repatriëringen. Op grond daarvan besloot het ministerie van Binnenlandse Zaken in Madrid tot het heropenen van het voormalige interneringskamp in El Matorral op Fuerteventura.

Onderkomen in vakantiecomplexen

Bovendien werden veel illegalen op kosten van de Spaanse belastingbetaler in leegstaande privéwoningen, hotels en vakantiecomplexen ondergebracht – voor de eigenaars een welkome gelegenheid om het verlies aan inkomsten door de coronacrisis te compenseren.

Dat zorgde voor protesten bij de buurtbewoners, die bang zijn het toeristische imago van hun dorpen te verliezen. Zo gingen de burgers van Hoya de Tunte in de gemeente San Bartolomé de Tirajana in het zuiden van Gran Canaria de straat op om de verplaatsing van 40 Afrikaanse economische vluchtelingen in een bungalowpark aan de rand van de gemeente te verhinderen. Ze richtten barricades op bij de ingang, werden toen echter door de politie verdreven, waarop de immigranten hun nieuwe onderkomen konden betrekken.

In reactie hierop drong de socialistische president van de regering van de Canarische eilanden, Ángel Víctor Torres, op 9 september tijdens een videoconferentie met de Spaanse minister voor Inclusiviteit, Sociale zekerheid en Migratie, José Luis Escrivá, op “directe en energieke maatregelen” van de kant van de centrale regering aan, omdat haar passiviteit “rechtse krachten” in de kaart zou spelen.

Het zou het beste zijn om de asielzoekers allemaal naar het Spaanse vasteland te brengen. Nu is het de vraag of Madrid deze eis daadwerkelijk nakomt, om oproer onder immigranten en autochtonen te vermijden.

Bron:
https://paz.de
Door: Wolfgang Kaufmann

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "omvolking", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Afrika, Allochtonen, asielwaanzin, cultuurrelativisme, Graaien, Illegalen, Immigratie, Islamisering, Krankzinnigheid, landverraad, Marxisme, Multiculti, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

16 reacties op Canarische eilanden: Afrikanen bestormen de vakantie-eilanden

 1. koddebeier zegt:

  Het zijn geen vluchtelingen maar parasiterende bezetters die niets goeds in hun zin hebben.

  Geliked door 6 people

 2. karton zegt:

  Waarom zo’n ophef over op vakantie gaande negers ?
  Mogen die negers, na een jaar van zéér hard werken ,eindelijk een keer op vakantie in een luxe-resort op Tenerife , beginnen al die blanken weer te zeiken !
  (torpedeer die met negers volgepakte boten gvd, we worden onder de voet gelopen door dat zwarte gespuis !)

  Geliked door 3 people

 3. Hovawart zegt:

  Om zich vervolgens massaal op het zongebruinde achterhoofd te krabben waarom het toerisme in de benen is gezakt,……….precies volgens het ‘ontmoedigingsplan’ van The Unilever Sustainable Living Plan, it sets out to decouple our growth from our environmental footprint, while increasing our positive social impact.

  Geliked door 1 persoon

 4. Bas zegt:

  Etonocide
  https://www.frontnieuws.com/franse-filosoof-eric-zemmour-immigratie-is-een-misdaad-tegen-de-europese-volkeren-en-zal-eindigen-in-bloedvergieten/

  Franse filosoof Éric Zemmour: Immigratie is een misdaad tegen de Europese volkeren en zal eindigen in bloedvergieten

  Massamigratie naar Europa komt neer op omvolking van de bevolking en zal eindigen in bloedvergieten, waarschuwt de Franse filosoof en essayist Éric Zemmour tijdens zijn toespraak op de Franse nieuwszender CNews.
  Immigratie verandert de samenstelling van een volk. Het is een misdaad tegen de Europese volkeren, het zal eindigen in bloedvergieten, aldus Zemmour.

  Geliked door 3 people

 5. Peter zegt:

  Ook een manier,de toeristen mogen er niet meer heen,maar de socialisten hebben een goede plek om de hotels wer vol te krijgen .

  Geliked door 1 persoon

 6. Bas zegt:

  Italië
  Tunesische vissersboot spoort Italiaanse patrouilleboot aan: de Guardia di Finanza opent het vuur en vuurt verschillende schoten af ​​voordat hij de Noord-Afrikaanse criminelen arresteert die het rammen van Carola Rackete hebben nagebootst met PD-afgevaardigden aan boord. #RadioSavana

  Like

 7. Bas zegt:

  Napels
  Italië of Afrika…

  Geliked door 1 persoon

 8. Bas zegt:

  Horde Noord-Afrikaanse economische illegale immigranten die het opvangcentrum in Siculiana ontvluchten. Drones? Helikopters? Wat zegt Lamorgese?

  Like

 9. Bas zegt:

  Italië….afrikaanse demonstranten

  Like

 10. Julia zegt:

  Toch prettig in ieder geval toch nog massaal toerisme wat zullen ze hier rijk van worden want die invasie is toch zo een meerwaarde. Alleen moet men wel gratis onderdak, voedsel en voorzieningen verschaffen. Dus succes ik wil er in ieder geval nooit meer naar toe. By the way niet vergeten wel massaal mooie design mondkapjes bij aankomst uit te delen.

  Like

 11. Sobieski zegt:

  De Canarische eilanden waren tot voor kort een aards paradijs, waar veel ouderen uit Europe na hun pensioen een rustig en veilig heenkomen dachten te kunnen vinden, ver van de ellende in de wereld. De in dat gebied koude Atlantische Oceaan met de verraderlijke stromingen zorgde voor een veilige buffer tegen Afrika. Met het decennia lang gespaarde geld heben vele ouderen in een huisje op Gran Canaria of Tenerife geinvesteerd werd. Eindelijk rust. En dan landen de ergste ellende en gevaren van deze rotwereld geheel onverwacht letterlijk in hun voortuintje. Cynischer kan het haast niet. En wie zijn de oorzaak? De corrupte linkse kliek die de EU dictatoriaal stuurt.

  Like

 12. ronjaspers zegt:

  Onze toekomstige moordenaars en verkrachters,rivieren van bloed zullen door europa stromen.

  Geliked door 1 persoon

 13. jan j zegt:

  Helaas, stilaan worden de oorden waar ik op vakantie kan gaan steeds minder. Want waar “vluchtelengen” zijn is troep en ellende

  Like

 14. Pingback: Record in één weekend: Duizenden Afrikanen bereiken de Canarische eilanden | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s